Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina


06.08.2024 | 22:49
Čija je ovo propaganda ? Niger prekida diplomatske odnose s Ukrajinom, a jučer je to učinio Mali. To sigurno stanovnici tih zemalja na razumnim činjenicama donijeli takve odluke, samostalno, zar ne Ono kad vidiš samo jednu vrstu propagande, a na drugu si imun.

x.com/NOELreports/status/1820919251777007794

Stanje u oblasti Kurska nije baš bajno. Evo vijesti iz Ruskih izvora.

Russian report about Kursk region:

As of 22:00 on August 6, 2024, the situation on the Kursk front is dire. The enemy has penetrated into the Sverdlikovo area and is expected to launch a stronger attack tomorrow morning. The most dangerous situation is north of Sudzha, where Ukrainian forces are amassing and likely to attempt to enter the city. Intense fighting, artillery shelling, and drone attacks are anticipated. Residents in the area are urged to evacuate if possible, as the conflict will not end quickly.

x.com/NOELreports/status/1820912631386923374
06.08.2024 | 23:04
www.twz.com/air/aftermath-of-ukrainian-a...ullback-base-emerges

Slike i opis razaranja Morozovsk baze na kojoj su razvalili skladišta oružja i par aviona.

Ili ovo, tkođer vezano uz avione i aerodrome: Ukraine Was Poised to Destroy Russia’s Best Warplanes, but White House Restrictions Shut Their Window of Opportunity

> Destroying the Su-34 jets has been of utmost importance to the Ukrainian military as they carry powerful glide bombs – some weighing three metric tons with the ability to destroy multiple houses in one hit even if they missed their target – that continue to plague the frontline troops.

> As Forbes pointed out, dozens of Su-34s used to launch glide bombs at Ukraine were within range of US-provided Army Tactical Missile System (ATACMS) missiles, but Washington denied Ukraine’s rights at the time to use the weapons against targets inside Russian territories – including the Voronezh Malshevo air base.
07.08.2024 | 00:03
cariblanco kaže:
Čija je ovo propaganda? Niger prekida diplomatske odnose s Ukrajinom, a jučer je to učinio Mali....


To je već stvar diplomacije, a ne propagande. Propaganda je ipak namjenjena za nas malu magarčad.
07.08.2024 | 00:41
I bolje da si mi krepa sivče nego što si na misec rika....iiaaa, iiaaa. Toma Bebić, alijas cariblanco, koji skuplja informacije uz zidić dućana dok cuga pivu
07.08.2024 | 01:00
cariblanco kaže:
I bolje da si na misec rika....iiiaaa, iiiaaa. Toma Bebić, alijas cariblanco, koji skuplja informacije uz zidić dućana dok cuga pivu


Udbašu jedan stari

Što bi TBF rekli na istu melodiju...

"Ja san nezaposlena škovaca ako te baš zanima,
Posjetin peristil, tamo sidin satima.
Ne čitan novine, ne gledam TV,
To me ne zanima, ne nasjedam njihovoj propagandi.
Nisan nasilan, možda sam pasivan ka Ghandi,
Idoli su mi Homer i Bundy."
07.08.2024 | 01:38
+1, ali samo na papiru, svoj jedan sam već potrošio, a nisam umrežen s onima kojih ih imaju više
07.08.2024 | 07:53
Dakle, AFU su ušle u Rusiju cca 10 km. Ovo je navlas identična situacija kao pretprošlu jesen kad su oslobodile sav onaj teritorij istočno od Harkiva. Ovaj prodor, koji je sad dobro osmišljen i podržan je još jednom razotkrio sve laži internih izvještaja ruske vojske o dobro popunjenim i opremljenim jedinicama.
AFU su jučer srušile dva helikoptera (Ka-52 i Mi-28) i uništile dva tenka koji nisu ni sišli s labudica.

GUWk9mHWAAAXARZ.jpeg


(zahvalit ćemo Ribaru na njegovoj karti koja prikazuje situaciju).

Jedan od neslužbenih izvještaja:

GUW3DeZXwAARyJO.jpeg


GUW3DdSWUAAYbRu.jpeg


AFU su pred Sudžom gdje je započela evakuacija. Ono što je razlog za paniku ruske strane je činjenica da u dubini ruskog teritorija doslovce nema nikog da spriječi ovu postrojbu. Granice RF su donekle branjene i nadzirane, ali unutra nema nikog i ničeg.
Skrećem pozornost na još jedan vrlo bitan detalj u ovom izvještaju: ova postrojba ima sa sobom i jaku PZO pa zrakoplovstvo više neće pomagati kao jučer (a i to ih je skupo koštalo) što dodatno komplicira stvari.
Samo za podsjećanje koliko je ruska unutrašnjost slabo branjena: sjetite se Prigožinovog marša na Moskvu; da nije sam stao, došao bi do grada (elita se već razbježala u svojim avionima počevši s junačinom Medvedevom).
AKo AFU doista dovlače pričuvu, onda sumnjam da će se okrenuti i vratiti natrag samo tako pa vjerujem da je namjera da prisile Rusiju da odvoji dio snaga koje napadaju Ukrajinu i vrati ih na ovo područje. Ako to rusko zapovjedništvo nastavi ignorirati (a vodite računa da prebačaj snaga traje barem nekoliko dana do tjedan) doista se može dogoditi da AFU osvoje značajan dio teritorija RF čime onda ulazimo u sasvim nove pregovaračke terene, posebno ako dohvate i nuklearku u Kursku (cca 60 km od granice).
BTW, ruski izvori javljaju o značajnim gomilanjima snaga AFU na granici prema Belgorodu što z anjih dodatno komplicira stvari.
07.08.2024 | 09:24
Evo još ruske propagande od Independenta, medija koji od provog dana podržava zločince iz Kremlja:

www.independent.co.uk/news/world/europe/...drones-b2590067.html
07.08.2024 | 12:12
cariblanco kaže:
+1, ali samo na papiru, svoj jedan sam već potrošio, a nisam umrežen s onima kojih ih imaju više

U tvoje ime, palac njime! (Gjurii)
Glupa rima, ali eto - da vam pomognem...
07.08.2024 | 12:19
Šalu na stranu, ne znam jeli @drlovric ulovio išta slično na ovu temu pa kako mi je nedavno lijepo objasnio da u HV-u "nema čega nema", zanima me što misli o ovom potezu ukoliko nije clickbait, već su provjerene informacije i do kraja desetljeća vojska Hrvatske bi trebala izgledati kako ovdje piše.
07.08.2024 | 13:30
Kloba kaže:
Šalu na stranu, ne znam jeli @drlovric ulovio išta slično na ovu temu pa kako mi je nedavno lijepo objasnio da u HV-u "nema čega nema", zanima me što misli o ovom potezu ukoliko nije clickbait, već su provjerene informacije i do kraja desetljeća vojska Hrvatske bi trebala izgledati kako ovdje piše.


Sad kad su Rafali djelomicno rijeseni ja bih uveo dodatne poreze i jednostavno stvorio pare za kupiti:

1. Himars
2. Apache borbene helikoptere ili protuoklopno naoruzane dronove
3. PZO sustave. To je najlakse jer tu nemamo NISTA. Sta god kupis neces pogrijesiti

I mozda najvaznija mjera, vratio bih obvezni vojni rok u nekom efikasnijem i financijski povoljnijem obliku. Cisto da ovi danasnji TitTok decki prodju nekakav vid obuke, da je u stanju uraditi 10 sklekova ili preskociti zid od metar i po.

Generacije su sve vise retardirane i doslovce fizicki hendikepirane. Zivoti im prodjose buljeci u mobitele. Ljudi doslovce ne znaju potrcati
07.08.2024 | 14:07
Gospodo, ovo s Kurskom sve više i više podsjeća na Harkiv od prije dvije godine. Proučavam sve i pokušavam zaključiti kako i zašto, ali prvo vijesti.
Sudža je pod kontrolom AFU (ili je iz ruskog gledišta pala).

GUYOLvzXkAAc69L.png


Napominjem da s ukrajinske strane nema apsolutno niti riječi o tome što se događa, nego sve vijesti koje kolaju dolaze od ruskih izvora. 'Dva majora' tvrdi da je Sudža jednostavno predana AFU bez ikakve borbe.

GUYaRx9WcAAp8hi.jpeg


Sudža se predala i onda su snage AFU ušle u nju iz nekoliko pravaca.

Čisto da i to sad odmah riješimo, AFU su na pola puta do nuklearke Kurčatov.
A sad da vidimo kako i zašto baš Sudža?

Sudža se nalazi sjeveroistočno od uzvisine koja je sad pod nadzorom AFU. Kako je sad i Sudža njihova, imaju zaštićena leđa. Kroz Sudžu prolazi pruga koja je iznimno važan logistički pravac za cijelu rusku skupinu sjever koja mlatretira Harkiv i sve oko njega.
Kroz Sudžu prolazi i glavni plinovod kojim se opskrbljuju Mađarska, Austrija i Slovačka, ali i ostatak Europe. Kontrolna stanica je sad u rukama Ukrajine (i ova je vijest iz ruskih izvora, nema nikakve potvrde toga zasad). Mislim da će Orban tek sad početi kmečati.

GUYFJvAWUAASQuS.jpeg


Okolica Sudže je takva da se AFU mogu tu sasvim solidno ukopati i ruske snage bez pomoći RRZ ih teško mogu otamo istjerati. Ove snage AFU su, kako vidimo, sa sobom dovele i značajnu PZO silu i RRZ mora jako dobro razmisliti hoće li se upustiti u rizik gubitaka koje sad sa sobom povlače CAS misije. Ne bih se uopće začudio da F-16 patroliraju negdje u blizini i čuvaju leđa AFU u napadu.
Pritom AFU, kako rekoh, nadzire logistički pravac prema snagama u području Harkiva, a znamo da ruska vojska živi i umire sa željeznicom. Sad im je ostao samo jedan dobavni pravac i to jednotračni (označeno zelenim).

GUWsEAaWQAASGwz.jpeg


Žuti pravac se ne koristi, samo zeleno je sposobno za prijevoz.

Ruski izvori već zaključuju da je za ovo glavni krivac Lukašenko, jer je sklopio pakt sa Zelenskim o nenapadanju što je omogućilo AFU da snage koje su čuvale sjevernu granicu prema Bjelorusiji preseli na ovo područje i napravi ovaj zulum Rusiji.
Ovo se razvija iz minute u minutu...!

EDIT: zaboravio napomenuti da su ovo područje čuvali čuveni Tik-tok ratnici Ahmat bojne (čečeni) i da su oni prvi dali petama vjetra kad su AFU krenule... Kao i obično, dodao bih
07.08.2024 | 14:49
Djuro genijalac kaže:
Gospodo, ovo s Kurskom sve više i više podsjeća na Harkiv od prije dvije godine. Proučavam sve i pokušavam zaključiti kako i zašto, ali prvo vijesti.
Sudža je pod kontrolom AFU (ili je iz ruskog gledišta pala).

Kroz Sudžu prolazi pruga koja je iznimno važan logistički pravac za cijelu rusku skupinu sjever koja mlatretira Harkiv i sve oko njega.


To mi se čini kao glavni motiv ovog napada. Uspješno izvedena diverzija.
07.08.2024 | 14:54
Kloba kaže:
cariblanco kaže:
+1, ali samo na papiru, svoj jedan sam već potrošio, a nisam umrežen s onima kojih ih imaju više

U tvoje ime, palac njime! (Gjurii)
Glupa rima, ali eto - da vam pomognem...


Nema glupe rime.
Dobra je rima, gdje god da je ima
07.08.2024 | 16:30
Sta bi bio glavni motiv Ukrajini da ovo radi na ruskom tlu?

1. Ako je gasovod, zasto ga ne roknu sad odmah i prekinu opskrbu?

2. Ako je zeljeznicka pruga, inzinjerci treba da uniste koliko mogu. To bi Rusi jako brzo obnovili i osposobili za njih kljucan promet. Sumnjam da tamo ima puno mostova ili vijadukta koji bi trazili neku dulju opskrbu.

3. Ako je cilj nuklearka, sta ce s njom kad je osvoje?

4. Ako cilj zauzeti rusko tlo i staviti ga silom pod svoju kontrolu, po cemu se onda oni razlikuju od Rusije koja pokusava to isto?

Nista meni tu nije jasno...

Jedino sto mi ima smisla da je Ukrajini trebala nekakva uspjesna akcija pa su udarili tamo gdje je najtanje. Pobjeda koju bi medijski eksponirali, jer od propale ofanzive proslog ljeta konstatno gube teritorij i vojnickih pobjeda jednostavno nema. Moral je jako nizak, vojske im nedostaje kronicno jer ljudi bjeze i kriju se od mobilizacije.

S druge strane, Zapadu koji ulaze pare treba pokazati nesto. A ovo nesto je toliko protivno zapadnim interesima jer je na ruskom tlu.

Zbunjen sam
07.08.2024 | 18:00
Ja to gledam primarno kao policu osiguranja ako Narančasti (sad se to čini nemoguće, ali ovo je planirano mjesecima unaprijed) pobijedi na izborima i krene siliti Ukrajinu da prihvati status quo. Na ovaj način Putin nikad neće pristati na zamrzavanje konflikta po obrascu Cipra, jer ako je dio Rusije i jedna nuklearka u rukama Ukrajine, njegovi će ga razapeti. Dakle, ako do toga dođe, onda Ukrajina ima puno bolje karte u rukama, posebno sa šapom na glavnom ventilu plina prema Europi i na pruzi prema južnom dijelu Rusije.
Moja dva centa

Samo jedan dodatak: danas je RRZ izgubilo na teritoriju Kurska Su-34 koji je pokušao baciti KAB...
07.08.2024 | 19:38
@drlovric,

1. Ako je plinovod, bolje ga je kontrolirati nego uništiti.

2. Ako je željeznička pruga, sam si sebi odgovorio, koliko god da je unište, Rusi je mogu relativno brzo osposobiti. Ali ako Ukrajinci mogu držati čvor u svojim rukama, to je sasvim druga priča

3. Imaju adut u rukama, kao što su imali i Rusi kada su zauzeli nuklearku u Zaporižju

4. Po tome što nije Ukrajina napala Rusiju nego obrnuto, a ako je ovo strateški važan čvor za napad na Ukrajinu, onda i po međunarodnom pravu imaju pravo ući u Ruski teritorij i vojno djelovati, bez opasnosti da ih se proglasi agresorima (od strane međunarodne zajednice, jer su po Rusima oni već: nacisti, agresori i koljači "male dece").
07.08.2024 | 19:42
ovo gore navedeno ima dosta smisla, ali ce vreme pokazati.
osim toga, kako da se rusi osecaju sigurno i da imaju poverenja u svoju vojsku da ce pobediti, ako sopstvenu teritoriju ne mogu da brane.
07.08.2024 | 20:06
Dajte ljudi malo realnosti

Ukrajina nije mogla zadrzati Avdivku u kojoj se ukopavala 10 godina. Polupali im Rusi avio bombama betonske bunkere. Kompleksi pravi podzemni, armirano betonski, pa dzaba.

Kako ce se dugorocno ocuvati od ruskih napada na nekoj ledini na ruskom teritoriju?

Cim se uspostavi bilo kakava stacionarna obrambena linija, opet ce ih Rusi rokati gliding bombama i topnistvom do iznemoglosti, sve dok se ne budu Ukrajinici morali povuci.

I ako nista Rusima vazno nisi unistio dok si tamo bio, dzaba si bio

Ovo je, po meni, neka kratkorocna misija da se malo skrene paznja ljudima sa vecih i sustinskih problema.

1. Ukrajina nema dovoljno vojnika. Mobilizacija ne ide po planu.
2. Ukrajina nema 155mm streljiva. Zapadna proizvodnja jos nije u zeljenom kapacitetu.
3. Ukrajina je tanka sa PZO streljivom. Skupe rakete se trose na jeftine dronove, to dugorocno nije odrzivo.
4. Dosta zapadne tehnike je unisteno ili je vrijeme za remont.

Na 80% propagandnih video materijala koji dolaze iz Ukrajine vidi se ruska tehnika unistena FPV dronovima koje Ukrajinci sami stancaju lokalno. Pametnome dosta
07.08.2024 | 21:08
Koji analitičari, pa vi niš ne kužite Ako baš hoćete istinu to Sjeverna Koreja preko Rusije vodi proxy rat protiv Zapada
07.08.2024 | 21:09
drlovric kaže:

I ako nista Rusima vazno nisi unistio dok si tamo bio, dzaba si bio


To će Rusi sami sebi uništiti dok budu "suptilno" oslobađali okupirano područje.

Šalu na stranu, ovo sve što sam napisao ima smisla ako Ukrajinci mogu zadržati područje u svojim rukama neko vrijeme, ili ako se nadaju da će Rusi zbog ovoga odvojiti dio snaga na ratištu, čime će oslabiti pressing na svoje linije.

Vrijeme će pokazati.
07.08.2024 | 22:19
Na novom frantu ide tako dobro, da su Ruski blogeri, počeli prikazivati svoje uništene tenkove, govoreći da su Ukrajinski...to su ona dva tenka od jučer koja nisu niti sišla s kamiona...preprozirno.

x.com/bayraktar_1love/status/1821238980731691034

Što se tiče glavne plinske stanice, ona je zauzeta.

x.com/igorsushko/status/1821266620695900466

Po Rusima karta napredovanja grbova, je puno veće od one što se može vidjeti.

x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1821156871341797571
07.08.2024 | 23:36
Ma to je to. Ušli su im iza linija i porokali nešto tehnike koja bi radila probleme sjeverno od Harkova.
Sve skupa mi više liči na hit an run nego na neki dugoročni plan. (Kloba, skuži rimu )
08.08.2024 | 02:02
Može da liči na to, ali meni čini zadovoljstvo čitajući Srpske trolove na indexu, kako skviče, a još uvjek nisu ko-ordinirani, od središnjice ( koja još uvjek nije ) pa čitam u komentarima razne bisere. Za par dana će se usaglasiti stavovi Rusije i njenih trolova, pa neće biti ovako komičnih ispada

Da pitam, da li je netko na forumu spominjao i citirao umotvorine od izvjesnog gospodina Scott Ritter_a ? Bilo bi najmanje pošteno od njih da idu u obranu tog čovjeka, kad ga je napala duboka država

www.foxnews.com/us/fbi-raids-new-york-ho...ederal-investigation

Moguće je da je ovo upozorenje, svim Ritter_ima po svijetu, jer koliko god demokracija i slobodna misao ima toleranciju, ta tolerancija ima i svoje dno, koje brani po svaku cijenu, kad ocijeni da su ti principi ugroženi.
08.08.2024 | 07:18
Stanje prema izvještaju Dva majora.

▪️ Yesterday was marked by the expansion of the enemy's control zone in the Kursk region. In the evening, the Ukrainian Armed Forces were stopped by a battle near the workers' village of Korenevo, although they clearly intended to advance even further to Rylsk. Despite the constant attacks of our aircraft and drones, the enemy is gaining a foothold, creating reserves and increasing the presence of equipment in the region. At about 3 a.m., air defense forces shot down seven missiles of the Ukrainian Armed Forces over the region.

▪️ The enemy's plan to break through to the Kursk nuclear power plant through Lgov is visible. Our side is taking countermeasures to protect the facility. Data is being received about the enemy's penetration into the village. Malaya Loknya.

▪️ The situation is complicated by the work of the enemy's air defense, which creates risks for the actions of our aviation against enemy armored vehicles. The Russian army is gathering reinforcements. Apti Alaudinov arrived in the region with the so-called. "International," Akhmat said at the commissioning of his units. There are also reports that the Russian Armed Forces are transferring reserves from other directions.

▪️ Against this background, the network is spreading information about increased enemy activity and possible provocations and attempts to break through in the Bryansk, Belgorod, Zaporozhye, Kherson directions, as well as about the possible opening of another front sector near the Kursk border. However, so far there is no information about such actions by the Armed Forces of Ukraine.

▪️ Yesterday the enemy reproduced footage of our prisoners in the uniforms of conscripts of the Russian Armed Forces and of corpses lying on the ground at the Sudzha checkpoint. Over the past 24 hours, our scattered units have left the enemy encirclement.

▪️ The situation is complex, the trend is due to the deployment of larger enemy forces than previously assumed. Our forces must stabilize the front and localize further breakthroughs of the Ukrainian Armed Forces in this direction.

Karta uz objavu (oko ove karte imam ozbiljne sumnje, jer je Sudža označena kao pod kontrolom Rusije, a javna je tajna da nije).

GUbxogyXYAEt5Ex.jpeg


I, želi li netko brusiti svoj ruski, original:
t.me/dva_majors/49075
08.08.2024 | 15:07
Djuro genijalac kaže:
Stanje prema izvještaju Dva majora....


U par dana zauzeli više teritorija nego Rusi u 4 mjeseca sjeverno od Harkiva.
Ajde, gledamo dalje.
08.08.2024 | 15:36
Po Ruskim izvorima stanje od 17 h, po njih sve gore i gore.

x.com/NOELreports/status/1821551173876281570


Navodno su Ukrajinci u Liubimovka, 20 km od NPP I 40 km od grada Kurska ? To je prodor veći od 50 km po tubini teritorije, slika u postu ispod.

x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1821592205901099262
08.08.2024 | 20:12
Gjuroo kaže:
Sve skupa mi više liči na hit an run nego na neki dugoročni plan. (Kloba, skuži rimu )

+1
09.08.2024 | 01:02
Rusi poslali pojačanje, koje je na ovom videu...jedna cistrerna, par vbr i jedan top, a ostala vozila kao na nekoj svadbi ???

x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1821618491692134627

Sad me strah da to nije ova kolona u plamenu.

x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1821669481879347258

Malo glasina, neki govore da je se Lukašenko dogovorio s Zelenskim, neki spominju wagner da dolazi, ali što ako se wagner ( pobili im sve zapovjednike ) dogovori s Ukrajincima i krenu zajedno prema Moskvi uz usputnu podršku Ruskog naroda ???

Neki koji gledaju Ruske tv programe govore da je putin odlučio upotrijebiti nuke !!! Jedan citat od nebeskog naroda koji podržava putina ?

"Putin se upravo obraća Rusima na Moskovskoj televiziji. Ukrajina je izvela posljednju provokaciju velikih razmjera protiv Rusije upadom u Kursku oblast, izjavio je predsjednik Vladimir Putin. Ukrajinske snage “provode neselektivnu vatru iz različitih vrsta oružja, uključujući raketno oružje, na civilne zgrade, domove, ambulantna vozila”, rekao je. Ministarstvo odbrane i druga relevantna vladina odjeljenja redovno me izvještavaju o situaciji. Ovo je napad na Rusiju koji zahtjeva od mene da odgovorim najsurovijim odgovorom koji je poznat čovječanstvu. Naši neprijatelji upoznati će odlučnu Rusiju i za njih neće biti milosti. Već sam izdao naređenje za pokretanje postupka odsudne obrane i ono se nemože povući. Isprovocirani smo na ovakav odgovor, ali ćemo pokazati našu snagu na koju neprijatelj neće imati odgovor. Upozorili smo ih i smatramo da ispravno postupamo."

Bit će jako interesantno ovih budućih dana, a moje dupe je na sigurnom u Argentini

Gdje nam je genijalac, toliko posla za njega a on na godišnjem.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 minuta
  • drlovric: A jbg ne moze ni vi europejci bas sve da dobijete :)
  • Yonkis: Apple today said that European customers will not get access to the Apple Intelligence, iPhone Mirroring, and SharePlay Screen Sharing features that are coming to the ‌iPhone‌, iPad, and Mac this September due to regulatory issues related to the Digital Markets Act. - June 21, 2024
  • dperec: Nadogradio MacMini i Iphone... I phone mirroring ne radi u našoj regiji :)
  • Yonkis: big_mac imaš poruku
  • Yonkis: Borisone: vidio sam ga u 19:14 i to jer sam zaboravio chekirati :)
  • Borisone: Ne vide ga svi odmah u 19:00
  • big_mac: Pozdrav imam uključena beta ažuriranja i instaliran ios 18 RC. Zanima me kako mogu instalirati danas ovu finalnu službenu verziju? Isključio sam beta ažuriranja ali nemam apdejt
  • Yonkis: ..i? Jel se netko ažurirao?
  • Yonkis: Pročitao sam negdje da update ide na 1.7 milijardi uređaja. I to sve u jednom danu (čak i manje). Wow.
  • Yonkis: [link] Evo kad će update biti dostupan, da ne otvarate link, biti će u 19:00
  • Air: Moj problem je što sam pustio automatski update, za razliku od kompa gdje sam na 10.13. jer mi radi što mi treba raditi pa bolje ne riskirati i pokvariti.
  • Air: Nisam naveo problem potrošnje nego punjenja. I da, potrošnja je veća. Ali to traje već par dana.
  • m@xym: Sa jednim od novijih update-a su stavili dodatnu obavijest u Settings-ima od Battery, gdje ti fino kaže da je tijeku optimizacija sustava i da je potrošnja baterije veća.
  • m@xym: @Air, neposredno nakon update-a (pogotovo ako se radi o nekom značajnijem updateu, potrošnja baterije se značajno poveća zbog pozadinske aktivnosti procesora, pa potrošnja baterije tada nije relevantna.
  • Air: Apple je po pitanju šlampavosti i zlobe (programirano smanjenje trajanja baterije) postao opak igrač.
  • Air: Čisto kao podsetnik, neprijatelj nikad ne spava, a često je to trojanski konj.
  • Air: Meni je na 14maxPro odradio update na 17.6.1. naokn toga mi je telefon puni 7 sati da bi došao do 43 posto.
  • Yonkis: @drpongrac23 : Nije te strah to poinstaliravati na daily drivere, odmah prvi dan?
  • drpongrac23: Sutra stiže update - novi iOS i novi MacOS!!!
  • m@xym: Ne znam kako je na kontinentu, ali mi na moru već zadnjih desetak godina nemamo ni jesen ni proljeće, nego iz ljeta u zimu (i nazad) prelazimo u roku od 7 do 15 dana.
  • zoranowsky: Ovakvog prelaska sa hladnog gemišta na kuhano vino ne sjećaju se ni najstariji :)
  • Kloba: Ali da stoji kako se tamo za ženu kaže riba, stoji. Isprika svim ženama i ljudima koji upravo klopaju. Jednostavno nisam mogao vjerovati šta čitam pa reko da prenesem...
  • Kloba: Ovo je napisao Ribafish, prenjele neke naše novine - a mene čisto zanima zna li itko ima li istine u tome. Da je Bora Đorđević htio grupu još tamo u Jugi nazvati "Menstruacija". Kako to nije moglo proć u "samoupravljanju" - dosjetio se beogradskog žargona za istu stvar. Rublja Čorba. Iskreno, uvijek sam se pitao kako ljudi iz Beograda dođoše na to ime, kada su im ribe u Dunavu toksične
  • drpongrac23: Još jedan osvrt [link]
  • Piko: .... sorry ... radi, ali ne da mi pasteati link :-(
  • Piko: Vikalica ne radi ?
  • kupus: Nismo se baš usrećili najavom, ali hej, tu su obli rubovi!
  • dpasaric: Evo vam kratak osvrt na naslovnici, pa komentari i rasprava mogu ispod
  • kupus: [link]
  • kupus: Prema macrumorsu, bit će samo novi ajfoni i satovi. Mini navodno u 11om mjesecu
  • drpongrac23: Inače ne pijem sokove, ne smijem, ali večeras će pasti Cola i čips. Jedva čekam Keynote, možda bude novi Mini…
  • dpasaric: Večeras u 19 sati Apple Keynote.
  • smayoo: Shvatio sam da to nisu tvoje riječi.
  • Kloba: Smayoo - nisam ga ja tako nazvao, već sam prenio informaciju. Gruba ili ne, Poljacima je očito dojam takav. Nisam ovdje pročitao, samo sam upisao grubu riječ i Poljaci i izašlo mi je xyz tekstova jer su svi prenjeli isto. [link]
  • drlovric: @Kloba: Nisam ni ja isao. Nekakva me prehlada zeza par dana, pa nisam bas bio za put. Kartu sam poklonio, pa neka uziva ko moze :)
  • smayoo: Kod Varge u Bilju sam više puta jeo odličan čobanac. Osijek je lijep i zanimljiv grad. Svašta se može još uljepšati, ali nazvati ga zapuštenim - to je baš grubo. Zagreb ima puno zapuštenijih dijelova, makar se novac cijele zemlje slijeva u njega.
  • Air: Osijek prije rata je bio PREKRASAN grad!
  • drpongrac23: Jedino što me veže za Osijek je prilično loš čobanac, nažalost...
  • Kloba: Kako bilo, sretno ti bilo i nadam se da ćeš svjedočiti konačno nekoj pobjedi naše reprezentacije. Zadnju smo imali još tamo prije EURO-a.
  • Kloba: @drlovric - ja bih rado, ali niti imam kartu niti prijevoz. Da ti budem iskren, nikada nisam niti bio u Osijeku. Bio sam u Đakovu. Rado bih vidio taj grad. Čitam da su Poljaci u nevjerici koliko je grad zapušten, odnosno star i neenoviran. Za OPUS Arenu nemaju primjedbi, ali se čude kontrastu.
  • smayoo: @damy, piši u forum
  • drlovric: Ide li netko u OS na utakmicu reprezentacije? :)
  • damy.: dal netko zna zašto netko ne prima pozivnicu u dijeljenje s obitelji kad im pošaljem, stalno piše nije isporučeno
  • Borisone: Nova cijena za Studio Display u oglasniku (1.190 EUR)
  • smayoo: Jedna Bajagina :)
  • smayoo: U to ime... [link]
  • drpongrac23: Čorbu ću pamtiti po izvanrednim albumima do 1989, a kasnije po glupostima zbog kojih se mnogima zamjerio. Sve u svemu , o pokojniku samo ono najbolje, a za loše i ružne stvari suditi će valjda netko drugi.
  • cariblanco: Istina je, uvjek sve najbolje za pokojnika...kad će umrjeti putin da otvorim šampanjac ;)
  • Ender: ali, ipak - o pokojniku sve najlepse.
  • Ender: bilo je konacno jasno da je izdao sebe kad je poceo da se nesto sredjuje i da se farba pre nekoliko godina. tad je neko rekao - srpski r'n'r je izgubio rokera, a estrada je dobila pevacicu.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO