Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina


10.08.2024 | 18:59
Ruska strana oplakuje gubitak još jednog Su-34 u Kurskoj oblasti. (Ne)vezano uz to, vidio video u kojem AFU šlepaju natrag oštećeni oklopni transporter u pol bijela dana. Nevjerojatno da je strana u napadu ostvarila takvu zračnu nadmoć da si to može priuštiti bez da ima iza sebe djelatnu zračnu silu. I onda samo pomislim što bi bilo da imaju u podršci samo jednu eskadrilu Apachea....?
11.08.2024 | 00:28
WT.jpg
11.08.2024 | 00:45
Hitna aktivacija iz Belaya. regija Kursk

t.me/rybar/62660
11.08.2024 | 01:19
cariblanco kaže:
Hitna aktivacija iz Belaya. regija Kursk


Mislim da svi znamo što znači "belaj". GTFO!
11.08.2024 | 04:43
Evo još malo belaja, po ruskim izvorima.

x.com/GirkinGirkin/status/1822448778592575883

x.com/GirkinGirkin/status/1822450795410776538
11.08.2024 | 08:28
Danas je 900. dan ruskog napada na Ukrajinu. Napad koji je trebao završiti za 72 sata smjenom režima i potpunom kapitulacijom Ukrajine.
No, danas smo u situaciji gdje AFU drže cca 500 kvadratnih kilometara ruskog teritorija. Dolaze vijesti o još jednom značajnom proboju AFU istočno od Sudže u dubinu teritorija Rusije i lokalne vlasti su izdale zapovjed o evakuaciji civila iz Bilovskog okruga. Još jedna bitna stvar: kako rekoh, Rusija je proglasila posebnu antiterorističku akciju na području Kurske oblasti. Saznao sam što to znači. To znači da ju vodi FSB, a ne Ministarstvo obrane. Dakle, Putin, ako dosad i jest, sasvim sigurno više nema povjerenja u MORF i sad je pustio svoje špijune da preuzmu stvar. To su oni isti koji uhićuju generale i časnike zbog pronevjera pa su sigurno jako popularni u vojnim krugovima. Na djelu gledamo dvorske borbe Kremlja. I kako je jedan komentator dobro primjetio da je kolovoz pravi mjesec za bilo kakav prevrat u Rusiji, jer se u kolovozu, kad je veći dio vrhuške na godišnjim odmorima lakše izvedu prevrati. Također podsjećanje da se u kolovozu 1991. doslovce preko noći raspao SSSR.
U međuvremenu, prvi je cilj AFU postignut: Rusija je počela seliti postrojbe prema Kursku iz područja koja drži pod okupacijom.

GUpSAEubIAARL5p.jpeg


Iz područja Hersona: 2 bataljuna zračnodesantnih snaga
Zaporižje: 2 motorizirane brigade
Kupjansk: nekoliko satnija iz motorizirane brigade
Harkiv: cca ukupno snage veličine dvije motorizirane brigade
Pokrovske: motorizirana brigada i nekoliko pješačkih satnija
Za područje Luhanska nema podataka.
Također,cca snaga jedne motorizirane brigade je iz područja Belgoroda dobila premještaj u Kursk.

Sad ostaje za ruske snage problem dolaska na područje Kurska iz onih razloga koje sam već naveo (topologija terena) i ozbiljni analitičari u Rusiji su već pripremili javnost da ne očekuje brzo oslobađanje ovih područja.
11.08.2024 | 15:40
Pomoć koja ide u Kursk, opet se je vozila u koloni....navodi ispod.

x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1822642052758221164
11.08.2024 | 19:14
Siri se i dalje od "belaja" Mnoštvo zarobljenih vojnika i jedan tenk, negdje u Kurskoj oblasti.

x.com/bayraktar_1love/status/1822692458050052464

x.com/bayraktar_1love/status/1822691454193463446

x.com/bayraktar_1love/status/1822605659751285198
12.08.2024 | 13:17
Jedno pitanje za Davora, pošto se on voli igrati s procjenama i datumima. Kad ćete nas istjerati iz Kurske oblasti ?
12.08.2024 | 14:05
cariblanco kaže:
Jedno pitanje za Davora, pošto se on voli igrati s procjenama i datumima. Kad ćete nas istjerati iz Kurske oblasti ?


Nije dosao najnoviji Starcraft update jos u Rusiju. Cekaj dok crackiraju to...
12.08.2024 | 14:07
Jedno pitanje za Davora, pošto se on voli igrati s procjenama i datumima. Kad ćete nas istjerati iz Kurske oblasti?


@cariblanco,

Koji smo to "mi", i koji su to "oni"?!

Lijepo je diskutirati i promatrati stvari sa različitih stajališta, ali nemojmo ovo spuštati no osobnu razinu.
Niti smo "mi" ušli u Kursku oblast, niti će nas "oni" istjerati.

Nije Davor ni rusofil, niti zagovornik Ruske politike i načina vladanja, kako bi netko mogao, krivo, zaključiti iz njegovih postova.

On samo drži da je Rusima ovaj rat nametnut kao jedina opcija da se odbrane od agresivne politike Amerike, tj. da je Putin bio prisiljen napasti Ukrajinu kako bi spriječio daljnji prodor američkog utjecaja na Rusiju, i ono što ona smatra područjem svog utjecaja.

Ali to ne znači da smo eto, "mi" sada malo zauzeli Rusiju, pa će je "oni" skupa sa Davorom sada trebati oslobađati.
Doduše, Davor jest prvi počeo "licitirati" sa datumima, ali to sve skupa nema nikakvog smisla jer mi zapravo nemamo niti približne informacije na temelju kojih bi mogli dati ikakav smislen, i iole točan, odgovor na takva pitanja.

Evo, Davor drži da su njegovi izvori informacija točniji (istinitiji) od ovih kojima mi dajemo svoje povjerenje, ali ni on, ni mi, niti velika većina vojske na "terenu" u Ukrajini, nismo imali pojma da će Ukrajina napraviti ovo što je napravila.

Prema tome, možemo samo gledati, čitati, eventualno grickati kokice, i biti zahvalni što nismo tamo (tj. rat nije ovdje) pa možemo bezbrižno raspravljati o nečemu što je, u suštini, jako, jako gadno.
12.08.2024 | 14:15
I palac gore za m@xyma! Iznenadio si me ovako razumnom porukom.

I da, neću "licitirati datumima", ali da ostanem dosljedan - u Starcraftu ovakve samoubilačke akcije ne potraju dugo jer je nemoguće čuvati jedinice koje su otišle "na izlet". U ratnoj stvarnosti to je problem logistike, pa vjerujem da će se to sve vratiti na staro u desetak dana.
12.08.2024 | 14:33
@dpasaric,

Možemo se mi neslagati koliko hoćemo, ali nema nikakvog smisla ovo spuštati na osobnu razinu, a i nije po pravilima niti jednog foruma, pa, vjerujem, ni ovoga.

Što se "izleta" tiče, čisto sumnjam da je Ukrajinsko vodstvo odlučilo žrtvovati dvije najiskusnije (i vjerojatno, najjače) brigade , a osim toga, ovo više ne izgleda kao kratki samoubilački izlet (kako se možda i moglo naslućivati u početku), nego višednevno napredovanje kroz slabo branjeni prostor.

Očito su Ukrajinci imali dobre obavještajne podatke o rasporedu Ruske vojske, i isto tako, izgleda da stalno dobivaju precizne podatke o lokacijama i smjerovima kretanja Ruskih "pojačanja", jer su relativno brzo prodrli par desetaka kilometara u Ruski teritorij, i, barem za sada, prilično sramote Ruse načinom kako im uništavaju konvoje.

Prednost Rusije je u brojnosti vojnika, i velikoj količini oružja i municije, i to se vidi po dosadašnjim borbama koje se vode na točno određenom prostoru, gdje onda Rusi mogu koncetirati svoje, brojnije, "resurse".
Međutim, Rusi gube tu prednost kada je njihov protivnik u pokretu, jer nema nekog točno određenog mjesta koje bi trebalo napasti, i onda Ukrajinci stalno napreduju kroz slabo utvrđeni i branjeni teritorij. Za sada, jedina stvar koja limitira brzinu prodora Ukrajinaca, je logistika, jer znaju da, ako im jedinice ostanu bez hrane, municije i goriva, neće završiti dobro po njih.
12.08.2024 | 15:49
Pokusavam zamisliti scenarij da je USA napala Mexico. Borbe traju jako dugo, sve ide kilavo, ali nuklearne sile tako danas ratuju. To je sve OK.

Odjednom, jednog utorka, okupise se Meksikanci u Nogalesu i predjose preko USA granice. Voze se oni tako po USA, pale sela i gradove. Dosli skoro i u sam Tucson. Americki granicari se predaju. Stanovnistvo bjezi u panici.

I to tako traje skoro tjedan dana, a drzava USA nema odgovor na taj meksicki izlet. Lazu svoje gradjane preko rezimskih medija i zivot ide dalje.

ZAMISLI!!!

Tisuce borbenih aviona, mornarica, podmornice, specijalne postrojbe, krstarece rakete, borbeni helikopteri, dronovi, kosmicke snage, kurci, palci, bombarderi, Iskanderi, Smercovi, Tornada, Armate, nuklearne bombe...

Nesposobne pijandure ne mogu niti za TJEDAN dana da okupe dovoljno sposobnu borbenu jedinicu koja bi ruskim gradjanima koji placaju porez garantirala sigurnost da spavaju u svojim kucama.

Kada vec nisu preventivno razmisljali da bi trebalo osigurati granicu sa drzavom koju 3 godine sustavno unistavas i protiv koje si rat zapoceo

Za neke drzave je sramota da uopce postoje, a pogotovo da jos uvijek smatraju da imaju status nekakve super sile.
12.08.2024 | 15:49
Koliko buke ? Vi niste čuli za šalu, možda sam trebao staviti smajlića.

@Lovriću, što se tiče pijandura...što su popili, popili su. U tri oblasti Kurske regije zabranjeno je prodavanje alkohola
12.08.2024 | 15:56
Evo predviđanje prof. Mearsheimera po pitanju napada na Kursk:



Opet, koristim samo zapadne analitičare, ali ne one koje možemo sresti u MSM-u. To mi se čini najbliže objektivnom stanju.
12.08.2024 | 16:27
Dosta mi je bilo dvije minute. Nema smisla, ma jel ? Znači bolje da su ih poslali na istok da pojačaju obranu, nego da za 4-5 dana osvoje 750 km kvadratnih. Što bi tih par brigada napravilo na istoku, pa ništa, ne bi se pomakli niti 500 m naprijed. Ovaj je isti analitičar kao naš Ogorec, kojem taj potez isto nije jasan. Vidjet ćemo za tjedan-dva da li je taj potez imao smisla ili ne.

Hoću reći da ove jedinice nisu obučene za pozicijsko ratovanje. To su im najbolje jedinice i operacija je malo ozbiljnija. Prvo kad su ušli u oblast su odsjekli sve komunikacije Rusima, a svoju opremu za komunikaciju su dovukli i uspodstavili. Sad ćemo vidjeti NATO doktrinu ratovanja, naspram sovjetske. Podaci su da dovlače još snaga i svakojake opreme. Ono što je najznačajnije, da mi nemamo skoro nikakvih informacija o njihovom kretanju od strane Ukrajinaca, nego čitamo Ruske blogere i stvaramo si sliku u glavi, koliko su napredovali i sl.

Na zadnju njihovu ofenzivu je Lovrić imao masu prigovora i da je traljavo odrađena. Ne bi se začudio da ovu operaciju provode pod NATO uputama i smjernicama. Već je ostvaren značajni psihološki učinak, gdje su dokazali da Rusi nisu nepobjedivi, kod svojih boraca i zapadne javnosti. Drugi benefit je da su zarobili skoro 1000 ljudi i da ih imaju za razmjenu.
Na istoku ih mogu samo ubiti, a ne zarobiti. Drago mi je što je većina ročnika zarobljena i spašena od ovog suludog rata.
12.08.2024 | 16:54
cariblanco kaže:
Koliko buke ? Vi niste čuli za šalu, možda sam trebao staviti smajlića.


Smajlići upravo tome i služe, da znamo kad se netko šali (jer mu ne vidimo lice dok govori, nego naknadno čitamo što je natipkao. To što se tebi podrazumijeva da se šališ, ne podrazumijeva se svakome, kao što vidiš.
12.08.2024 | 16:57
drlovric kaže:
Nesposobne pijandure ne mogu niti za TJEDAN dana da okupe dovoljno sposobnu borbenu jedinicu koja bi ruskim gradjanima koji placaju porez garantirala sigurnost da spavaju u svojim kucama.


Pa zapalili su gume u elektrani u Zaporožju. Što bi ti više?
  • Air
  • Korisnik
  • 70
12.08.2024 | 16:58
dpasaric kaže:
Evo predviđanje prof. Mearsheimera po pitanju napada na Kursk:



Opet, koristim samo zapadne analitičare, ali ne one koje možemo sresti u MSM-u. To mi se čini najbliže objektivnom stanju.


Pogledao sam prve dvije minute u kojima kaže da ne vidi smisao napada na Ruski teritorij a zatim u sljedećoj rečenici kaže da je to glupost. To što on ne vidi smisao ne znači da je to glupost.

A odmah poslije izreče kako bi veća korist bila poslati tu vojsku na Ukrajinska bojišta (istočna).

Po meni takav veliki mislilac kakvim ga predstavljaš ne bi trebao imati takve propuste.

Možda da ga uputimo našem Djuri na brzinsku edukaciju.

Čitajući Djuru shvatio sam dvije stvari:
1. Topologija terena je omogućuje Ukrjincima brzi prodor i dobro uporište za obranu u kojoj manji broj vojnika se može uspješnije braniti od brojnijeg neprijetelja.
2: Rusi dokazano nemjaju dovoljno ljudstva i tehnike za brzo zaustavljanje i istjerivanje Ukrjinaca iz Rusije.

Posljedice te dvije činjenice su:

- Rusi moraju povući dodatne snage sa Ukrjinski bojišta - čime su već rasteretili ta bojišta i napravili korist koju ne bi ostvarili da su poslali te jedinice na linije u Ukrajini.

- Rusi već sada vanredno trebaju puno više ljudstva i tehnike da istjeraju Ukrajince iz Rusije, i na taj način su također već sada dodatno opteretili Rusiju - što je opet pozitivno za Ukrajinu.

- Već time što su lako uništili nekoliko kolona Ruske tehnike i ljudstva na otvorenim cestama su ostvarili korist.

- Ukrajinci na Ukrajinskoj fronti su izloženi već postavljenoj teškom topništvu Rusije dok u Rusiji nisu. Na ovaj način ovi Ukrjinski vojnici u Rusiji imaju veći učinak nego da su u Ukrajini.

Eto, ovako ja vidim prve dvije minute ovog izlaganja.

Dodatna činjenica je da Rusi u Ukrajini "nježno i s puno pažnje" uništavaju sve pred sobom. Pitanje je kako će biti "nježni" kada budu trebali istjerati Ukrajince iz Rusije? Hoće li na isti način sravniti svoje gradove i sela?

Da ne napominjem kako ova događanja mogu imati dugoročno veće i pozitivnije posljedice na destabilizaciju Putina i njegovog režima nego što je sama teritorijalna korist sukoba na Ruskom teritoriju.

EDIT:
Ha, ha, ha kada sam kliknu objavi vidjeh i da se @cariblanco već osvrnu na prve dvije minuta kao i ja. Da sam znao odabrao bih sljedeće dvije minute.
12.08.2024 | 17:25
Možda iz ove akcije, Rusi nauče kako se osvajaju gradovi, i to je benefit ove operacije

The central part of Sudzha. The city is almost intact

t.me/pilotblog/14899
12.08.2024 | 17:29
cariblanco kaže:

Na zadnju njihovu ofenzivu je Lovrić imao masu prigovora i da je traljavo odrađena. Ne bi se začudio da ovu operaciju provode pod NATO uputama i smjernicama.


Ma to je primjetio svako ko je dan proveo u armijama van sovjetskog utjecaja Tesko je doktrinu iskorijeniti. Ne ide to bas preko noci.

Jucer dobijem info iz prve ruke da Ukrajinci imaju probleme sa pilotima F-16. U nekim avionima su zavrsili momci koji nikada nisu vozili slicne masine prije.

1. Mladi su
2. Znaju engleski
3. Nemaju navike sovjetskih pilota

Neki postojeci piloti su toliko tesko usvajali nove stvari, da su na treningu odustali i vratili se u jedinice da lete na ruskom. Iako imaju bezbroj borbenih sati, jednostavno je sve drugacije i oni se bolje osjecaju u onome sto dobro poznaju.

Zato su avioni malo kasnili jer nije dovoljan broj inicijalnih pilota bio spreman...

I sad ih nedostaje, ali eto bice dovoljno za pocetak. Uz nesto stranaca koji su vec tamo, navodno "savjetodavno".

Mehanicari su posebna prica i tu ce mislim morati uvoziti radna snaga.
12.08.2024 | 17:33
Naprosto da čovjek ne povjeruje...

Evo prvi puta da se i ja, u potpunosti, slažem sa @Air -om.

@dpasaric

Jasno mi je da zastupaš drugačiji pogled na rat u Ukrajini, ali, dotični gospodin se već par puta "prosuo" sa svojim hrabrim predviđanjima (čitaj: više puta je predviđao pad Ukrajine i brzi kraj rata, ne samo u početku, kada su praktično svi bili u krivu, nego i kasnije, kada se vidjelo da ovo neće završiti tako brzo, ni tako lako za Ruse), pa, kad već zastupaš drugo mišljenje, onda barem stavio video nekog tko ima malo veći kredibilitet od ovog gospodina.

Ovaj napad ne bi imao nikakvog smisla samo onda ako bi Rusi uspjeli u nekom razumnom roku, npr. u idućih mjesec-dva dana, zaustaviti napredovanje Ukrajinaca, i odbiju ih nazad u granice Ukrajine, i da pri tome ne moraju koristiti trupe koje već koriste u ratu sa Ukrajinom.

Ovako, okupacijom plinske stanice, željeznice kojom Rusija dovlači trupe, oružje i ostalu logistiku, i potencijalno osvajanje nuklearke.... ne da nema nikakvog strateškog smisla, nego je strateški puno pametnije od onoga što on predlaže, a to je slanje najboljih jedinica na dobro ukopane Ruse u Dombasu.
  • Air
  • Korisnik
  • 70
12.08.2024 | 17:40
m@xym kaže:
Naprosto da čovjek ne povjeruje...

Evo prvi puta da se i ja, u potpunosti, slažem sa @Air -om.


Evo ti palac za ovakvu slučajnost.
12.08.2024 | 17:52
drlovric kaže:
cariblanco kaže:

Na zadnju njihovu ofenzivu je Lovrić imao masu prigovora i da je traljavo odrađena. Ne bi se začudio da ovu operaciju provode pod NATO uputama i smjernicama.


Ma to je primjetio svako ko je dan proveo u armijama van sovjetskog utjecaja Tesko je doktrinu iskorijeniti. Ne ide to bas preko noci.


Eh ali sad mnogi ističu kako Ukrajinci polako usvajaju nove metode i koriste ono što tek rijetki mogu a to je kombinirano ratovanje.

> A senior British military source, who asked not to be named, said he was impressed by Ukraine’s use of "combined arms", ie going into Russia with not just light infantry but engineering, artillery and other supporting units.

www.bbc.com/news/live/cm2n77mvrz4t?post=...3b-cfabb2b64cc7#post

Sa istog linka:

> Ukraine controls 1,000 sq km in Kursk region – army chief

A šećer na kraju:

x.com/Schizointel/status/1823004142492631340

> Ukrainian Intelligence hit a gold mine on Russian Logistics in near real time!

> The capture of Sudzha may not seem grand on a map but the capture of the railway station may allow Ukrainian Intelligence direct access into Russian Railway Computer Systems, Schedules, Train Consists, and internal Russian Railway Communications from Dispatch to Defect Detectors.
12.08.2024 | 18:40
Sad kad im dođu ove junačine ( naglasak na prvom n )

"In the center of Magadan, pro-Russian "Z-patriots" held a march called "For Kursk and Belgorod." During the event, participants called on Putin to launch a nuclear missile at Washington."


x.com/NOELreports/status/1823047323632406829
  • Air
  • Korisnik
  • 70
12.08.2024 | 18:46
cariblanco kaže:
Sad kad im dođu ove junačine ( naglasak na prvom n )

"In the center of Magadan, pro-Russian "Z-patriots" held a march called "For Kursk and Belgorod." During the event, participants called on Putin to launch a nuclear missile at Washington."


x.com/NOELreports/status/1823047323632406829


Lako je pretpostaviti da su poslali i dodatno pismo Trumpu da nukama ne uzvrati po Magdanu.
Ili ih nije briga jer im je nestalo Votke?
12.08.2024 | 19:28
Kakva dijagnoza

Vise bi Rusa poginulo koji zive i rade u Washingtonu nego ih ima u toj njihovoj Magadanskoj oblasti
12.08.2024 | 19:36
Samo ću dometnuti svoju današnju spoznaju o Sudži. Kopkalo me zašto baš to i zašto je to tako bitno bilo AFU da zauzmu. Pored plinske stanice i željezničkog čvorišta, došao sam do ključnog detalja. To je grad koji je osnovan u 17. stoljeću i bio je utvrda zbog svojeg položaja.

GUxjyWrbYAA__wk.jpeg


Mislim da vam je svima jasno kud to dalje ide...

Ovo je smještaj grada u tlocrtu.

GUxbkAPW8AATiUU.jpeg


Stižu vijesti da AFU od Sudže rade utvrdu. Uz ovoliko vodenih prepreka, ovo će Rusima biti jako teško zauzeti (jasno prvo trebaju uopće doći do tamo, a sve kote u okolini drže AFU i imaju potporu iz Ukrajine).

Drugi detalj na koji skrećem pažnju: FSB je preuzeo akciju oslobađanja Kurske oblasti od AFU. Oni nemaju vojsku. Ali ni obraza. Očekujte ubrzo videe u kojima osobe u ukrajinskim odorama masovno likvidiraju civile i/li zarobljene ruske ročnike. To je doseg FSB-a, a znamo da im ni ruski životi ne znače ništa.
Danas je 24 godine potonuća ruske nuklearne podmornice Kursk pa samo podsjećam da je Putin koji se tad tek učvršćivao na vlasti Larryiju Kingu na pitanje što se dogodilo s podmornicom Kursk odgovorio sa smješkom: "potonula je".
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 46 minuta
  • Yonkis: Ajme ovaj Photos u iOS 18 treba zasebni manual/priručnik.
  • JOHN: Smayoo što se mene tiče oderao bi i domaće
  • Zmay: Poz! Moguće napraviti da se oglasi sami brišu nakon nekog vremena npr.? Puno stvari je već prodano, a autori oglasa ih ne brišu...hvala
  • smayoo: Lik je dobio 30 dana zatvora uvjetno. I morao je platiti troškove. Što bi više? Kad pogledaš po internetu ima hrvatskih državljana koji pljuju po policiji svaki dan pa ih nitko nikad nije niti pokušao privesti, niti identificirati., a kamoli prekršajno goniti.
  • JOHN: Lik je dobio novčanu kaznu od 150 eura, a samo na transport je potrošeno više od toga. A gdje su plače policije ooja ga je privodila, tužitelja, odvjetnika, suca, režijskih troškova itd. Trebali su ga samo na ime tih troškova oderat 4000-5000 eura. Pa nek blebeće
  • JOHN: I mišljenja sam da mu je kazna preblaga. Ja bi za svako ponavljanje x10 od prethodne pa nek dogura do doživotnog ili neka ga opelješe do daske.
  • JOHN: Čovjek želi biti valjda novi Pernar ili šta ja znam recimo ADRI. Radi pizdarije a paralelno otvara kanal. Ili ga je jednostavno pojeo sustav, droga ili nešto treće :)
  • JOHN: a kamoli u tuđoj
  • JOHN: Nekih posljedica mora biti. Meni recimo ne pada na pamet u vlastitoj zemlji javno ponižavat
  • Kloba: Mada, nije mi baš ok da svako ko se pokenja na netu hapsimo. Pogotovo ako je Srbin. Baš ono. Jadno. Šta je to - pismeni delikt?
  • Kloba: Ali današnji post/vapaj - "Jel može razmena za Severinu?"
  • Kloba: I da, još jedna novost. Opet priveli Trifunovića. Sa Bajakova, gdje je došao i samo se približio našem cariniku da pita jel sada sve OK jer je godina dana prošla od zabrane ulaska u HR na godinu. I ovaj brže bolje, marica pa 800 km do Splita. Razlog, vrijeđanje na X-u od lani. Ustaše ovo ono
  • Kloba: Postoji razlog, čak je i logičan...
  • Kloba: Nego, tko zna zašto današnji mlađi nogometaši deru štucne?
  • Kloba: Tako da, to što je Jakirović očito isto htio poručiti "mlađem kolegi", mislim si da mu je ovaj samo kimuo i pomislio si "i trenersku diplomu ima svatko..." :)
  • Kloba: Oću reći, ovi mladi lavovi koji sada dolaze iz igračkih u trenerske uloge, pa to će gaziti klubove kao cipelarka deset na jednoga. Nema tu više "nema ponižavanja". Zna se ko je ko i ćao. A Dinamu je ovo velika lekcija i neka je
  • Kloba: I ovi su nas prešli ko plitak potok. Ima jedna anegdota sa SP-a u Brazilu da je isto to - nemojte ponižavati protivnika, navodno rekao Joakim Low Elfu na poluvremenu one utakmice s Brazilom, ali ovi ga nisu baš poslušali
  • Kloba: "..a sada hoću da ih zgazite!!!"
  • Kloba: Ma. A najbolji mi je Jakirović na kraju tekme koji 2očita bukvicu" Kompanyu. Ovaj mlađi od Modrića godina dana, doslovno smo kao repka igrali protiv njega (Belgijanac je), i kako je igrao u Manchester City-u čovjek je naučio okomiti nogomet do perfekcije. I to prenio radnišnim Švabama. Jer on im je na poluvremenu rekao (kada su naši izjednačili ili došli na gol razlike sa dva gola) "e,
  • drlovric: Dinamo se sinoc osjecao kao 70% HNL klubova kada igraju protiv njega. To samo govori koliko smo smijesna liga.
  • Kloba: IMa jedan kafić. Zove se Plavi devet. Nije zajebancija. Sada to koriste ko meme.
  • Kloba: Neka. Sada znamo koliko smo svjetosnih godina udaljeni od stvarnih prvaka liga petice
  • smayoo: Alo, dinamovci, šta se to igralo u Munchenu? Rukomet? :D
  • cariblanco: Rekorderi...iza dobrog konja se uvjek praši
  • drlovric: 9 komada. Ouch :)
  • cariblanco: Nova vrsta rata ?
  • cariblanco: The Death Toll from today’s Pager Attack in Lebanon has risen to 9, while the Injured has passed 3,000.
  • smayoo: Nažalost, da, Josip je zatvorio firmu i odselio u Njemačku :(. U Rijeci nema ništa drugo što je za preporučiti...
  • MacSlavko: To mi je zadnja opcija, ako nema ništa bliže Rijeci…
  • Yonkis: MacSlavko: iStyle?
  • MacSlavko: Off topic: Nisam znao da JM Elektronika više ne radi… Kamo sad odnijeti MBA 2020 na popravak?
  • Borisone: Dostupnost servisa i značajki po regijama: [link]
  • miomika: ne rade ni Live caption na Facetime-u ako je .hr primarni jezik :)
  • Zdravac: Inaće, upravo napravio update, i istina je, ne radi iPhone mirroring
  • Zdravac: Jebiga, to je osveta za usb-c, šteta, ali EU mora biti veća od jedne kompanije. Ja bi sigurno pronašao način da ih natjeram da omoguće to...
  • drlovric: A jbg ne moze ni vi europejci bas sve da dobijete :)
  • Yonkis: Apple today said that European customers will not get access to the Apple Intelligence, iPhone Mirroring, and SharePlay Screen Sharing features that are coming to the ‌iPhone‌, iPad, and Mac this September due to regulatory issues related to the Digital Markets Act. - June 21, 2024
  • dperec: Nadogradio MacMini i Iphone... I phone mirroring ne radi u našoj regiji :)
  • Yonkis: big_mac imaš poruku
  • Yonkis: Borisone: vidio sam ga u 19:14 i to jer sam zaboravio chekirati :)
  • Borisone: Ne vide ga svi odmah u 19:00
  • big_mac: Pozdrav imam uključena beta ažuriranja i instaliran ios 18 RC. Zanima me kako mogu instalirati danas ovu finalnu službenu verziju? Isključio sam beta ažuriranja ali nemam apdejt
  • Yonkis: ..i? Jel se netko ažurirao?
  • Yonkis: Pročitao sam negdje da update ide na 1.7 milijardi uređaja. I to sve u jednom danu (čak i manje). Wow.
  • Yonkis: [link] Evo kad će update biti dostupan, da ne otvarate link, biti će u 19:00
  • Air: Moj problem je što sam pustio automatski update, za razliku od kompa gdje sam na 10.13. jer mi radi što mi treba raditi pa bolje ne riskirati i pokvariti.
  • Air: Nisam naveo problem potrošnje nego punjenja. I da, potrošnja je veća. Ali to traje već par dana.
  • m@xym: Sa jednim od novijih update-a su stavili dodatnu obavijest u Settings-ima od Battery, gdje ti fino kaže da je tijeku optimizacija sustava i da je potrošnja baterije veća.
  • m@xym: @Air, neposredno nakon update-a (pogotovo ako se radi o nekom značajnijem updateu, potrošnja baterije se značajno poveća zbog pozadinske aktivnosti procesora, pa potrošnja baterije tada nije relevantna.
  • Air: Apple je po pitanju šlampavosti i zlobe (programirano smanjenje trajanja baterije) postao opak igrač.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Tito, Anonimci (643)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO