14.02.2025 | 09:01
Ender kaže:
@dpasaric:
mislim da neki od nas jos cekaju neke odgovore na pitanja koja je drlovric taksativno i jasno postavio, i dao neke odgovore. nema nekih argumentovanih odgovora?
dalje, vise puta si ponovio da rusija ne moze da izgubi.
po meni je ovo neka zamena teza. obicno napadac u sukobu (rusija u ovom slucaju) ide na pobedu, a napadnuta strana (u ovo slucaju ukrajina) ide na to da ne izgubi. yes or no? i sta cemo u ovoj situaciji, ko je dokle stigao? da se ne ponavljamo - gde se usput izgubila denacifikacija i ostalo? usput je rusija dobila na severnim granicama NATO zemlje direktno.
jos nesto, veoma je dirljiva tvoja briga za ukrajinske gubitke, ruske gubitke nesto ne pominjes (doduse ni rusi ih ne pominju). s tim sto ce se rusija tesko oporaviit od svega toga, da ne pominjemo stete u buducnosti (bas se pitam ko ce vise kupovati rusko oruzje), bice pod sankcijama jos dugo i prodavace gas i naftu kinezima i indijcima ispod cene, evropsko trziste su ionako izgubili. nemaju vise sredstava za gasovod/naftovod sta li vec bese do kine, jer su ocekivali da ce kinezi uci sa parama, oni su ih o'ladili - ako hocete da nam prodajete to, izvolite isporucite nam.
ukrajina ce se ipak brze oporaviti, jeste da ce to sve platiti resursima koje ce uzeti zapadane kompanije, ali hajde sta je bolje - da uzmu rusi dzabe uz gubitak slobode, ili zapad da uzme isto al da opet imaju neku slobodu i napredak.
Covjek jednostavno ignorira sva pitanja koja se ne uklapaju u njegov narativ
On sada nama drzi predavanja kao znao je on sve, isto kao da su ruski tenkovi parkirani na Trgu u Kievu, a Zelenski pobjegao u London
Svu svoju "znao sam" euforiju bazira na tvitu Donalda Trumpa koji je globalno poznat kao covjek od rijeci, i onaj tko ne lupa gluposti.
Sve sto su Rusi uspjeli osvojiti u Ukrajini, eto neka sve ostane njihovo. Sutra stane rat i sta sad? Tu kamen na kamenu nije ostao. Sprzena zemlja. Rusija nema para svoje selendre da asfaltira, ljudi idu u poljski wc. Zamisli investiciju obnove svih tih porusenih gradova i sela u novoosvojenom teritoriju.
Koliko kosta da se deminiraju sva podrucja na crtama bojisnice?
Ruska financijska situacija je da sada energente prodaju jeftinije jer su uzgubili EU trziste. Rusko oruzje je izgubilo na cijeni, plus zapadne sankcije, plus ga nemaju ni za sebe dovoljno. Financije ce da trpe. Sta oni drugo mogu izvesti i proizvesti?
Ali usljed Trumpove politike uvodjenja ovih taksi i poreza i generalno budalastina, ne bi me zacudilo da se za par godina EU opet okrene ruskim energentima