Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

09.02.2025 | 15:15
Air kaže:
Poslije svega što učini Putin, "pozitivac" Trump za za New York Post hladno izjavi: “On (Putin) želi da ljudi prestanu umirati”. link

Na kraju će obojca, kao i Gaddafi "dobiti" Nobelovu nagradu za mir.

... a nažalost, uvijek će se naći netko tko će za takve likove reći da su pozitivci.

Davor?
  • Air
  • Korisnik
  • 75
09.02.2025 | 16:30
Yonkis kaže:
Air kaže:
Poslije svega što učini Putin, "pozitivac" Trump za za New York Post hladno izjavi: “On (Putin) želi da ljudi prestanu umirati”. link

Na kraju će obojca, kao i Gaddafi "dobiti" Nobelovu nagradu za mir.

... a nažalost, uvijek će se naći netko tko će za takve likove reći da su pozitivci.

Davor?

Ne, nisam mislio na Davora.

Mislim da Davor samo misli da je narančasti u svojoj negativnosti pozitivniji od drugih negativaca.
10.02.2025 | 16:53
U ovom tekstu imate i link koji vodi na objavu famoznog sporazuma između Rusije i Ukrajine iz 2022 godine. Naši rusofili su nam objasnili da je za sve kriv Boris Jonson i zbog njega se nastavlja patnja Ukrajinskog naroda i nove žrtve. Šta je sve pisalo u kapitulaciji, koja je nazvana sporazum Kak se veli, ozna sve dozna Uživajte u tekstu, pogotovo naši rusofili

www.vecernji.hr/vijesti/ruski-mit-o-prop...-ozujka-2022-1837076
12.02.2025 | 19:21
Trumpov tvit od danas, nazvao je Putina i lijepo su porazgovarali, kakav kontrast u odnosu na lutka Bidena.

12.02.2025 | 20:06
Trump je isto tako ispregovarao Afganistan s Talibanima prije 5 godina, jednako tako bez učešća tadašnje Afganistanske vlade i kao što znamo sve je ispalo fenomenalno.
12.02.2025 | 23:24
pa normalno da su se culi i razgovarali, kad je Tramp ocigledno Putinov covek. cudi me da se nisu i ranije culi.
13.02.2025 | 09:02
Aktualni komentar prof. Mearsheimera na razvoj situacije...

13.02.2025 | 11:34
dpasaric kaže:
Trumpov tvit od danas, nazvao je Putina i lijepo su porazgovarali, kakav kontrast u odnosu na lutka Bidena.

ovo DEFINITIVNO nije Trump napisao, već netko za njega. Previše čitljivo i razumljivo
Izjava VZelens. nakon razgovora sa Trumpom

vec5l81n8rie1.jpeg
13.02.2025 | 12:10
I onda, koji su komentari onih koji su se smijali na moja Starcraft predviđanja?

Sada je odjednom svima "jasno" i "to se moglo očekivati", "sve je išlo u tom smjeru"...

Jao-jao...
13.02.2025 | 13:34
jesam mator i zaboravljam, ali se nesto ne secam da je Putin bio za mir i prekid dejstava, do pre nekoliko meseci. sad kad ih slusas, a zaboravis sve pre toga, pomislio bi da su mirotvorci kao Gandi + majka Tereza. bese i neka prica da rusija ne moze da izgubi rat, ali se ne pominje jesu li ostvarili svoje prvobitno proklamovane ciljeve.
ali izgleda malo ponestaje resursa - i ljudskih i materijalnih, ekonomija im ne stoji bas najbolje... tako da potpuno razumem tu njihovu mirotvoracku pricu. ukrajina ce morati da ide u pregovore, ali pazi ukrajina nasuprot velike rusije se ipak oduprla i odbranila, tako da su oni tu ipak pobednici.
13.02.2025 | 14:06
dpasaric kaže:
I onda, koji su komentari onih koji su se smijali na moja Starcraft predviđanja?

Sada je odjednom svima "jasno" i "to se moglo očekivati", "sve je išlo u tom smjeru"...

Jao-jao...

Ajde molim te podsjeti nas tocno svog predvidjanja i kako se ono obistinilo najavom mirovnih pregovora?

1. Jel Rusija vojnicki porazila Ukrajinu? NIJE

2. Jel Rusija ispunila svoje zacrtane vojne ciljeve? NIJE

3. Jel smijenila vladu u Kijevu? NIJE

4. Jel unistila i razoruzala ukrajinsku vojsku? NIJE

5. Jel zauzela ukrajinski teritorij, Odesu i spojila se sa dijelom Moldavije sto je jasno prikazano na vojnim kartama na pocetku operacije? NIJE

6. Ne smije se gadjati nuklearna vojna sila. SMIJE (gore skladista nafte zadnjih 5 dana 500-600km u dubini Rusije)

I mogu ovako nabrajati koliko hoces...

U ovom ratu nema pobjednika. Gubitnici su i jedni i drugi.

Tisucu majki zaplace DNEVNO. Na obje strane. O cemu dalje da pricamo :/
13.02.2025 | 14:08
Ender kaže:
ukrajina ce morati da ide u pregovore, ali pazi ukrajina nasuprot velike rusije se ipak oduprla i odbranila, tako da su oni tu ipak pobednici.

Ukrajina je pobijedila samim tim sto je opstala kao drzava i demokratsko drustvo, a ne postala ruska kurva kakvu su joj sudbinu bili namijenili. Skupo je to platila, ali su eto uspjeli.

Za sada. Jer ako se i potpise primirje, Rusija ce u buducnosti opet napasti Ukrajinu. Zato im je toliko stalo da ovi ne postanu NATO clanica.
13.02.2025 | 14:12
dpasaric kaže:

Jao-jao...

Ova izjava me podsjeća, na izjavu Srba nakon bombardovanja....pobeli smo NATO, a to kaj su kosovo spušili nema veze.
13.02.2025 | 16:25
Trumpov razgovor sa Putinom je samo poboljšao situaciju na ruskim burzama, skoro sve u zelenom, veliki skok. I rubalj se polako oporavlja od Trumpove pobjede na izborima.
Nadam se da će Ukrajina, ako pristane prestati braniti se, ipak proći bolje nego što smo vidjeli od ponuđenog. Rusi možda jesu "pobijedili" (ako se gleda sa njihove strane) ali su pokazali da su tigar od papira, trebali pomoć Sj.Koreje i da im ni to nije pomoglo.
U zadnje vrijeme nikad sporije nisu zauzimali teritorij, gine im prosječno 1300 po danu (prije je bilo jedva 1000), naftna postrojenja im sve više stradavaju (jednom tjedno neka veća plantaža), masovno raketiranje ukrajine je isto tako u pauzi.. Ukratko, ne piše im se dobro, ako se gleda trend osvajanja, da, napreduju ali puževim korakom.
Em imaju ukrajinsku enklavu na ruskom teritoriju već pola godine i nisu u stanju to riješiti.
Ekonomija im stagnira. A kakva će tek biti ekonomija na okupiranim područjima?
Svi smo se nadali trećoj ofanzivi ukrajinaca pa da će osloboditi opet veći komad ukrajine ali nikako da se desi. Niti neće.
To je zakon velikih brojeva, ukrajina ne može protiv rusa, sve da se i goloruki bore, drvenim palicama i kamenjem, opet će rusi biti brojniji i samim time nadmoćniji. Ali su se zato unazadili za buduća pokoljenja i nadam se da je svijet uvidio da im se ne može vjerovati. Sjetimo se samo kako je Lavrov govorio kako apsolutno ne namjeravaju ikoga napadati prije nego su leeroy jenkins u Ukrajinu.
Ali ipak je to samo politika, nažalost ginu i jadni naivni rusi za svog cara Putina a ukrajinci kako bi im ostalo što više njihove zemlje. Ako nastupi primirje pa mir i prestanak specijalne vojne operacije, nikada nećemo znati kako bi završio Starcraft in real life. Nisam to niakda igrao pa ne znam ima li u toj igri opcija pregovora i tko je na kraju pobjednik u igri
13.02.2025 | 16:32
Aha, zapravo je Rusija izgubila!

Sada možemo mirne duše reći: "Pustimo te ludorije sa strane, tisuću majki koje plaču je ono što je SADA bitno!"

Rekao bih da to dosta koketira s klasičnom demagogijom?

A šef Pentagona, naravno, stari Putinovac i glasnogovornik Kremlja, kaže da "nije moguć povrat teritorija na stanje iz 2014.", ali nema veze - Rusija je gubitnik!

Reality check - zero.
13.02.2025 | 17:07
Opet nisi odgovorio na jako jednostavno pitanje.

Sta si ti to predvidio i da se pokazalo da si bio u pravu
13.02.2025 | 21:21
drlovric kaže:
Opet nisi odgovorio na jako jednostavno pitanje.

Sta si ti to predvidio i da se pokazalo da si bio u pravu

Nije to bilo niti predviđanje, to je bilo sasvim očigledno prvi tren - rekao sam da Rusija ne može izgubiti taj rat. A onda pola godine kasnije su to rekli i dokumenti s Američke vojne akademije koje sam vam turao pod nos, ali ste sve ignorirali, valjda kao to je "ruska podvala". Oh, well...

I rekao sam da će se sve što je prof. Mearsheimer najavio godinama unaprijed pokazati kao istina - i jest.
13.02.2025 | 22:19
Tvrdis da si znao da je nemoguce da oni izgube, pa sada likujes da si eto bio u pravu?

Po tebi je onda Rusija pobijedila u ovom ratu i ispunila svoje zacrtane ciljeve?
13.02.2025 | 22:50
drlovric kaže:
Tvrdis da si znao da je nemoguce da oni izgube, pa sada likujes da si eto bio u pravu?

Po tebi je onda Rusija pobijedila u ovom ratu i ispunila svoje zacrtane ciljeve?

Tu treba jasno razlikovati dvije stvari: jedno bi bilo "likovanje" jer je zemlja X napala zemlju Y i pobjedila, a drugo je "likovanje" jer su mi kolege na forumu nešto naučili i, nadam se, uvidjeli koliko su bili naivni i zavedeni plaćenom propagandom vojno-korporativnog lobija kome je taj rat bio u interesu.

Moja pozicija u ovoj raspravi se ne temelji na priči o dobru i zlu, ovdje se radilo o doktrini realizma koja je već na prvu jasno ukazivala da će taj rat biti katastrofa za Ukrajinu i da je podržavanje tog sukoba od zapada slijepa ulica.

Znači ne "likujem" tome što sam bio u pravu, niti mi to nešto znači, imam vrlo ispunjen život, mnogim ljepšim i kreativnim stvarima, da bih se naslađivao tuđim zabludama. Baš kao i u Starcraftu, jedan pogled na mapu i meni je to bilo očigledno.

Ono čemu se veselim je to otvaranje očiju, iako vjerujem da je i razočaravajuće i bolno, ali je zato poučno - jer ljudi danas nemaju vremena dublje proučavati bilo koju tematiku (slično kao za covid) i onda nasjedaju na ono čime im plaćeni mediji ispiru mozak - umjesto da sami kritički razmišljaju svojom glavom.
13.02.2025 | 23:32
“da će taj rat biti katastrofa za Ukrajinu i da je podržavanje tog sukoba od zapada slijepa ulica”.
Samo malo, ovaj rat nije katastrofa za Rusiju? Ako gledaš samo osvojeni teritorij onda nije, da.
A što je trebao zapad napraviti po tvome? Da Rusija pripoji Ukrajinu tj da se zapad potpuno povuče iz Ukrajine? Sačuvali bi se tisuće života ali život bi im bio u diktaturi? Hoćeš reci da smo trebali Knin i ostale gradove ostaviti pobunjenicima i svi sretni i zadovoljni? Nije ista paralela sa Ukr-Rus ali to je to na kraju.
Nisam nikad mislio da će Ukrajina istjerati ruse van granica i vratiti Krim u ovom ratu ali da će biti još rata u Ukrajini to zasigurno. Vidi li to Starcraft? Vidi li da će Rusi opet čačkati mečku? Što kaže SC za Tajvan?
Da je “zapad” htio istjerati ruse iz Ukrajine, mogli su. Ali pod koju cijenu.
13.02.2025 | 23:33
Ja sam predvidjao ono sto ce se u stvarnosti dogoditi. Slicno ksi Njemacja iza WWII.
Iskopajte stare postove.
Pusionicar je Ukrajina.
14.02.2025 | 01:27
@dpasaric:
mislim da neki od nas jos cekaju neke odgovore na pitanja koja je drlovric taksativno i jasno postavio, i dao neke odgovore. nema nekih argumentovanih odgovora?
dalje, vise puta si ponovio da rusija ne moze da izgubi.
po meni je ovo neka zamena teza. obicno napadac u sukobu (rusija u ovom slucaju) ide na pobedu, a napadnuta strana (u ovo slucaju ukrajina) ide na to da ne izgubi. yes or no? i sta cemo u ovoj situaciji, ko je dokle stigao? da se ne ponavljamo - gde se usput izgubila denacifikacija i ostalo? usput je rusija dobila na severnim granicama NATO zemlje direktno.
jos nesto, veoma je dirljiva tvoja briga za ukrajinske gubitke, ruske gubitke nesto ne pominjes (doduse ni rusi ih ne pominju). s tim sto ce se rusija tesko oporaviit od svega toga, da ne pominjemo stete u buducnosti (bas se pitam ko ce vise kupovati rusko oruzje), bice pod sankcijama jos dugo i prodavace gas i naftu kinezima i indijcima ispod cene, evropsko trziste su ionako izgubili. nemaju vise sredstava za gasovod/naftovod sta li vec bese do kine, jer su ocekivali da ce kinezi uci sa parama, oni su ih o'ladili - ako hocete da nam prodajete to, izvolite isporucite nam.
ukrajina ce se ipak brze oporaviti, jeste da ce to sve platiti resursima koje ce uzeti zapadane kompanije, ali hajde sta je bolje - da uzmu rusi dzabe uz gubitak slobode, ili zapad da uzme isto al da opet imaju neku slobodu i napredak.
14.02.2025 | 03:09
Jedino smo Davor i ja na kraju u pravu. Njegova Starcraft strategija i moja Candy Crush strategija su se pokazale ispravnima. Sorry, Lovrić, da si prije imao CIV 7 (ili da si se barem oslonio na CIV 5), možda bi i ti ranije shvatio kako će sve skupa završiti.

EOD.
14.02.2025 | 09:01
Ender kaže:
@dpasaric:
mislim da neki od nas jos cekaju neke odgovore na pitanja koja je drlovric taksativno i jasno postavio, i dao neke odgovore. nema nekih argumentovanih odgovora?
dalje, vise puta si ponovio da rusija ne moze da izgubi.
po meni je ovo neka zamena teza. obicno napadac u sukobu (rusija u ovom slucaju) ide na pobedu, a napadnuta strana (u ovo slucaju ukrajina) ide na to da ne izgubi. yes or no? i sta cemo u ovoj situaciji, ko je dokle stigao? da se ne ponavljamo - gde se usput izgubila denacifikacija i ostalo? usput je rusija dobila na severnim granicama NATO zemlje direktno.
jos nesto, veoma je dirljiva tvoja briga za ukrajinske gubitke, ruske gubitke nesto ne pominjes (doduse ni rusi ih ne pominju). s tim sto ce se rusija tesko oporaviit od svega toga, da ne pominjemo stete u buducnosti (bas se pitam ko ce vise kupovati rusko oruzje), bice pod sankcijama jos dugo i prodavace gas i naftu kinezima i indijcima ispod cene, evropsko trziste su ionako izgubili. nemaju vise sredstava za gasovod/naftovod sta li vec bese do kine, jer su ocekivali da ce kinezi uci sa parama, oni su ih o'ladili - ako hocete da nam prodajete to, izvolite isporucite nam.
ukrajina ce se ipak brze oporaviti, jeste da ce to sve platiti resursima koje ce uzeti zapadane kompanije, ali hajde sta je bolje - da uzmu rusi dzabe uz gubitak slobode, ili zapad da uzme isto al da opet imaju neku slobodu i napredak.

Covjek jednostavno ignorira sva pitanja koja se ne uklapaju u njegov narativ

On sada nama drzi predavanja kao znao je on sve, isto kao da su ruski tenkovi parkirani na Trgu u Kievu, a Zelenski pobjegao u London

Svu svoju "znao sam" euforiju bazira na tvitu Donalda Trumpa koji je globalno poznat kao covjek od rijeci, i onaj tko ne lupa gluposti.

Sve sto su Rusi uspjeli osvojiti u Ukrajini, eto neka sve ostane njihovo. Sutra stane rat i sta sad? Tu kamen na kamenu nije ostao. Sprzena zemlja. Rusija nema para svoje selendre da asfaltira, ljudi idu u poljski wc. Zamisli investiciju obnove svih tih porusenih gradova i sela u novoosvojenom teritoriju.

Koliko kosta da se deminiraju sva podrucja na crtama bojisnice?

Ruska financijska situacija je da sada energente prodaju jeftinije jer su uzgubili EU trziste. Rusko oruzje je izgubilo na cijeni, plus zapadne sankcije, plus ga nemaju ni za sebe dovoljno. Financije ce da trpe. Sta oni drugo mogu izvesti i proizvesti?

Ali usljed Trumpove politike uvodjenja ovih taksi i poreza i generalno budalastina, ne bi me zacudilo da se za par godina EU opet okrene ruskim energentima
14.02.2025 | 09:13
U prilogu je screenshoot kako sam ja vidio moguci mirovni sporazum u Ukrajini tamo negdje 2023.

"Krim ostaje Rusiji i Donbas dobije neki specijalni status. Nema NATO clanstva."

To mi je bilo normalno i logicno. I provodivo.

Kako stvari sada stoje izgleda da ce se tako i zavrsiti ovaj rat, jer niti jedna strana nema snage da ispuni svoje zadane ciljeve. U tom slucaju se ratovi zavrsavaju i svi pristaju na kompromise.

Pobjednik se ne dogovara, vec je u poziciji da nametne svoju volju. Posto u Ukrajini pobjednika jos uvijek nema, slijede dogovori.

Sve ide u smjeru da Rusija dobije taj Donbas i Krim, a da se povuku sa ostalih podrucja.

Ukrajinci bi logicno morali povuci svoje snage is Kurska (mocna Rusija ih jos uvijek ne moze istjerati sa svog teritorija).

Treba napomenuti da Rusija jos uvijek vojnicki ne drzi cijeli Donbas pod svojom kontrolom. Od svih 4 oblasti koje je Putin dekretom pripojio Rusiji, nemaju kontrolu nad okkurglo NITI JEDNOM

Tako da ce doci do crtanja mapa, zamjena teritorija. Ala Dejtonski sporazum u BiH.

screen.png
14.02.2025 | 12:58
Pravite ražanj, a zec je još u šumi!
14.02.2025 | 19:06
Yonkis kaže:
“da će taj rat biti katastrofa za Ukrajinu i da je podržavanje tog sukoba od zapada slijepa ulica”.
Samo malo, ovaj rat nije katastrofa za Rusiju? Ako gledaš samo osvojeni teritorij onda nije, da. A što je trebao zapad napraviti po tvome? Da Rusija pripoji Ukrajinu tj da se zapad potpuno povuče iz Ukrajine? Sačuvali bi se tisuće života ali život bi im bio u diktaturi? Hoćeš reci da smo trebali Knin i ostale gradove ostaviti pobunjenicima i svi sretni i zadovoljni? Nije ista paralela sa Ukr-Rus ali to je to na kraju. Nisam nikad mislio da će Ukrajina istjerati ruse van granica i vratiti Krim u ovom ratu ali da će biti još rata u Ukrajini to zasigurno. Vidi li to Starcraft? Vidi li da će Rusi opet čačkati mečku? Što kaže SC za Tajvan? Da je “zapad” htio istjerati ruse iz Ukrajine, mogli su. Ali pod koju cijenu.

Uopće nije tema je li taj rat "katastrofa i za Rusiju". Nisu Rusi željeli taj rat i to im je bila zadnja opcija, nakon preko 8 godina strpljivosti. Znali su da će ulaskom u taj rat platiti skupu cijenu, ali nisu imali izbora - jednako kao što USA ne bi imao izbora da npr. Meksiko proglasi da ulazi u neki novi Varšavski pakt. To je bila njihova crvena linija, što su nebrojeno puta jasno iskomunicirali, a NATO je tijekom više desetljeća stalno kršio svoje obećanje o neširenju na istok.

Što je zapad trebao?! Zapad nije trebao upucavati milijune $ u to da se na vlast dovede njihova marioneta. To je izravno i prljavo miješanje u politiku druge zemlje s ciljem da se naudi svom strateškom suparniku. Preslušaj si malo telefonske razgovore Nulandice s američkim veleposlanikom u Kijevu, pa će ti se razmaknuti oblaci "što je zapad trebao". Taj rat je isključivo američka kuhinja i to su i prof. Mearsheimer, neki članovi EU parlamenta i stari iskusni diplomat Jeffrey D Sachs govorili godinama prije nego li je Rusima "pukao film" i morali su zaštiti svoje strateške interese. Jednako kao što bi i svaka druga supersila učinila.

Ali nije tužno to što su Ameri zapalili taj sukob, nego je tužno, zapravo prije gnjusno, to što su ZNALI da Ukrajina nema šanse, da je to slijepa ulica i znali su jako dobro kako će završiti. No, svejedno su gurali rat dalje samo radi profita.
14.02.2025 | 19:20
drlovric kaže:
Svu svoju "znao sam" euforiju bazira na tvitu Donalda Trumpa koji je globalno poznat kao covjek od rijeci, i onaj tko ne lupa gluposti.

Kakva glupost!

Na sreću nismo pobrisali temu, a forum pamti! Trumpa nije bilo na vidiku niti je bio bitan, niti tu ima neke "euforije", samo se radi o hard-cold-facts i vrlo smirenoj doktrini realizma. Ja sam svoje viđenje temeljio na dvije provjere:

1) Nezavisna zdrava logika i kritičko razmišljanje, doslovno otvoriš Starcraft mapu i zamisliš da su tamo Rusija i Ukrajina i ako si imalo igrao neki RTS sve ti je odmah jasno.

2) Informiranje od nezavisnog iskusnog eksperta za geopolitčka pitanja, a to je bio prof. Mearsheimer. Ono što je on izložio na fakultetu u Chichagu negdje 2017. godine zvučalo je izuzetno suvislo, dobro argumentirano i logično. I gle čuda - sve se odvilo točno po tome, a vi ovdje vjerojatno niste imali živaca niti pogledati to njegovo predavanje jer ste bili previše ispranih mozgova plaćenim MSM-om i debilnim propagandnim naslovima medija ala Index koji su samo copy-paste što je došlo iz centrale.

A kad je već riječ o Mearsheimeru, primijetit ćete kako profesorski-sustavno pristupa problemu. Nije on jedini koji je znao predvidjeti razvoj događaja, ali je jedan od malobrojnih koji pruža auditoriju mogućnost učenja kako raščlaniti političku situaciju. Riječju, Mearsheimer ne nudi samo ribu za ručak, već pruža mogućnost da sam naučiš loviti ribu.

No, ovdje na forumu, uz par izuzetaka, većina se hranila vojnim konzervama umjesto da sami nešto upecaju.
14.02.2025 | 19:38
Donald Trump gleda isključivo interese USA. Ništa nije bolji od bilo kojeg predsjednika koji je na čelu velesile.
Pričepiti će Zalenskog i podjeliti Ukrajinu na 2 dijela.
Rusija mora izaći kao pobjednik iz tog rata.

Kada se pokopaju mrtvi, na red lešinari koji će uzeti sve što valja iz Ukrajine.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 58 minuta
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO