Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

14.02.2025 | 21:41
jura22 kaže:

Pričepiti će Zalenskog i podjeliti Ukrajinu na 2 dijela.
Rusija mora izaći kao pobjednik iz tog rata.

Ukrajina je podijeljena preko 10 godina. Ti ljudi primarno ratuju da opstanu kao drzava i da budu demokratsko drustvo koje samo kroji svoju sudbinu. Identicno kao Hrvati 91.

I za sada im to uspijeva. Prezivjeli su inicijalnu rusku invaziju i bore se kako mogu i znaju.

Nije Putin pokrenuo tzv specijalnu operaciju da Ukrajinu dijeli vec da Kiev padne za 3 dana i da postavi svog marionetsku vladu.

U tome Rusi nisu uspjeli jer su nesposobne pijandure pa su se uvukli u krvavi rat u kojem se ne snalaze bas najbolje.

Tri godine kasnije, moraju za vojnu pomoc moliti sirotinju goru od sebe.

Zvanican ruski cilj rata u Ukrajini nigdje zvanicno ne postoji. Oni ne znaju za sta konkretno ratuju. Na kraju ce bilo sto moci prikazati kao svoju imaginarnu pobjedu...
14.02.2025 | 23:06
drlovric kaže:
Ukrajinci bi logicno morali povuci svoje snage is Kurska (mocna Rusija ih jos uvijek ne moze istjerati sa svog teritorija).

Oprosti, ovo tek sada vidim!

Zar ti zaista u to vjeruješ? Meni je to toliko smiješno - ono, uopće kao hipoteza da bi to moglo biti istina!

Vidi se da nisi igrao Starcraft! Jer da si ga igrao, saznao bi, kao totalni newbie, da bi svatko tko ima načina na taj način vezati jedinice glupom (ili samo očajnom) neprijatelju upravo to napravio što Rusi sada čine!

U Starcraftu je uvijek užitak kada nasadiš suparnika tako da on u zabludi gura svoje jedinice na neki teritorij koji je tebi zapravo vojno-taktički beznačajan i gdje ti ništa ne znači ima li on to pod kontrolom ili ne.

Prilično je jasno da bi čišćenjem tog područja, Rusi samo pomogli ukrajinskim jedinicama da ojačaju svoje pozicije na mjestima koje Rusija nastoji pridobiti.

Ako imaš protivnika na liniji duljine X, tada ne želiš skraćivati liniju, jer ti se povećava koncentracija otpora. Uostalom ne treba ti Starcraft za to ako si bio pažljiv na satovima povijesti; školski primjer je bitka kod Termopila, gdje su malobrojni Spartanci, braneći uski pojas, dugo odolijevali daleko većoj armadi Perzijanaca pod vodstvom Kserksa.

Neki vojni analitičari su čak rekli da predviđaju da će Kurska oblast biti posljednja oslobođena ukrajinske prisutnosti, ako će je uopće i oslobađati - možda samo puste da na kraju sami odu od tamo.
15.02.2025 | 00:31
dpasaric kaže:
Aktualni komentar prof. Mearsheimera na razvoj situacije...

Nadam se da će netko imati vremena ovih dana poslušati izlaganje Timothy Snydera:
www.youtube.com/live/Bc6hZqBEb4Y?si=McSRnnJxDe0pJJLj

Ako je i on plaćenik…

Da Davoru (i ostalima) odmah ukažem na zanimljivi dio: 39:44 i 1:08:45 (to je početak a slušajte dokle želite).
Sve mi je zanimljivo ali ovo se tiče Ukrajine. Pošto je tema Ukrajina.
15.02.2025 | 09:47
Yonkis kaže:
Ako je i on plaćenik…

Da Davoru (i ostalima) odmah ukažem na zanimljivi dio: 39:44 i 1:08:45 (to je početak a slušajte dokle želite).
Sve mi je zanimljivo ali ovo se tiče Ukrajine. Pošto je tema Ukrajina.

Evo, poslušao sam od 39.44 do 1.10 h.

Tip nije plaćenik, tip je tek blagi lunatik koji priča od Gotima i Hunima i da bi prepuštanje Ukrajine Rusiji značilo povijesno uništenje europskog duha i slične gluposti - jer sve je i počelo tako da je režim zapadne marionete ugnjetavao ruski narod u istočnim pokrajnama kako bi se isprovocirao rat - ili poguralo NATO još malo prema istoku. A oba naroda su Slaveni i blesavo je u suvremenom kontekstu uopće uvlačiti Gote, Hune i slično. Kao da mi počnemo o Ilirima na ovim prostorima.

A njegov komentar Trumpa u duhu da on "demontira državu" je samo reakcija na DOGE i njihovo čišćenje korumpiranih agencija i udruga. Svaka birokracija ima samo jedan interni cilj - da se poveća. Ovo što sada tamo čine je odlično, pokazalo se da se novac bacao lopatama podobnima ili čisto na korupciju, primjeri su kao iz Alana Forda - od plaćanja lekcija plesa u Wuhanu, do otvorene narudžbe Pentagona u milijunima $ Reutersu da napravi "social engineering" - tj. laže i širi dezinformacije u njihovom interesu.

Onaj desni tip je malo suvisliji, ali isto priča nebitne stvari - o produženjeu života, besmrtnosti i tome da društvo više ne treba djecu.

A onda na kraju se ovaj lijevi otkrio - pa on je WEF-ovac i bio je u Davosu!

Hahaha, dakle što mi to nisi PRVO rekao? To je kao da mi šalješ video HDZ-ovog PR-ovca koji se taman vratio s velikog HDZ skupa i sada kao pametno lamentira o problematici, a čim je bio tamo, to znači da je njihov jer drugi i nemaju pristup.

"Davore, evo ti razmišljanje jednog WEF-ovog igrača!"

A tip iza 1.10 h opet gura vodu na mlin WEF-ovog lobija koji je iza vojnih korporacija koje su i zakuhale ovaj rat. Znači negativac koji slatkim riječima pokušava isprati mozak onima koji ne prate tijek novca.

Što je iduće, šalješ mi što o svemu misli Klaus Schwab?
15.02.2025 | 13:03
dpasaric kaže:

Zar ti zaista u to vjeruješ? Meni je to toliko smiješno - ono, uopće kao hipoteza da bi to moglo biti istina!

Vidi se da nisi igrao Starcraft! Jer da si ga igrao, saznao bi, kao totalni newbie, da bi svatko tko ima načina na taj način vezati jedinice glupom (ili samo očajnom) neprijatelju upravo to napravio što Rusi sada čine!

U Starcraftu je uvijek užitak kada nasadiš suparnika tako da on u zabludi gura svoje jedinice na neki teritorij koji je tebi zapravo vojno-taktički beznačajan i gdje ti ništa ne znači ima li on to pod kontrolom ili ne.

Prilično je jasno da bi čišćenjem tog područja, Rusi samo pomogli ukrajinskim jedinicama da ojačaju svoje pozicije na mjestima koje Rusija nastoji pridobiti.

Ako imaš protivnika na liniji duljine X, tada ne želiš skraćivati liniju, jer ti se povećava koncentracija otpora. Uostalom ne treba ti Starcraft za to ako si bio pažljiv na satovima povijesti; školski primjer je bitka kod Termopila, gdje su malobrojni Spartanci, braneći uski pojas, dugo odolijevali daleko većoj armadi Perzijanaca pod vodstvom Kserksa.

Neki vojni analitičari su čak rekli da predviđaju da će Kurska oblast biti posljednja oslobođena ukrajinske prisutnosti, ako će je uopće i oslobađati - možda samo puste da na kraju sami odu od tamo.

Glup sam. Priznajem. Neka si mi oci otvorio

Znaci brilijantni ruski stratezi su nagovorili ukrajinsku vojsku da im zauzme dio teritorija. I usput raselili 150000 svojih civila iz Kurska.

150K gradjana koji imaju imovinu, poslove i placaju poreze su morali pobjeci iz svojih kuca jer je ukrajinska vojska zaposjela taj dio njihove drzave.

Ruska vojska nije u stanju da im osigura povratak kucama i garantira sigurnost. Usput bombarduju ruske kuce na ruskom tlu jer su u njima potencijalno ukrajinski vojnici.

Ali ako vlasnici tih nekretnina igraju Starcraft, nece se bas puno naljutiti i razumjet ce da je sve to dio Putinovog master plana

Tebe bi Putin trebao zaposliti u PR sluzbu. Batali informatiku i uhvati se diktatorske propagande kao freelancer...
15.02.2025 | 13:22
dpasaric kaže:
drlovric kaže:
Ukrajinci bi logicno morali povuci svoje snage is Kurska (mocna Rusija ih jos uvijek ne moze istjerati sa svog teritorija).

Veli Davor da forum pamti jer je sve zapisano, s čim se slažem. Deset dana nakon upada Ukrajine u Kursk, pitao sam Davora " kad će te nas istjerati iz Kurska"

Vrli poznavatelj starcrafta mi je odgovorio za par tjedana. Ima li starcraft neki bug ili Davor i njega tumači kako mu paše i izvrće, kao i svaku situaciju oko sukoba u Ukrajini ?
15.02.2025 | 13:44
pa vidis, starcraft je nepogresiv
nego su se umesali amerikanci i zapad i naterali ukrajince (a mozda ukrajinci nisu bili za to) da se odupru, da bi isti taj zapad prodavao svoju ratnu tehniku, iako se iz starcraft-a vidi da ne mogu da se odupru takvoj sili. sta tu nije jasno?

nego, ovde neki od nas jos cekaju da dpasaric da neke argumentovane odgovore na ona taksativno i jasno postavljena pitanja koja je lepo postavio drlovric.
15.02.2025 | 14:24
jos mi nesto pada na pamet, mozda gresim.
ako je vec pretila opasnost da ukrajina udje u NATO, naravno da ih je amerika gurala u tom pravcu jeli , zasto onda rusija nije napala ameriku i NATO, jer su oni uzrok svih njihovih problema? zar nije bolje kao u medicini sanirati uzrok a ne posledicu? i taman resis sve druge probleme gde se zapad mesa u ruske planove.
nego ovako pokazujes misice na nekom ko je manji i slabiji, a uz to svojevremeno predao svoj nuklearni arsenal.
i jos nesto - sta to treba da znaci sto rusija napala dronovima onaj sarkofag u cernobilu? sta ako ukrajina uzvrati istom merom pa napadne njihove nuklearne reaktore?
sta na to kaze starcraft?
15.02.2025 | 14:58
cariblanco kaže:

Veli Davor da forum pamti jer je sve zapisano, s čim se slažem. Deset dana nakon upada Ukrajine u Kursk, pitao sam Davora " kad će te nas istjerati iz Kurska"

Vrli poznavatelj starcrafta mi je odgovorio za par tjedana. Ima li starcraft neki bug ili Davor i njega tumači kako mu paše i izvrće, kao i svaku situaciju oko sukoba u Ukrajini ?

Rekao je deset dana, šest mjeseci je prošlo.

dpasaric kaže:

I da, neću "licitirati datumima", ali da ostanem dosljedan - u Starcraftu ovakve samoubilačke akcije ne potraju dugo jer je nemoguće čuvati jedinice koje su otišle "na izlet". U ratnoj stvarnosti to je problem logistike, pa vjerujem da će se to sve vratiti na staro u desetak dana.

A sad se ponaša ko lisica iz poznate nam basne i veli da je grožđe ionako kiselo
15.02.2025 | 15:12
drlovric kaže:
Ruska vojska nije u stanju da im osigura povratak kucama i garantira sigurnost. Usput bombarduju ruske kuce na ruskom tlu jer su u njima potencijalno ukrajinski vojnici.

Ali ako vlasnici tih nekretnina igraju Starcraft, nece se bas puno naljutiti i razumjet ce da je sve to dio Putinovog master plana

Tebe bi Putin trebao zaposliti u PR sluzbu. Batali informatiku i uhvati se diktatorske propagande kao freelancer...

Bla-bla, a opet će ispasti po mome! Ajde, samo pustimo vrijeme da odradi svoje, pa ćeš doći ovdje i ispričati se: "Oprosti, opet si bio u pravu, sada kada je sve gotovo, ta oblast je zaista nazad pod kontrolom Rusa!" Naravno, važi i vice versa! Pa da vidimo tko će koga častiti kavom!
15.02.2025 | 15:18
Ender kaže:
I jos nesto - sta to treba da znaci sto rusija napala dronovima onaj sarkofag u cernobilu? sta ako ukrajina uzvrati istom merom pa napadne njihove nuklearne reaktore?

Dakle strašno! Koliko moraš biti isključenog razmišljanja da takvu glupost iz očaja od strane ukrajinske propagande ti uzmeš kao "zdravo za gotovo"! Koliko bi ijedan ruski zapovjednik morao biti retardiran da ide napasti čeronobilski sarkofag? Ovo je još gluplje od onoga da su Rusi digli u zrak svoj plinovod! Daj, ako već ne koristiš aktivno mozak po inerciji, nego samo čitaš MSM naslove, onda sada, nakon što sam ti dao hint, odradi sam jednu SWOT analizu pro et contra takvog postupka, pa onda donesi samostalan suvisao zaključak.

Ono, lijepo, kao na faksu, točku po točku!

Mila majko...
15.02.2025 | 15:26
IgorD kaže:
dpasaric kaže:

I da, neću "licitirati datumima", ali da ostanem dosljedan - u Starcraftu ovakve samoubilačke akcije ne potraju dugo jer je nemoguće čuvati jedinice koje su otišle "na izlet". U ratnoj stvarnosti to je problem logistike, pa vjerujem da će se to sve vratiti na staro u desetak dana.

A sad se ponaša ko lisica iz poznate nam basne i veli da je grožđe ionako kiselo

Ne-ne-ne... pogledaj s razumijevanjem što sam napisao! Uopće nisam rekao da će ih Rusi potaracati nego da će se sve to "vratiti na staro u desetak dana" - jer to traži značajnu logistiku koju realno nemaš ako na drugoj strani gubiš dragocjen vlastiti teritorij.

No, na opće iznenađenje, valjda i samih Rusa, ovi su toliko iracionalni i samodestruktivnih namjera da su nastavili podržavati te jedince i trošiti resurse na "kontru" suparniku. Vjerujem da je to i same Ruse iznenadilo, pa su vjerojatno rekli: "Ok, ovi su toliko očajni da zaista misle ovo nastaviti, pustimo ih da bacaju resurse u crnu rupu, nama situacija odgovara dokle god oni mogu izdržati!". I to je ono što se događa i svaki igrač Starcrafta bi to zaključio u trenu.
15.02.2025 | 15:46
dpasaric kaže:
Ender kaže:
I jos nesto - sta to treba da znaci sto rusija napala dronovima onaj sarkofag u cernobilu? sta ako ukrajina uzvrati istom merom pa napadne njihove nuklearne reaktore?

Dakle strašno! Koliko moraš biti isključenog razmišljanja da takvu glupost iz očaja od strane ukrajinske propagande ti uzmeš kao "zdravo za gotovo"!

Ha ha, znao sam da ćeš ovako reagirati. Naravno da su to Ukrajinci napravili, isto kao što sami gađaju svoje bolnice Patriotima i sve one stambene zgrade sa glide bombama. Zapravo cijeli ovaj rat se svodi na Ruse koji sjede doma i gledaju TV i Ukrajince koji pucaju malo po Rusima, malo po sebi.

Kako ne vjerovati Ruskoj strani za koju smo stotinu puta utvrdili da laže, umjesto Ukrajinskoj za koju koliko se sjećam nemamo niti jedan događaj na ovom forumu za koji se ispostavilo da su namjerno lagali? Ender ti si stvarno... ti si jako naivan.

15.02.2025 | 15:54
dpasaric kaže:
... u Starcraftu ovakve samoubilačke akcije ne potraju dugo... pustimo ih da bacaju resurse u crnu rupu, nama situacija odgovara dokle god oni mogu izdržati!". I to je ono što se događa i svaki igrač Starcrafta bi to zaključio u trenu.

Ok, fakat je rasprava s tobom uzalud gubljenje vremena. Stracraft objašnjava i jedno i drugo, što god da se desi to je prema Starcraftu.

Fascinantno je koliko često ponavljaš da si uvijek u pravu pogotovo ako se uzme u obzir koliko si često u krivu.

Mislim da ću sad ići pročitati horoskop za ovaj mjesec. Te će biti neusporedivo pametnije i pouzdanije nego dalje tu trošiti vrijeme.
15.02.2025 | 17:09
Zamisli dodje neka budaletina na vlast u Zagrebu. Izbotoksira se jedan dan i odluci "hajmo napasti Sloveniju". Onaj Bled je ionako nas, obogatio bi nam turisticku ponudu.

I krene tako hrvatska vojska iz pravca ZG u napad prema Ljubljani. Zaglave na nekim selima, pate se, muce se. Traje operacija par godina umjesto par dana. Nista od ciljeva ostvarili nisu, ali nedaju se. Obrati se HV bratskom Kosovu i nekim africkim plemenima za pomoc u ratnim naporima.

U medjuvremenu slovenska vojska upadne na teritorij RH, zauzme Opatiju, Matulje i Kastav.

Izadje glasnogovornica Vlade RH i kaze "sve je pod kontrolom, to samo mi njih pustili da upadnu u nas teritorij i trose resurse. Strategija crna rupa via Starcraft".

I gradjani Hrvatske kazu "pa ima smisla" i odose za svojim poslom. A svim raseljenim i protjeranim iz Matulja i okolice, hrvatska vlada donira po kopiju Starcrafta da bi mogli razumjeti sta se upravo desilo

I da se dive strateskim mogucnostima svojih generala, dok gledaju kako im hrvatski Rafali kuce ruse u kojima su se mozda sakrili slovenski vojnici...
15.02.2025 | 20:11
dpasaric kaže:
Ender kaže:

Dakle strašno! Koliko moraš biti isključenog razmišljanja da takvu glupost iz očaja od strane ukrajinske propagande ti uzmeš kao "zdravo za gotovo"! Koliko bi ijedan ruski zapovjednik morao biti retardiran da ide napasti čeronobilski sarkofag? Ovo je još gluplje od onoga da su Rusi digli u zrak svoj plinovod! Daj, ako već ne koristiš aktivno mozak po inerciji, nego samo čitaš MSM naslove, onda sada, nakon što sam ti dao hint, odradi sam jednu SWOT analizu pro et contra takvog postupka, pa onda donesi samostalan suvisao zaključak.

Ono, lijepo, kao na faksu, točku po točku!

Mila majko...

cekaj, ti hoces da kazes da RUSKI zapovednici NISU toliko retardirani da napadnu i ostete onaj cernobilski sarkofag, a UKRAJINCI JESU retardirani da to urade iako je na njihovoj teritoriji, samo da bi za to okrivili ruse?
molim te potvrdi mi to.

i opet da podsetim na ona pitanja od drlovrica, izgleda covek nije bio jasan, pa cu u tom slucaju ja to ponoviti:

1. Jel Rusija vojnicki porazila Ukrajinu?
2. Jel Rusija ispunila svoje zacrtane vojne ciljeve?
3. Jel smijenila vladu u Kijevu?
4. Jel unistila i razoruzala ukrajinsku vojsku?
5. Jel zauzela ukrajinski teritorij, Odesu i spojila se sa dijelom Moldavije sto je jasno prikazano na vojnim kartama na pocetku operacije?
6. Ne smije se gadjati nuklearna vojna sila?

dalja diskusija nema smisla (bar za mene) dok na gornja pitanja ne odgovoris sa 'da' ili 'ne', bez ikakve argumentacije, i bez mesanja ovih tvojih nepogresivih autoriteta i starcrafta.
bez ljutnje, ja toliko.
15.02.2025 | 20:43
1. Odavno bi da se nije USA umjesala
2. Ne, nije. Niti ne treba. Izdrzala je do USA izbora.
3. Ne mora, to ce USA napraviti
4. Ne, zasto?
5. Ne, izaci ce kao relativni pobjednik.
6. Nije uputno.
15.02.2025 | 20:55
ja bih voleo da odgovori budu - 'da' ili 'ne', bez onog ako, bice, samo da nije...

3 - mozda ce se vlada u kijevu u smeniti, ali nece biti apsolutisticka i nesmenljiva ruskog tipa i uticaja.
2 - usa izbori i izbot trampa od koga se toliko ocekuje, bice veliko razocarenje za mnoge.
1 - ja ne mogu da razumem da uz sve pametne glave koje strateski razmisljaju unapred, u rusiji nisu mogli da pretpostave sled dogadjaja, ukljucujuci i ulazak nordijskih zemalja u NATO. ovako, uvek je neko drugi kriv, status quo im nije odgovarao pa su hteli vise.

raspad sovjetskog saveza je nastupio zbog ekonomije - troskovi saniranja cernobila i troskovi rata u afganistanu su bili kapi u casi koja se prelila, ekonomija im je uglavnom zavisila od izvoza nafte i gasa, i kad je u to vreme cena nafte pala, upali su u dubiozu, nisu vise mogli ni da prehrane narod.
bojim se da se istorija ponavlja.
15.02.2025 | 21:02
A zasto mislis da vlada u USA nije slicna onoj u Rusiji?

Nadalje, USA je garantirala Rusiji da se NATO nece siriti na istok.

Raspad SSSR-a je bio dogovore.
15.02.2025 | 21:18
jos nisam ni video ni cuo da je u usa neki predsednik bio na vlasti 25 god, i da se okruzio tajkunima koje je stvorio i koje reketira. doduse, evo sad tramp ima takvu sansu.
ili da postoji privatna vojska koju je stvorio taj isti vladar i koja u jednom momentu okrene cevi i krene na glavni grad, preteci da smeni vlast.
takodje jos nisam cuo da neki americki biznismen ili politicar drzi pare van usa - mozda i drzi al se ne zna dok ga ne otkriju i pritisnu (sigurno si cuo da je usa pre vise godina pritisla svajcarsku da se otvore racuni americkih gradjana i da se obelodani). a koliko rusa ukljucujuci i putina imaju racune i imovinu vani i svi to znaju. da li to znaci poverenje ili nepoverenje u u istu tu vladu i sistem? - da ili ne?

gde postoje te pisane garancije? jeste, bilo je nekih garancija usmenim putem, ali je ruska tj gorbacovljeva greska sto to nije stavljeno na papir. ovako to nikog ne obavezuje ni na sta. i to se i postovalo koliko-toliko do 2022.

raspad sssr-a je poceo odavno pre nego sto je to formalizovano bilo. sistem je bio neodrziv pre svega ekonomski a onda i ideoloski. kad je formalni raspad bio mislim negde '91., jeste bio dogovoren u smislu da se ne komplikuje situacija i da se izbegnu konflikti. sta mislis da je tada ukrajina zadrzala nukes kod sebe, sta bi bilo?
15.02.2025 | 22:02
dpasaric kaže:
Tip nije plaćenik, tip je tek blagi lunatik koji priča od Gotima i Hunima i da bi prepuštanje Ukrajine Rusiji značilo povijesno uništenje europskog duha i slične gluposti - jer sve je i počelo tako da je režim zapadne marionete ugnjetavao ruski narod u istočnim pokrajnama kako bi se isprovocirao rat - ili poguralo NATO još malo prema istoku. A oba naroda su Slaveni i blesavo je u suvremenom kontekstu uopće uvlačiti Gote, Hune i slično. Kao da mi počnemo o Ilirima na ovim prostorima.

Kako ti znaš da to nije točno? Ili da to što on priča da su gluposti?
Lik je povjesničar, historičar, specijaliziran za holokaust, centralnu i istočnu europu, i za totalitarinizamkako god želiš i mislim da ima pravo i da se sagleda povjest i sa tog aspekta (huni i goti).
Čovjeka odmah diskreditiraš jer je bio na WEF sastanku, a znaš li zbog čega je bio? Što je tamo radio? Uguglao si da je držao predavanja na WEF sastanku i eto, paf, odmah je prodana duša, pere nam mozak.
To što Mersheimer nije bio, e pa ne znam, ne bi ni ja zvao party poopera na svoj party

Istu logiku mogu i ja za Mersheimera. Čovjek se ufurao u tu svoju teoriju i pila li ju do besvijesti. Samo tako, ništa drugo nije važno. On si je super jer on ima "dibs" na tu teoriju i samo on može i zna najbolje.
Ali da, Synder je odmah bad guy, zbog WEFa. Tebi.

Zašto Snyder i Mersheimer ne mogu biti u pravu, obojca, svaki je stručnjak u svom "rajonu", nego eto, "samo moji su ispravni i nepobitni, sve ostalo je laž"? Ne zvuči li to malo pristrano, koji god lik da ti se preporuči, i ako ne prođe tvoj filter ili neke tvoje uvjete odmah ga se odbaci kao lažnjaka. Što bih onda trebali reći za Trumpa? Po tebi je on good guy i to što radi je ispravno? On koji je uspio bankrotirati 4 kazina, koji je zabranio da se spominje riječ "felon" u Bijeloj kući, koji je dokazani silovatelj, Musk koji se obogatio na ilegalan način (već vidim da ćeš naći načina opravdati njegovo bogatstvo), to su sve ok dečki... zvučiš mi poput HDZovca koji brani HDZ i sve njihove politike, oni ne mogu pogriješiti jer jedino HDZ je ispravan. A to isto vidim i kod ektremnih štovatelja Kurana, samo je islam prava i jedina vjera, sve ostale su bogohulne prema Alahi i stoga tko god ima nešto protiv toga imam ga pravo lišiti života.

A zašto oba ne bi bili u krivu?

dpasaric kaže:
A njegov komentar Trumpa u duhu da on "demontira državu" je samo reakcija na DOGE i njihovo čišćenje korumpiranih agencija i udruga. Svaka birokracija ima samo jedan interni cilj - da se poveća. Ovo što sada tamo čine je odlično, pokazalo se da se novac bacao lopatama podobnima ili čisto na korupciju, primjeri su kao iz Alana Forda - od plaćanja lekcija plesa u Wuhanu, do otvorene narudžbe Pentagona u milijunima $ Reutersu da napravi "social engineering" - tj. laže i širi dezinformacije u njihovom interesu.

Primio si se DOGEa kao da je to jedina bitna stvar u svemu što Trump radi. Tj što Musk radi. I kako to rade? Na svoj način. Stvaraju svoja pravila i zakone, gaze po procedurama i fućka im se živo što to što kresaju ima za posljedicu za ostale. America first pa onda ostali? Pa sretno im bilo rušeći svu njihovu izgrađenu povijest, zakone, ustav, sudbenu, izvršnu i zakonodavnu vlast.. To nije demontiranje države? (p.s. više o tome na dnu mog odgovora)
Stvarno Davore, koje ti vijesti onda pratiš, u kojem ti paralelnom svijetu onda živiš? Tebe nije briga za ljude? Samo put novca? Ovdje je tema Ukrajina ali sam malo zaglibio, priznajem.

dpasaric kaže:
Onaj desni tip je malo suvisliji, ali isto priča nebitne stvari - o produženjeu života, besmrtnosti i tome da društvo više ne treba djecu.

Da, vidim da čim ti nešto nije bitno tj ne priča financijama (ili StarCraftu, da budem malo humorističan) ili ne vjeruješ u to, to je odmah glupost.

dpasaric kaže:
A onda na kraju se ovaj lijevi otkrio - pa on je WEF-ovac i bio je u Davosu!

Hahaha, dakle što mi to nisi PRVO rekao? To je kao da mi šalješ video HDZ-ovog PR-ovca koji se taman vratio s velikog HDZ skupa i sada kao pametno lamentira o problematici, a čim je bio tamo, to znači da je njihov jer drugi i nemaju pristup.

"Davore, evo ti razmišljanje jednog WEF-ovog igrača!"

Daj mi reci koji je bio to trenutak u tvom životu, koji je to događaj, da ti je otvorio oči da smo svi mi pijuni u ovom mehanizmu zvanom Zemlja i da njima upravlja određena klijentela i odlučio si se boriti protiv njih i njihovog sistema? Dobro, možda boriti je teška riječ, ali da si zauzeo neku drugu stranu od nas većine, što se tiče toga.

dpasaric kaže:
A tip iza 1.10 h opet gura vodu na mlin WEF-ovog lobija koji je iza vojnih korporacija koje su i zakuhale ovaj rat. Znači negativac koji slatkim riječima pokušava isprati mozak onima koji ne prate tijek novca.

Što je iduće, šalješ mi što o svemu misli Klaus Schwab?

Ne, neću, ali evo dati ću ti mišljenje jednog priprostog amerikanca, što on misli o Trumpu, i odkuda MSM (ali opet, mislim da ti znaš više o tome nego on).
Da, i dalje imam volje sa tobom izmjenjivati linkove, em ti meni daješ materijala za razmišljanje a nadam se da ćeš i ti nakon što poslušaš ovaj "common sense" iliti zdrav razum.
www.reddit.com/r/MadeMeSmile/comments/1i...common_sense_people/
16.02.2025 | 09:33
IgorD kaže:
dpasaric kaže:
... u Starcraftu ovakve samoubilačke akcije ne potraju dugo... pustimo ih da bacaju resurse u crnu rupu, nama situacija odgovara dokle god oni mogu izdržati!". I to je ono što se događa i svaki igrač Starcrafta bi to zaključio u trenu.

Ok, fakat je rasprava s tobom uzalud gubljenje vremena. Stracraft objašnjava i jedno i drugo, što god da se desi to je prema Starcraftu.

Fascinantno je koliko često ponavljaš da si uvijek u pravu pogotovo ako se uzme u obzir koliko si često u krivu.

Aha, stanje na terenu totalno pokazuje koliko sam bio u krivu. Evo čekamo rasplet, pa da proglasite pobjedu Ukrajine na ostacima te sirote i žrtvovane zemlje.
16.02.2025 | 09:34
drlovric kaže:
Zamisli dodje neka budaletina na vlast u Zagrebu. Izbotoksira se jedan dan i odluci "hajmo napasti Sloveniju". Onaj Bled je ionako nas, obogatio bi nam turisticku ponudu.

Ovo sam pročitao i neću komentirati za tvoje dobro!
16.02.2025 | 09:36
Točno, niti jedan USA predsjednik ne vlada 25 godina, ali svaki strai predsjednik odredi nasljednika.

U USA se ne zove reket, već donacija i lobiranje.

Za privatnu vojsku niti neću komentirati. Tajne službe, tajne operacije...

Pa Trump pizdi jer se novac firmi ne slijeva u državu.

Nema pisane garancije. Lažu jedni, lažu i drugi. USA je rekja da se neće širti NATO na istok, Rusija je rekla da neće "nikoga" napasti.

Vraćanje nuklearnog oružja je bila cijena izlaska iz SSSR-a.
16.02.2025 | 09:37
dpasaric kaže:
drlovric kaže:

Ovo sam pročitao i neću komentirati za tvoje dobro!

Pa nismo mi Amerika da otimamo od drugih.
16.02.2025 | 09:46
Yonkis kaže:
Kako ti znaš da to nije točno? Ili da to što on priča da su gluposti?
Lik je povjesničar, historičar, specijaliziran za holokaust, centralnu i istočnu europu, i za totalitarinizamkako god želiš i mislim da ima pravo i da se sagleda povjest i sa tog aspekta (huni i goti).
Čovjeka odmah diskreditiraš jer je bio na WEF sastanku, a znaš li zbog čega je bio? Što je tamo radio? Uguglao si da je držao predavanja na WEF sastanku i eto, paf, odmah je prodana duša, pere nam mozak.
To što Mersheimer nije bio, e pa ne znam, ne bi ni ja zvao party poopera na svoj party

Istu logiku mogu i ja za Mersheimera. Čovjek se ufurao u tu svoju teoriju i pila li ju do besvijesti. Samo tako, ništa drugo nije važno. On si je super jer on ima "dibs" na tu teoriju i samo on može i zna najbolje.
Ali da, Synder je odmah bad guy, zbog WEFa. Tebi.

DA! Odmah je bad guy! Svatko tko ode na "skupštinu HDZ-a" je odmah negativno flagiran, znači čak i da ne podržava tu neizabranu WEF elitu zlikovaca, nego je tamo otišao radi love jer su mu obilno platili da drži predavanje, to je znak da je pohlepni oportunist koji prodaje svoj moral za pare. Jer ako nisi jedan od te elite, a tamo si, onda si ili sobarica, kuhar ili jedna od tisuću prostitutki koje su unajmljenje za Davos - s tim da su ove fizičke barem moralno ispravnije od ovakvih prodanih tipova koji se kompromitiraju kao intelekutalni vazali takvih gnjusnih, zlih i pohlepnih ljudi tamo koji bi upravljali našim životima jer imaju više novca od nas.

Mearsheimer svoje kredite ne zaslužuje ispraznim post-lamentiranjem već time što su njegova predviđanja, gle čuda, točna!
16.02.2025 | 09:48
Evo novo predviđanje prof. Mearsheimera i sada možemo pratiti što će se od toga pokazati kao istina u pregovorima koji slijede:

16.02.2025 | 10:05
jura22 kaže:
Točno, niti jedan USA predsjednik ne vlada 25 godina, ali svaki strai predsjednik odredi nasljednika.

U USA se ne zove reket, već donacija i lobiranje.

Za privatnu vojsku niti neću komentirati. Tajne službe, tajne operacije...

Pa Trump pizdi jer se novac firmi ne slijeva u državu.

Nema pisane garancije. Lažu jedni, lažu i drugi. USA je rekja da se neće širti NATO na istok, Rusija je rekla da neće "nikoga" napasti.

Vraćanje nuklearnog oružja je bila cijena izlaska iz SSSR-a.

vrlo zanimljivo - hoces da kazes da predsednik iz republikanske stranke, na kraju mandata odredi svog naslednika iz demokratske stranke? zaista vrlo zanimljivo, ovo nisam znao, do sada je obicno bilo 1 ili cesce 2 mandata bude predsednik iz jedne stranke, pa onda dodje iz druge. a sta cemo sa vecinama u senatu i kongresu (koji mogu da blokiraju neke odluke predsednika), hoces da kazes da se i oni tako smenjuju?

tajne sluzbe i tajne operacije imaju i rusi i to mozda i vece sluzbe. koliko spijuna 'spavaca' imaju na zapadu, sta rade po africi, sta su radil po siriji...
16.02.2025 | 11:05
Naravno. Konglomerat koji vlada instalira predsjednike. Trump je netko tko nije njihov odabir.
Pa zar ti misliš da su izbori demokratski? Gdje se god dade utjecati, utjeće se.

Svašta su radili za razliku od Amerike koja je je mirno gledala.
16.02.2025 | 12:01
jura22 kaže:
Pa nismo mi Amerika da otimamo od drugih.

Ovo je bila parodija na to sta je Rusija uradila Ukrajini i kako bi to izgledalo u nasem kontekstu.

Zaboravio sam jos dodati da bi nakon sto zauzme Sloveniju (za 3 dana naravno), Hrvatska trebala sebi pripojiti i dio Austrije, jer imamo jako dijasporu tamo. Identicno kao sto Rusija zeli kroz Ukrajinu pripojiti sebi dio Moldavije.

Al im ne ide jer su nesposobne pijanice
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 40 minuta
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)
  • dpasaric: Nema Hrvatske jer bi to značilo da moraju zaposliti osobu koja čita komentare na našem jeziku, a za to smo premaleno tržište. Ostavi komentar na ENG na US/UK zemlji i ciao.
  • dpasaric: MacBook Pro M4 16" prikaz je na naslovnici! :)
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO