Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

16.02.2025 | 12:08
dpasaric kaže:
Ovo sam pročitao i neću komentirati za tvoje dobro!

Za tvoje dobro, Matulji su hrvatska verzija Kurska.

Tamo ti je to normalno, opravdano i logicno (jer se desava Rusima) a kada bi se IDENTICAN SCENARIJ primjenio na nas zvuci ti nestvarno

Jesmo li mi to gluplji od Rusa pa ne bi znali primjeniti tu savrsenu Starcraft strategiju?

Strategija zvana "evo vam dio naseg teritorija pa tamo pucajte u nase civile, da sacuvamo armiju koja vas napada na drugom dijelu fronta".
16.02.2025 | 12:09
ti stvarno verujes da iza trampa ne stoji niko od velikih igraca, i da je on isplivao na volji obicnog naroda? ako je to zaista tako, eto dokaza da demokratija postoji tamo i da se i mali covek pita, jel tako ili nije?
za razliku od putinove demokratije gde narod glasa ali ne bira.

naravno da ne postoji idealna demokratija, uvek je u manjoj ili vecoj meri. ali hajde mi navedi jednog nezavisnog kandidata u rusiji a protiv putina da je ziv ili na slobodi. u usa je bilo i zaista nezavisnih kandidata koji su sami finansirali svoje kampanje - berni sanders, recimo.

nijedni ni drugi ne gledaju mirno, samo je pitanje koliko i kako se mesaju, tj koliko su efikasni.
problem sa ruskom/sovjetskom efikasnoscu je sto su na kljucnim mestima uglavnom bili partijski i obavestajni kadrovi - znaci nekompetentni.
16.02.2025 | 12:32
Pa naravno da stoji. Ali to nisu oni isti koji su stajali iza plandemije korona virusom, oni koji su instalirali Bidena i još desetke državnika.
Trump je najobičniji kapitalist koji želi da Amerika bude ono što je bila, a Biden bi bio u stanju prodati Ameriku.

Nekompetentnost ne želim komentirati jer nismo baš sigurni da li ke netko nekompetentan ili jednostavno potkuplje.
16.02.2025 | 13:35
jura22 kaže:
Nekompetentnost ne želim komentirati jer nismo baš sigurni da li ke netko nekompetentan ili jednostavno potkuplje.

zato će sada Trumpoova vlada uzimati u obzir samo meritornost, kako on reče. Po mogućnosti hetero bijelce protestante. Koji će slijepo slijediti njegove naputke i ništa propitkivati.
16.02.2025 | 13:39
dpasaric kaže:
Evo novo predviđanje prof. Mearsheimera i sada možemo pratiti što će se od toga pokazati kao istina u pregovorima koji slijede:

Nije mi jasno što on ima od toga? Umjesto da ima neki utjecaj na politiku, on samo teorezira, ponekad točno ponekad ne, i što sa time? Po meni samo širi svoje mišljenje a da li ga itko uvaažava, osim Davora, izgleda da ne. Spriječile bi se neka sranja u svijetu ali nitko ga ne sluša i kao da nitko ne uzima njegove procjene u ikoju "formulu" tj buduće planove. Barem se nitko sa time ne hvali.

A da nije sve bajno sa njime evo članak.
www.newstatesman.com/ideas/2023/09/tragedy-john-mearsheimer

da, davore, to je mainstream medij, ljevo centristički orijetiran. I don't care. Ni za Mrshmrove predviđanja. Nikakve koristi od njega.
16.02.2025 | 14:11
Yonkis kaže:
jura22 kaže:

zato će sada Trumpoova vlada uzimati u obzir samo meritornost, kako on reče. Po mogućnosti hetero bijelce protestante. Koji će slijepo slijediti njegove naputke i ništa propitkivati.

Vidi, ja ne pušim ova tvoja LGBT sranja, kao niti tvoja multi-kulti sranja.

Ja sam zadovoljam što je Trump pobjedio na izborima. Nije me briga kako će biti Amerima, ali sam uvjeren da će zaustaviti rat u Ukrajini.

Trump ne puši WEF agendu jer njega zanjima samo novac. On radi sve da zaradi, da Amerika zaradi, da Amerikanci zarade.
16.02.2025 | 15:16
Yonkis kaže:
Nije mi jasno što on ima od toga? Umjesto da ima neki utjecaj na politiku, on samo teorezira, ponekad točno ponekad ne, i što sa time? Po meni samo širi svoje mišljenje a da li ga itko uvaažava, osim Davora, izgleda da ne. Spriječile bi se neka sranja u svijetu ali nitko ga ne sluša i kao da nitko ne uzima njegove procjene u ikoju "formulu" tj buduće planove. Barem se nitko sa time ne hvali.

!!! Kako što ima od toga?!? On je ugledni sveučlišni profesor koji predaje geopolitiku i u interesu mu je da predaje suvislo i istinito, a ne politički pristrano. Zato toliko i naglašava "doktrinu realizma" kao svoj alat.

"Prof. Mearsheimera nitko ne uvažava osim Davora!" Mila majko...

Ali evo, odaberi drugog ekonomsko-političkog velikana, veliku mangu koji je osobno prošao raspad SSSR-a i sjedio u Kremlju na tim sastancima - Jeffrey D. Sachs. I njega sam bio linkao ovdje više puta, a on priča 100% isto što i Mearsheimer, samo s pozicije ekonomske teorije, pa preslikano na geopolitičke odnose. I sve točno govori i sve što je rekao, na kraju je ispalo tako.

Ali ne moramo do svjetskih veličina da dobijemo realno gledanje na stvarnost, pa naš Milanović je na samom početku pokušavao narodu nacrtati što je realno očekivati, ali kako moj prijatelj kaže: "Nekad ide lakše metar u guzicu, no centimetar u glavu!" Tako i vama ovdje!

A zadnja predstava (koju sam isto predvidio, samo odvrti raspravu negdje na 1/3) je ono što je Vance napravio vazalskim ovcama u EU parlamentu kada im je u govoru objasnio da je sada dosta predstave, Ukrajina je bio projekt, država je žrtovana i sada idemo dalje - a oni su jadni sada "ostali šokirani!"

Depresivno je da EU vode takvi debili, oporutne marionete, ali što reći kada su kvarnog Ruttea (WEF-ovac) postavili za tajnika NATO-a nakon što su mu poljoprivrednici u Nizozemskoj dali nogu na premijersko mjesto, a Ursula je korumpirana zmija koja je dobila nogu kao ministrica obrane Njemačke zbog korupcije! Naravno da je takva toj bagri bila idealna za predsjednicu EU jer će provoditi sve što joj kažu.

Trump je kakav je, ali zaista je osvježenje u odnosu na prošlu WEF-ovsku mafiju.
16.02.2025 | 15:36
svi mi se cini da ce od tog osvezenja biti hladan tus za sve one koji imaju toliko ocekivanja od trampa. sta je on bolji od ovih koje pominjes za koje bas i nema nekih proverenih dokaza osim onog sto ti pominjes? dokazani i na sudu lazov i prevarant, cije kockarnice su kao u minusu (ej pazi koja je kockarnica dosad bila u minusu?), covek koji je namestao i box-meceve tajsona, par puta bankrotirao, pa ga rusi vadili.. i ti ocekujes da ce on da unapredi nesto. za ovih mesec dana je napravio takvu pometnju, a pravi cirkus bojim se tek sledi.

dzefri saksa, mislim da je bolje da ne pominjes. 'cudo od deteta' s kraja '80.-ih i pocetka '90.-ih, poprilicno zasluzan za raspad i krah ruske ekonomije. mislim da je bio oteran iz poljske negde u to vreme kad su videli gde vode njegove reforme. u to vreme je i fukujama (kraj istorije i ostalo) bio popularan kao i on - valjda je takva bila trenutna klima, ali mislim da ih vise niko i ne uvazava i ne uzima za ozbiljno.

potpredsednik vans je slican trampu, znaci kaubojska politika i pokeraski nastup s pozicije sile - take it or leave it. i normalno da izaziva reakciju u eu.

mislim da ovde, posle ovoga prestajem da pratim ovu temu. jednostavno nema smisla.
i posle 2x podsecanja da se daju neki odgovori na neke teze i pitanja od drlovrica i mene - nema nikakvog argumentovanog odgovora ni reakcije. i dalje se potura neki pro-ruski i pro-trampovski narativ uz selektivnu argumentaciju. a ako neko ima drugo misljenje, taj je potplacen i pripadnik raznoraznih wef i ostalih udruzenja.
kao da ovim svetom vlada nekoliko ljudi i misticnih organizacija. svet je ipak malo veci nego sto neki misle, i ima onoliko interesa i organizacija. gde su tu kineske trijade, japanske jakuze...
16.02.2025 | 19:42
Naravno @Ender, ako ti tako kažeš!

Što se desilo u pandemiji korone? Kako je moguće da dobar dio država slično postupi? Zašto USA napušta WHO??

Nešto nije u redu? Zašto bi WHO određivao kako se ponašati u pandemijama i zašto bi to trebalo biti obvezujuće za države članice?
16.02.2025 | 22:00
Haha, legendarni Jeremy Clarkson kaže da bi radije da Putin vodi Veliku Britaniju nego onaj lažljivac od Starmera:

www.dailymail.co.uk/news/article-1440358...mer-genz-column.html
16.02.2025 | 22:11
jura22 kaže:
Naravno @Ender, ako ti tako kažeš!

Što se desilo u pandemiji korone? Kako je moguće da dobar dio država slično postupi? Zašto USA napušta WHO??

Nešto nije u redu? Zašto bi WHO određivao kako se ponašati u pandemijama i zašto bi to trebalo biti obvezujuće za države članice?

le34scnedije1.jpeg
16.02.2025 | 22:14
dpasaric kaže:

Trump je kakav je, ali zaista je osvježenje u odnosu na prošlu WEF-ovsku mafiju.

chxvm1ffmije1.jpeg
16.02.2025 | 22:18
16.02.2025 | 22:29
dpasaric kaže:
Haha, legendarni Jeremy Clarkson kaže da bi radije da Putin vodi Veliku Britaniju nego onaj lažljivac od Starmera:

www.dailymail.co.uk/news/article-1440358...mer-genz-column.html

Ovo je smješno samo putinoljubcima. Šta je tu smješno ?
16.02.2025 | 22:46
Od kuda si sad izvukao njega i to ni manje ni više nego u Daily Mailu.. to je trebalo staviti pod "Evo i malo humora..."
16.02.2025 | 22:54
Pričamo o Trumpu a Davoru je netko drugi lažljivac, pričamo o Trumpu a netko drugi je marioneta. Trump ne može ni na WC a da prvo ne digne dva prsta i pita Muska smije li. Bidem je bio marioneta a Trump ne razgovara s Modijem već to radi Musk. Mislim, na nivou - Apple je iskopirao Android i napravio iPhone. Tko to ne vidi je pod utjecajem Ukrajinske propagande.

Pojednostavljeno, Trump je armagedon za sve nas, ali je svejedno je sve postalo smiješno, valjda tragikomično.

x.com/Angry_Staffer/status/1890832974288994583?mx=2
16.02.2025 | 23:31
Zelenski: "Nikad neću pristati na dogovor SAD-a i Rusije o Ukrajini. Nikad!"

Glumac glumi do kraja, kao da se njega tu nešto pita, od prvog trena je samo činio ono što su mu naredili bez obzira na posljedice za državu za koju je, barem nazivno, bio odgovoran.

I sada nađite moja predviđanja s početka rasprave gdje sam rekao da će ga žrtvovati i da je pitanje vremena kada će mu nasapunati dasku. Sada je samo pitanje hoće li ga ukloniti mekano i negdje skloniti van Ukrajine - ili će se dogoditi kakav "nepredvidljivi incident", npr. da ga kokne netko od njegovih. Tragično sve skupa.
17.02.2025 | 00:03
dpasaric kaže:

!!! Kako što ima od toga?!? On je ugledni sveučlišni profesor koji predaje geopolitiku i u interesu mu je da predaje suvislo i istinito, a ne politički pristrano. Zato toliko i naglašava "doktrinu realizma" kao svoj alat.

.

Pa da, što imamo od njegovog kulta ako se nigdje ne sprovodi? Ne utječe na ništa i očigledno na nikoga? Što bi htio da ga se shvati ozbiljno? Nobelovu nagradu?
Predaje realizam. Jel’ bi svijet izgubio / bio bolji da nema te njegove demagogije?
Ovo sa uvažavanjem je bio sarkazam, valjda je to bilo očito.
I da, Trump je mafijaš. Posebne sorte.
17.02.2025 | 09:24
Yonkis kaže:
dpasaric kaže:

.

Pa da, što imamo od njegovog kulta ako se nigdje ne sprovodi? Ne utječe na ništa i očigledno na nikoga? Što bi htio da ga se shvati ozbiljno? Nobelovu nagradu?
Predaje realizam. Jel’ bi svijet izgubio / bio bolji da nema te njegove demagogije?
Ovo sa uvažavanjem je bio sarkazam, valjda je to bilo očito.
I da, Trump je mafijaš. Posebne sorte.

Prije ste "kult" vi koji nasjedate na propagandu koporativnih medija i to uzimate kao da je mjerilo stvarnosti i istine. Onda vam Elon Musk nađe da je Pentagon platio puste milijune Reutersu da lažu, ali ništa, kao da se nije dogodilo, nego prevladava stav "Elon je opasan luđak, ubij ga!". E to je kult, a ne razumno razmišljanje.

Profesor Mearsheimer je znanstvenik, analitičar i edukator. On govori surovu istinu najbolje što je on može dokučiti iz podataka koje ima i svog velikog iskustva - bez obzira kojoj političkoj strani ta istina u nekom trenu odgovarala ili ne. Naravno da i on može nešto krivo predvidjeti, ali ključne stvari je odlično detektirao, sve su se pokazale istina i razvoj događaja do sada je bio točno onaj koji je on opisao još 2017. godine u onom svom legendarnom predavanju o Ukrajini.

A pogledaj sada - čitamo naslove gdje se Ameri sastaju s Rusima u Saudiskoj Arabiji da odluče o sudbini Ukrajine, a Zelenskog niti ne zovu! A neki panjevi ovdje su na početku raprave mene etiketirali kao "glasnogovornika Kremlja" jer sam otvoreno rekao da je taj rat zapravo proxy rat između SAD-a i Rusije, a ne Ukrajine i Rusije. Vidite li barem sada koliko ste bili "nadrogirani" MSM-om?

A tek kada sam napisao ono što je Asad rekao na početku rata: "Zelesnkog će iskoristiti i zatim pojesti!" - i to je bilo "Ajmeeee tebe plaća Putin, kako možeš to reći!" - a pogledajmo sada... velikog Zelesnkog niti ne zovu na mirovne pregovore o "njegovoj" zemlji.

Zaista mnogima u ovoj raspravi treba kanta hladne vode da dođu k sebi i vrate se u stvarnost.
17.02.2025 | 11:18
USA je spasila Ukrajinu. Isto kao i BiH 1993. Tu nema dileme.

Jedini su imali muda na pocetku rata, unatoc Putinovim prijetnjama, slati konkretnu vojnu pomoc. Bila je to super prilika da se nanese udarac Rusiji, briga njih za Ukrajinu.

Ohrabrene USA, taj trend su slijedile i ostale zapadne zemlje i na kraju smo svi skontali da je Putin najobicniji blefer i da ruska vojska nije sila kakvom se predstavlja.

Na pocetku rata najvaznija su bila protuoklopna sredstva, jer Rusija ratuje mehaniziranim pjesastvom uz masovnu potporu nepreciznog topnistva. Zato je tada u svim vjestima bio Javelin.

Nakon toga je Ukrajina dobila turske Bajraktare koji su pravili kaos na bojnom polju, masakrirali ruske jedinice dok ovi nisu prilagodili svoje PZO sustave. Danas Bayraktar niko ne spominje.

Tada je rat usao u fazu gdje je jedino bilo bitno topnicko streljivo. Milijuni komada, zato sto se rat uglavnom svodio na napucavanje artiljerijom. Onda se pojavio HIMARS kao odgovor na to besomucno pucanje i dan-danas je najkorisniji dio ukrajinskog arsenala.

Nakon godinu dvije Rusi skontali da imaju i zracne snage i stotine borbenih aviona (na papiru tisuce), pa su saznali da postoje i GPS navodjene precizne bombe. To je prouzrocilo strasne probleme za Ukrajinu i glavni je razlog zasto je pala Avdiivka. Posljedica je da Ukrajina trazi od zapada PZO sredstva.

Na kraju smo preko tenkova, ATACAMS sustava, dosli i do zapadnih brorbenih aviona, ali ni to nije dalo Ukrajini ocekivanu prevagu. Zasto?

Razlog je jako jednostavan. Ovaj rat je u trenutacnoj fazi da se ratuje primarno dronovima. Od najmanjeg kojeg vojinik nosi u ruksaku do velikih koji unistavaju rafinerije duboko u Rusiji.

U prvoj polovici rata, 80% svih zrtava (ranjenih i poginulih) je bilo od topnistva. Danas vise nije. Dronovi nanosi najvece stete.

Jako bitna stavka je da veliki procenat tih dronova Ukrajina proizvodi u domacoj namjenskoj industriji. Ne ovise za njih o stranoj pomoci, kao za masu drugih stvari.

Zamislite sada da Trump interno napravi deal sa Putinom. Njih dvojica sve dogovore i dovedu Ukrajinu pred svrsen cin. I Zelensky kaze mi na to ne pristajemo i dobije potporu svog naroda.

Vi stvarno vjerujte da bi Rusija pregazila Ukrajinu za 3 dana bez USA vojne pomoci?

Logicno da bi to bio veliki udarac i vjetar u ledja Rusiji, ali uz svu ostalu zapadnu pomoc plus domacu namjensku industriju, ja sam uvjeren da bi Ukrajina (ako oni kao nacija tako odluce) mogli Rusiju mrcvariti jos jako dugo na bojnom polju.

Trumpu treba neka politicka pobjeda za svoje gradjane. Amerikanci ne zive bajno. Ja zivim i radim sa tim ljudima zadnjih 10 godina i vecina ih smatra da je razlog poskupljenja u USA rat u Ukrajini.

Trump se uzda u sirovu silu da ce natjerati Zelenskog da potpise los deal kojim bi Putin bio zadovoljan. Mozda mu i prodje to, a mozda i ne prodje. Vidjet cemo

I ne zaboravite da Putin ne pregovara zato sto mu dobro ide vec sto se i sam zeli izvuci iz sranja u koje se uvalio, tako da nije ni on tako cvrst pregovarac kakvim se zeli predstaviti.
17.02.2025 | 11:25
OK, ajmo malo secirati situaciju. Onako kako pratim situaciju što se zbiva sa DOGE, ulazi u osjetljive baze podataka i gleda što se po njegovom (i Trumpovu) nahođenju trošilo najviše novaca, na nešto što oni ne odobravaju.

Također uzimaju podatke i info za neko buduće reketarenje, ucjene, leverage ako im netko bude pružao otpor.
Ukinuli su servise koje su koristili glasači republikanci i demokrati ali nije bitno što republikancima to sada nedostaje, glavno je da demokratima "teže".
Kad bi kreno popisivati gdje su sve prekršili zakone i procedure, trebalo bi mi par sati da ti to sve linkam jer svaki dan, iz dana u dan, zasipaju sa toliko informacija, pravih i lažnih, preplavljuju medije i watchdogove i birokraciju sa svim glupostima, izjavama i gledaju gdje postoji koja rupa, koja se ne nadzire kako bi mogli dalje provrtati, traže propuste ali ne da ih zakrpaju već da ih iskoriste.
Kako ti nađeš gdje se trošilo novaca tako mogu naći kako Elon i Trump troše novac poreznih obveznika bespotrebno (evo sitnica, Trump posjetio SuperBowl, nijedan predsjednik nije tome prisustvovao jer zna koliko novaca to košta, samo osiguranje za njega npr. Sad je kružio nad Daytona racetrack u svojem avionu AirForceOne, spiskao cca 20.000$ u gorivu bespotrebno, što njega DOGE ne istraži za rasipavanje?).

Ajde samo zamisli da je Kamala dobila izbore i radi to isto, da nekom crncu sa 13 djece, od različitih žena, privatniku koji nije bio nikada izabran od strane glasača, koji je još k tome nepojmljivo bogat da sa nekim neprovjerenim suradnicima nasilno ulazi u državne baze podataka te sortira financijska izvješća, pregledava arhive i tko zna što sve rade jednom kad dobiju pristup.
Da se to dešava pa republikanci bi izveli još jedan J6, bilo bi mrtvih ponovno. Bi li to odobrio, da oni ukidaju Republikanske mjere i akcije, provjeravaju svakog i sve ali bez nadzora, njih nitko ne nadzire što rade, samo su Trump i Musk u tom dealu što se gleda i radi. Samo čekam kad će, ako će, upasti u vojna financijska izvješća, ako imaju muda i to objavljivati na Twitteru.

Pretpostavljam da dump-aju baze i onda sortiraju po nekim svojim filterima što im se ne sviđa i onda prozivaju "potrošače" a istovremeno mogu ostaviti backdoorove, i tko zna kakav kod u sustavu. Sve je to komprimitirano, u sve što su ušli više nije sigurno.
Ne znam kako ti kao IT guy to ne vidiš to kao security breach i issue, tebi cilj očigledno opravdava sredstvo? Onda se i slažeš sa onom Trumpovom "onaj koji spasi državu/naciju, on nije prekršio (ili ne krši) nikakav zakon". Zašto je Trump dozvolio uopće Elonu ili nekom van vlade, privatniku, da češlja državne institucije? Ne znam kako tebi to nije zabrinjavajuće nego ti se još sviđa ta ideja "dekonstrukcije vlade tj države".

Zašto bi Zelensky pristao na ucjene Amerike da se ostvari primirje? Naravno da mu je JDV/Trump/Putin ponudio nešto što bi iskoristilo Ukrajinu, Putinu ostalo što je osvojio i još da Ukrajina plati za štetu učinjenu za Donbas, Krim i sl.
Sada ga Trump može prozvati kao lošeg predsjednika, koji ne želi mir i da će mu zato ukinuti pomoć koja je do sada stizala. Pa neka se Zelensky koprca sa EU i invazijom.
17.02.2025 | 11:30
caio6elg9kje1.jpeg

President Donald Trump is eagerly dismantling an agency that was once championed by his daughter and senior adviser, Ivanka Trump:

The work of the US Agency for International Development was important enough to the president that during his 2019 State of the Union address, he unveiled a new key priority within the agency to be spearheaded by his daughter.

As part of our commitment to improving opportunity for women everywhere, this Thursday we are launching the first ever government-wide initiative focused on economic empowerment for women in developing countries,” he said in the House of Representatives.

Days later in the Oval Office, joined by Ivanka Trump, top officials and women directly impacted by US funding for women’s economic empowerment abroad, he signed a presidential memorandum establishing W-GDP, the Women’s Global Development and Prosperity initiative, calling it a matter of national security and a “tremendous step for women.”
17.02.2025 | 12:34
"Amerika je spasila Ukraijnu" i "Zelenski će ovo ili ono!"...

Vi ste zapravo u širokoj deluziji, daleko dubljoj i ozbiljnijoj nego li sam mislio.

Vjerovao sam da će vas nova zbivanja malo trgnuti, ali očigledno je opasna ovisnost o MSM-u i dugotrajno ispiranje mozga dezinformacijama uz naivno vjerovanje kulisama potpuno uništilo sposobnosti kritičkog razmišljanja.

Ništa, pustit ću vas još koji mjesec na otrježnjenju, pa onda svratiti vidjeti kako ste!
17.02.2025 | 14:53

Ite, missa est
  • Air
  • Korisnik
  • 75
17.02.2025 | 16:10
dpasaric kaže:

Onda vam Elon Musk nađe da je Pentagon platio puste milijune Reutersu da lažu, ali ništa, kao da se nije dogodilo, nego prevladava stav "Elon je opasan luđak, ubij ga!". E to je kult, a ne razumno razmišljanje.

To što je Elon ukazao na jednu ili više negativnosti ne znači da je on sam pozitivaca. Nadam se da je ovo razumljivo, da ne moram navoditi praktične primjere koji potvrđuju ovu tezu.

Elon kao desna ruka mutikaši i negativcu Trumpu ne može biti pozitivac kako god pilu okreneš.

A neki panjevi ovdje su na početku raprave mene etiketirali kao "glasnogovornika Kremlja"…
.

Za tebe sam mislio da si među zadnjima ovdje koji će se spustiti na razinu vrijeđanja. Eto promašio sam u svojim predviđanjima.
17.02.2025 | 21:08
dpasaric kaže:
"Amerika je spasila Ukraijnu" i "Zelenski će ovo ili ono!"...

Vi ste zapravo u širokoj deluziji, daleko dubljoj i ozbiljnijoj nego li sam mislio.

Vjerovao sam da će vas nova zbivanja malo trgnuti, ali očigledno je opasna ovisnost o MSM-u i dugotrajno ispiranje mozga dezinformacijama uz naivno vjerovanje kulisama potpuno uništilo sposobnosti kritičkog razmišljanja.

Ništa, pustit ću vas još koji mjesec na otrježnjenju, pa onda svratiti vidjeti kako ste!

Neka je ovo i dva zadnja posta sve točno, to te opet ne eskupira od glasnogovornika kremlja. Zašto to kažem, pa ako uzmemo tvojih zadnjih par postova, koji mogu biti točni, dolazimo do onih neobjašnjivih, jer moramo gledati sve u cjelini. Znači jedan dobar poznalanac real-politike i kako svijet funkcionira, ne bi nikad pisao o bio-labovima, nacistima, ne bi nam gurao slike Ukrajinaca s naci obilježjem ( rusi ih imaju dva puta više, ali nema tih slika ) forsiranje podmetnutog nacista u Kanadskog parlamentu, negiranje ruske krivnje oko svakog sumnjivog incidenta i sl. Teško bi sve to bilo prebrojati u temi, koliko ima takvih slučajeva.

Kaj se tiče msn propagande, ona na mene nije utjecala, jer bi i bez nje bio na strani Ukrajine, jedino je davala lažnu nadu da će Ukrajina vratiti teritorij i tu sam popušio po pitanju propagande, ali ne postoji ta propaganda koja bi mene uvjerila da budem na strani rusije. Malo je reći da prezirem rusku politiku, ne ovo zadnju nego svu od Oktobarske revolucije.

Vidim da si počeo kao Vučić, da nam nudiš hladnu vodu, da se umijemo. Voda je dobra, samo neznam tko bi se trebao umiti. Da li primjećuješ da si otjerao dobar dio ekipe koji su bili aktivni u ovoj temi. Ljudi se više ne javljaju, jer im je muka.
17.02.2025 | 22:29
cariblanco kaže:
Da li primjećuješ da si otjerao dobar dio ekipe koji su bili aktivni u ovoj temi. Ljudi se više ne javljaju, jer im je muka.

Da, muka im je jer je čovjeku najteže sam sebi priznati da je bio u krivu, ono da si "nasjeo". To je uobičajen uzorak ljudskog ponašanja, standardni sociološki fenomen. Uostalom, imali smo potpuno isto kod pandemije; svi grlati zagovornici koji bi necijepljene skoro slali u logore, kasnije su samo nestali iz digitalnog etera.

I po tko zna koji put - nisam ja na strani Rusije, zašto bih bio? Imam nula motiva za to, sve moje ikada je na zapadu ili nekako vezano za Ameriku. Moji zaključci se zasnivaju na doktrini realizma koja emocije ostavi sa strane i onda pokušava zadane situacije što šire i dublje analizirati. Ja sam na strani Amerike, ali ne one korumpirane i kojom je na očigled upravljala neka pozadinska interesna skupina dok je siroti Joe jedva znao otići s pozornice. Naravno da je i ova američka vlast, kao i svaka do sada, daleko od idealne, ali je ipak velik napredak u odnosu na prošlu koja je plesala kako je WEF lobi neizabranih elita tražio.
18.02.2025 | 00:51
18.02.2025 | 08:26
dpasaric kaže:

....

I po tko zna koji put - nisam ja na strani Rusije, zašto bih bio?

Sve što ću citirati na temu
18.02.2025 | 12:08
korisnik kaže:
dpasaric kaže:

....

I po tko zna koji put - nisam ja na strani Rusije, zašto bih bio?

Sve što ću citirati na temu

A ja ću samo citirati Index danas, kada Puhovski to kaže, onda znamo koliko je sati:

"Puhovski: Nemam razloga simpatizirati Milanovića, ali bio je u pravu"
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 0 minuta
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)
  • dpasaric: Nema Hrvatske jer bi to značilo da moraju zaposliti osobu koja čita komentare na našem jeziku, a za to smo premaleno tržište. Ostavi komentar na ENG na US/UK zemlji i ciao.
  • dpasaric: MacBook Pro M4 16" prikaz je na naslovnici! :)
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO