01.04.2022 | 01:00
dpasaric kaže:
A ovo za 1,4 milijarde $ je retvitatno s "plavog accounta" nekog političara, znači nije trol, nego provjereni Twitter account, a da je baš očito lažno Twitter bi to brže bolje pobrisao i account ugasio - jer to inače rade izuzetnom brzinom i za no-name accounte, a kamo li za "plavi". Zato sam to uzeo kao dovoljno vjerojatnu informaciju. Idem probati naći jer nije netko koga pratim, nego mi je to izbacilo jer je netko drugi stisnuo "like" na to, pa mi je prikazalo taj tvit u tom trenu, ali ne mora sada ponovo...
Seoska naklapanja u digitalnom globalnom ruhu. Tko je napisao? Gdje je napisao? Kad je napisao? Nemaš pojma, negdje ti je usput upalo u oko i odmah to plasiraš kao provjerenu informaciju. Link kojeg si dao isto ne spominje nikakve milijarde.
Naravno, da je uvijek moguće da je jedino i drugo izmišljeno, ali s obzirom na to da su mi izvori do sada bili bez nekih krivih informacija, uzeo sam to kao dovoljno ok da napišem ovdje.
Kako bi ti to mogao znati da su bili bez krivih informacija? Možda te samo nitko nije zatražio da ih provjeriš ili referiraš kao što te ja sad tražim?
Ako bismo informacijama koje dijelimo davali nekakav "vjerojatnost istinitosti score", rekao bih da je ovo 6/10
A ja bih rekao da je 2/10 jer je sad sve to dio informacijskog i obavještajnog rata. Glavna taktika svakog kriminalca je nabaciti se blatom na sve oko sebe, tako da, kad su svi usrani, svi izgledaju jednako krivi.
Nisam našao izvorni tvit od političara, ali puna je lajna te teme i to s detaljima o iznosima po bankama
Koja? Gdje? Pa daj da vidimo to? Svi samo kokodaču jednu te istu izmišljotinu.
Evo, pustimo te informacije (ili dezinformacije) da dozru, vidjet ćemo je li Zelensky zapadna marioneta puna para ili siromašan i iskren borac za slobodu svog naroda.
Zašto mora biti siromašan da bi bio pošten i iskren? Čovjek je bio TV zvijezda u zemlji od 40+ milijuna ljudi. Zar nije mogao na pošten način zaraditi milijune takvim poslom? Mogao je itekako. Nećeš valjda reći da je svaki pjevač, glumac, tenisač ili nogometaš koji ima vilu vrijednu milijune i desetke milijuna eura - mafijaš i kriminalac?
Ako vrijeme pokaže ovo drugo, svakako ću se ispričati što sam ovdje brzopleto iznio nedovoljno provjerenu vijest.
Čak i da hoćeš (a mislim da nećeš jer ćemo do tad svi na to zaboraviti), ta isprika ne vrijedi ništa, jer si se ovdje tako paušalno blatom nabacio na nekoga, a na temelju - ničega. Seoskog naklapanja.
I to je sada gotovo, cilj si postigao, baš kao i onaj koji je lajkao onoga koji je retvitnuo onoga za kojeg nemaš pojma tko je "ali je vrlo vjerodostojan jer, da nije, već bi ga izbrisali".
Imaš li još uvijek obraza za sebe tvrditi da objektivno i kritički sagledavaš informacije?