27.08.2022 | 08:21
I kreće... Armenija je prekinula put prema području Nagorno-Karabaha (Ruski satelit) tzv. Lačinov koridor zauzaevši Lačin, Sus i Zabukh, jer su Rusi od tamo povukli snage i prebacili ih u Ukrajinu.
Mislim da ćemo uskoro vidjeti nešto slično i kad Gruzija odluči krenuti i vratiti teritorije koje je Rusija otela (Osetija).
Putin je zbilja polomio zube s ovom idiotarijom u Ukrajini, ali ni sam nije svjestan što mu sve slijedi.
Btw, izdao je ukaz da se poveća broj ročnika u idućem krugu regrutacije za dodatnih 137.000 ročnika. Težak cilj, ruskoj vojsci već sad nedostaje 160.000 ročnih vojnika. Uz to ih je u Ukrajini stradalo/nestalo (poginulo, teško ranjeno do nesposobnosti za dalju službu, dezertiralo) cca 80-ak tisuća.Dakle, sve skupa mu već sad fali 377 tisuća vojnika. Bez opće mobilizacije je to nemoguće, rekao bih.
No, za trenutak recimo da regrutacija uspije i on doista 'nabavi' tih 137 tisuća vojnika. NJih treba obučiti, za što mu treba sposoban dočasnički kadar koji ruske snage NEMAJU. Ti ljudi trebaju opremu. Već sadašnje snage dobivaju naoružanje iz 50-ih, opremu si, u slučaju profesionalaca na ugovor, mahom sami kupuju, a hrana koju su dobivali (CSO/SDO) je imala istek roka trajanja 2015.
Tako da je ovo, po meni, ukaz za unutrašnju upotrebu, a možda već i znak očaja.
BTW na BTW (
) sve je više indikacija da se zapovjednici snaga u Ukrajini obraćaju IZRAVNO Putinu i da on vodi operacije, a ne Vrhovni stožer i Ministarstvo obrane. Ta je informacija počela kružiti još prije nekoliko mjeseci, a sve više je posrednih dokaza da je tomu tako.
Treba biti svjestan vlastitih ograničenja, ali diktatorima je to oduvijek bilo teško...