Optima telekom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Optima telekom

19.10.2007 | 23:49
Ostvaruje li netko aDSL konekciju putem \"Optima Telekoma\". Ako da, kakva je usluga (brzina, pucanje veze, korisnička podrška i sl.). Naime, namjeravam napustiti T-Com i prebaciti se na Optimu (iz financijskih razloga), pa me eto zanima mišljenje drugih. Unaprijed hvala na odgovorima.
  • ToniM
  • Posjetitelj
28.10.2007 | 18:31
ja sam se prebacio na optimu i sada nemam internat!!! posto optima kao i ostali sluzbeno nema podrsku za mac-a! tehnicka ekipa nezna nista o mac-u i ja sam im izgleda prvi mac slucaj! u petak su me prikljucili pa cu probat rijesiti problem u ponedjeljak a ako neuspijem ne preostaje mi nista nego se vratiti na t-com:(
28.10.2007 | 19:40
Da li se dobiva ethernet router ili USB modem? Ako je ovo drugo onda ništa od te priče.
28.10.2007 | 20:34
ToniM je napisao:
ja sam se prebacio na optimu i sada nemam internat!!! posto optima kao i ostali sluzbeno nema podrsku za mac-a! tehnicka ekipa nezna nista o mac-u i ja sam im izgleda prvi mac slucaj! u petak su me prikljucili pa cu probat rijesiti problem u ponedjeljak a ako neuspijem ne preostaje mi nista nego se vratiti na t-com:(

kako nema podrsku za maca??
pa internet nebi trebao ovisiti o racunalu, nego o routeru...
ili?
  • ToniM
  • Posjetitelj
29.10.2007 | 01:05
dobiva se adsl ethernet modem huawei smartax mt880. inace moze raditi i u rout modu.
www.optinet.hr/instalacija-mt880.htm
kada ga spojim na racunalo kao da nepostoji. sa safarijem ili firefoxom se nisam mogao spojiti na njega da bi ga preprogramirao. nije mi jasno zasto neradi na mom mac-u! tehnicarima koji su dosli sve postaviti na pc-u radi ali oni neznaju nista o mac-u tako da od njih nisam imao nikakve koristi. nakon njih sam zvao tehnicku sluzbu optime koji su mi rekli da oni nedaju nikakvu podrsku za mac-a!
inace slican sam odgovor prije dobio i od vipa za mobilni internet da oni nesluzbeno daju podrsku za maca ali ako je neki problem koji nemogu rijesiti da je to izvan njihove podske i da se oni ogradjuju od bilo kakvih tehnickih problema na mac-u.
kod nas me stvarno zivcira sto nitko ne daje nikakvu podrsku za mac-a!!!
  • User
  • Posjetitelj
  • Dijete
  • Posjetitelj
29.10.2007 | 01:37
Možda prejednostavan pristup, ali dali ti je narihtano pod Configure IPv4 - Using DHCP?

Naći ćeš to u
System preferences - Network - Built-in Ethernet
  • ToniM
  • Posjetitelj
29.10.2007 | 02:10
trenutno nisam kod kuce tako da nemogu provjeriti nista.
veceras se vracam kuci tako da cu pokusati ispitati sve mogucnosti.
hvala na uputama.
  • ToniM
  • Posjetitelj
29.10.2007 | 09:03
evo ipak dobra vijest!
uspio sam se spojiti na internet ali samo u rout modu.
spojio sam i air base station tako da su spojena dva mac-a na internet i za sada sve uredno radi!
10.11.2007 | 05:54
kakva je veza, dosta ljudi s kojima sam pricao o optimi su sumnjicavi.
jedan covjek u rijeci, kaze da mu veza nije dobra, stabilna ?!
kakvo je vse iskustvo, jabih se prebacio cisto zbog cijene!
kako stoje sa macintosh kompjuterima...kakav je support od optime, jer sam s time prilicno zadovoljan sa t-com om iako valjda jedino sa time.
eto....hvala
10.11.2007 | 06:33
Komirani T ce uskoro drasticno srezat cjene dsla
10.11.2007 | 06:42
Koliko ja pratim situaciju MetroNet je najpovoljniji (uz Amis, ali oni nude uslugu na jako uskom području). Kolega je prešao na MetroNet prije koji mjesec i jako je zadovoljan. Ima spojeno 2 Maca doma na njihov router i sve radi super. Ja sam upravo dao zahtjev da pobjegnem od T-Com - ne samo da su bezobrazno skupi, nego im kvaliteta usluge pade - umjesto da je net brži, sve je sporiji u večernjim satima, a ujutro se normalizira. Očigledno imaju limitiranu propusnost u većim naseljima.
10.11.2007 | 08:51
meni se prekine veza bar jednom dnevno...
internet naravno...
t-com, naravno
  • ToniM
  • Posjetitelj
11.11.2007 | 04:05
ja se koristim optimom na podruciju kastela kod splita.
veza je za sada stabilna.
brzina je DL: 200-300 KB/s UL: neznam (za vezu do 2 MB)
neznam zasto nije brze?!
podrska za macintosh nepostoji!!! snadji se sam:)
11.11.2007 | 04:26
ToniM je napisao:
ja se koristim optimom na podruciju kastela kod splita.

U kojim si Kastelima? Ja sam u Stafilicu, i bas sam maloprije nacuja da je Optima preuzela pola centrale u posti u Stafilicu, pa da ce sad bit zivot ljepsi.

Pod ugovorom sam s T-comom do lita, a onda...
11.11.2007 | 05:17
Optima user već 4. mjesec u Opatiji, radi stabilno i sjajno. Najbolje od svega je da su cijene jako OK (tražiti OptiDSL s OptiFIX tarifom - detalji na www.optima.hr). Download na 1 MBit je 15-20% brži od T-Comovog.

Što se tiče konfiguracije mreže, ni T-Com ne daje upute za Apple kompove. Ako ne znaš skonfigurirat mrežu - nauči... Dovoljno je pitat tehničare koji dođu montirat (i koji moraju provjerit da li radi sa svojim laptopom) da stave u router mode i neka upale DHCP. Na kompu isto tako upaliti DHCP klijenta. Za ostalo treba malo pročitati, ali ovo prethodno je dovoljno da bi se bilo na netu.
12.11.2007 | 07:41
komar je napisao:
meni se prekine veza bar jednom dnevno...
internet naravno...
t-com, naravno

Jednom dnevno se resetira tvoja IP adresa, i to nije posebnost T-Coma.
Meni je T-Com ok, za 20 kuna ustede mi se ne prelazi nikamo.
12.11.2007 | 08:47
Pa nije baš 20 kn. Flat + telefon kod optime je 150 kn, a kod T-Com-a oko 300 kn. Drugim riječima točno 50% uštede - zbog toga sam i postavio pitanje jer sam odavno naučio da su jeftine stvari u konačnici najskuplje. Dat ću T-Com-u priliku do nove godine, pa ako barem malo spuste cijene, ostajem. Gledano s tehničke strane sa T-Com uslugom sam prezadovoljan.
12.11.2007 | 10:36
Ne znam koliko će to ikome značiti, pogotovo onima izvan Zagreba, ali eto, barem informativno.

Ja sam na XNetu tj. na kabelskoj televiziji DCM, sad je valjda preko 2 godine. Imao sam problema jedino u desetom mjesecu prošle godine kad je veza petnaestak dana non stop pucala po nekoliko puta dnevno i stalno sam morao resetirati router, ali onda je to prestalo samo od sebe.

I onda baš većeras, oko 22 sam ostao bez interneta i baš sam pomislio kako evo opet kao ono prije godinu dana. Neke lampice na modemu su se pogasile ali nakon 15 minuta sve se vratilo.

Hop, dignem poklopac na MacBooku >> Safari: Google! Radi. Probam još par stvari i nekako mi se učinilo da je sve brže. Odem na bwm.carnet.hr/ i saznam da mi je izgleda dignuta brzina na 4,5 Mb!

PS. Ni ovi u XNetu nisu imali pojma o Macu ali ipak nisu samo došli, spojili modem i ostavili me da se snalazim - prvi modem koji su donjeli nije funkcionirao s mojim routerom pa su donijeli neki drugi model i riješili stvar.
12.11.2007 | 15:58
Ja sam doma na Iskonu. Oni su barem uvijek bili uljudni kad sam ih zval. Zapravo, nastavno na temu nepdorške macova, kod mene je bila dijametralno suprotna situacija. Stvar je od prve prošljakala na macu (sama od sebe, tko bi to rekao, kaj ne? ali mi je trebal dva dana da proradi picek;)
Picek više nije u upotrebi, a iMac radi ko grom. No, i meni se čini da im brzina veze varira i da navečer pada propusnost....
Inače, nemam nekih prigovora, ali me ždere zakaj ja plaćam T-Comu pretplatu i sve ostalo, ali to je već neka druga tema....
06.12.2007 | 10:11
DeCay je napisao:
Optima user već 4. mjesec u Opatiji, radi stabilno i sjajno. Najbolje od svega je da su cijene jako OK (tražiti OptiDSL s OptiFIX tarifom - detalji na www.optima.hr). Download na 1 MBit je 15-20% brži od T-Comovog.

Što se tiče konfiguracije mreže, ni T-Com ne daje upute za Apple kompove. Ako ne znaš skonfigurirat mrežu - nauči... Dovoljno je pitat tehničare koji dođu montirat (i koji moraju provjerit da li radi sa svojim laptopom) da stave u router mode i neka upale DHCP. Na kompu isto tako upaliti DHCP klijenta. Za ostalo treba malo pročitati, ali ovo prethodno je dovoljno da bi se bilo na netu.

Ja sam pred nekih tjedan dana donio svoj prvi Mac komp doma, ukljucio ruter u komp kliknuo na safari i on me sam pitao da configuriram conekciju, basically sam upisao pass i username i tu je net. tako da mi se stvarno cini da nije toliki bed ako ovi iz t -coma, optime ili cega vec i neznaju bas pomoci . Sad neznam kakve se sve komplikacije mogu pojaviti, ali ja sam i na pc - u uglavnom morao resetirat router, ili bi mi oni rekli da imaju probleme s mrezom. tako da i nisu bas ni trebali znat nesto o bilo kom kompu pa ni mac-u. Inace na t-comu sam ali se planiram prebaciti na nesto jeftinije. Meni skoro svaki malo jaci pljusak oduzme internet (zagreb), tako da nije ni t-com bas neki napredan. Pocekas i ok je.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, rusty, Anonimci (796)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO