16.04.2008 | 22:29
Bokke je napisao:
Uglavnom me zanima bi li mi imac G4 i ibook G3 bili dovoljni, na kompu sam uglavnom 2-4 sata na dan po zimi, internet ili neka muzika, možda u office, više od toga ne.Kada radim ne stignem niti upaliti komp. Tako da imam osjećaj da su svi ovi athloni 64 sa 4 gige rama, i laptop koji sam imao a bio je 2x jači od prosječne konfe bacanje novaca sa obzirom da sam na kompjuteru malo, a ai ako ''zabrijem'' koji put zabrijem na internet, a ne na crysis.
S obzirom da to što tebi treba radi (mom sinu) na PC kanti staroj 7 godina, s Celeronom na 1300 i 256 MB RAM, na Windozama 2000, apsolutno ne sumnjam da bi radilo na ovom što si naveo.
Moj susjed je imao imac G4 (to je "Lampa", zar ne?) i to je uredno vrtilo sve to na Tigeru (Mac OS 10.4.nešto), pa čak i podnošljivom brzinom emulaciju PC-a s Windowsima XP.
+ je li istina da za mac nema virusa?
Mislim da ipak nije istina da ih uopće nema, ali ih definitivno ima 1000 puta manje nego za PC i puno ga teže popušiš. Pri tom ne treba pobrkati viruse s raznim spyware- i malware-om, čega nažalost ima za sve. Spyware i malware su razni programi koje instaliraš sam, potpuno svjesno, ali oni rade i razne druge stvari osim onih za koje ti misliš da rade.
i da su tiši od pc-a (ono što me najviše i živcira)
To definitivno. Ja imam Mac Mini i tišina je apsolutna. 0 dB. Osim kad vrti CD/DVD, ali i onda je vrlo tih. Susjedova lampa je bila isto takva.
i je li ko uzimao sa ebay-a , ja imam iskustva 3 godine sa ebayom , ali nikad računala,
Nisam ni ja nikad kupio baš računalo. Kupovao sam svašta slično, periferije za stara računala, raznorazne interfaceove i adaptere, ali baš računala nisam nikad. Inače, ja mislim da čak i nešto dulje od 3 godine kupujem na E-bayu, do sad jedno 10 kupovina, sve super, sve 5. Čak više ni Carina ne za**bava.