Ja nemam nikakvih problema i moj Mac je 100% OK
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ja nemam nikakvih problema i moj Mac je 100% OK

06.11.2008 | 19:30
Eto Dražen nam nije baš dugo izdržao.

S obzirom da on jako voli vidjeti da još netko ima problema/potencijalnih kvarova na svom Mac-u, a zapravo se i stvarno stječe dojam kako je tih problema puno, jer se svatko tko ima problema sigurno s njima javi tražeći pomoć, a svi oni koji nemaju problema se ne jave nikad, čisto kako bi stekli osjećaj koji je zapravo omjer, palo mi je na pamet da se ovdje jave svi koji nemaju nikakvih hardverskih ili potencijalno hardverskih problema na svom Macu.

Molim po jedan post za svaki neproblematičan Mac u vašem vlasništvu, ali stvarno, neka se jave i svi oni koji inače samo čitaju i nikad ništa ne pišu!

Evo, moj Mini prvi!
06.11.2008 | 19:52
Ja bi prijavio Cube iz 2000-te i MacBook Pro!
06.11.2008 | 20:02
ja prijavljujem macbook iz srpnja 2007. jedini problem kojeg imam je taj da se maaalo više grije katkad al sve ostalo je za 5
06.11.2008 | 20:06
Ja bih prijavio...

...moj Mac Pro doma, ženinu iMac lampu, moj overclockirani G4 mini, očev G3 tower, a onda i još xy Macova u firmi, koji također rade, ali ono zaista rade i rade, bez beda skoro 0-24.

Tko zna, možda samo imam sreće...

Evo, a da budem objektivan, vidio sam nedavno i jedan Mac s kvarom - jedan bivši iMac 24" od firme koji smo prodali polovan - čovjek se javio da ima probleme i ustanovili smo da mu je krepao hard disk. E sada, koliko je to nešto na što Apple može utjecati, ne znam...
06.11.2008 | 20:07
ja prijavljujem svoj MacBook star koja 2 mjeseca..
bez ijedne greskice..
06.11.2008 | 20:30
Ihh strah me prijavljivat da ne zacopram iMac CoreDuo iz 2006. nikakvih problema nema.
06.11.2008 | 21:52
U 15 godina Macovanja - jedan iMac sa problematičnim ekranom, jedan eMac s istim problemom, prvi iMac G5 koji je imao DVA krepavanja matične, jedan iMac G5 2gen koji daje slične znakove i... to je to.

Svi ostali Macovi, njih oko 200-tinjak koji su tu kroz moje ruke prošli - nula problema.
06.11.2008 | 21:52
dpasaric je napisao:
ustanovili smo da mu je krepao hard disk. E sada, koliko je to nešto na što Apple može utjecati, ne znam...

Može utjecati odabirom kvalitetnijih. Ali disk je elektromehanička rotacijska komponenta koja crkne kad joj dođe vrijeme, usljed trošenja ležajeva ako ni radi čega drugog, i s tim uvijek treba računati. Naše iskustvo (a radi se o solidno velikom iskustvu, s obzirom da sustavi videonadzora deru diskove nemilice, 24/7, a mi takvih sustava prodamo godišnje na tisuće) kaže da prosječan disk (iz bilo koje informatičke trgovine off the shelf) ne izdrži jednogodišnju garanciju u režimu 24/7, što znači da mu je životni vijek negdje 7500 do 8000 sati rada. Ponajbolji koji se prodaju (dakle oni serverski) izdrže 25.000 do 30.000 sati (3 do 3,5 godine u režimu 24/7).
06.11.2008 | 21:55
Smayoo majstore!
Prijavljujem da moj bijeli 20" iMac, zenin 14" g4 ibook i jedan 8core Mac Pro na koejm radim u firmi rade besprijekorno!
Problem sam imao sa wireless Mightyem koji je zamijenjen pod garancijom
06.11.2008 | 22:38
iMac 800, MacBook Pro svi zdravi, hvala na pitanju
PowerBook G4 posle dve godine prodat ispravan i danas
07.11.2008 | 00:29
Ja imam problema sa alergijama ali moji Macovi su 100% OK.
07.11.2008 | 00:34
Mogu se samo pridružiti.
iMac alu 20"zna se jogunit,ako krivo radim,inače pere i dere.
07.11.2008 | 01:21
14" Ibook (2005) krepao superdrive, ali uredno radi
15.4 MacBook Pro (2006) i novi Macbook white uredno rade
Pozdrav
07.11.2008 | 01:36
Ja cu prijavit sebe ali cu bome prijavit i druge (inace nisam takav)!

MacPro late 2007 - radi ko vurica
PB 2005 - malo stuca, ali za to je kriva sonyjeva baterija
iMac 20" 2008, od frenda - nije se zalio, a bome i nece jer sam ga ja navuko!
PowerMac g4 2002, od sogora - nekad zeza, ali problemi su vecinom ljudska greska, sorry sprint206
ima on i jedan MacBook 1,8 2007- on radi ko bok jer ga koristi moja sestra!

I to je to, ako nadem jos nekog i njega cu prijavit!
Ustvari sve cu vas prijavit!
07.11.2008 | 02:14
Evo da se javim sa Maminog G4 minija (1.25 ghz, 1GB of ram) kupljenog polovnog u ožujku i on nije imao nikakvih problema ali nikakvih.
A sad sam bio zavirio na njen uptime i 34 dana pa sam ga ipak rebootao ... ona valjda nije to tako skoro mislila napraviti
Moj iMac 24" intel alu 1st gen 4gbram, hardwerskih problema nije imao nikakvih osim nedavno nakon 10 mjeseci rada (video, i grafika-print) imao kernel panik, a u vrijeme kad sam ja koji sam u tome apsolutni i potpuni neznalica slagao file/pinter/itunesybrary/internet sharing + bio je spojen na wd studio edition externi. Ja sam poceo iskljucivati externi kad nije u upotrebi (citaj kad ne radim video) i od tada (mjesec dana) sve kul. (hardwaretest,i premissioni sve kul bili nakon kernela).
Imao sam nesuglasice sa leopardom na pocetku te sam si na ti sa tigerom od onda. Svi problemi koje imam sa kompom su zapravo njegovi probmlemi sa mnom/ zapravo su to naprosto posljedice moga ucenja-neznanja.
PS nadam se da se sad necu ureci.
frend ima jos uvjek g3 powermac i sve kul radi bez problema i tek je nedavno kupio powerbook g4 jer je bilo stvarno vrijeme za upgrade jer čovjek radi grafiku te je ovaj zbilja malo star za to. Al i dalje radi bez znakova kvara On ga hvali da rijeđe zamrzne app nego neki intel macovi na kojima ima prilike raditi. "Daj mu vremena i on će napravit ono što mu zadaš"
07.11.2008 | 04:17
Ja prijavljujem Power Mac G4 MDD (2002) i Power Mac G5 (2005). 
07.11.2008 | 09:45
U desetak godina mojeg gaženja po Apple hardveru, silovanja ploča lemilicom, čupanja procesora, overclocka i raznih flešanja, nikada, ama baš nikada nijedan Apple stroj nije pokleknuo, a bilo ih je... Trenutno - 1st gen iMac (žut od duhanskog dima, flekavog ekrana) i 20" Cinema, moj Macbook 1st gen, ženin Macbook (zadnja Intel gfx generacija) ne pokazuju ikakve znakove da će ispustiti dušu.

(i quad 3.0 Hackintosh koji radi 24/7 zadnja 2 mjeseca)
07.11.2008 | 12:25
Performa 6500 iz 1997. još uvjek radi, zatim Power Mac G3 i moj sadašnji MacMini G4 na 1,42 iz 2005. Nikada nikakvih ozbiljnijih problema, a pogotovo sa minijem. Kako sam ga spojio prije tri i pol godine tako i sada stoji i radi bez ikakvih problema...
07.11.2008 | 14:57
iBook Clamshell iz 1999.

Radi kao urica!!! Predivan kao moja kćer!!! Ljupki kao Ljupka Dimitrovska!!!

Pronađite PC laptop iz 1999 i... to je to.

I da je koštao 4x više od "ekvivalentnog" PC-a i dalje bi bio isplativiji.
07.11.2008 | 17:38
Ja ću prijavit jedan G4 koji radi od prošlog stoljeća ili tisućproljeća (od 1999.).
Ne znam šta mu je: još izgleda ko nov i nikako da krepa, već mi ga je p...k...

Ovi drugi, jedan bivši G4, bivši G5, bivši iMac Intel, sadašnji Mac Pro i iMac Intel šljakaju non-stop i ne bune se (ko kinezi).

Jedan iMac je čak imao novi benchmark, testiran je po stepenicama od 3. kata na 2. (pao ko lopta...)
rezultat = radi još uvijek bez greške

Dakle, sve znate...
07.11.2008 | 17:43
Ovo je više tema za HARDWARE forum
07.11.2008 | 18:03
Preselio u Razno, odličan i poučan thread inače
07.11.2008 | 18:27
Ajmo redom:

PowerBook G3(1998) Radi, ali sam ga dao u starački dom (Peek&Poke)
PowerMac G4(2001) Ceka zamjenu CPU-a
iMac G4 20" (2003) Radi, stoji na frizideru i sluzi kao Radio & TV
PowerBook G4(2005) Radi 100/h
PowerMac G5(2005) Šta da kažem, nemam pojma kad sam je zadnji put ugasio...
07.11.2008 | 19:36
Ajmo redom.
iMac G3 plavi, prodan prošle godine.
iMac G4 15" radi bez greške, zamijenjen optički drajv (CD ispravan) za DVD
iMac intel C2D 2 GHz (bijeli)
Powerbook G4 titanium (taj se napadal i navukel po aerodromima i kontinetnima i uvijek radi ko grom)...

Jel se rboje i iPodi?
07.11.2008 | 19:58
1. Apple iMac G3/233 Original - Bondi (Rev. A & iz 1999 - Radi i danas kod male nećakinje (dao sam im ga zato jer je OTIŠAO OPTIČKI POGON I EKRAN JE POLJUBIČASTIO - sve nakon garancije (ali djetetu je dobar, mada bi ona PC - jer drugi mogu igrat ''igrice'' a ona ne, uvijek se postavlja pitanje mom šogoru: Tata, a zašto ja nemam kompjutor kao i druga djeca? A on će na to: Zato jer je tvoj ujko specifična osoba:))
2. iMac "Core Duo" 1.83 iz 2006 (prvi Intel model) Dakle, otišao DVD pogon, otišao ekran, otišao mighty mouse - sve odmah nakon garancije.
3. Bio je tu i iPod shuffle (onaj prvi model ''žvakaće gume'' - riknuo, sflashao se (dobro, njega su mi ipak zamjenili jer je bio pod garancijom).
4. G4

1A. Compaq Presario iz 1998 - DAN DANAS RADI, Windows ME na njemu, stavljani svega 2 (DVA) P U T A ! ! !
07.11.2008 | 20:43
Ništa lično ali tebi Apple ko žene kod Topalovića.
Kako koja rodi muško dete, vene i svene

Ali WinMe radi i ti si zadovoljan.
Ipak sa tim OSom i zadovoljan njime si veći čudak od nas
07.11.2008 | 22:44
ja takoder prijavljujem svoj MacBook (prosinca 2007) pod stavkom sve 100% ok

i nadam se da ce tako i ostati, ali ne samo meni nego i svima vama;)

pozdrav!

think different, think apple!!!
07.11.2008 | 22:48
Čini mi se da je moja tema na hardware forumu započela sve ovo pa eto da i ja dodam koju.
Friško sam se navukao na jabuku zahvaljujući ovdje prisutnom Erik-u tako da nemam toliko iskustva kao neki ali da kažem da od 09. mjeseca 2007. nemam problema s 13"MacBook-om 1.83 GHz koji sada radi na 4GB ( kažu da mu je to previše) od iMac alu 20" koji je zbog onog crknutog ekrana na popravku i upravo je nako što mu nakon što mu je istekla garancija za nagradu što je bio dobar dobio novi hard od 250GB.
A sada se vratimo onom iMac-u 20" od 03. mjeseca ove godine (hvala bogu da je jer je još u garanciji) koji je započeo sve ovo
(predpostavljam) Eto to čudo tehnike je crklo tj njegov monitor, ekran ili kako to sve zovu...
Iskreno malo me je razočaralo , možda i ne tako malo ....
Više me je razočaralo to što i dalje u današnje vrijeme jabuka ima garanciju samo 1 ( jednu) godinu i kako su mi rekli u jedinom našem servisu tj firmi za servisiranje da na ugređene dijelove imaš 3 ( tri) mjeseca garancije ili ja svu sreću do 03. mjeseca 2009. jer je to duže vrijeme pa se gleda što je duže.
Ako popravak sami platite van garancije ( mene bi ovo koštalo 3000 i nešto kuna , čini mi se 600, + rad i na kraju naš Škegro na sve ili ti ga PDV) imate 3 mjeseca garancija na te silne bačene pare. Pa tko bi ga pametan onda popravljao. Ja ne!!!!!!!!!!!
Iskreno mislim da je to ipak sve previše pa i za jabuku.
Kao što je previše i onih 6800 kn za iPhone kon onih u T(ele) comu. haha A jesu ..... nemam riječi.....
Mislim da sam malo pretjerao u veličini ovog javlajnje jer vam se neće dat čitat pa odoh
E da tu je još i iTelefon od 8GB koji radi ok 2 mjes
Nadam se da oni iz porezne neće ovo čitati jer bi mogli svi naje.......ti
07.11.2008 | 23:04
uuu j...te a si toga n...o oči su mi od čitanja zablokirale ko WXP ili Vista...

Sad ćeš imat polunovi iMac sa čak još 3 mjeseca garancije.
07.11.2008 | 23:09
D.J. stavi si neku sličicu u korisnički profil, ovako ko ja, da izgledaš pametan i načitan (i ćorav!)
hehe
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, rusty, smayoo, VanjusOS, Anonimci (459)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO