25.12.2008 | 19:29
Iznenađujuće malo "domaćica" na tim listama... Azra, (staro) Prljavo kazalište, EKV, Haustor, Leb i sol, Lačni Franz, Drugi način, Dugme, Idoli, Stijene, Đavoli, KUD Idijoti, Gori uši Winnetou, Fit, Grad, Laufer...
Pa onda Dire Straits, Floydi, Janis, Doors. Pa Leonard Cohen. Pa John Lee Hooker, B.B.King, Clapton...
Pa Miles Davis, Bird, Coltrane, Ella, Dinah Washington, pa Diana Krall, Silje Neergaard, pa Elvis Stanić, Primož Grašič, Charlie Jurković, Tamara Obrovac, Matija Dedić, Arsen (naravno), George Makinto, Vlatko Stefanovski...
Ufff, sigurno sam more toga zaboravio... Naravno! Peter Greene (vrlo rani Fleetwood Mac).
Eh, da! Jacques Brel, Juliette Greco, Charles Aznavour, Moustaki, Gibert Becaud, Edith Piaf...
Aha, naravno i A.C. Jobim, Joao & Astrud Gilberto, Stan Getz....
Enya? Eeeeee, a Sade? Eh, a ne bi nikako bilo fer zaboraviti Vaya con Dios. Njihova obrada od "Quand elle rit aux eclats" mi je definitivno jedna od rijetkih obrada boljih od originala.
A gdje je u svemu tome Amalia Rodrigues? Misia? Madredeus?
Eh, bolje da ovdje stanem. Puno je više onih koje sam nezasluženo ovdje zaboravio ili preskočio... Ali među njima sigurno nisu narodnjaci...