Hladjenje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hladjenje

28.01.2005 | 06:05
U rujnu je Joswiak u privatnom razgovoru natuknuo nesto o suradnji Applea s jednom divizijom GM-a (sadasnji Delphi). U listopadu, nakon zavrsenog posla s (jelte, Appleom -- iako to ne zele reci), Delphi je izbacio sljedece pripcenje za novinstvo i one koje zele slusati ...

delphi.com/news/pressReleases/pr29958-10122004

Delphi Delivers New Cooling Technology to Computer Industry

Delphi provides advanced liquid cooling to OEM computer industry, further driving Delphi's growth into new markets

Release Date: October 12, 2004

TROY, Mich., -- Delphi Corp. (NYSE: DPH) has successfully applied its expertise in air conditioning and thermal technology to the personal computer industry. Delphi announced today it has recently launched a patented liquid cooling technology in the computer marketplace. The cooling system addresses the issue of high heat loads generated by advanced microprocessors in a computer's central processing unit (CPU). In helping protect the CPU from excessive heat, Delphi's technology assists the CPU to more reliably perform its functions at much higher speed.

Confidentiality agreements prevent Delphi from disclosing customer or program details.

"This new business is an exciting chapter in our transformation story," said J.T. Battenberg III, Delphi chairman, chief executive officer and president. "Many current and future computing platforms feature state of the art microprocessors that are producing heat levels higher than ever seen before. Addressing the cooling challenge at the source of the heat enables microprocessors to perform at unprecedented speeds -- a major development for the industry."

Delphi's liquid cooling technology was first introduced last year as an external aftermarket product to "overclockers," or gaming enthusiasts, who self-modified their computer's microprocessors so much that they required better cooling. The new closed loop, active liquid cooling system uses proprietary Delphi technology in a compact-sized, low noise system that can handle microprocessor heat flux loads of over 200 watts per square centimeter.

"Prior to the introduction of our advanced liquid cooling system, some industry observers noted that liquid cooling could only handle heat fluxes up to 100 watts per square centimeter," said Ray Johnson, thermal solutions business line executive, Delphi Thermal & Interior. "By capably addressing heat fluxes of over 200 watts per square centimeter, the Delphi liquid cooling system has broken through that observed limit by over 100 percent. Some of our available designs can handle even higher heat loads than that. This capability might therefore open the door to thermally-enabled CPU performance that had previously been deferred by the industry."

"This business represents our first original equipment application of this exciting technology," said Ron Pirtle, president, Delphi Thermal & Interior and vice president, Delphi Corp. "We are proud to be engineering innovative applications for computer users and to be working with new customers in the electronics industry. With future generations of these systems in our design and program application pipeline, we're putting ourselves in a position to be an attractive thermal management technology provider to this industry over the long term."

Delphi announced the creation of its new markets business unit in 2001, demonstrating its commitment to growing its high-tech product sales, restructuring its portfolio and diversifying its customer base to industries beyond the traditional automotive market including agriculture & construction, communications, military & aerospace, and recreation.

- - -

Zanimljivo?
Hmm .. zanima me za koji je to Appleov proizvod Delphi dobrano zagrizao i rijesio probleme s prekomjernim zagrijavanjem ...
28.01.2005 | 10:15
iPod G5.
28.01.2005 | 10:49
Ne nego novi Apple Pro Mouse, na 2 GHz.
31.01.2005 | 17:24
Novi PowerBookovi izasli -- masu inovacija u dizajnu, evolucijski napredak definitivno.
Bez novog hladjenja takodjer
Dakle, PowerBook G5 tamo .. najesen? Dobre dvije godine nakon predstavljanja G5 procesora ... Hmm ... Apple je lupio u zid. Samo sute o tom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, Ender, Riba, VanjusOS, Anonimci (502)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO