11.02.2005 | 23:42
Sve si nekako mislim, a nikako da to kazem. pa eto: sestre i braco po jabuci, budimo ljubazniji prema ovima koji su s kruske pali i pomognimo im da prebrode taj prelazak. Nije lako kada vise ne moras brinuti o virusima, formatirati disk jer inace nece raditi, i ugradivati nove prozore svako malo jer stari ne dihtaju tako dobro kako tvrde. A vani je hladno.
Kako da covjek zna ako mu po casopisima pricaju gluposti, a po webu kretenarije (onaj forum od pred mjesec dana). I onda cuje da ima grupa ljubaznih dobrih brzih i korisnih ljudi na jabucnjaku, dodje, i dobije pljusku jer da je kreten kako to ne uvidja da je ovo bolje.
PA I JE BOLJE!!!
Ali recite covjeku zasto. Recite mu da je 32 MB DEDICATED memorija za grafiku, i da mu vise od toga ne treba za gledanje filmova i igranje igrica. Recite mu da mac ne pada, da ga moras jako namuciti da se zablesavi, a i onda mozes restartat finder u par sekundi, i sve super. Gdje ce to nauciti ako ne ovdje??
Ako smo mi morali ici D HARD VEJ, onda moraju i svi drugi, pasmaterjebokurac, je li, zasto da dijelimo pamet i iskustvo, svijet je okrutan, covjek dolazi s PCja, pa moze jos malo samaranja podnijet jer se nije rodio toliko pametan da odmah kupi Maca.
Uostalom, ideja za anketu: koliko je clanova Jabucnjaka, od nas 800, kao prvi kompjuter imalo Maca, koliko PC, a koliko Atari, Amigu, Comodore, Schneider (ja) ili nesto osamnaesto. Pa da vidimo.
I onda se bunimo da kako nas optuzuju da smo elitisti. Pa jesmo.
Ergo, dragi inflame i svi drugi koji kao anonimci skupljate informacije i zelite raditi na macu:
- Mac je super, i sve je sto su vam pricali, pa jos malo ljepse (to kao da o sexu pricam srednjoskolcima, jebate!)
- za pocetnike koji se samo zele rijesiti pc kante i citati postu, surfati po netu, gledati filmove i tu i tamo mozda prckati po malo muzike, fotkama ili nedajboze filmu - MAC MINI JE STVOREN ZA VAS! Baci kantu, kupi tastaturu i za manje od 5000 imas sve sto ti treba, ukljucujuci i legalne programe
- uvijek ste dobrodosli na jabucnjak po savjet, odgovor i na najgluplje pitanje cete dobiti, samo ako pitate. sto se mene tice, pitanje “da li mogu spojiti video kameru preko usb 1.1“ je validno pitanje.
- samo pitajte, to i nas cini da razmisljamo, svako toliko nesto naucimo ili se podsjetimo
Evo. Imao sam potrebu.
Hvala
Marin