06.08.2016 | 22:23
Dobra vecer,
Ostavila preko dana da se torrent skida te sljededi dan idem vidjeti je li se skinulo, mac ne radi. Naime tokom noci je sklopka izbacila i mozda je punjac pregorio (?) te se ne moze puniti. Nosim ga u Appleov ducan, tamo se moze puniti na drugi punjac i kupujem ga. Nakon par sati komp zasteka i idem ga restartat, ne pronalazi start up disk.
Odlazim u recovery mode da cu izbrisati hard i nanovo sve instalirati s back upa no ne moze se mountat sdd. Googleala sam problem i pratila korake sa sljedecih linkova:
discussions.apple.com/thread/4117187?tstart=0
apple.stackexchange.com/questions/184864...isk-in-recovery-mode
"You can't unmount the entire disk from the Recovery Partition as it is part of that disk (disk0), and therefore in use.
You need to make sure you are trying to erase the partition (probably called "Macintosh HD"), and not the entire disk.
If you want to wipe the entire hard drive, you will need to use an external, bootable volume to boot from."
Kako nemam macov instalacijski cd i nisam skuzila kako se skine preko windowsa, je li to moguce napravi s u ubuntom? Ako je, sto mi je ciniti?
Skinula sam ubuntu na bootable usb i kad dodem do postavka s hardom, ne znam sto mi je ciniti?