Printanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Printanje

05.09.2016 | 17:29
Lijep pozdrav ljudi!!
Jel mi možete preporučiti nekakav softver za printanje i skeniranje??
Hvala unaprijed...
05.09.2016 | 18:39
Ummm...sistemski Preview? Što ti točno treba?
05.09.2016 | 18:41
Upravo tako. Sistemski Preview. Ne samo da radi sve što mi treba, nego to radi najbolje i s najmanje zajebancije.
05.09.2016 | 20:09
Za printanje slika Adobe Photoshop ili Adobe LightRoom.
Za skeniranje uzmi ono što dolazi uz skener, a ako te novci žuljaju kupi SilverFast ili VueScan.

E sad, ako nemaš nikakve kriterije tada koristi za printanje Preview, a za skeniranje skini samo driver i koristi sistemski Image Capture (recimo, meni se tu ne pojavljuje CanoScan 8800F).
05.09.2016 | 20:40
Što ti znači "ako nemaš nikakve kriterije"?
05.09.2016 | 21:52
smayoo kaže:

Žabac je kralj sistemski preview oduvijek, također i na windowsima... Beskriterijast sam
06.09.2016 | 06:09
smayoo kaže:

To znaci da te nije briga kakva slika ulazi i kakva izlazi. U krajnjoj liniji cemu kupovati skener, programe kad sve to i kamera mobitela odradi.
E pa, onima kojma je kamera mobitela dovoljna za skeniranje, to su ti bez kriterija.
06.09.2016 | 06:11
havdic kaže:
smayoo kaže:

Žabac je kralj sistemski preview oduvijek, također i na windowsima... Beskriterijast sam

Vidi, nije moj komentar negativan. Mozda je grubo zvucali, ali mi nije bila namjera. Ima ljudi koje jednostavno ne briga. Glavno da ispadne, nije vazno kako. Nekako sam pretpostaviokako takvi ne postavljaju pitanja jer im i nakon ovoga nece biti vazno.
06.09.2016 | 07:29
Po tvom tumačenju je 95% korisnika bez kriterija. Meni skener služi za umetnuti puno listova u adf.
06.09.2016 | 14:41
Sto dobijes? Poskenirane listove, svijerle ili tamne. A4 ili malo vece. O slikama ne treba niti pricati. Digitaliziras papirnati dokument, pa kako ispadne. Probaj poskenirati kolor negativ, offset otisak.
06.09.2016 | 15:18
Pa o tome ti i govorim. Po tvom tumačenju, 95% korisnika printanja i skeniranja je bez kriterija. Ti skeniraš negative i printaš fotografije i bitno ti je 1250 detalja za koje mene nije briga. Ja skeniram stare papirnate projekte, sheme i proračune te razne račune i kojekakve druge gluposti koje radi nekog ili nečeg trebam čuvati, ali ne u papirnatom originalu (kojeg uništim u rezalici i odnesem u reciklažno dvorište). Upravo tako, dobijem poskenirane listove, malo svjetlije ili malo tamnije, A4, A3 ili tu negdje, nekad ravne, nekad baš i ne. I zadovoljan sam. To mi je trebalo. Kad printam, bitno mi je samo da odaberem A4 ili A3, cb ili u boji (čak mi nije bitno da li su određene crte baš baš magenta ili malo pobjegnu na crveno), jednostrano ili dvostrano. I to je to.
E sad, koliko je korisnika kao što si ti, a koliko je onih kao što sam ja? Vjerujem da se slažeš da je ovakvih kao što sam ja bitno više? Onda to znači da ako netko napiše sasvim generički, da mu treba nešto za skeniranje i printanje, da ima potrebe nalik mojima, a ne nalik tvojima. Jer je i on sam svjestan da potrebe nalik tvojima nisu normala pa, ako ima takve potrebe, da mora naglasiti kako mu treba nešto za visokokvalitetno i visokoprecizno skeniranje i printanje negativa i fotografija. Zar ne?
06.09.2016 | 15:57
Zato sam gore napisao kako nije bilo nista negativno.
Sama formulacija pitanja s pocetka dala mi je naslutit da ne treba nesto rudimentno jer to ionako dolazi sa skenerom, pa cak i malo vise od toga.
Ja sam us CanoScan 8800F dobio Canonov program za skeniranje, SilverFast za filmove i Adobe Elements za obeadu. Skener je bio oko 1800kn. Ako se gledaju oni od par sto kuna, tima je programski paket reduciran.

Jeste skuzili da ako pistet kao ja sad na iPadu i kad stavite dva prsta na polje teksta i pricekate, te tada pomicete oba prsta po tekstu, kursor se sece ko da imam misa.
iOS je zadnji dostupni 9 nesto.
06.09.2016 | 22:28
Ja ti ovo zadnje ne vjerujem, daj ti nama iskeniraj tog miša da ga vidimo
07.09.2016 | 05:22
Kako da to napravim? Cak mozes na taj nacin i selektirati. To radi u prozoru kad sad pisem. ugotovom tekstu, recimo u tvom postu, nisam uspio.
07.09.2016 | 08:22
Ne radi mi na sistemskom previewu.
07.09.2016 | 09:42
A što? Ajde uloži malo truda pa napiši više od 5 riječi pa objasni što točno trebaš i što si probao pa ne radi.
07.09.2016 | 09:55
Hm, napisao cijelih 6 rijeci.
08.09.2016 | 08:11
Oprostite na 5 riječi bio sam u nekoj gužvi..
Naime, želio sam isprintati običan neki pdf tekst i normalno sve spojim kablove i vidim svoj printer u postavkama, te onda odem na print ali ništa printer ne reagira (na printeru piše PRINTING ali ništa od toga).
Možda sam zeznuo nešto kod onog softvera, printer je 100% uredu, na windows laptopu mi radi...
Unaprijed hvala..
08.09.2016 | 14:03
Za početak, ako ti je printer spojen preko nekog huba, probaj ga spojiti izravno na Mac.
Dalje, kad u Previewu aktiviraš print, pojavi se u docku ikona printera (obično vizualno sliči tvom printeru). Klik na tu ikonicu ti otvori prozor s progress reportom, pa tamo pogledaj što kaže. Možda se javlja neka greška radi koje printanje ne ide.
Kažeš "običan PDF tekst", dakle siguran si da se ne radi o nekom dokumentu koji ima jako kompleksnu sliku (s puno objekata) na nekoj stranici?
08.09.2016 | 17:23
PDF zna biti jako kompliciran jer nema više printera koji rasteriziraju sliku već sve radi računalo. Ako je računalo slabije, to zna potrajati nekoliko minuta.
Nekad su računala bila dosta sporija, pa je sve odrađivao printer, a to se odrazilo na visoku cijenu printera.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, rusty, smayoo, VanjusOS, Anonimci (467)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO