06.09.2016 | 15:18
Pa o tome ti i govorim. Po tvom tumačenju, 95% korisnika printanja i skeniranja je bez kriterija.
Ti skeniraš negative i printaš fotografije i bitno ti je 1250 detalja za koje mene nije briga. Ja skeniram stare papirnate projekte, sheme i proračune te razne račune i kojekakve druge gluposti koje radi nekog ili nečeg trebam čuvati, ali ne u papirnatom originalu (kojeg uništim u rezalici i odnesem u reciklažno dvorište). Upravo tako, dobijem poskenirane listove, malo svjetlije ili malo tamnije, A4, A3 ili tu negdje, nekad ravne, nekad baš i ne. I zadovoljan sam. To mi je trebalo.
Kad printam, bitno mi je samo da odaberem A4 ili A3, cb ili u boji (čak mi nije bitno da li su određene crte baš baš magenta ili malo pobjegnu na crveno), jednostrano ili dvostrano. I to je to.
E sad, koliko je korisnika kao što si ti, a koliko je onih kao što sam ja? Vjerujem da se slažeš da je ovakvih kao što sam ja bitno više? Onda to znači da ako netko napiše sasvim generički, da mu treba nešto za skeniranje i printanje, da ima potrebe nalik mojima, a ne nalik tvojima. Jer je i on sam svjestan da potrebe nalik tvojima nisu normala pa, ako ima takve potrebe, da mora naglasiti kako mu treba nešto za visokokvalitetno i visokoprecizno skeniranje i printanje negativa i fotografija. Zar ne?