31.10.2016 | 11:15
@smayoo - nabavio sam "plastičnjaču" od windowsa 10, neki Asus, meni ok, bolje ne želim plaćati i veće novce nego što koštaju Apple prijenosnici.
@all
Dopustite mi da si malo olakšam dušu i oprostite unaprijed na subjektivnosti, nečinjeničnosti i sl. Nije mi namjera pokretati nikakav flame već samo iznijeti svoja razmišljanja. Ako je tekst neprimjeren molim moderatore foruma da ga i uklone.
Nekako sam u zadnjih par mjeseci postao jako raz-očaran Apple-om. Engleski govornici bi to rekli bolje - disillusioned. Jednostavno više nemam razloga plaćati toliko visoke iznose kolike Apple traži. Jest to vrijedi, meni jednostavno te novce više ne, vjerujem da ljudima koji sa uloženim novcima te iste novce, kroz svoj business i korištenje Apple hardvera, uloženo i višestruko vrate. Nažalost nisam jedan od takvih i Apple uređaji služe mi isključivo za sve vezano uz ne-prihodovanje. Plaćati jedan mobitel (na primjer iphone 7 plus, 128 GB) više nego 13" macbook istog proizvođača-meni to nema smisla-13" komad aluminija je veći komad luksuznog metala nego komadić sličnog takvog aluminija u iphone 7 plus-je je, jedan je G8000 a ne G7000 oznake kako-li-se-već-zove tvrdoća aluminija. Meni jednostavno nepojmljivo-iphone skuplji od macbook-a.
Nabavljeni Asus, plastični kakav jest, naravno manje je kvalitete od primjerice mba 2014/2015 - desni donji kut ruba ekrana blago je neravan out-of-the-box. Nema veze. Ipak je to samo jedan plastični win stroj.
Drugi razlog zašto sam prešao na android-win okolinu jest pre-egzotičnost Apple okruženja u podneblju u kojem živim. I dan danas iTunes filmovi/muzika i slični sadržaji nisu dostupni niti će to postati (znam, AppStore je dostupan). Niti će, prema meni dostupnim informacijama, zaživjeti tako skoro Apple Pay u Hrvatskoj-neće jer banke imaju svoja non-apple rješenja beskontaktnog plaćanja poput PBZ HCE (android only), Erste rješenja itd.
Na poslu koristim isključivo win strojeve, prijatelji/poznanici/roditelji svi koriste win računala, android telefone - koristiti apple uređaje meni predstavlja samo izazove - primjerice razmjena fajlova, diskova - OS X nativno ne piše po NTFS diskovima. Win ne podržava HFS. Ne želim reći da su to nepremostivi problemi, nisu, ima drivera za ntfs, može se koristiti ExFAT pa je cross-OS podržano, ali sve čega se tako taknem na apple okolini je bilo posebno - drugi file format, druga tipkovnica, drugo sve.
Jednostavno više - ne hvala. Dobro je, kvalitetno je, ima svrhu i uporabu samo više nije za mene.
Slijedom toga, prodajem (ne ras-prodajem već prodajem) svoju Apple opremu:
- watch sports edition, 42mm, black, ionised aluminum casing
- macbook air, 128 GB SSD, 4 GB RAM (provjerim točno model/godinu pa dopišem)
- ipad pro 9.7", 32GB, black, wifi only
- iMac 27", 1 TB HDD, 8 GB RAM, Late-2012 (
www.njuskalo.hr/macintosh/apple-imac-27-...b-hdd-oglas-20254796 )
IPhone sam već riješio
Ako je netko slučajno zainteresiran ili poznate nekoga unaprijed hvala za prosljeđivanje informacije.
Molim vas pošaljite mi PM pa ćemo tako dalje - hvala.
I isprika svima na podužem postu.
Pozdrav od no-avatar Artie-ja