USB LAN ADAPTER NA MACBOOK AIRU NE RADI
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

USB LAN ADAPTER NA MACBOOK AIRU NE RADI

28.09.2016 | 11:19
Poštovani,

Imam problem s instalacijom EU-4208 Edimax USB 2.0 Ethernet Adapterom. Naime kako Macbook Air nema LAN port, morala sam kupiti adapter koji bih mogla povezati sa LAN kabelom. Uz program sam dobila i instalacijski CD, ali kako Air nema mogucnost stavljanja CDa, skinila sam driver sa Edimaxove stranice.

Kada pokrenem instalaciju, preskoci mi dio Destination select, nastavlja s instalacijom,zavrsi ju, restartira laptop, ali kada se laptop upali instalacije nema te adapter ne funkcionira i sistem ne prepoznaje LAN vezu.

Moze li mi netko objasniti kako rijesiti ovaj problem? Je li problem u kabelu ili mozda Sierri pa da nije kompatibilno? Na uputstvima pise kako je kompatibilan sa Mac OS X 10.x.

Air je kupljen prije 3 tjedna, godina early 2015.

Unaprijed hvala!
28.09.2016 | 11:36
da li ti je u ethernet u popisu adaptera unutar System Preferences -- Network? Ili ako nije da li ako klikneš na + dobiješ izbor za dodati ethernet adapter? Si probala u drugi USB port?
28.09.2016 | 11:43
Hvala na odgovoru!

Nemam nigdje u system preferences ponuđen ethernet. Uopće ga ne prepoznaje! Pokušala sam i u jednom i u durgom usb portu.

Upravo sam na stranici od Edimaxa procitala ovo:Support OS:MAC 10.5/10.6/10.7/10.8/10.9/10.10/10.11

moj je 10.12, sto bi znacilo da nije kompatibilan s mojim sustavnom, jesam li u pravu?
28.09.2016 | 12:07
Nemam ovaj navedeni adapter, ali imam "eBay generic JP1081B No 9700 adapter".

Tu se radi o forsiranju Applea da koristiš originale.

No, problem se da rješiti, kako je opisano na ovoj stranici. Provjereno radi.

inkandfeet.com/how-to-use-a-generic-usb-...c-os-1011-el-capitan
28.09.2016 | 12:39
Mislite da to vrijedi i za Sierru?

Nisam sigurna kako napeaviti ovaj korak: Open your terminal, and run sudo kextload /System/Library/Extensions/USBCDCEthernet.kext

Kako otvorim terminal?
28.09.2016 | 12:50
Tinche, samo u Spotlight upisi Terminal, i dobit ces nesto egzoticno Mali prozor sa cudnim znakovima, to ti je to... I onda pejstaj tu komandu, da ne zeznes nesto u sintaksi.
28.09.2016 | 13:14
Radi i na sierri, samo točno moraš slijediti korake (i skinuti "drivere" s onog linka tamo...

Nisam tražio, ali mislim da ima tutorial i na jubito-u

drlovrić ti je rekao za terminal. Ako negdje zapneš, reci, pa ćemo ići korak po korak. Samo je bitno da odradiš sve korake kako piše.
28.09.2016 | 17:09
JA ne razumijen pljude koji žicom vežu prijenosnik na internet. Za nikakve novce se dade kupiti.
Što fali ovome: www.njuskalo.hr/mrezna-oprema/airlive-5460v2-oglas-19815240

Ovo što čitam je tlaka, pikanje na slijepo i isprobavanje, a za mjesec dana bide pitala kako se napravi čista instalacija
Vidi naredbe: sudo kextload /System/Library/Extensions/USBCDCEthernet.kext
Čim je sudo, to mi ne miriši na dobro pogotovo nakon ovoga: "Nisam sigurna kako napeaviti ovaj korak: Open your terminal, and run sudo kextload /System/Library/Extensions/USBCDCEthernet.kext".
28.09.2016 | 17:44
Tinche, otvori Terminal aplikaciju kako ti je drlovric rekao, i upisi ili ukopiraj naredbu točno kako piše:

sudo kextload /System/Library/Extensions/USBCDCEthernet.kext

...i pritisni enter. Pitat će te tvoju lozinku, upiši je (neće se ništa vidjeti što upisuješ) i pritisni enter. Ako sev prođe kako treba, neće se ništa dogoditi, veće će te vratiti u iduću liniju.

Uz ovu iznimku jer smo mi fini ljudi, nemoj nikada u terminalu upisivati naredbe za koje nisi sigurna što rade, pogotovo one koje počinju sa "sudo".
28.09.2016 | 18:11
zabac kaže:
JA ne razumijen pljude koji žicom vežu prijenosnik na internet. Za nikakve novce se dade kupiti.
Što fali ovome: www.njuskalo.hr/mrezna-oprema/airlive-5460v2-oglas-19815240

Puno toga fali tom uređaju , ali kužim da netko voli više wifi, za razliku od žice i obrnuto. Možda netko nema izbora, a u nekim situacijama jednostavno nije dovoljno kvalitetno. Tko će ga znati.
28.09.2016 | 18:27
zabac kaže:
JA ne razumijen pljude koji žicom vežu prijenosnik na internet.

Npr. problem kod mene je što na Air-u ne mogu da se spojim na WiFi. Kad koristim Osirix DICOM viewer i povucem veliku kolicinu DICOM fajlova za volume rendering jednostavno WiFi ustopa. Preko thunderbolta to ide vrlo brzo.
28.09.2016 | 18:30
...a netko je prisiljen na taj način "kemijati" u firmi gdje radi. (spajati Air sa žicom)
...i onda još proxy slagati, i pogađati štošta, da bi mogao koristiti svoj privatni Air za posao!

A da im još spomeneš da ti mrežni LAN prištekaju na wireless router (kojega ti najprije, neće ni nabaviti), hijoj, letio bih kroz prozor naglavačke...
28.09.2016 | 19:40
Sad sam skužio, to tebi treba za posao i nedaš 35€ za originalni adapter, već se patiš s nekim sranjem?
Ne znam što si po struci ali spominješ www.osirix-viewer.com/ što je povezano s medicinom. Zar stavro nemaš tih 35€ ili 309kn u RH i kupiš aadapter?
Ovaj tvoj košta oko 100kn, očito 100kn previše.
28.09.2016 | 20:46
zabac kaže:

Ne znam što si po struci ali spominješ www.osirix-viewer.com/ što je povezano s medicinom. Zar stavro nemaš tih 35€ ili 309kn u RH i kupiš aadapter?

Ovo ja koristim!
Prilozi:
28.09.2016 | 20:56
Ja imam tri različita adaptera i svi mi rade kako treba, s tim da zadnji koji sam uzeo u Linksu ne traži nikakvu instalaciju, čisti plug & play kako bog zapovijeda.

Prvi koji sam uzeo prije valjda 5 godina je Edimax, USB2 na 100Mb i njega imam u jednom ruksaku. U drugom rukasku imam nešto TU3-ETG/E UNL, što god da to znači. To sam negdje kupio, u pitaju je USB3 na Giga i on je isto tražio neku instalaciju.

Nedavno sam nabasao na TP-Link u Linksu i to radi ko zmaj, bez ikakve instalacije, USB3 na Giga, radi fino i na starom Airu koji ima USB2 portove.
29.09.2016 | 05:53
Miro Spiro kaže:
zabac kaže:

Ovo ja koristim!

Na ovoj slici je 7 razlićitih stvari:

1. šalica za kavu
2. AirPort Express
3. Thunderbolt Station
4. USB hub
5. sprej
6. šalica pun aolovki
7. razno kablovinje

Na što si točno mislio?
29.09.2016 | 09:45
Pa vjerojatno misli na CalDigit kaj se praviš grbav
29.09.2016 | 11:22
Vidi, ulaze dva mrežna kabela, žuti i crveni. Thunderbolt kabel ne vidim. Vidim i kabel od napajanja Maca.
Spaja se očito preko AP Express-a jer ovaj drugi nije spojen. Jedan košta mislim 199$, a drugi 99$ u USA.

To što se povlaći velika količina fajlova, ne bi trebalo biti problem niti preko Wi-Fi-a niti preko mreže. Problem mislim leži negdje drugdje.
29.09.2016 | 11:50
zabac kaže:
Vidi, ulaze dva mrežna kabela, žuti i crveni. Thunderbolt kabel ne vidim. Vidim i kabel od napajanja Maca.
Spaja se očito preko AP Express-a jer ovaj drugi nije spojen. Jedan košta mislim 199$, a drugi 99$ u USA.

To što se povlaći velika količina fajlova, ne bi trebalo biti problem niti preko Wi-Fi-a niti preko mreže. Problem mislim leži negdje drugdje.

Crveni nije mrežni kabl već OWC 3m thunderbolt red cable: eshop.macsales.com/shop/Thunderbolt/OWC/Thunderbolt-Cables/

Ne spajam se preko AP Express-a na Airu.

Kad radis volume rendering i fuziju SPECT-a i CT-a ili PET-a svaka studija izadje oko 15-20 GB DICOM fajlova. Hermes sistem ne moze da radi preko Wi-Fi-a. Ja se na Hermes server kacim sa osirix-om.

Nemoj zabac da idemo u off topic.
29.09.2016 | 12:02
Hvala svima na pomoći! Nisam se usudila sama prtljati po tome, tako da sam odlučila kupiti appleov adapter jer je ista cijena kao neki drugi adapteri, a s ovim znam da će funkcionirati.

U situaciji sam gdje moram koristiti LAN kabel, jer u domu nije dobar WLAN.

Hvala svima još jednom!
29.09.2016 | 20:24
Ne smijem niti pitati, već bi se svadili. Imao sam osjećaj kako je TB kabel tanji.
@Miro Spiro, ovo tvoje ima logike, a ne žmikati i kupiti nešto što ne vrijedi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, rusty, smayoo, VanjusOS, Anonimci (464)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO