31.03.2018 | 04:39
Bertone, sa te strane gledajući - taj bi se paket mogao uredno se mogao prodavati za, baš kako je ping napisao, informatičke nostalgičare i kolekcionare, pa završiti (osim privatnih kolekcija) na nekom mjestu poput Informatičkog muzeja PEEK & POKE u Rijeci.
No, sumnjam da je to namjera ovoga dućana.
Možda si u pravu, a ja griješim - ali ovo mi je u rangu prodavanja (uzmimo za primjer PC) grafičkih kartica modernog dobra u (primjerice) Linksu; da u ponudi uredno izlistaju
ATI Radeon 9800 Pro kao up-to-date grafičku iako se prodavala 2003. i bila super srednja klasa kartice za Doom 3 i FarCry.
Imala je, valjda među zadnjima, AGP utor, nakon kojih - kao što znaš - dominaciju na matičnim i grafuljama preuzima PCI Express.
A Links tu 9800 grafičku 2018.-e nudi kraj svih ovih današnjih dvolostnih mrcina koje tada nisu niti postojale. Znaš i da su se takve, dvoslotne grafičke kartice počele prodavati oko 2005. (+/- koja godina, da ne rujem po netu) i uredno spadale u razred najskupljih, cijenovnog razreda između četiri do pet tisuća kuna, bile od ATIa ili NVIDIAe.
Pa u dućan uđe netko ko se ne razumije uopće u informatiku, krene si slagati komponente, i misleći da će mu raditi uzme tu grafičku s modernom matičnom pločom.
A prodavač ga (iako znamo da je to čak i na našim prostorima vjerojatno nemoguće)
ne upozori da se radi o relikviji koja mu neće raditi na modernom stroju, nego mora naći staru matičnu ploču sa AGP utorima, bla, truć - da još ne duljim ovaj tekst...
Ponavljam, mislim da se u ovom mobile me slučaju radi o tako nečemu prije nego o ovome što si ti opisao. Iskreno se nadam da si u pravu - ti.
Ali, saznat ćemo od Appleove podrške smiju li se mobile me paketi uopće prodavati danas u dućanima tehničke robe. A ako smiju, pod kojim uvjetima. Pogledaj što je napisano i kako je opisan artikal. Da je istina to što ti pričaš, ne bi li trebao biti malo detaljnije opisan?
EDIT:
No, da se ne prepisujemo oko stvari u koje zapravo nitko nije siguran, danas ću prvo nazvati Elipso i pitati ih imaju li mobile me, pa kada potvrdno odgovore, pitati što nude u paketu i što s tim radim u 2018.-oj, a potom ću nazvati Apple korisničku podršku.
Odgovore svih, naravno, javim čim završim razgovore.