10.07.2019 | 08:33
Ukratko, kažeš da ono što je u ODT/ODS - su stabilnije radi u OpenOffice-ima. Jer je MS Office sam po sebi toliko kompliciran da ga OO pri obradi rastrga u sastavne dijelove?
Nikad do sad mi se nije desilo da mi je neki worksheet napravljen od nule u MS-su ili u ODT/ODS- su radio neke prevelike probleme, ali kad krenem slati, i kad ga neko od mojih kolega doradi u nekom drugom formatu onda se pokaže ko koga. Po gotovo kad se neki podatak veže iz dva druga worksheet-a, ili kad se obračunat vraća u neki od worksheet-va. Pa ti meni kaži da se slijepo i opušteno pouzdaš u Open.
Činjenica je da većina od ljudi s kojima ja izmjenjujem Worksheetove radi s MS-om tako da to i mene to usmjerava ka MS-u.
A da ne govorim o formatiranjima koje uvijek naprave neki devar.
Možda je za nekoga ko koristi stvarno komplicirane "funkcije" (ko ti) i upari ih u još kompliciranije izračune MS nestabilan ( što god to značilo?).
Ali mi normalos koji ne prelazimo granicu (=if, =summe, itd) je excel bolji izbor. Možda samo zato jer je na skoro svakom računalu.
Moj Smayoo Excel je jako kompliciran alat i 70% mog vremena na računalu provodim s njim, do sad sam uspio (ili trebalo mi je) 30% onoga što zna. Po meni je bolji od svakog Opena i s njim imam najmanje problema, a siguran sam da će ti svako ko dnevno po par sati provodi u kalkulacijama odgovoriti isto.