11.04.2022 | 11:25
Jeste li isprobali zadnju verziju, vrijede li novosti updatea?
Ja sam na beta streamu i moram reći da su prestali i ovi problemi koje sam ranije spomenuo gdje se server strana jednostavno srušila iako je proces kao takav i dalje bio živ. Tako da sa te strane, ne mogu reći da sam vidio neke probleme.
4K HDR content radi uredno, ali sa Atmos aspekta ne mogu ništa komentirati.
U međuvremenu imam dodatno pitanje za Plexovce koji imaju neki moderniji Mac koji podržava hardversko dekodiranje i enkodiranje za H.264 i H.265 (HEVC) - zanima me jeste li primjetili da Plex to koristi? Naime, u postavkama servera postoji ta opcija pod Transcoder - "Use hardware acceleration when available", ali mi je teško skužiti kada bi se to koristilo. Pretpostavljam kada mora "zapržiti" titlove na neki HEVC sadržaj pa onda to transkodirati da bi TV lako vrtio?
Osobno meni je server na NAS uređajima i definitivno koristim transcode koji dosta često krene (čak i slučaju prijevoda ili konverzije audio u recimo stereo ili neki drugo audio format) ali putem Intel QuickSync CPU feature-a. To koristim odavno i uvijek i radi kako spada već godinama. Server na Mac strani nisam imao od 2011., pa opet, ne mogu ništa po tom konkretnom pitanju komentirati. Meni kada transcode "udari" vidim jasno i proces i CPU utilizaciju koja reflektira taj proces, ali Quciksync to jako dobro hendla, da jednostavno ne razmišljam o tome.
Vjerujem da na Macu kao serveru vrlo slična situacija.