New me, new macbook air!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

New me, new macbook air!

29.06.2013 | 02:21
IgorD kaže:
Ja imam neki third party usb dvd i radi bez problema. Interno je stvar Sony, a na kučištu piše Multi - Slim MULTI Drive, DVW28E. Radi mrak. Iako ima onaj dupli Usb priključak, na novijim Macovima radi i samo s jednim spojenim, drugi u zraku.

Koristim ga svugdje, na Airu ali čak i na Miniju koji ima dvd, ali ono, bolje da rikne ovaj nego interni pa onda moram nosit stroj na servis.

govore mi da samsung ima dobre i jeftine?! ili ipak da stisnem zube i kupim apple super drive?
29.06.2013 | 02:42
cariblanco kaže:
TomiZD kaže:
posto jos uvik nemam punjaca za air...ova baterija bome dosta dugo drzi!

Pa dok čekaš punjač,możeš li od nekog tko ima iPad posuditi punjač. Tad samo izvučeš iz obadvije kocke onaj nastavak i staviš onaj od iPada na kocku punjača koju si dobio s air_om, i maš metar i pol onog tankog kabla da napuniš air.

hmm hmm ima mi rodica ipad ali punjac je na usb kao i za iphone!
29.06.2013 | 08:08
Kupi obicni kabel za brijaci aparat. Kao ovaj.
www.qmaxtech.it/en/power-cables/11257-di...m-4040849513220.html

Inace punjaci su iz tri djela. Adapter, punjac i kabel, a kod prijenosnika je uz adapter i jedan kabel, tako da je to cetvrti dio. Tako je nekad bilo, ne znam kako je danas.
29.06.2013 | 08:18
TomiZD kaže:
cariblanco kaže:
TomiZD kaže:

Pa dok čekaš punjač,możeš li od nekog tko ima iPad posuditi punjač. Tad samo izvučeš iz obadvije kocke onaj nastavak i staviš onaj od iPada na kocku punjača koju si dobio s air_om, i maš metar i pol onog tankog kabla da napuniš air.

Ak je tak,onda ćemo se malo odmoriti u sviču,dok ti ne stigne punjač

@zabac,vidiš nije mi nikad palo na pamet da se obrijem s Air_om....a ja se puno puta pitao zašto je tako tanak
29.06.2013 | 09:21
I ti si u mrtvoj petlji?
Taj kabel je za prvu silu dok ne nabavi pravi utikač.
kabel.JPG

Je li ovo ide u punjač? Je li kraj kabela s mojeg gornjeg linka isti kao i ovaj kraj? U čemu je problem?
29.06.2013 | 09:41
Daj, Žabac, čovjek se šali...
Upravo tako - bilo koji plosnati dvopolni kabel s plosnatim dvopolnim konektorom (kao npr. za brijaći aparat) se može koristiti. Štoviše, ja pod normalno imam upravo takav kabel u torbi, za situacije kad mi treba malo veća duljina.
29.06.2013 | 11:48
Čestitam... uskoro se i ja priključujem switcherima. Čekam da stigne mašina. Također je riječ o novom MacBook Air sa 8GB RAMa.

Ono što očekujem od mašine je da uredno mogu pokretati Linux/Win u VirtualBox-u ili Parallels, ovisno što mi bude dostupno, te neke osnovne development alate koje svakodnevno koristim. U dosadašnjim istraživanjima nailazio sam na jako pozitivna iskustva nekoliko ljudi iz te branše. Na starom MBA je to šljakalo bez problema, na novom bi trebalo biti još bolje.
30.06.2013 | 03:47
TomiZD kaže:
IgorD kaže:
Ja imam neki third party usb dvd i radi bez problema. Interno je stvar Sony, a na kučištu piše Multi - Slim MULTI Drive, DVW28E. Radi mrak. Iako ima onaj dupli Usb priključak, na novijim Macovima radi i samo s jednim spojenim, drugi u zraku.

Koristim ga svugdje, na Airu ali čak i na Miniju koji ima dvd, ali ono, bolje da rikne ovaj nego interni pa onda moram nosit stroj na servis.

govore mi da samsung ima dobre i jeftine?! ili ipak da stisnem zube i kupim apple super drive?

Apple je malo zeznut kad je u pitanju podrška za stariji hardware pa je postojala mogućnost da za 300 kuna više dobijem drive koji ne radi na starom MacBooku iz 2007, G4 PowerBooku iz 2004 kojem je otišao interni drive ili Miniju iz 2010 pa sam se tako odlučio za ovaj koji po potrebi radi i na windozama.
30.06.2013 | 04:38
cariblanco kaže:
TomiZD kaže:
cariblanco kaže:
TomiZD kaže:

@zabac,vidiš nije mi nikad palo na pamet da se obrijem s Air_om....a ja se puno puta pitao zašto je tako tanak

imam jos fore dva sata...dobra je ova nova baterija!
a i oprostite sto dosadjivam ali prvi mi je ovo mek pa me svee zanima....i dalje nevirujem da imam mek... haha
nego onda najbokje uzeti orginal usb super drive?!?!
30.06.2013 | 21:24
TomiZD kaže:
cariblanco kaže:
TomiZD kaže:
cariblanco kaže:
TomiZD kaže:

imam jos fore dva sata...dobra je ova nova baterija!
a i oprostite sto dosadjivam ali prvi mi je ovo mek pa me svee zanima....i dalje nevirujem da imam mek... haha
nego onda najbokje uzeti orginal usb super drive?!?!

Svaki ti bude radio. Stari Plextor isto radi kod mene s noname kutijom s FireWire priključkom. Ma svi ti budu radili ako zadovoljavaju USB specifikaciju vezanu uz potrošnju.
01.07.2013 | 13:24
stiga punjac!
znaci kad god sam na lapu najbolje da je ukljucen u punjac?! jedan put misecno ga skroz isprazniti i napuniti do kraja....
01.07.2013 | 17:13
i? na kraju, koliko je baterija odradila sati?
01.07.2013 | 17:53
TomiZD kaže:
stiga punjac!
znaci kad god sam na lapu najbolje da je ukljucen u punjac?! jedan put misecno ga skroz isprazniti i napuniti do kraja....

Recimo. To pražnjenje i punjenje zapravo nije potrebno radi zdravlja baterije, nego samo radi točnosti pokazivanja preostalog vremena i postotka napunjenosti.
02.07.2013 | 02:05
od cetvrtka do danas!
02.07.2013 | 02:07
smayoo kaže:
TomiZD kaže:
stiga punjac!

Recimo. To pražnjenje i punjenje zapravo nije potrebno radi zdravlja baterije, nego samo radi točnosti pokazivanja preostalog vremena i postotka napunjenosti.

ma to je najjadnije...nikad neznas kad je dobro kad lose za bateriju....
02.07.2013 | 02:25
TomiZD kaže:
od cetvrtka do danas!

100 sati?
02.07.2013 | 06:59
mario.zg kaže:
TomiZD kaže:
od cetvrtka do danas!

100 sati?

Ma kakvih 100 sati,nisi čitao cijelu temu,da jesi vidio bi da se brije s njim znači ako se brije svako jutro,baterija je dobro odradila posao
02.07.2013 | 10:09
cariblanco kaže:
mario.zg kaže:
TomiZD kaže:
od cetvrtka do danas!

100 sati?

Ma kakvih 100 sati,nisi čitao cijelu temu,da jesi vidio bi da se brije s njim znači ako se brije svako jutro,baterija je dobro odradila posao

ne brije najbolje! haha:P
02.07.2013 | 10:59
Šta? Tolike pare košta, a ne brije najbolje????!!!! Sad ćeš nam još reć da ni košulje ne pegla????
02.07.2013 | 12:58
smayoo kaže:
Šta? Tolike pare košta, a ne brije najbolje????!!!! Sad ćeš nam još reć da ni košulje ne pegla????

ma salim se....brije,pegla,cisti...sve sve.... mek <3
03.08.2013 | 03:50
ovo cudo je STRAVA!!!!!!!!
03.08.2013 | 04:01
03.08.2013 | 04:47
Jel vi ljudi ikad spavate?
03.08.2013 | 09:02
TomiZD kaže:
ovo cudo je STRAVA!!!!!!!!

Televizor u boji, kaj ne?

BTW, čestitam na akviziciji. I ja imam aira nakon sile drugih macova, ovo je zbilja nekaj posebno.....

Uživaj
03.08.2013 | 11:22
Zasto je toliko dobar? Zato sto je tanak?

Mislim da tu sve prednosti prestaju
03.08.2013 | 13:07
drlovric kaže:
Zasto je toliko dobar? Zato sto je tanak?

Mislim da tu sve prednosti prestaju

Neko se kune u Alfu, neko u BMW, neko u Mečku, a neko u Audi. Sto ljudi, sto čudi. Sto žena, dvjesto ....!
03.08.2013 | 14:09
...ušiju?
03.08.2013 | 14:48
Malo niže i malu naprijed.
04.08.2013 | 00:05
...ruku?
04.08.2013 | 02:55
IgorD kaže:
Jel vi ljudi ikad spavate?

jeb*ga kad dodem sa posla u 1/2 ujutro pa mi se ne spava!
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 3 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO