Apple switch-vrlo neugodno iskustvo
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple switch-vrlo neugodno iskustvo


  • t_burgund
  • Posjetitelj
09.11.2005 | 22:06
Nakon duzeg perioda razmisljanja, uvjeravanja zene, proucavanja neta, ispitivanja prijatelja itd odlucili smo nas skromni kucni budzet opteretiti kupovinom novog laptopa. Izbor je pao na novi 14\" Ibook. Isti je 100% avansno (gotovinski) uplacen 27.09.2005 u Mac-galeriji kod gosp. Ace (njemu ako cita pozdrav jer zaista ne mislim da je citava situacija njegova greska u bilokojem smislu) sa pismenim rokom isporuke od 2 tjedna.
Pogadjate do danas nije stigao.
Moram ovim putem izraziti svoju uzasnu frustraciju poslovanjem Apple Hrvatska.
U ovih proteklih 6 tjedana bili smo turisticki u Sloveniji i Austriji, te smo vidjeli da se u doticnim zemljama (istina-clanicama EU) doticni kompjuter kupi u ducanu i nosi doma (u SLO sa HR tipkovnicom).
Da li je Hrvatska uistinu tako malo trziste da nije u mogucnosti isposlovati bolje uvjete s Apple global?
Kakva su iskustva s kupovinom ostalih Apple proizvoda?
Uzasno frustrira cinjenica da nakon vrlo teske odluke o switchu na Mac isti ne mozes kupiti za dvostruko vecu cijenu od sugavog PCa koji ce uskoro prodavati i u Konzumu.
U jednom momentu gosp. Aco ponudio nam je Ibook s internacionalnom tipkovnicom, te da se ista zamjeni s rezervnom (zamjenskom-HR) kad stigne ali smo od te zamisli odustali jer ako kupujemo novi proizvod onda zelimo \"novi\" proizvod te cemo cekati do daljnjega.
Nakon svega, umjesto radosnog prelaska na nesto puno bolje od PCa ostaje poprilicno gorak okus od naseg ugriza u jabuku. (strah me i pomisliti na otklanjenje mogucih kvarova u garantnom roku)
Sorry na poduzem i konfuznom postu,
Uzivajte u vasim Macovima
Tomislav Burgund:(
09.11.2005 | 22:30
Apple Hrvatska ne postoji! Da postoji stvari bi bile puno puno drugacije....
09.11.2005 | 23:46
Teddy je napisao:
Apple Hrvatska ne postoji! Da postoji stvari bi bile puno puno drugacije....


Dobro Teddy nije baš da si ga utiješio:P. Ajmo ovako ja sam svoj (iBook) kupio od drugog dilera, onog u Maksimirskoj, procedura je bila sljedeč...\"imate li iBook?\".....\"provijerit ču pa ču Vam javit\".......driin driin....\"halo\"....\"evo zovem iz Apple u Maksimirskoj, laptop koji Vas intersira imao na skladištu i spreman je za isporuku\"......\"ok, hvala pošaljite mi predračun na firmu....\". Eto htjeo sam ti samo reć da prije nego si uplatio svoj strojček (s kojim češ sigurno biti zadovoljan kad ga dobiješ), možda si mogao provijeriti kod ostalih dilera, znam znam nije ni to neka utijeha, al eto sve skupe stvari se čekaju pa valjda tako i tvoj iBook, uzmi samo primjer nove Mečke (rok isporuke 90 dana ako ne i više)
E da i još nešto, obično kad tako dugo nema strojeva u skladištima, postoji mogučnost da dobiješ neki up-grade-an model (u nadi je spas)

budi strpljiv, isplatit če se
pozdrav
10.11.2005 | 00:15
Eto htjeo sam ti samo reć da prije nego si uplatio svoj strojček (s kojim češ sigurno biti zadovoljan kad ga dobiješ), možda si mogao provijeriti kod ostalih dilera, znam znam nije ni to neka utijeha, al eto sve skupe stvari se čekaju pa valjda tako i tvoj iBook, uzmi samo primjer nove Mečke (rok isporuke 90 dana ako ne i više

Prema mojim saznanjima svi vuku robu s istog skladista (ispravite me ako grijesim.
Slazem se da se neke stvari cekaju, ali ako slovenci, austrijanci, madjari, bugari i ini ne cekaju covjek se zapita. Ispada da samo hrvati cekaju Apple 6 tjedana (ispravite me ako grijesim)
Pozdrav
frustrirani Tomislav Burgund
10.11.2005 | 01:13
Slovenci i ostali u ex-Yu sigurno čekaju jednako jer sve dolazi iz istog izvora, a PowerCom iz Zagreba je distributer za cijelo to područje. Dakle, kod nas može doći samo brže.
10.11.2005 | 09:38
dpasaric je napisao:
Slovenci i ostali u ex-Yu sigurno čekaju jednako jer sve dolazi iz istog izvora, a PowerCom iz Zagreba je distributer za cijelo to područje. Dakle, kod nas može doći samo brže.

Na kraju krajeva sve dolazi iz jednog izvora:)))
Slo i SCG nemaju veze s powercomom (ispravite me ako grijesim).

Tomislav Burgund
10.11.2005 | 09:56
Nije obavezno ali moze da bude.
Canon Adria pokriva npr. SCG iz Slovenije, verovatno i Hrvatsku.
Italijani su jedno vreme kontrolisali HP zvanicno za ceo region (pre par godina)
Divlji uvozi se ne racunaju. U SCG Apple stize i iz Madjarske ali \"moze da bidne a i ne mora\". To nije takav model da je bilo potrebno avansirati i cekati jer uz malo trazenja se moze sigurno naci na lagerima. Ali sad je kasno pametovati. Jedino ce ti uteha biti kad ga pocnes koristiti jer ces videti da je vredelo cekati.
10.11.2005 | 11:52
Meni se prije nekoliko godina (kad se prisjetim tocnije 6 godina, daklem 1999) dogodila skoro ista stvar, samo sam ja cekao 3 mjeseca, a ne 6 tjedana... Naime, starci su mi narucili u PowerComu (Tada je jos imao ono drugo ime, nemogu se sjetit sad...) iMac bluebery 333mHz (jos uvijek mi stoji na polici kao ukras, to mi je najdrazi mac ikad), 12. 6, za rodjendan. Kad sam ga dobio? Krajem 9 mjeseca. Nabrojali su niz obnoxious razloga od toga da je kamion sa posiljkom imao saobracajku (!) do toga da se zapalila tvornica plastike u kojoj se proizvodi plastika za iMacove i da cijeli svijet ceka iMacove dok se stvari ne srede u tvornici (!!!). Sto je jos smjesnije, moji starci imaju firmu koja je (bila) veliki kupac macova iz PowerComa i imaju 30ak macova u uredu. Nakon tog slucaja su se prebacili u Filex i s njima nikad nisu imali problema...

Eto jos jedno iskustvo sa dobavljacima...

--x
10.11.2005 | 14:54
t_burgund je napisao:

Prema mojim saznanjima svi vuku robu s istog skladista (ispravite me ako grijesim.
Slazem se da se neke stvari cekaju, ali ako slovenci, austrijanci, madjari, bugari i ini ne cekaju covjek se zapita. Ispada da samo hrvati cekaju Apple 6 tjedana (ispravite me ako grijesim)
Pozdrav
frustrirani Tomislav Burgund


NIsi jedini frustrirani.

Tradicionalno, Apple je dosta 'traljav' sto se tice rokova isporuka svojih strojeva. Koliko citam, stvari su se ipak poboljsale no ne i u Hrvatskoj: i dalje, koliko cujem, su cekanja prilikom kupnje pretprogramirana, kao da kupujes auto a ne obican kompjuter.

Ono sto je mene posebno razljutilo je i nedostatak rezervnih dijelova na skladistu - prosli tjedan je, nakon nestanka struje, riknulo napajanje jednog MacMinija (dakle, radi se o cistoj, consumer masini). Ne mogu ti reci koliko sam ostao zaprepasten kad sam cuo da je rok isporuke za novo napajanje tri tjedna! Dakle, tri tjedna covjek koji koristi tog Minija ne bi mogao raditi. Razumio bih da se radi o nekoj ludoj video kartici, maticnoj ploci ili stolivec, ali napajanje jednog masovnog, consumer sroja... To nije nacin na koji se nudi podrska...

Na srecu, dobri decki iz servisa (momci, ako ovo citati, jos jednom puno hvala!!) su nam izisli u susret, pomogli nam i slijedeci dan smo imali zamjensko napajanje no stvarno pocnes razmisljati kad vidis koja je politika firme...

Zato savjet - slijedeci put kad kupujes Maca (siguran sam da ces to i napraviti jer se radi o odlicnom i pouzdanom stroju), raspitaj se medju trgovcima i pitaj tko ima ono sto trazis na skladistu... cijene su ionako svugdje iste.
10.11.2005 | 15:12
Zoltan je napisao:
raspitaj se medju trgovcima i pitaj tko ima ono sto trazis na skladistu

Koliko sam ja shvatio nitko (vrlo je rijetko) od njih nema strojeve za isporuku na \"svom\" skladištu (jer ih moraju platiti) nego ih povlace sa powercom (odnosno budimpesta) glavnog skladista.
U Mac galeriju sam otisao po preporuci prijatelja zbog moguce potrebite daljnje korisnicke podrske.
I dalje mislim da nije stvar u pojedinom dileru nego u Apple hrvatska (powercom sistemi kao krovna institucija) koji ne moze osigurati isporuku.
frustrirani Tomislav Burgund
10.11.2005 | 16:07
hmm,kakav je to biznis kada je distributer istovremeno i diler?
  • nmrzlja1
  • Posjetitelj
10.11.2005 | 17:32
.. .. pozdrav svima, bas utjesno; ja sam proslog tjedna isto u MACgaleriji uplatio Build To Order 12'' iBook sa 80gb hdd, ako ti Tomislave cekas toliko svoj stroj, kad ce onda stici moj stroj? za Bozic?
rok isporuke je naveden do 31 dan; ne znam kolko se odrazava vrijeme dostave koje je trenutacno palo u nama najblizim austriji i italiji na 3-5 \"radnih\" dana za BTO strojeve, a moramo uzeti u obzir da je poceo famozni \"holidej šoping sizn\" kad svi u sjevernj americi i zapadnoj europi polude za iPodima i iBook racunalima te su sva ostala podrucja podredena; no kao glavnog krivca za sporu isporuku Apple proizvoda u hrvatskoj drzim powercom koji je uistinu kako kazete \"traljav\", svi lokalni trgovci ovise o njemu, a tko zna sto se krije iza sveg ovog..

nadam se da ce ovih dana stici tvoj ibook.. a ja mogu sve kalendare i satove skloniti ili baciti u smece -ukratko- :shocked: ..
10.11.2005 | 19:53
JA SAM SIGURAN 100% DA JE PROBLEM U DEALERU KOJI NIJE PODMIRIO SVE FINANCIJSKE OBAVEZE PA NE MOŽE DOBITI ROBU.

A ako te baš zanima istina, priupitaj u Apple.HR centralu i dobit ćeš odgovor


Hrvoje
10.11.2005 | 19:59
Teddy je napisao:
Apple Hrvatska ne postoji! Da postoji stvari bi bile puno puno drugacije....


Eh što su mi smješni Hrvati. Uvijek bi bilo bolje da je nešto drugo ili nešto fali.
Tko si ti Teddy? Pametne savjete djeliš

Ništa se ne bi promjenilo da je Apple direkt prisutan u HR, možda bi samo odgode plaćanja i kreditiranja bila još manja.

Apple u HR konačno funkcionira svjetski, web mu je NAJBOLJI (pogledajte samo jad i bijedu HP, IBM/Lenovo ili Della - da se zaustavim samo na top brandovima), i ovakvi problemi su rezultat

Moja preporuka
-kupujte opremu u dućanu u Maksimiru. Uvijek zadovoljan. Više se ne sjećam koliko sam Macova tamo kupio (i drugi kojima sam preporučio) i svi samo sretni...


Hrvoje
10.11.2005 | 21:01
Ja sam kao nadobudni dječak informatičkog doba kupio pc play. U pc playu je pod must have bio i mac mini ocijenjen kao ultimativni gadget. Pomislio sam ovo moram imati. Krizma je bila za mjeseca i pol dana pa sam rekao kumu da bi ja to želio. Prije sam nazvao mac galeriju i oni su rekli da se on ćeka dva do tri tjedna. Moj mac je bio built to order sa 1.42ghz, 512 mb rama, intergriranim bluetoothom i 80 gb hard disk.
Dva dana prije krizme su u mac galeriji rekli: \"pričekajte vi još tjedan dana\" . Na što je kum poludio, digo cjelu firmu na noge i ja sam svoj mac mini dobio ali bez bluetootha. Rekli su bluetooth treba podignuti sljedeći tjedan. Na kraju sam dobio vanjski d-linkov bluetooth za 2 tjedna i to za istu cijenu kao i unutarnji.
Tadašnja cijena tog uređaja je bila 10000 kn tako da im i nije bila neka mala prodaja koju mogu razvlačit na tjedne. Mislim nemam ja niš protiv mac galerije. Dečki su super i što se tiče programske podrške they know their shit.
  • t_burgund
  • Posjetitelj
10.11.2005 | 23:28
Hrvoje je napisao:
JA SAM SIGURAN 100% DA JE PROBLEM U DEALERU KOJI NIJE PODMIRIO SVE FINANCIJSKE OBAVEZE PA NE MOŽE DOBITI ROBU.
A ako te baš zanima istina, priupitaj u Apple.HR centralu i dobit ćeš odgovor

Ponavljam da sam u Mac galeriju isao po preporuci.
Izmedju ostalog zvao sam i Apple hrvatska, sve dilere u Zagrebu, epl u Ljubljani.
U razgovoru s gospodjicom Vedranom Petranovic, voditeljicom prodaje Apple hrvatska rekla mi je da oni (Apple hrvatska) tu ne mogu uciniti nista-navodno ih u Budapestu ne fermaju previse.
Pozivom u Apple hrvatska nisam ni ocekivao rjesenje naseg problema, ali sam htio da se digne kakva takva prasina jer me uzasno smeta kad ovakve i slicne stvari prolaze presucene (svi prigovori idu i u pisanom obliku). Sto se vise nezadovoljnih glasova cuje (procita) blize smo rjesenju problema zvanog Apple hrvatska (nadam se).
U citavoj stvari frustrira sto za nas nema drugog rjesenja osim cekanja (nema drugog uvoznika, distributera, dilera koji ga je mogao ili moze dobaviti prije od vec spomenute Mac galerije). Kupovina u inozemstvu nam nije opcija zbog hrvatske tipkovnice te zbog toga sto racunalo kupujemo na firmu.
Jos me zanima da li ce po konacnoj isporuci uz avansno placeni ibook osvanuti i nekakav pokloncic isprike od strane Apple hrvatska ili Mac galerije
u vidu nekakvog uvijek nam dragog komadica Apple hardveraja.
Buduci, prema mojim informacijama hardveraj iz drage nam Budimpeste stize cetvrtkom odnosno petkom sutra ocekujem radosni poziv gosp Ace Mac galerije or else..
Jos frustriraniji Tomislav Burgund
11.11.2005 | 01:13
Osobno mislim da je MacGalerija vrlo aljkava trgovina, što se može vidjeti već pri samom posjetu na njihov site (nisam siguran, ali mislim da ga još nisu uredili otkako su otvorili tu ''famoznu'' trgovinu, o kojoj se između ostalog govorilo da će biti nešto NAJovo, NAJono u Hrvatskoj) - dakle: Ako ne brinu o izgledu i informacijama na svom sajtu, kako možeš biti siguran da će se isti truditi da u što kraćem roku dobiješ svoj iBook?!?! Što se tiče IBM-a, oni su bar dobavljivi odmah, i ja na jednom od njih ZARAĐUJEM svoj kruh. Možda da si otišao u ''Mikronis Notebook Centar'' po svoj iBook (tamo je jeftiniji za oko 500kn i što je najvažnije - ISPORUKA ODMAH!!! Može i preporuka ''Filex'', po meni jedna vrlo poštena, ljubazana i topla trgovina, kakvih je kod nas sve manje i manje.
11.11.2005 | 01:44
Po meni bi se u hrvatskoj prvo trebalo napravit da proizvod od 299€ u njemačkoj tu dođe 2249 kn a ne 2750kn. to je prvi problem a drugo da se napravi jedan baš wau apple centar koji bi imao sve.
11.11.2005 | 10:07
Gledao si na pogresnu stranu
Nema unapred, samo ono sto ima na lageru. Zasto je kod vas obicaj uplacivati pa cekati mesec dana? Kod nas je nekad smesna situacija ali ovo ni tu nema.
Tu da neko plati pa mu kasne za racunar od 2K evra bilo bi krvi do kolena.
11.11.2005 | 11:39
pongy je napisao:
Osobno mislim da je MacGalerija vrlo aljkava trgovina, što se može vidjeti već pri samom posjetu na njihov site (nisam siguran, ali mislim da ga još nisu uredili otkako su otvorili tu ''famoznu'' trgovinu,


Haha... Da ja kad sam razgovarao s nekim iz Mac Galerije negdje tamo tek kad su se otvorili, oni su me upozorili na web stranicu i da je samo privremena jer da ce se u roku od nekoliko dana pustiti nova... Ocito njihovih tjedan dana traje 6 mjeseci :-D

--x
  • EuCryL
  • Posjetitelj
11.11.2005 | 17:53
kratak komentar..

nažalost mnoge stvari kod nas ne funkcioniraju kako bi trebale.. stojički prihvaćam svijet kakav jest pa mislim da zbog tih stvari neću dobiti čir na želucu, ali bilo bi lijepo da robu koju naručiš dobiješ i prije obećanog datuma, ako ništa drugo, na navedeni datum..

Malo mi je čudno što još uvijek kod nas nisu stigli novi ALu PB strojevi* koji su bili najavljeni prije 2 tjedna (prije 2 tjedna ja sam ubo novog u Austriji jer sam taman išao na put i moram priznat da sam bio presretan sa pristupom gospodina koji mi je otvorio dućan u subotu - hvala na preporuci za dućkas - i nekako mislim da bih mu mogao postati stalna mušterija).

Ja samo želim vidjeti na njihovim stranicama da su počeli dobijati novu robu i naravno cijene tih novih modela da mogu, jelte, vidjeti koliko sam novaca manje izdvojio nego kod nas.. Info mi je važan zbog bolje polovice ali je isto tako važan zbog informiranosti kupaca da im se ne uvaljuju modeli koji više nisu \"in\" (za istu cijenu, ako ne i višu od
aktualnih modela)

U svakom slučaju, sutra idem na Info - s obzirom da imaju prigodnu prodaju, nagrade i hrvatsku premijeru apple proizvoda, iz prve ruke ću probati saznati željene informacije..



* Informacija nije provjerena, nisam zvao zastupnike jer nemam potrebu - izvor je apple.hr - što bi ionako trebalo biti polazište za svakog zainteresiranog..
12.11.2005 | 19:02
em.. jedan kratki pozdrav iz Slovenije. Ista situacija kod nas, nakon mjesec dana, taj petak dobio sam svog iBooka 14!

13.11.2005 | 00:51
JEBOTE stigo nam ibook.
Prekrasan bijeli, s HR tipkovnicom i gospodinom mighty mousom.
Sve radi. Ja ga spojio na net u roku 2 min iako sam jucer prvi put u zivotu sjeo za mac (i to preko PC wifi mreze). Jesam li spomenuo da sve radi.
Ma nemam ja sad vremena (odoh se igrat s ibookom)
Cujem ose za dan, dva
Vrlo veseli Tomislav Burgund:)
  • EuCryL
  • Posjetitelj
13.11.2005 | 02:00
t_burgund je napisao:

Vrlo veseli Tomislav Burgund:)


13.11.2005 | 03:01
JUHU
13.11.2005 | 03:03
Izgleda da imamo novog mac korisnika. Za sve indikacije o nuspojavama i načinu uzimanja obratite se lječniku, u protivnom imate jabucnjak.hr
08.12.2005 | 19:25
naaaapokon mi je \"došao\" ibook, ali naravno, teško je na granu zelenu u prelijepoj nasoj;

moram PRIčekati do ponedjeljka da \"neš' srede do kraja\"
paa, mislim da ću izludit!!

(u stravicnoj sam guzvi cijeli sljedeci tjedan pa mislim da necu nista obavit do sljedeceg petka; u ** )

x2 ali pokusavam ostati
(pogotovo u ovo vrijeme kad me znaju iziritiraju rumor forumi o super tankom i tihom intel based ibooku potpuno novog dizajna)

i

pitam se.. krse li nasi apple dobavljaci zakon time sto na predracune i racune stavljaju fake rokove isporuke koje krse u 99% slucajeva?

ali u jedno sam siguran - sljedeci cu puta bolje promisliti gdje kupovati: u hrvatskoj ili vani? (mozda bi ovo moglo biti zanimljivo pitanje za novu anketu)
08.12.2005 | 19:25
naaaapokon mi je \"došao\" ibook, ali naravno, teško je na granu zelenu u prelijepoj nasoj;

moram PRIčekati do ponedjeljka da \"neš' srede do kraja\"
paa, mislim da ću izludit!!

(u stravicnoj sam guzvi cijeli sljedeci tjedan pa mislim da necu nista obavit do sljedeceg petka; u ** )

x2 ali pokusavam ostati
(pogotovo u ovo vrijeme kad me znaju iziritiraju rumor forumi o super tankom i tihom intel based ibooku potpuno novog dizajna)

i

pitam se.. krse li nasi apple dobavljaci zakon time sto na predracune i racune stavljaju fake rokove isporuke koje krse u 99% slucajeva?

ali u jedno sam siguran - sljedeci cu puta bolje promisliti gdje kupovati: u hrvatskoj ili vani? (mozda bi ovo moglo biti zanimljivo pitanje za novu anketu)
09.12.2005 | 03:30
Daj im do znanja to što ovdje govoriš i reci im da ćeš to reći barem dvadesetorici ... Malo nas je al smo prgavi !

09.12.2005 | 09:52
Breed je napisao:
Daj im do znanja to što ovdje govoriš i reci im da ćeš to reći barem dvadesetorici ... Malo nas je al smo prgavi !



nisam imao namjeru nikog povrijedit ili obezvrijedit neciji rad,
izgubio sam \"tempr\" u krivom trenutku
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • smayoo: @damy, piši u forum
  • drlovric: Ide li netko u OS na utakmicu reprezentacije? :)
  • damy.: dal netko zna zašto netko ne prima pozivnicu u dijeljenje s obitelji kad im pošaljem, stalno piše nije isporučeno
  • Borisone: Nova cijena za Studio Display u oglasniku (1.190 EUR)
  • smayoo: Jedna Bajagina :)
  • smayoo: U to ime... [link]
  • drpongrac23: Čorbu ću pamtiti po izvanrednim albumima do 1989, a kasnije po glupostima zbog kojih se mnogima zamjerio. Sve u svemu , o pokojniku samo ono najbolje, a za loše i ružne stvari suditi će valjda netko drugi.
  • cariblanco: Istina je, uvjek sve najbolje za pokojnika...kad će umrjeti putin da otvorim šampanjac ;)
  • Ender: ali, ipak - o pokojniku sve najlepse.
  • Ender: bilo je konacno jasno da je izdao sebe kad je poceo da se nesto sredjuje i da se farba pre nekoliko godina. tad je neko rekao - srpski r'n'r je izgubio rokera, a estrada je dobila pevacicu.
  • Ender: nazalost, moram da se slozim. navodno je bio rekao skoro - da mu telo sahrane u Cacku, a srce u Sloveniji.
  • drlovric: Umro kod konjusara koje je pljuvao cijeli zivot. Veliki umjetnik ali populisticko govno od covjeka.
  • smayoo: Ode Bora Čorba. Da se nije upustio u low end politiku, ostao bi zauvijek high end rocker... :(
  • smayoo: :)
  • cariblanco: smayoo, sori
  • cariblanco: Ajmo repete da smacco izgubi koju kili :)
  • smayoo: Previše je to, nemoj... :)
  • Yonkis: Čekaj, nisam još ja čestitao. Šećer na kraju :) Sretan rođendan smayoo! Poživio ti nama još toliko!
  • smayoo: Hvala. Već je pomalo i zaboravljen... :)
  • BigMac: Sretan rođendan Emile, sve najbolje!
  • iMo: Sretan rođendan! : )
  • smayoo: Hvala! :)
  • Beli: Sretan rođendan dragi Smayoo, od srca...
  • Bertone: Sretan rođendan smayoo
  • smayoo: Hvala svima! :)
  • cariblanco: Sve najbolje Emile :)
  • Djuro genijalac: Sve najbolje!
  • Djuro genijalac: Pa kad prije, majkumu?!?!
  • Djuro genijalac: O, Emile, omatorilo se opet?!
  • Air: Smayo sretan rođendan!
  • zoranowsky: Sretan ročkas Smayoo!!! :)
  • Kloba: Uvijek kasno palim, pa ću i sada. Sretan ti rođendan, Smayoo! ;)
  • Gjuroo: Sretan rođendan, Smayooooo!
  • smayoo: Nemoj, previše je... :D
  • mbp2009: Doživio barem još toliko
  • mbp2009: Smayo sve najbolje
  • drpongrac23: Sretan rođendan Smayoo :) :) :)
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Sretan rođendan našem Smayootu! :)
  • Kloba: Ping, ne ljuti se. Samo sam napisao neki osobni dojam. Daleko sam ti ja od nogometnog znalca. Nitko ne spori šta si napisao. Samo mi je žao da barem nemamo dva kluba koja će se pošteno potući za titulu. Ako je četiri već previše. :)
  • cariblanco: MI Dinamo i BBB smo za Ukrajinu, zato morami s njima zajedno strahovati, da budemo vjerodostojni ;)
  • drlovric: Bilo bi jako lijepo da taj veliki klub izgradi stadion na koji smijes odvesti obitelj a da ne strahujes da ce vas kopati ispod rusevina :)
  • ping: ...i za kraj Dražan Jerković (rezerva Šuker). To su inače najbolji strijelci svjetskih prvenstva.
  • ping: @Kloba WTF Svugdje u svijetu se gleda veličina kluba po broju osvojenih trofeja samo se kod nas gleda po broju registriranih članova. Škorić, Belin, Pirić, Gračanin, Blašković, Brnčić, Gucmirtl, Rora, Čerček, Ramljak, Lamza i Gucmirtl. Ove nove, Boban, Prosinečki Modrić neću ni spominjat. Al kad si već spomenul Matošića i druge. Kralj, Hitrec, Mara Wolfl, braća Crnković, I za k
  • drlovric: Jbg odreza mi text :) Otvorite najbolje temu pod Razno...
  • drlovric: Ti moras biit clan Hajduka, placati godisnjun clanarinu (preko 120K ljudi trenutacno) da bi uopce imao sansu da kupis ulaznicu za utakmicu. I opet padaju serveri i 100 cuda. Brat iz DE i ja iz BiH otvorimo po par browsera, logiramo se na waiting list, cekas da upadnes u online sustav da bi kupio kartu. Vozis satima, dodjes na Poljud tamo tisuce ljudi iz Slavonije ili Hercegovine traze karte. Ne pi
  • Kloba: Kontiuitet igranja na dva kolosijeka, da nadopunim dubrovačkog kolegu. Znači da sadašnja velika četvorka (Rijeka i Osijek uz Dinamo i Hajduk) imaju roster da mogu igrati uredno utakmice utorak/srijeda pa subota/nedjelja
  • Kloba: Jbt. Imaju navijaču skupinu koja je stara koliko beogradski i zagrebački klubovi. Kada su ovi nastali pod današnjim imenima. To govori nešto. Šteta za takav klub da ima mutavu Upravu. A toliko jakih nogometaša je dao, zaista ne razumijem u čemu je fora da se ne može naći rješenje.
  • Kloba: Frane Matošić, Beara, i naravno Bernard Vukas...
  • Kloba: Potpuno se slažem sa m@xym-om. Jak Hajduk koji je da se ne lažemo veći klub od Dinama. Po meni najveći klub nekadašnje velike četvorke gledamo li kada je osnovan, da im je nuđeno da se uključe u Calcio, da im je nakon WWII nuđeno da budu vojni klub ali nisu htjeli seliti iz Splita pa je tek tada nastao Partizan...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, MacSlavko, Riba, Anonimci (269)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO