Apple switch-vrlo neugodno iskustvo
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple switch-vrlo neugodno iskustvo

09.12.2005 | 10:54
alex je napisao:
Nabrojali su niz obnoxious razloga od toga da je kamion sa posiljkom imao saobracajku (!) do toga da se zapalila tvornica plastike u kojoj se proizvodi plastika za iMacove i da cijeli svijet ceka iMacove dok se stvari ne srede u tvornici (!!!).

--x

Jednom je navodno potonuo brod s fontovima u Atlantiku, vjerojatno zbog prevelikog broja suitcasea
09.12.2005 | 21:02
hrvoj je napisao:
[/quote]
Jednom je navodno potonuo brod s fontovima u Atlantiku, vjerojatno zbog prevelikog broja suitcasea [/quote]

13.12.2005 | 21:30
nije mi se dalo sve pisati na novo pa postam s newsa
radi se o 12'' iBooku G4 s BTO 80gb diskom

da budem cool?!, danas je utorak, a oni ga jos nisu \"odpakirali\" (sto god to znacilo) (uz to tek mi DANAS otkrivaju da u biti nisu narucili BTO ibook g4 s 80gb diskom nego da ce oni meni negdje naci NO APPLE 80gb disk i ugaditi mi ga naknadno jer kao \"to se ne moze\", PA KOJI BULSHIT,

..iii cjeli OS ponovno instalirati

pitanje No.1
sto ce se dogoditi s mojom garancijom ako ce mi oni PRCKATI po stroju i ugradivati neki no name disk (made in s. korea, finished in china)?!!

pitanje No.2
hoce li mi raditi Sudden Motion Sensor ako mi stave neki 10. disk?!

trazit cu povrat novca jer sam (jedva) istresao 11000kn, cekao 6 tjedana i dobio ono sto nisam trazio (zakrpani stroj sa sumnjivim djelovima) uz prilicno natezanje i zestoke muljaze, to si ne mogu i necu dozvoliti
trenutno sam na granici gdje frustracija susrece ludilo..

X-|
14.12.2005 | 01:23
Sorry, ali šta treba značiti \"no apple 80 gb\"... nema apple HDD-ove... i najvjerovatnije će staviti disk kakav bi bio i inae orginalno ugradili u stroj. Nije mi jasno zašto i kako to da nisu odma dobili BTO stroj i da oni moraju stavljat disk unutra. Nije da ikog opravdavam, no moguće da fakta nij ebilo moguće nabaviti stroj sa 80 Gb diskom, makar sumnjam u to.
Sudden motion sensor... po svoj prilici će raditi, jer mi se čini da to nij evezano sa samim diskom, nego i tehnologijom vezanom uz disk (mogu biti u krivu.. nisam baš pratio dokumentaciju vezano uz to, kao što nisam ni siguran da su to počeli ugrađivati u iBookove, al kao što kažem, mogo bi se varat)
I još stvar s garancijom... nemaš se šta brinuti, ako to rade pod servisom, nemaš se šta brinuti. Ako te počnu zezati oko garancije, samo im navedi razloge i pozovi se na Apple i budi spreman poslat im mail... (Francuska ili Austrija ili Jabučnjak već će ti netko dati mail na koji moraš poslati mail...)
Mojih 50 groša;)
14.12.2005 | 09:17
mika je napisao:
Sorry, ali šta treba značiti \"no apple 80 gb\"... nema apple HDD-ove... i najvjerovatnije će staviti disk kakav bi bio i inae orginalno ugradili u stroj. Nije mi jasno zašto i kako to da nisu odma dobili BTO stroj i da oni moraju stavljat disk unutra. Nije da ikog opravdavam, no moguće da fakta nij ebilo moguće nabaviti stroj sa 80 Gb diskom, makar sumnjam u to.

no apple, mislio sam reci bilo koji disk koji nema na sebi jabukicu, npr maxtor 2.5'' kojeg mogu kupit u HG spotu (bez apple stickera na njemu) i ako sta krene po zlu, posaljem ibook na servis, oni ga otvore i kazu mi da sam moram platiti za kvar jer je ovaj stroj otvaran, izvaden ogig. disk i stavljen drugi hitachi veceg akapaciteta iz pc svijeta
(znam da nema hdd od apple)

citiram \"jos moram da ti nadjem neki disk u zagrebu a da ide u ibook, i barem 4 sata vremena bez zvrckanja telefona kako bi ga ja otvorio i vratio na mjesto da se ne vidi da je stroj otvaran;(pa slijedi recenica o \"boot rom-u\" ha?) trebam ga natjerati da se boota s tog glavnog diska.. bla, bla muljaza.. (trebaju ga preformatirati iz Win NTSC u disk za unix, za osx\")

ma kako se nebi mogao narucit BTO (biras: standardno 40gb + nadoplata 60,80 ili 100gb), pa da sam znao da ce se sve ovako zavrsit, narucio bi si za istu lovu BTO 12'' ibook s 100gb hdd u austriji i dobio bi ga za max. 5 dana..

Sudden motion sensor... po svoj prilici će raditi, jer mi se čini da to nij evezano sa samim diskom, nego i tehnologijom vezanom uz disk (mogu biti u krivu.. nisam baš pratio dokumentaciju vezano uz to, kao što nisam ni siguran da su to počeli ugrađivati u iBookove, al kao što kažem, mogo bi se varat)

riba odgovara da nema straha za SMS
(ugraduje se u ibook od srpnja)

I još stvar s garancijom... nemaš se šta brinuti, ako to rade pod servisom, nemaš se šta brinuti. Ako te počnu zezati oko garancije, samo im navedi razloge i pozovi se na Apple i budi spreman poslat im mail... (Francuska ili Austrija ili Jabučnjak već će ti netko dati mail na koji moraš poslati mail...)

Mojih 50 groša

ako je mac galerija ovlasteni servis?!?
ne znam, kupit cu tokom godine apple care protection plan
(zvat cu sad servis u sv. nedelji hoce li mi htjeti trakav SLOZENAC primiti na servis i priznati mi garanciju.. mozda ce u hrvatskoj, ali vani sigurno ne..)
u protivnom, ne zelim uzimati stroj sumnjiva porijekla i kvalitete..
14.12.2005 | 10:35
nmrzlja1 je napisao:
(zvat cu sad servis u sv. nedelji hoce li mi htjeti trakav SLOZENAC primiti na servis i priznati mi garanciju.. mozda ce u hrvatskoj, ali vani sigurno ne..)

covjek kaze ovako: da decki u galeriji to mogu, apple independent marketing company (valjda sam spellal dobro ) ne moze dobiti BTO stroj od Applea, a garancija vrijedi samo u hrvatskoj isto kao i kod ostalih prijenosnih strojeva kupljenih/uvezenih od strane powercoma (jer apple imc dobiva robu od apple \"drugim kanalima\" od onih u e.u.)
14.12.2005 | 19:22
Apple u Hrvatskoj zastupa firma PowerCom sistemi iz Sv. Nedjelje. Zna se točno u dan kad koji proizvod dolazi, jer se SVAKI proizvod prati od tvornice do Hrvatske. Da pače, kolege iz PowerCom sistema redovito šalju obavjesti kojih proizvoda neće biti i koje proizvode ne treba reklamirati, jer ih NEMA barem naredna 3 tjedna, a možda i više. To svi dealeri znaju, dobivaju cirkularno mail. E sad dolazi kupac. Kupac telefonira od jednog do drugog. Dok ne naiđe na nekoga tko mu uzme novac i kaže dobivate za par dan. Iako tog računala nema. Stvar je samo u kupcu kojem ako jedan diler kaže da toga NEMA, kupac povjeruje ono što voli čuti, tj, ima, samo platite i za par dana tu je. Bild to order računala su originalan Appleov proizvod. I na njih se čeka 3-5 tjedana ali dolaze redovito. Računala s dijelovima iz HG spota, koliko god to netko želi vjerovati, NISU Appleov proizvod. Sasvim je bespredmetno raspravljati o tome da je disk iz HG spota isti kao disk u Appleu, kad nije. Obično vas tom uvjerava netko tko želi ostvariti dodatni prihod, jer su originalni dijelovi za Apple uvijek skuplji. Dakle BTO računala su originalna, DLinkov dodatni BlueTooth je neoriginalan dio, i to je problem kupca. Naravno, svatko može ugraditi što ga je volja. Ali CIJENA takvih ugradbenih dijelova je daleko niža. Ako kao prodavač računala kažeš kupcu da tog modela nema ili da se čeka, ode kupac kod drugog koji mu u oči laže. E to je ipak ISKLJUČIVO problem kupca. I pristojno je da se za robu koje nema i na koju se čeka uzme najviše 20% od vrijednosti. Kriviti PowerCom krajnje je bezobrazno. Jer PowerCom, ponavljam, kaže točno u dan kada ćete biti na redu za svoj naručeni kompjuter. Krivca ipak potražite negdje drugdje. I na kraju, zar kupcu nije čudno da mu 5-6 dilera u glas kaže NEMA na skladištu u Sv. Nedjelji ili u Mađarskoj i on iskrca lovu sedmom dileru koji mu kaže IMA, eto nema baš sad u trgovini, on to nema za pokazat, ali ima. Tad dobijete to s dijelovima iz HG spota. Naravno, Appleova garancija NE VRIJEDI istog trenutka kad vam netko stane čeprkati. A lista ovlaštenih servisera vam je na www.apple.hr, pa pogledajte sami tko smije otvarati a tko ne.
15.12.2005 | 01:04
stvarno ti kupci...svasta si zamisljaju ne?
15.12.2005 | 09:49
Ne znam kako kolege misle, ali racunalo bih kupio jedino ako ga ima u ducanu, ako ga mogu vidjeti, isprobati kako radi i vidjeti stima li sve na njem. Ozbiljna kupnja racunala ne smije biti kataloske naravi, upravo zbog lake kvarljivosti i neispravnosti tehnicke robe. Stoga mislim da je ova raspra otisla malo predaleko.
S druge pak strane, ako si prodavac ne moze priustiti da u ducanu ima dovoljno racunala da ih i proda, a ne samo da ima izlozbene primjerke koje kataloski narucuje, on nema sto raditi u tom biznisu. Tako moze svatko prodavat, i moja baba (pokoj joj dusi) -- u cemu je onda profesionalni i usluzni izazov takvom prodavacu?
26.12.2005 | 01:00
Tuzna prica decki.

Zato sam ja cvrsto odlucio svoj comp dobiti izvana, unatoc topkovnici.
Kako moji New Yorkeri nikako da dodju za blagdane od silnoga posla, frend u Cirihu ga je uplatio prije 3 tjedna, za 10 dana je stigla makina iz Shangaja, i prekcujer kod mene.
Na zalost, to je bila sigurnija (i nedvojbeno jeftinija varijanta) G4, 1GB RAMa, 120 GB HDD, cca 16700kn.
26.12.2005 | 11:56
očitojepotrebnododati imoje mišljenje. Uvjek se netko dvoji u nacionalnog zastupnika, lokalnog prodavača, Acu, PowerCom... Ja vam mogu iz prveruke reči,da su tosvveodlični ljudi i odlične firme.

Svi od nabrojanih pa joši mnogi nenabrojani a znaju se ili jih znate odlični su.

Vama u cjelom tom kolažu fali samo jedan glavni igrač a zove se Apple, ako Apple nečega nema i ne dobavi prvome, pa ni drugome a ni u trečoj ili prvoj zemlji onda imate dvije stvari za birati:

-čekate zadovoljni i kada ddobijete jako stezadovoljni

-čekate u ludilu i slaboj volji te ste na kraju još i nezadovoljni

Odluka je svakako na vašoj strani ali jednostavno trenutačna situacija je takva i Apple raste i situacija čee u zemljama sa 2 ili 4miliona stanovnika biti samo još gora.

Kako če biti situacija još gora a interes puno puta veči, dobro se oslonite na zastupnike, lokalne prodavače, Ace, PowerCom... oni imaju želju, oni imaju interes i oni vam uvjek pomažu ali pomognitei vi njima.
26.12.2005 | 12:05
I joškomentar o brojkama i dobavama...

Ako Apple planira 500kom za ovaj dio evrope onda ko prvi naruči prvi dobije, pa ako njemac naruči 400kom a slovenac 50 onda ako je hrvatska sa željom od 100 kom prekratka za 50 kom... makar to na brzinu izgledaod 500mi jih trebamo samo 50, pa se to idealno poklapa...

Imai slučaja u obrnutom redosljedu ali ga ponekad Apple mjenja u dobrobitvviših interesa.

U glavnom postoje dva igrača:

-Apple

-mi

Oko dobava u inostranstvvu,dešava se npr,dau franccujskoj ima a njemci nemaju ili obrnuto ili...

Sam sam neko vrjeme bilježio kakve dobave obečaju evropski online Apple storeovvi ali to je tek ona prava bruka koju ne želite, pa zato evo mojih iskustava.

G5 Quad naručen u njemačkom storeu imao je rok isporuke 3-5 dana,nikakvih informaccija poslje 5 dana ništa i ništa .... dostavljen je za 55 dana, bez biločega.

U Sloveniji takav smo stroj dobili za 30 tak dana...

iPod nano, naručeeni u njemačkom storeu nije došao oko 40 dana a ogromno slovenaca tračalo je da jih ima u njemačkoj, da jih ima u austriji ... čim takve vjesti provvjeriš,saznaš,da jih nema ali da jih nude, te da če jih biti samo neznaju kada nego se nadaju uskoro...

Kako sam i prije napisao, onaj prvi igračje faktor, jedini pravi faktor.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 14 minuta
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Heretic, pontmax1, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (350)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO