14.12.2005 | 09:17
mika je napisao:
Sorry, ali šta treba značiti \"no apple 80 gb\"... nema apple HDD-ove... i najvjerovatnije će staviti disk kakav bi bio i inae orginalno ugradili u stroj. Nije mi jasno zašto i kako to da nisu odma dobili BTO stroj i da oni moraju stavljat disk unutra. Nije da ikog opravdavam, no moguće da fakta nij ebilo moguće nabaviti stroj sa 80 Gb diskom, makar sumnjam u to.
no apple, mislio sam reci bilo koji disk koji nema na sebi jabukicu, npr maxtor 2.5'' kojeg mogu kupit u HG spotu (bez apple stickera na njemu) i ako sta krene po zlu, posaljem ibook na servis, oni ga otvore i kazu mi da sam moram platiti za kvar jer je ovaj stroj otvaran, izvaden ogig. disk i stavljen drugi hitachi veceg akapaciteta iz pc svijeta
(znam da nema hdd od apple)
citiram \"jos moram da ti nadjem neki disk u zagrebu a da ide u ibook, i barem 4 sata vremena bez zvrckanja telefona kako bi ga ja otvorio i vratio na mjesto da se ne vidi da je stroj otvaran;(pa slijedi recenica o \"boot rom-u\" ha?) trebam ga natjerati da se boota s tog glavnog diska.. bla, bla muljaza.. (trebaju ga preformatirati iz Win NTSC u disk za unix, za osx\")
ma kako se nebi mogao narucit BTO (biras: standardno 40gb + nadoplata 60,80 ili 100gb), pa da sam znao da ce se sve ovako zavrsit, narucio bi si za istu lovu BTO 12'' ibook s 100gb hdd u austriji i dobio bi ga za max. 5 dana..
Sudden motion sensor... po svoj prilici će raditi, jer mi se čini da to nij evezano sa samim diskom, nego i tehnologijom vezanom uz disk (mogu biti u krivu.. nisam baš pratio dokumentaciju vezano uz to, kao što nisam ni siguran da su to počeli ugrađivati u iBookove, al kao što kažem, mogo bi se varat)
riba odgovara da nema straha za SMS
(ugraduje se u ibook od srpnja)
I još stvar s garancijom... nemaš se šta brinuti, ako to rade pod servisom, nemaš se šta brinuti. Ako te počnu zezati oko garancije, samo im navedi razloge i pozovi se na Apple i budi spreman poslat im mail... (Francuska ili Austrija ili Jabučnjak već će ti netko dati mail na koji moraš poslati mail...)
Mojih 50 groša
ako je mac galerija ovlasteni servis?!?
ne znam, kupit cu tokom godine apple care protection plan
(zvat cu sad servis u sv. nedelji hoce li mi htjeti trakav SLOZENAC primiti na servis i priznati mi garanciju.. mozda ce u hrvatskoj, ali vani sigurno ne..)
u protivnom, ne zelim uzimati stroj sumnjiva porijekla i kvalitete..