30.09.2014 | 10:43
Ne znam što se to spominje u vezi problema s HDMI izlazom na Miniju? Ja ga imam i koristim pod normalno na novijem Miniju (2010) i ne vidim nikakve probleme.
ali kad gledas da same web stranice i youtube ne rade kako spada na nekom jednojezgrenom inetlu kojemu srce kuca na 3,0ghz i ima 2gb rama sto je po meni suludo onda me ovijek strah sta nose takvi sadrzaju za 5 godina. Ako se nastavi takav trenda jos malo ce nam trebato quad core procesoro za googlanje. Imamo osobno jedno takvo racunalo i znam kako mi sve steka.
Koje računalo? Mac? Ne vjerujem. Ja imam iMac G4 (tzv. "Lampu") staru preko 10 godina. Gore je OS 10.4, a procesor je PPC (ne Intel) na 1GHz. Svo surfanje radi normalno, jedino ima ozbiljne probleme s Flash stranicama, ničim više. Youtube radi super preko posebnog programa koji ne koristi flash, nego HTML5.
Naravno da to računalo nije doraslo većini današnjeg softvera, ali baš da takve najbanalnije kućne zadaće ne bi moglo - to je ipak pretjerivanje.
Ako uspoređuješ s nekim windows računalima - nemoj. Windows ima 2 ogromna problema - registry i malware (odnosno zaštitu od malwarea, koja je opet malware svoje vrste) - i oba usporavaju stroj progresivno, koliko god se trudio to izbjeći. Mac nema niti jedan od tih problema. Vijek upotrebljivosti jednog Maca je neusporedivo dulji od bilo kojeg windows stroja.
O sleep modu nisam nikad razmišljao na windows platformi jer mi i nema nekog smisla. Sve radi i vrti se a kao ne radi....bezveze. Hibernacija je tak-tak jer se s vremenom sve zbrka ako ju dugo koristis pa onda svako malo moras resetirati ga i sl. pa je i ona bezveze.
Slažem se, na windowsima nema nikakvog smisla. Ali nema ti ni smisla koristiti Mac s Windows navikama. Think different.