24.07.2018 | 22:56
Aj polako, opušteno. Bespotrebno si nabrijan. Počelo je sve kako zabac daje ekstra dva sata rada(ja ih ne dajem ako nije ugovoreno, nema ništa badava, uprotivnom se prostituiram jer se od tapšanja ne živi), a mmesko se pohvalio da radi 11h. Ti si sada uletio sa 12h, sutra bi moglo biti i 16h. Dakle, utvrdili smo da ne radi 11h jer radi 7-8h. Dakle primjereno jer reči da radi 7-8h ako se htio nečime pohvaliti. Oba su se izrazila načinom kao da daju nešto do znanja! Jel tako? Je.
Smayoo, probaj shvatit da netko ne može niti je normalno da radi u kontinuitetu 11h-19h(ima i takvih sprdačina). Može ali onda svi moraju loviti taj ritam od kojeg niš koristi.
Ostalo neću komentirat, jer su to samo tvoji hvalospjevi. Dobro da nisi zašao u sfere tko ima veči pimpek.
Al ajd da i ja kojeg dobacim
U firmi gdje radim, ugovaram poslove i realiziram ih (izrade elaborata, izrade projekata, nadzor nad građenjem, nadzor nad istraživanjem, terenska/laboratorijska ispitivanja itd.). Evo danas sam ugovorio dva posla, razradio proračunski zaštitu iskopa građevne jame, složio 3 računa, napisao dva izvještaja, isprintao tri primjerka elaborata, obavio 5-6 poziva sa suradnicima u projektu, otišao si po gablec). I sve to odradim unutar uobičajenih 8h. A mogao sam to odradit kroz laganicu do nekih 18h. Nisam, jer ne želim nekog maltretirat iza 16h.
Iznad mene je samo vlasnik, a ispod 10 ljudi, ponekad i 20-30. I šta sad? Ko na kraju ima veči pimpek? Ima ga onaj tko ne maltretira ostale iza 16h jer nema jebenog života.
Poanta cijele priče je da ne tlačim nikoga sa zadacima ili podacima iza 16h jer to nebi htio ni za sebe. Očekujem da suradnici zaista rade do nekih 16h ili 17h i odu doma ili kamo več. Iskreno nemam dobro mišljenje o ljudima koji rade kakti 10-16h dnevno jer me njihov ritam (kavice, ručkovi, zujanje) NE zanima, niti bi IKOG trebalo zanimati. Takvi se ne snalaze ni u vremenu ni prostoru i često narušavaju produktivnost.
Na gradilištima je riječ najčešće o izrabljivanju, to su druge sfere. Kod normalnih poslodavaca gradilište se zatvara u 17h.
Probaj se koncentrirat da ja pričam o ljudima koji stalno mlate slamu kakti 10-16h dnevno, a ne o nekim tvojim ili mojim momentima kada smo ponekad odradili aktivno 12 ili više sati dnevno.