25.07.2018 | 04:23
mmesko kaže:
EDIT: a kad vec spominjes cudno radno vrijeme, zamisli samo da zivis u zagrebu u recimo dubravi,a radis u preckom... Radno vrijeme ti je od 9-5... Da bi dosao do posla tijekom guzvi u zg u tom periodu i vratio se nazad kuci treba ti barem sat-sat, da li to znaci da radis od 8-18? A da ne kazem da se trebas jos ranije ustati, obaviti sve jutarnje potrepstine, odvesti klince u vrtic/skolu i sl... Jel to onda normalnije ili je ovo moje cudno jer imam 3 dana u tjednu potpuno slobodno, a tijekom tjedna gotovo isto vremena nakon posla kao netko tko tako radi?
Eto kao netko tko živi u Dubravi i radio je godinama u Prečkom, upravo od 9 do 17 mogu ti reći da je to bilo izbivanje iz kuće od 7 do 19. A što bi tek bilo da imam klince i kako bi se organizirali...
I bilo mi je normalno. Zašto? Jer se autom kroz cijeli grad ujutro i popodne nije isplatilo probijat ni financijski (60ak km dnevno) ni vremenski (razlika između javni gradski i vlastito vozilo je ispod 20 minuta u jednom smjeru).
Nemam MB pro jer mi ne treba (dovoljan bi mi bio Air, no zaista mi ne treba). Imam dovoljno službenog HW-a da mi na uši ide van. Privatno HW-a imam također dovoljno da mi isti ne fali.
Radim? Pa... recimo danas idem službeno ZG-Lošinj i nazad u jednom danu. Startat ću oko 7, vjerujem doći doma u 20-21. Jel to znači da sam jači od tebe?
Ili od žapca, budući da sam po nečijoj definiciji jednako "uhljeb" kao i on?
Strah me i pomisliti koliko bi me netko u realnom sektoru morao platiti da mi je takvo radno vrijeme stalno...
(ne računajući dolaske i odlaske u ured, ovaj tjedan će mi prosjek kilometraže biti preko 200 dnevno).
Slobodno? Vikendi obavezno. Radni tjedan je standardno 40 sati (8-16). Ostaje mi sasvim dovoljno vremena za mene, unatoč tjednima kakav je ovaj. Ili kakvih će biti još idućih 5 ili 6, a onda nazad u kolotečinu, pa ću i na plac stići od 11 do pol 2.