03.08.2018 | 18:55
zabac kaže:
Onda nemojte pretpostavljati.
Veliš, ti možeš pretpostavljati, a mi ne možemo?!
Interesantna ti je logika...
Meni su na racunu mobitel naplatili 1kn. Pretplata zbog toga nije bila nista veca jedino sam bio vezan ugovorom na 2 godine.
Tebi očito nije jasno što je to 'vezana prodaja', i da si ti kupnjom uređaja za '1 kunu', iduće dvije godine plaćao (pre)skupu pretplatu?!
Ti si se tješio time da si 'kupio mobitel za kunu', a tele-operater se tješio time da ti je uspio 'uvaliti' preskupu pretplatu i sebi osigurati stalni izvor zarade tijekom dvije godine. Mislim da ne treba spominjati kako je nabavnu cijenu mobitela isplatio iz pretplate, i još uspio dodatno zaraditi.
Probaj mi naći neki primjer gdje trgovina mobitela prodaje iste za jednu kunu, ili ispod nabavne cijene.
Po toj logici i Amazon moze neke naslove pridavati po 1kn jer rasliku namiri na ostalim knjigama.
Primjer: kupim 4 knjige po 10$. Amazon je tri od njh platio 8$ a jednu je platio 12$. Koliko je izgubio Amazon?
Može ako prodaje knjige u kompletu (što ima logike jer uvjetovanom prodajom će sigurno ostvariti dobit), ali pojedinačno ne može prodavati knjigu ispod nabavne cijene.
Tu mi objasnjavate logiku kao u onom vicu o Muji i Hasi, ako nemas akavarij onda si peder.
Postavili ste krivu premisu i sad konkluzije izvodite od te krive premise.
Tvoja 'logika' nije ni za vic, a kamoli za što drugo
Kako autokuce mogu poklanjati gume, tepihe, produljena jamstva badava iako to prodaju i imaju u cjeniku?
I u ovom slučaju se radi o 'vezanoj prodaji', jer te proizvode ne možeš dobiti besplatno bez kupnje automobila, čija vrijednost višestruko premašuje vrijednost 'poklonjene' robe.
Onda krenete s time kako ja ne znam kolika je VPC pa tako ne mogu tvrditi da li je nesto ispod ili iznad cijene.
Možeš ti tvrditi da je nešto ispod ili iznad cijene, ali dok ne znamo da li se radi o nabavnoj, ili uobičajenoj prodajnoj cijeni, ta tvrdnja ne vrijedi ni 'pišljiva boba'.
Isto tako ni vi nemate pojma pa je vasa tvrdnja potpuno vrijedna i jednaka mojoj.
Upravo to, i ako malo bolje pročitaš moj prethodni odgovor, vidjeti ćeš da sam upravo to i rekao.
Ne zelim se dotaknuti free i open sorce programa jer to pak ne budemo raspetljali.
Kakve veze sa nabavnim i prodajnim cijenama imaju različite vrste softvera?