16.01.2010 | 04:46
zakaj bi glow radio u motionu kad ga mos i u fcpu kifrejmat? kao i gotovo svaki drugi plugin..
ja fotke volim animirat u motiomu jer mi ne oduzima puno vremena, a ljepse ispada.. ak je neka jednostavna operacija, ostajem u fcp..
slazem se da Sountrack bezrazlozno ima pro u sebi.. stvarno ga koristim kad moram i to u 96.4% za snimanje offa ak nema nis drugo na toj mashini..
lijevi kaziprst lupka n po potrebi i nemam problema sa snapom ( i've go the power, ta na na.. )
nego.. osvrnuo bih se na izjavu da je odlican za rezanje.. da, jest.. i tome sluzi u osnovi, kao sto si i sam primijetio kod vkrfloua di se zvuk salje toncu..
al imho, za to i jest napravljen, jer, tko je zapravo montazer / editor? onaj koji uzme snimljeni materijal i poslozi ga potrebi.. ta osoba ne brine o zvuku, ne brine i finalnoj boji, ne brine o 3d modelingu.. slusa uputu i radi.. sljaker..
druga je stvar sto svi zbog raznih stvari postajemo one man band pa zelimo da nam loptica hopsica u isto vrijeme bude i bajsica (velika pikula), golfulja ili pingpongusha.. i onda kad skuzimo da je sa hopsicom malo zeznuto igrat golf, ljutimo sa na kinesku tvornicu kaj nije napravila loptu kakvu mi zelimo.. al hopsica je hopsanje..
Premiere na Macu po mojem iskustvu radi dobro.. nisam imao nikakvih problema, osim na pocetku dok nisam uhvatio shortcute i prilagodio ih sebi..
s obzirom da radim na nekoliko mashina, a ne koristim ih samo ja, preslo mi naviku da imam na sticku svoj layout shortcuta (posto ne koristim defaultni, vec sam si poslozio po svojoj logici)..