22.06.2010 | 13:01
Pozdrav mladi kolega...
Prije godinu ipo dana san razmišlja o kupnji novog računala,dilema je bila obnovit PC-kantu ili preći na Apple...
Prvi izbor mi je bija MacBookPro 15". Manji ekran ( 13" ) je premali, a veči ( 17" ) je preskup ... 15" - ca se činila odličnim izborom ...
Pitanje je bilo , koliko mi je nužna pokretljivost računala??... posebno zato jer u radu ne mogu bez wacom tableta...
Drugo pitanje je kvaliteta i veličina ekrana.... za štampu je potriban kvalitetan ekran, a za ugodan rad i veliki ekran jer san na staroj !9"-tici počeja gubit vid
...
...
ako uziman laptop obavezan je i dodatni kvalitetan monitor, koji ne košta ispod 5000 kn ....
Treće... snaga računala , procesor i sl.... nabiješ masu RAM-a i nema straja ....
Nakon svega odlučija san se za 24" iMac i to je najbolji potez koji san moga napravit... sljedeći potez bi bija kupit iPad i olovku, tako da mi služi kao Sketcbook kad san na putu ili popodne negdi na kavi ....
e sad...
Koliko je tebi potriba da imaš laptop...radiš naslovnice knjiga ? Kakav je to terenski rad koji moraš odrađivat za naslovnicu knjige, da moraš imat prijenosno računalo ???
... Ili bi ti volija malo sist na Bače pit kavicu i radit dizajn ... hm...( to je i meni bilo interesantno ,ali san srićon odusta )
Moj je savjet ... kupi 27" iMac , montiraj ga na radni stol i uživaj... Ako ti je puno novaca, kupi polovni 24"iMac 2,8... možeš ga naći za 8-9000 kn ...
U Splitu otiđi u DePolTrade, tamo ćeš dobit savjet i možeš provat kako je radit na Mac-u...
Ako ne,... možeš svratit do mene pa pogledat kako to izgleda, ...
... i ja san se lomija prilikom odabira, ali sad san masu zadovoljan...
eto.....nadan se da san bija malo od pomoći