03.11.2010 | 00:45
Ljudi, rijesio sam problem!
Ukratko: Windowsi (Boot Camp) + Spotlight = lose
Udugo:
Kako sam instalirao Windowse 7 u Boot Camp, Mac OS je detektirao particiju te ju normalno mounta kod boota. Problem je bio sto je Spotlight automatski krenuo indeksirati i tu particiju. Malo sam ispao glup sto to nisam prije skuzio, ali tek sam danas cuo da disk nesto rosta u pozadini. Disk (i cijeli laptop opcenito) su iznimno tihi, pa eto, nisam cuo. I kad radi nesto intenzivno, cuje se samo kad se prisloni uho, po mogucnosti da je okolo tisina. Activity monitor je pokazivao vrlo mali Disk Activity pa kod gledanja toga nisam tome pridavao paznju. Tutlek.
Nakon dosta guglanja nasao sam jedan clanak gdje je covjek naveo naredbu za gasenje Spotlighta, pa reko da probam i to. Kad sam ju opalio, vidio sam da je prvo ugasio indeksiranje /, a onda i BOOTCAMP particije. Onda mi je sve bilo jasno.
Trenutno je Spotlight skroz ugasen, ali cu ga upaliti za aplikacije i dokumente na OS X - u.
Buduci da je u pozadini stalno islo indeksiranje mozete misliti kako je usporeno bilo, stvarno je bio dosta trom. Stvari su opet u normali, sve je ultra brzo. Opet klikam po OS-u i palim sve samo da gledam kak je brzo.
Hvala jos jednom svima na odgovorima i trudu, naucio sam dosta.
Smayoo, nemoj sto zamjerit.
Btw, Disk Utility sam izvrtio, sve je ok. Izvrtio sam i Verify Permissions, tamo je bilo problema s nekim permissionima (vezano uz Airport) pa sam to ispravio.
Da zakljucim, Windowsi su izvor svih zala.
Pozdrav svima!