04.04.2012 | 21:36
JCM kaže:
Prvo pitanje: koji su nedostaci kupnje Maca preko bare (fizicki ce biti kupljen i donesen ovdje)?
Ja mislim da je jedini nedostatak taj da moraš imati nekog da ti ga kupi u Americi i donese.
Npr. da li se za jednom kupljen MBA tamo moze uzeti odavde uzeti dodatna garancija (na isteku godine dana?) ili bi trebao care sustav uzeti odmah tamo?
Ne moraš odmah tamo. Možeš bilo kad prije isteka osnovne garancije. Mislim da možeš i online.
Drugo (vjecno) pitanje: Iz moje perspektive potpuno nezahtjevnog korisnika, gdje sam u komp sada star 10 god, samo jednom nadogradjivao (RAM), da li se isplati kupiti Air za 1199$, ili najslabiji MBP?
Moje je mišljenje da ovdje vrijedi isto kao s autima - ako nemaš nego za najslabiji model, zapravo pucaš višlje nego što bi trebao i trebao bi kupiti najjači model od slabije linije. Dakle, MBP 13".
Ne zaboravi da Air u principu nije dogradiv, jer je sve polemljeno na ploču - i RAM čipovi, i SSD čipovi. Kužiš? Nema RAM keksa, niti normalnog diska. Ako ti postane premalo RAM-a ili premalo diska, možeš jedino promijeniti MBA za jači.
Trece pitanje: U slucaju odluke za MBA kakva je situacija sa kompatibilnosti sa raznim externim ne-apple hardware uredjajima - bezicni mis, tipkovnica npr LG, HD USB, DVD, USB HUB ?
USB periferije rade OK. Ako pričamo o tipkovnici, multimedijske i ostale vanstandardne tipke traže driver. Ako koristiš tipkovnicu bez Mac drivera, ima još i onaj USB overdrive i još sličnih 3rd party rješenja.
Bluetooth tipkovnica i miš bi svaki trebao raditi. Za wireless miša i tipkovnicu koji rade preko usb điđe, provjeri da li je podržano na Macu.
Postoje printeri koji nisu (ili su loše podržani na Macu). Bolje reći, svaki printer će raditi kako-tako. Ali oni all-in-one uređaji znaju ne raditi skeneri i sl.
Cetvrto pitanje: Procitao sam na forumu da je apple store tamo skuplji od Amazona (dodatni porezi ali i inace). Sad u slucaju da je tako, posto se odsjeda u hotelu, da li netko zna da li Amazon dostavlja na POBOX, kako bi se mogao (komotno) pokupiti? I koje su eventualne cake koje se mogu pojaviti?
Ne znam za Amazon, ali dosta online trgovina ne dostavlja na PO box. Ali zašto bi? Neka naruči na hotelsku adresu, u čemu je problem?
nace lakae mi se cini kupiti auto ili stan nego ovo malo cudo.. go figure
Meni se čini da nisi nikad kupovao stan. A možda ni auto.