Mini vs. MB Pro
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mini vs. MB Pro

• Sank
  • Moderator
  • 221
02.09.2011 | 13:54
Dr. Beast kaže:
RAM iz Ventexa, one zadnje dvije pločice?

Jep, zgrabil san ih dok si rekal keks Išao sam malo na slijepo, nisam provjeravao što se može ugradit, a što ne, pa da vidiš veselja kad se s novim keksićima začuo poznati akord i Lion počeo presti
02.09.2011 | 13:57
Sank kaže:
Jep, zgrabil san ih dok si rekal keks Išao sam malo na slijepo, nisam provjeravao što se može ugradit, a što ne, pa da vidiš veselja kad se s novim keksićima začuo poznati akord i Lion počeo presti

Ja sam ih pikirao, a s obzirom da ih nisu imali na Martinkovcu već u gradu, a jedan sam dan bio pokraj Linksa, reko idem probati s Mushkinom. Da slučajno nisu bili kompatibilni Links bi mi bez dodatnih pitanja odmah vratio novac, što sumnjam da bi bio slučaj s Ventexom.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
02.09.2011 | 14:04
Ma bi i Ventex, ili zamjenio za druge memorije ili čak vratio lovu. Ne znam, ali nisam imao s njima nikada nikakvih problema, možda zato jer smo nekad, dok sam ja radio u Impulsu surađivali ili se prestraše kad me vide ovako velikog i okruglog pa se ne usude proturječit
02.09.2011 | 14:29
molio bih jedan savjet, imam imac 27 sa 4 gb rama, koliko da ugradim dodatno, 4 ili 8 gb? ako sam ugradim jel gubim garanciju? te koji tip memorije moze ici unutra? hvala
02.09.2011 | 16:12
Ako u korisničkoj uputi od Maca imaš opisan postupak promjene RAM-a (kao kod mog MBP late 2008), onda je to "user serviceable" i nećeš poništiti garanciju. Inače da. Evo ti je gore Sank napisao koju je memoriju stavio. On ima iMac 27"
  • Sank
  • Moderator
  • 221
02.09.2011 | 16:25
Ja sam u iMac 27" mid 2010 dodatno ugradio 2x SO-DIMM DDR3 4Gb Kingston KVR1333D3S9/4G pa sad imam ukupno 12Gb RAMA i sve radi picikato. Iste takve memorije ugradio jučer i u Mac Mini zadnje generacije i sve radi ok. Ne vjerujem da se za to gubi garancija kad je jednostavno skinuti poklopac i ugraditi ih.

Mislim da i memorije drugih proizvođača sasvim dobro rade.
22.09.2011 | 14:24
idem danas u links kupiti jos 4 gb memorije, zasad mi je ugradjeno u imac 27 mid2010 2x2gb 1333 mhz, dal da onda uzmem jedan keks od 4gb ili 2x2 gb i dal da uzmem mushkin ili kingmax? hvala
  • Sank
  • Moderator
  • 221
22.09.2011 | 15:53
Vjerojatno bi ti i jedna memorija od 4Gb bila ok, premda mislim da će ti 2x2Gb bolje raditi zbog takvog memorijskog kontrolera na iMac sa i5 i i7 quad core procesorima. Vidi detalje na: support.apple.com/kb/ht1423#1
22.09.2011 | 16:36
Hoće mi biti dosta 8 gb ukupno ili da stavljam 12? Ako mi je dosta 8 onda uzimam 2x2 pa imam 4x2gb, ili da uzmem 1 od 4 gb pa eventualno kasnije još jedan od 4
29.09.2011 | 11:12
Kupujem RAM za iMac 27 i5,
dobio sam ovu ponudu:

Kingmax SO-DIMM 4GB DDR3
Cijena je 165,00 Kn + PDV po komadu.
204-pin (FSFF), 1333MHz , CL9, 1,5V
128M×8 / 256M×8, 10.6GB/sec.

S obzirom da su cijene memorija dosta male, htio bih uzeti dobar (najbolji ram), jer kad jednom to stavim unutra, to će godinama tamo stajat.

Ne razumijem se previše u specifikacije, pa me zanima da li će ovo raditi i da li je to kvalitetna memorija ili se može naći nešto slično ali bolje?
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
29.09.2011 | 11:38
Ja sam stavio Transcend i radi bez beda, a ne vidim zašto i tvoja nebi radila
17.05.2012 | 09:06
Mene zanima dali gubim garanciju ako mijenjam ram na macbookpro 8,1 13" ako sto Smayoo kaze ako u upustvima ima opis (a ima) dali onda gubim. I jos jedno pitanje sto ako se dvd mijenja pa se umijesto njega stavi hdd
17.05.2012 | 09:14
Ne znam službeni stav Apple servisa (to je najbolje da pitaš tamo), no meni po zdravom razumu zvuči da, ako imaš u korisničkoj uputi koju si dobio s računalom opisano kako se nešto radi, da onda proizvođač smatra da si sposoban to sam napraviti.

Isto tako, po zdravom razumu, ako pri tom napraviš neku očitu štetu (npr. polomiš RAM keks ili njegov slot jer guraš naopako, ili tako nešto) - ta šteta ne može biti pokrivena garancijom.

Ali, s obzirom da službeni Apcomov serviser ne zalazi ovamo, najbolje je nazovi tamo pa pitaj.
25.08.2014 | 11:20
smayoo kaže:
Ja ti preporučam Kreativni odjel u Rijeci, ali njih moraš pitati što je s tim studentskim popustom. S ovim koje ti navodiš nisam imao nešto puno posla pa ne mogu dati nikakve konkretne preporuke. Jedino ti mogu reći da se ne nadaš nikakvoj pametnoj podršci niti korisnoj informaciji od ljudi koji rade u iStyleu (barem onih koje sam ja sreo).

smayoo može jedno pitanje?

Dali je moguće napraviti costum order putem Kreativnog odjela?? Rijeka je puno bliža od Zagreba pa bi bilo lakše konzultirati se s njima radi narudžbe..
25.08.2014 | 12:33
Da, moguće je. Oni su ovlašteni reseller. Naravno, spremi se na to da se CTO stroj čeka puno dulje (neovisno o tome kod koga naručiš).
25.08.2014 | 15:44
A ma na čekanje sam naviknut nego pošto već ulažem u MM stavio bi SSD u njega a nisam baš spretan i nemam iskustva pa bi to prepustio profićima
25.08.2014 | 17:04
Zanima me dali se isplati naručit MM sa i5 i SSD direktno od Applea i koliko bi to cca koštalo...
25.08.2014 | 18:54
Traži ponudu od Kreativnog odjela ili bilo kojeg drugog Apple resellera. Kad vidiš cijenu, moći ćeš i usporediti da li se to isplati.
25.08.2014 | 19:01
Da i ne. Kad barucis u Appleu, oni ti "pid racun" uzmu meganicki HD, a daju SSD. Mslicno je i s memorijom. Jedino je kod njih (Apple), disk dosta skuplji. Uzmi ponudu ili konfigurator na recimo Apple.it i vidi kolikesu razlike u % i primjeni na base cijene.
25.08.2014 | 19:14
Znaci bolje uzet standardni model i onda dat nekom MM i SSD za nadogradnju...
25.08.2014 | 20:00
Ali nakon sto prodje garancija
25.08.2014 | 20:01
Daki kaže:
Znaci bolje uzet standardni model i onda dat nekom MM i SSD za nadogradnju...

Ja bih rekao da je tako... Kad sam uzimao Minija 2011. godine uzeo sam ga sa 500 GB hard diskom, naknadno sam kupio SSD gdje sam ga najpovoljnije našao i odnio sve skupa u iStyle na ugradnju... Ispalo je nemjerljivo jeftinije nego da sam uzimao CTO Minija od Apple-a...
25.08.2014 | 20:03
smayoo kaže:
Ali nakon sto prodje garancija

Ako odneseš ovlaštenom reselleru na ugradnju ne utječe na garanciju...
25.08.2014 | 21:08
Aha znaci najbolje bi bilo da kupim MM kod recimo Kreativnog odjela i odmah uzet SDD da odrade ugradnju, a HD iz Minija bi mogao koristiti kao eksterni disk ako je moguce
25.08.2014 | 21:26
Mislim da ti ne može to ovlašteni reseller, nego ovlašteni serviser odraditi. Ali pitaj u Kreativnom.
25.08.2014 | 21:30
Čini se da svi putovi vode u Rijeku hahaha nadam se da mi oni mogu pomoć..
25.08.2014 | 21:32
Mislim uzeo bi i ulaznu verziju ali brinu me komentari da je HDD spor a pošto kupujem novi komp htio bi da ima solidne performanse..
25.08.2014 | 21:35
SSD u svakom slučaju nećeš požaliti. I da, inicijalni HDD možeš koristiti kao externi disk.
25.08.2014 | 22:25
Samo je pitanje kome se obratiti za ugradnju a da ne gubim garanciju.
25.08.2014 | 22:51
Ovlastenom servisu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 4 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO