21.06.2012 | 13:38
Za WiFi problem idi u System preferences -> Network i provjeri malo postavke. Ako ti je Wi-Fi osnovni način spajanja, a nije pri vrhu liste, onda klikni na onaj zupčanik pored + i - i odaberi Set Service Order pa Wi-Fi stavi na prvo mjesto. Ako to ne pomogne, onda ga izbriši pa ga ponovo dodaj u listu sa defaultnim postavkama.
To što se iMac grije, naročito sad za ovih vrućih dana je više manje normalno, ipak, instaliraj si
iStat pro widget pa provjeri što se grije i koliko te da li ti ventilatori rade ispravno. Možeš im malo i pomoći sa
smcFanControl koji podiže donju granicu brzine vrtnje ventilatora, dok automatika i dalje radi ako trebaju puhati više.
I na kraju, usporenje iMaca obično dolazi od HDD koji krepava tj. polako ide prema vječnim lovištima. Dakle, ako ti se često pojavljuje beach ball, naročito kod pokretanja aplikacija vrlo je vjerojatno da je HDD načet. Meni se to dogodilo nakon 7 mjeseci rada na iMacu, a kako mi se čini da mi je automatika za ventilatore od početka neefikasna, mislim da je krepao zbog pregrijavanja. Često je bio na 60'C i više, a to nije dobro. Sada koristim smcFanControl i podigao sam brzinu HDD ventilatora taman da još nije bučan, a da drži temperaturu diska na ispod 60'C jer za Wester Digitalove HDD to je gornja granica radne temperature.