Novi switcher
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi switcher

24.12.2011 | 15:42
Provjerio sam to i radi - dakle, Mini Display Port konverter na HDMI ili na DVI normalno radi s Thunderbolt portom.
24.12.2011 | 16:01
Lijepa slika
31.12.2011 | 07:43
danijelr15 kaže:
Lijepa slika

a sliku sam ukrao sa dpasaric-evog clanka

evo da se pohvalim,danas sam kupio jos jednu igracku od Applea Mac Mini-a
i mogu reci da sam vise nego zadovoljan jer su mi za sitno novaca tj amo reci poklonili 8 GB RAMa kao sto sam stalna musterija
-Processor 2.3 Ghz dual-core Intel Core i5
-Memory 8 GB 133MHz DDR3
-Graphic Intel HD Graphic 3000 512 MB
-Software Mac OS X Lion 10.7.2
-500 GB 5400-rpm hard drive
sve u svemu izgleda jako dobro budemo vidjeli kako ce se ponasati u buducnosti ...
04.01.2012 | 17:25
Pozdrav svima!
Prije mjesec i pol dana sam kupio svoj prvi Mac, i to Mac Minija sa specifikacijama:

I5 2,5 ghz
RAM 4 GB koji sam upgradeao na 8 GB
AMD 6630M 256MB
500 GB hard koji sam zamijenio sa 128 GB SSD Corsair Force3 Series

Mogu samo reći da sam oduševljen sa cijelom platformom, i hardwareom i Mac OSX Lion-om!
Tolika jednostavnost i jedna, opća ugoda u radu se čovjeku jednostavno mora uvući pod kožu.
Eto, samo sam vas htio pozdraviti i reći da se veselim daljnjem proučavanju Mac iskustva, u čemu sam siguran da će mi
puno pomoći iskustva ljudi na ovom forumu.
04.01.2012 | 18:01
Dobrodošao - Mini je krasan strojčić, a još ovako spimpan mora da je milina.
04.01.2012 | 18:37
mrak setup @Borostef, welcome
04.01.2012 | 19:49
Je, stvarno mogu reći da je milina, sve leti!
Razmišljao sam i o iMacu, 21,5 inčnom ali mi je to možda ipak malo premala dijagonala.(27 inča bi bilo super ali financije nedopuštaju ) Kod kuće ionako imam 24 inčni full HD monitor sa IPS matricom, tako da je izbor pao na Minija.
A malo su me i uplašile sve one priče o prašini u ekranu kod iMaca.
Sve u svemu, Mini je super, možda ga malo kolje originalni hard na 5400 okretaja, ali, kao što rekoh, to
sam zamijenio SSD-om, a taj originalni koristim kao vanjski hard, za pohranu podataka.
04.01.2012 | 21:32
Pozdrav i dobrodošlica i od mene!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
05.01.2012 | 02:23
Dobrodošao Borostef!
24.01.2012 | 14:24
Mini Display Port konverter na HDMI isprobano radi kao Singlerica .
Ovako imam jedno pitanje,posto mi je Mini spojen u dnevni boravak na TV jel postoji koja WiFI webcamera tako da je spojim na Mini bezicno,stvar je u tome sto mrzim kabele ,jel ima tko iskustva s WiFi webcamerama?
21.06.2012 | 02:09
vozdra
ovako imam par problema i nikako ih se rjesiti prvi je kad mi Imac ide u sleep mode pa kad ga "probudim" uvijek mi izgubi WI-FI mrezu i moram svaki put birati opet svoju mrezu sto zna biti malo fustrirajuce...a drugi problem mozda je i veci problem Imac mi se grije odizat kad ga dotaknem vruc je a us to jos sporo radi i sporo otvara stranice sto bi mogao biti uzrok pregrijavanju kako to rjesiti jel zna tko i da malo brze radi kao sta je radio na pocetku?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.06.2012 | 13:38
Za WiFi problem idi u System preferences -> Network i provjeri malo postavke. Ako ti je Wi-Fi osnovni način spajanja, a nije pri vrhu liste, onda klikni na onaj zupčanik pored + i - i odaberi Set Service Order pa Wi-Fi stavi na prvo mjesto. Ako to ne pomogne, onda ga izbriši pa ga ponovo dodaj u listu sa defaultnim postavkama.

To što se iMac grije, naročito sad za ovih vrućih dana je više manje normalno, ipak, instaliraj si iStat pro widget pa provjeri što se grije i koliko te da li ti ventilatori rade ispravno. Možeš im malo i pomoći sa smcFanControl koji podiže donju granicu brzine vrtnje ventilatora, dok automatika i dalje radi ako trebaju puhati više.

I na kraju, usporenje iMaca obično dolazi od HDD koji krepava tj. polako ide prema vječnim lovištima. Dakle, ako ti se često pojavljuje beach ball, naročito kod pokretanja aplikacija vrlo je vjerojatno da je HDD načet. Meni se to dogodilo nakon 7 mjeseci rada na iMacu, a kako mi se čini da mi je automatika za ventilatore od početka neefikasna, mislim da je krepao zbog pregrijavanja. Često je bio na 60'C i više, a to nije dobro. Sada koristim smcFanControl i podigao sam brzinu HDD ventilatora taman da još nije bučan, a da drži temperaturu diska na ispod 60'C jer za Wester Digitalove HDD to je gornja granica radne temperature.
21.06.2012 | 14:04
Pozdrav i dobro nam došao
21.06.2012 | 14:58
Pogledaj i u Activity Monitor da ti nešto ne opterećuje CPU više od očekivanog.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 21 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO