Pomoc oko izbora macbooka-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoc oko izbora macbooka-a

11.01.2012 | 22:45
Da mene moja pita kad cemo nabavit novog maca zablokirao bih, tocno na onaj nacin kako windowsi blokiraju. U glavi bi mi se pojavio blue screen of death
11.01.2012 | 22:54
LoL nema tu hipnoze ni bilo cega drugog, moras se roditi sa tim xD...

E da dok jos nisam zaboravio, sta mislite ako da li ce procesor na 13" air-u osnovni model ubrzo "zastariti" ili ce se moci koristiti bar jos 3 godine ? To je samo ona jedna sitnica koja me kopka jer druge performance mi nisu toliko bitne 4gb rama je vise nego dovoljno ali relativno slab procesor je nesto drugo .
11.01.2012 | 22:58
Meni pali treci put u 8 mjeseci windowsi i onda sam rekao zeni da je crko komp i da je vrijeme za mac-a! Da nisam imao problema s predhodnim mislim da bi mac bio jako daleko od kupovine!
11.01.2012 | 23:06
nbojiccc kaže:
E da dok jos nisam zaboravio, sta mislite ako da li ce procesor na 13" air-u osnovni model ubrzo "zastariti" ili ce se moci koristiti bar jos 3 godine ? To je samo ona jedna sitnica koja me kopka jer druge performance mi nisu toliko bitne 4gb rama je vise nego dovoljno ali relativno slab procesor je nesto drugo .

Imam 3+ godine star MBP u kojem je Intel Core 2 Duo 2,4 GHz. Nikad ni u čemu nisam primjetio da mi je procesor usko grlo.

RAM 4 GB je sasvim dosta ako ne vrtiš istovremeno i virtualne strojeve. Kako ja ponekad moram dići Windowse u virtuali, nedavno sam podebljao RAM na 8 GB. Windowsi dobiju 3, Mac 5 i to je mraq. Više nema swapanja ni štekanja dok se ne podignu i probude Windowsi.

Čak sam jednom za šalu digao još jedan virtualac s Linuxom. Win 3, Lin 2, Mac 3. I sve je letjelo...
11.01.2012 | 23:08
nbojiccc kaže:
LoL nema tu hipnoze ni bilo cega drugog, moras se roditi sa tim xD...

Kad bi uvjek gledao da li i kad će nešto zastariti, još bi radio na 486-ici i na MS DOS-u (ako znaš o čemu pričam:lol: ). Ali evo kupio novi MacBook pro prije 1 i 1/2 i sad nemam novi procesor, da budem iskren ne osjećam da mi fali (to je razlika između Mac-a i Win.). Ali ako uspijem prevariti ženu kupit ču si Air-a pa makar za 2 dana izašao novi procesor.
11.01.2012 | 23:18
Nemoj se uopce opterecivat tim brojkama i gigahercima. Sve savrseno funkcionira i na miru si sigurno duze vrijeme. Ja imam isto dual core na 2,4 i nemam nikakvih poteskoca i ne primjecujem u nicemu da bi mi trebao jaci.
11.01.2012 | 23:19
tino1 kaže:
Da nemam MBP imao bi razloga kupiti novi Air 13", zato ti zavidim. Sad moram ubijediti ženu da mi je prijeko potreban. To je skoro pa nemoguće, bez da me spuca glavom.

A onda se zamisliš i shvatiš da će 90% novi MacBook 15" biti bez optike i tanak kao Air...
U slijedećih pola godine najvjerojatnije....

A što se žena tiče, one uglavnom imaju svoje bube što se tiče šopinga, tako da se na tu foru da izvući...

@tetanus - ako ti je žena imalo zainteresirana za računala i zna sjediti i surfati na nekom, samo ti odi i uzmi iPad pa joj ga uvali kad krene na net... Biti će oduševljena pa će te i nagraditi, kad shvati koja je to promjena i napredak...
11.01.2012 | 23:25
Stvarno, to bi bilo super. Sa dobrim SSD-om i lagan ko pero?
11.01.2012 | 23:55
a bit ce izgleda, ali mi nekako to nije bas... sta ja znam!
nekako mi onda nije pro ako nije bar malko debeljuckast!
radje bi izadje air 15" a da pro ostane malo "grublji"! ako ne budu znali sto sve staviti u tako debelo kuciste, neka ga slobodno napune baterijom!
12.01.2012 | 00:08
Ideja nije loša. Ali normalno treba ga vidjeti uživo. Imaš pravo nije to MacBookPro ako nije deblji.
12.01.2012 | 00:12
Danasnji 13" Air je vjerojatno u svemu jaci od recimo nekog MBP od prije 2 godine (naravno, osim u ekranu), tako da je za ocekivati da ce 15" Air biti pila i u takvom tankom kucistu
12.01.2012 | 08:35
@Vanjuska
Mozda nisam zavrsio pricu al iPad je odavno kupljen i "zenka" je naravno gle cuda odusevljena
Problem je uvijek kad ja kazem da bi trebalo nesto kupit pa do realizacije. Nakon toga je sve divno i krasno. Nemogu dokucit taj mentalni sklop...
13.01.2012 | 00:42
Uff ok definitivno ste me ubjedili da Ghz i Gb nemaju istu vrijednost na mac-u kao na pc-u ...... Vjerovatno cu u skorije vrijeme da se druzim sa mojim malim-velikim prijateljem air-om.

Ovo sto je neko rekao za pro i meni se nekako cini da je bolje da je pro malo veci robusniji da odaje utisak "bilder" xD ali kao da nas ko sta pita (steta sto nije tako bio bi apple jos bolji da ljudi sa ovog foruma rukovode)

Hvala Svima ljudi, sta bih ja bez vas
13.01.2012 | 08:43
Bujrum braco, kad god ti budemo mogli pomoći, rado.
13.01.2012 | 12:08
tino1 kaže:
Bujrum braco, kad god ti budemo mogli pomoći, rado.

Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 24 minuta
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO