17.05.2013 | 09:25
haha, hvala na linku
kakvo čekanje? Pa playaš filmove s kućnog NAS-a u oba slučaja, ne? Ili?
aha, ja sam mislio da ides na varijantu streamnja s online servera, tako sam ja zamislio pa sam bio uzasno razocaran, ipak treba neka brza internet konekcija za to.
ali da s kucnog servera ne vidim problem.
Kako, čekaj malo... Pa eno ima onaj drugi thread, vele ljudi da to s titlovima u XBMC radi super. Meni osobno titlovi ne trebaju, ali svejedno...
pa prvenstveno sam reko da nisam nasao prakticno rjesnje jer se nisam previse potrudio, kada sam sve to isprobavao titlovi su mi bili na kraj pameti, pa kada sam pokusaao titlove stavljat na streamane filmoe, nije bas islo.
Raspberry + original kućište + poštarina < 300 kn
Zašto kupiti daljinski? iPhone + app za XBMC daljinski.
pa ne bi bas rekao, ako se ide preko ebaya, onda da, ali sam iso preko nekih hrvatskih tvrtki da bi na kraju odusto i uzeo apple tv.
zasto kupiti daljinski? e pa to mi je najbitnije, nekima mozda nije vazno dal ce opet biti mobitel u rukama, ali meni je, imam neku politiku gledanja tva, ako gledam tv, nema facea, nema moba, nema poruka itd.
oodvlaci previse pozornosti, a i s druge strane ako je baterija prazna nije lako naci kabel toliko dugacak da dode do kauca. a apple remoteu baterija traje i traje i traje, us to nudi sve funkcionalnosti.
I daljinski su jako vazni po meni, ali dedicated daljinski, zamisli se u situaciji umora i zelis samo rukom promijeniti sadrzaj( znaci znas vec napamet polozaj tipki, jer ima fizicki dodir, jos su i neke tipke posebno udubljene pa ne mozes fulati. ipak ima neka prednost, inace bi proizvodaci tva dali u ponudu da samo skinu aplikaciju, fora je, ali po meni samo gimmick, uvijek se vratis na fizicki daljinski.
Što zalemiti (kakve vodove??)
pa wifi modul treba ga staviti na plocu,a ako ides preko usba( a i treba naci kompatibalan), zauzima portove na raspi i ako su samo 2, gubis za mis i tipkovnicu, ali ako ides preko zice, nije to neki veliki problem.
A jailbreak? A muljanje s US iTunes accountom?
nit sam jailbrekao ( jer imam atv3) nit koristim svoj us account, imam ga, ali sam ga napravio davno kada sam na youtube giveawayu dobio 10 dollara.
imam australski i on je na kreditnoj kartici, ali ju ne koristim, zamolio sam mamu da bude gore tek tako da ako mi treba neki killer app za faks da je odmah mogu skinut, filmove i tv serije nikako ne kupujem i rentam jer je uzasno skupo, pa zato koristim homesharing, a to ti je isto sto bis htio s raspi i xmbc, samo s apple kvalitetom pa tece fluidnije. barem iz promatranja ljudi na internetu.
Razumijem da homesharing ne igra bitnu ulogu s iphone, ali kad imas vec macove i macbookove( nisam upoznat s tvojim arsenalom) apple tv je kao sto je drlovric rekao logican izbor.
i u potpunosti se slazem s tvrdnjom da rasp pi nije ''it just works'' a apple tv je, barem u mom iskustvu.
Kupio sam ga pred 2-3 mjeseca i prije toga sam se pitao ista pitanja kao i ti, gledo sam kako s sto manje sredstava napraviti taj kucni media centar pomocu kompa. ali na njuskalu sam naisao na apple tv za 700 kn. i bez razmisljanja digao budget i super sam zadovoljan.
a i apple ima airplay, sudeno je da jedan dan netko s iphoneom dode do tebe i zeli ti pokazat neku pjesmu ali nemate aux kabel, pa eto imam ja apple tv, samo mi se spoji na wifi.
Mozda nisam najbolji u debatama,ali mislim da nikako rasp pi nije za kucni media server, ako netko uspije i radi savseno. odmah bih mu reko da mi napravi dva komada, ali zasada sam prezadovoljan s apple tvom i zato obitelj planira uzet jedan za dnevni, ja im dam svoj kada me nema, ali tlaka je izvlacit kablove iza svih tih silnih vitrina.
Jesam li te bar malo razuvjerio?