Apple TV vs Raspberry Pie
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple TV vs Raspberry Pie

19.05.2013 | 17:43
Smayo, ovo što pitaš ti nemogu iz prve ruke potvrditi, ali apsolutno se slažem sa kolegom amsterdamxxx. Neću puno o CS (google sve zna), ali potvrđujem iz prve ruke da CS radi perfektno bez ikakvih trzanja. Sve blagodati engleskog, talijanskog, njemačkog Sky-a, u biti sve što ti antena može uloviti, HD, 3D...

kartica je SkyStar HD2, a postoji i opcija sa CI slot, tako da mislim da se može i legalno ovo što si ti pitao...
Detalje oko CS molim na PM!
19.05.2013 | 18:18
Dakle, jedini razlog zašto imamo DigiTV jest Minimax kanal s crtanima (kojeg nisam vidio ni u jednoj drugoj ponudi) sa srpskom sinkronizacijom, kojeg naša djeca jako vole gledati, a nama je to drago jer su crtići lišeni za današnje vrijeme uobičajenog nasilja i histerije, edukativni su i didaktični. Svih ostalih 800 programa uopće ne gledamo. Nemamo vremena (ni interesa) ni za onih terestričkih 12-13 koliko ih je trenutno na raspolaganju (4 HRTa, 2 RTLa, 2 Nove, CMC, SportskaTV, 3 lokalna). Ja, kad što i gledam, uglavnom je to HTV3.

Tako da - živo mi se fućka za sve Discoveryje, NationalGeographice, HistoryChannele, itd. A o nekakvim HBO i sličnim s*anjima da i ne pričam. Bitan mi je samo taj jedan - Minimax (i da nije na rumunjskom), a njega nisam vidio ni u jednoj drugoj ponudi.

Elem, sad kad sam pojasnio - može li se to iskombinirati u nekom HTPC? Čisto zato da se riješim jedne kutije i 2-3 kabela...
19.05.2013 | 18:28
ovo:
www.svijet-medija.hr/p/TV-tuner-TechniSa...sa-daljinskim/23464/
+ ovo
www.svijet-medija.hr/p/CI-Slot-HD2/23465/
+ ovo
www.dvbviewer.com/en/index.php

= ne vidim razlog zašto nebi radilo.
Nadam se da to netko može iz prve ruke potvrditi.

S obzirom da meni ne treba CI slot, ja imam samo karticu i software.
Inaće, još jedna od prednosti je snimanje programa, ograničeno samo veličinom hd-a, dakle gotovo pa neograničeno...
19.05.2013 | 19:15
Digi kartice rade u drugim risiverima koji imaju Slot(ali moraju da budu bazirani na Enigma 2 sistemu)AzBox..DreamBox...GigaBlue..VUplus....
Pc kartice sa slotom,verovatno rade,ali nisam imao prilike da probam....
  • Sank
  • Moderator
  • 221
19.05.2013 | 22:05
Bi li ovo radilo kod nas:

www.elgato.com/en/eyetv/eyetv-sat
19.05.2013 | 22:14
radilo bi,normalno....e sad trebalo bi da se vidi za kartice....verovatno one koje legalno kupis,sve bi trebalo da rade...a za Piratsko gledanje,nisam mnogo pratio jer nemam tu igracku,ali sam nalazio po forumima da postoje i emulatori za Mac..
naravno Fta SD i HD kanali rade odma:)
ali za ove pare imas Full HD Sat Risiver,koji moze svasta.....
19.05.2013 | 22:34
Sve to meni zvuči kao previše kemijanja... Beš...
19.05.2013 | 23:45
pa kad si zadao zaheban zadatak..oces HTPC samo zbog Minimax-a:)...
mozda ima nesto u Bingovom ducanu..moram da pitam Sir Olivera...
20.05.2013 | 02:23
Zdravac kaže:
ali ne kužim koji gušt je puštati npr. film !? Zar nije logičnije rješenje HDMI ulaz na tv-u nego Airplay?

konkretno mini mi nije u dnevnom boravku i ovao mi je puno lakse nego provlacenje 15m hdmi kabela. a i cijenom mislim da smo tu negdje!
20.05.2013 | 11:58
I zato sto slika s hdmijem preko kompova je uvijek razocarajuca, boje su katastrofa ma koliko god namjestao. Apple tv je bolji zbog homesharinga. Pusti airplay, to je samo za mutiku dobro, homesharinh je taj advantage preko hdmia
20.05.2013 | 12:04
Za muziku je AirPortExpress zakon. Da ga se dobiti po 300kn, a i printer na njega ide. Imam ih 2 komada.
Za filmove jedino projektor dolazi u obzir radi dijagonale i doživljaja, a danas ni nisu jako skupi.
Razmišljao o ATV-u, ali nema komponentni izlaz, pa sam s WDTV Live uzeo, a i glumi mi mrežni disk za silu.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
20.05.2013 | 12:44
stefanjos kaže:
I zato sto slika s hdmijem preko kompova je uvijek razocarajuca, boje su katastrofa ma koliko god namjestao. Apple tv je bolji zbog homesharinga. Pusti airplay, to je samo za mutiku dobro, homesharinh je taj advantage preko hdmia

Ne bih se složio da je AirPlay dobar samo za muziku, odlično radi i za SD/HD video barem s AppleTV 3G spojen žicom na mrežu. Samo za muziku dovoljan je AirPort Express. Imam stariji iMac mid 2010 pa mi ML ne daje AirPlay opciju. Nadomjestio sam taj nedostatak AirParrotom i jedino me za sada zna zezati prijenos zvuka preko te Papige, dok je slika milina. Neki problem je sa audio driverom koji mi se kolje s nekim od drugih dodataka.
20.05.2013 | 13:01
Za muziku sam mislio preko iapda i iphonea, ali airplay mi steka, dok homesharing radi bolje, i slika je puno cisca, valjda zbog veze ili nesto, al apple tv je na wifi. I s razlogomsto zelim manje kabela po kuci, a to je ijedan od razloga zasto ne razvlacim hdmi haha
  • num
  • Korisnik
  • 3
20.05.2013 | 13:07
Kvaliteta signala na HDMI-ju je uvijek identična: kakva je na ulazu (komp, Apple TV ili nešto treće) takva je i na izlazu (TV, monitor).
Ako su ti boje loše onda je to stvar softvera na ulazu (video dekodera koji daje sliku na HDMI ulaz) ili TV na izlazu to loše prikazuje na zaslon.
04.06.2013 | 21:45
Kolega danas na posao donio Raspberry pa smo malo testirali.
1080 video je vrtio odlično i to bez bez hardverske akceleracije (kaže da treba unesti neke kodove, valjda instalirati nešto da bi to radilo)
Bio sam uvjeren da cpu to neće izdržati, ali je bez problema.

Za nekog ko ima malo vremena to sve posložiti, Pi je dobar izbor.

Meni recimo po defaultu XBMC ružan, pa bi vjerojatno trebalo potražitii neku temu, pa neke dodatke instalirati, pa složiti daljinski.
Prije tog svega treba valjda pogoditi i pravu verziju XBMC-a, prva mu je konstantno trošila 90% cpu-a bez da je išta vrtio, a kad je stavio drugu verziju cpu je pao na 5%.

Uglavnom zgodna stvar. Kome se neda zezati s time vjerojatno je bolji izbor neki par sto kuna skuplji player.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 53 minuta
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

MacSlavko, Riba, tino1, Anonimci (751)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds