10.09.2013 | 09:09
cloud06 kaže:
Iskreno, mislim da je Synology pretjerano skup, kao i QNAP i slični.
stvar osobnog mišljena
Uglavnom - za manje love sam dobio puno bolju stvar, uz samo malo više truda.
S obzirom što si nabrojao da se mora nakandno napraviti da bi se dobila ekvivalentna stvar, u to također sumljam
Nije najtiši na svijetu, ali se i to da riješiti promjenom ventilatora.
Još jedna stvar gdje se ne može dakle mjeriti sa appliance modelim
Napomena:
Čitajuči specifikacije servera, naići ćete na neke "netočnosti"... Npr. piše da koristi ECC memoriju, ali okej radi i ako se stavi normalna. INterni sata je ograničen na 1.5gbps, ali se to rješi neslužbenim BIOS updateom... eSata ne podržava port multiplier što također rješava ovaj update. USB3 nema, ali se i to riješi dodatnom PCI karticom (koji NAS se time može pohvaliti?)...
Synology "+" modeli imaju recimo ovaj ima
goo.gl/HMcId i to 2x usb3.0 i također dupli Ethernet
+ još malo: za udaljeni pristup moguće je koristiti OpenVPN server. Na taj način NAS nije nesigurno izložen cijelom internetu.
ovo bi kao trebao biti feature koji se posebno naglašava? To ne da je default nego se ne bi trebalo ni razmatrati.
Vjerujem da ćeš biti zadovoljan ovim strojem u svakom slučaju, samo što bi trebao malo bolje izviditi situaciju prije nego radiš ovakve komentare.
Meni je u dolasku sada nešto mrežne opreme koja mi je potrebna da iskoristim potencijal 412+ modela. Njega ću uzeti za koji mjesec (4 REDa su već tu), a radujem se tvom osvrtu na ovo vrlo popularno HP rješenje. Razmišljao sam napraviti mali osobni osvrt na 412+ model (pošto to Davor nije napravio iako je rekao da hoće
) pa će i korisnici na forumu imati više opcija za eventualnu odluku u budućnosti.
Enjoy