08.12.2014 | 08:32
I prije nego sam došao do pola posta na Syno forumu rekao sam da je pitanje vjerojatno propusnosti (Airport ili switch).
Pretpostavljam da ti je i AP spojen žicom na isti NG switch kao i NAS. Očito da ti 100MBit link može progurati sve što kopiraš i nema problema, ali evidentno se nešto preko wifia događa da jednostano zaguši cijelu priču i u jednom trenutku jednostavno počinju paketi dropat i kopiranje pukne.
S kojeg klijenta to kopiraš sa/na NAS? Je li se to može testirati sa nekog drugog stroja? Koji je točno OS u igri i koji se točno protokol koristi (SMB/CIFS, AFP, webDAV...)?
Također koliko je uređaja na tom WIFIu u tom trenutku? Da li igra udaljenost neku ulogu u tom testiranju? Da li se isto događa sa velikim datotekama ili puno malih datoteka?
Slijedeći put kada budeš radio testiranje probaj otvoriti terminal/prompt i u trenutku prije kopiranja pripremi 'ping IP_NAS -t' naredbu koja će kontinuirano pingati NAS sa samog stroja.
Gledaj što se događa i da li postoji dropanje paketa kada krene kopiranja i da li se poklapa pucanje sa gubljenjem paketa (vrlo vjerojatno bi to trebalo biti tako).
Moj prijedlog je da se test (ako je moguće) napravi sa drugim APom ili neki drugim generičkim wifi access pointom (možda malo većom antenom). Rekao bi da je problem jednostavno u propusnosti (ovako na prvu).