04.07.2016 | 13:02
Kako to obično bude nakon ponešto kopkanja, ideja o uzimanju rabljenog air se pretovrila u potragu za rabljenim pro modelom. Ovime izlazim iz okvira topica, ali bih volio čuti vaše mišljenje jer sam trenutno u dilemi. Ako mi je promakao topic vezan uz savjete za kupnju, slobodno me uputite na njega.
Tražim primarno (i jedino računalo), a koje je opet dovoljno mobilno (praktički živim na relaciji tri grada). Dolazim iz drušvenih znanosti tako da će računalno mahom biti korišteno (izuzev standardnog surfanja i multimedije) za podosta svakodnevnog text-based rada + relativno čest rad u Lightroomu.
Kao opcije unutar zadanog budžeta (cca 6000kn) mi se nameću air 13" 2015 (muči me prvenstveno ekran i nedostatak hdmi izlaza), pro 13" 2014 (pomalo preko gornje granice budžeta + većina ih se po oglasima crti sa 128GB SSD što mi je granično dovoljno) ili pak pro 13" 2012/2013 (2012 nisu retine, nisam siguran koliko je još soka ostalo u njihovim baterijama - cca 500-600 odrađenih ciklusa punjenja, stari već par godina ipak). Zadanja je opcija uzeti win-based desktop replacement 15" laptop, ali oni me naprosto odbijaju masom, bukom (tko je ikad doživio neugodnosti urlajućeg laptopa u punoj knjižnici/arhivu zna o čemu govorim.
) i nespretnošću korištenja.
Još jednom isprike ako ovo nije primjereno datoj temi. Hvala!