08.11.2003 | 00:07
Meni je ADB mouse I bio zakon, i to prva revizija s teskom kuglom. Onaj ADB II mi je bio previse loman. Da vas podsjetim, bilo je to vrijeme nepoderivih kompaktnih i extended pro tastatura, poslije kojih su dosle one gnjecave, pa onda i one bijedne iz Ceske. Bezicna tastatura je zakon za pisanje iz kreveta, ali bi ona morala imati trackpad. Bezicni mis je stvarno odlicna stvar za malo mjesta. Ja sam se, mislim, vec navikao spoticati na kablovinje tamo gdje bi mis trebao slobodno letjeti...
Davore, mislim da je prica o tome kako se moras "osloniti" dlanom na misa cisti overhype. Meni je najbolji mis bio onaj kojega su mi ga ukrali s TiBookom: Microsoftov Notebook opticki. Po defaultu se radilo drzeci ga s dva prsta.
Puck mouse je imao jednu nevolju koja nije pogadjala pocetnike (jer su se na to navikli) a radilo se o tome da se uz potpuno okruglu formu izgubio osjecaj za gore-dolje. Stalne korekcije polozaja dlana nisu nesto neobicno za pocetnike, ali netko tko cijeli dan ne gleda u misa na pucku je mogao za jedan dan zaraditi RSI dlana i psihicki se naci na rubu zivcanog sloma.
Davore, yo-yo si zapamtio, ali se nisi sjetio u kojem kontekstu: bio je to powesupply za prijenosnike, okrugli, sa zljebom po obodu za namotavanje (skracivanje) kabela. Dobra ideja, ali malo kabasta. Vizualno kompatibilna s airport bazama.