Nabavka Mac Minija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nabavka Mac Minija

25.02.2016 | 09:56
Došao je i taj trenutak. Skupih dovoljno para i odlučio sam se počastiti Mac Minijem kojeg želim nabaviti otkako sam se počeo interesirati za Apple proizvode.
Istraživao sam dan i noć, na njuškalu su me već blokirali koliko prometa im generiram zbog refreshanja mac sekcije

Znamo svi da je kod nas ponuda dosta loša, al ja sam se tješio da će biti bolje. Jučer sam na poslu sa kolegama malo pričao o tome i dali su mi jednu ideju o kojoj nisam nikada ni razmišljao. Nabaviti mac mini preko UK ebaya. Cijene su zapravo i ok za ono što nude (8 ili 16bg rama sa terabajtom harda). Kada malo bolje razmislim prilikom kupnje na njuškalu ne dobivam nikakvu garanciju, na ebayu me štiti buyer protection + ako kupim od neke firme koja ga je refurbishala oni znaju dat pisanu garanciju od 6 mjeseci, još ako ugrabim neki deal, svi zadovoljni.

Dolazimo do glavnog problema. Pošto uvijek naručujem iz kine, nisam nipta kupovao iz EU (shame on me) ne znam kakva je rpocedura sa porezom carinom itd. tj. donekle znam ali neke cake mi nisu jasne.

Jedan seller ima odlične minije ali šalje samo DHL-om, što znači da na cijenu koju njemu platim mogu slobodno nabiti jos 200-500 više za sve te špediterske naknade?

Neki selleri šalju putem royal maila što mi se čini kao super opcija ali tu ne znam kakva je situacija sa porezom (znam da carinu ne plaćam jer smo u EU), dal se on plaća ili ne ?

Treća opcija mi je kolega u Irskoj. Na žalost, na irskom ebayu nema nikakva ponuda, tj ima jedan mac ali mi probija budžet. Možda da kupim na UK ebayu i da se pošalje njemu u irsku, ali nigdje ne mogu naći plaća li se porez na to sve. Na kraju on može meni poslati ili kada bude dolazio u hr, fino mi dopelja u koferu.

Što se tiće samog Mac Minija dugo sam ciljao na 2011 model, ali ako idem na ebay opciju onda bez problema mogu upiknuti neki 2012 model sa i5 2.5ghz, 8gb ram i 1tb harda.

Ideje, savjeti...
25.02.2016 | 10:35
Previše si zakomplicirao. Naruči kod onog koji šamje royal mailom. Platit ćeš ili naš, ili uk porez, ovisno o tome koliko je trgovac velik, odmah kod kupnje i pošiljka će ti doći doma. Točka. Nikakva naknadna plaćanja kad naručuješ iz eu, osim što ti naša pošta može naplatiti nešto sitno ako ti dostave paket baš na vrata. Ako dobiješ žutu cedulju pa ideš u poštu po to, onda ni to.
25.02.2016 | 11:59
A zašto ne pogledaš nabavu iz Njemačke ili Austrije. I uzmi onda najači model s i7 quad core 2.3 gHz. To je najači mini i takve više ne proizvode, imam sam takvog s 16 gb rama i ssd... Mala zvijer od računala.
25.02.2016 | 13:15
Čovjek vjerojatno ne govori njemački.
25.02.2016 | 13:28
Iskreno nije mi to ni palo na pamet.
@ smayoo google translate?
25.02.2016 | 13:44
govori
25.02.2016 | 14:01
ebay.de i ebay.at su zapravo isti. Mini 2012 i5 2.5, 8gb, 500gb na njemackom kosta 4500-4800kn (buy it now opcija) dok na ebay.co.uk isti košta 3550kn. Ako kupim u engleskoj još mi ostane para za ssd
25.02.2016 | 17:05
Ajde super onda. Inače je bilo obratno. Nisam pratio. Možda je trenutno neki povoljan tečaj gbp.
26.02.2016 | 15:24
Upravo mi je pobjego jedan 2012 pred nosom (u mojem slučaju tipkovnicom), ali sam sad našao još dva druga. Jedan je isto osnovni model 2012 a drugi je ovaj osnovni iz 2014. Koji bi bio bolji između to dvoje? Znam da 2014 ima noviji proc i to sve ali ga ne mogu upgradeat, što je i bio moj osnovni plan. A i ovih 1.4GHz mi baš ne uljeva povjerenje, čitao sam dosta loše recenzije o njemu...
27.02.2016 | 13:56
Evo da se pohvalim, danas ujutro me dočekao lijepi notification Popodne uplaćujem pa javim kak je prošlo.
Prilozi:
27.02.2016 | 15:21
Super. Jel to novo ili rabljeno?

Gledam malo na ebay UK, Macbook pro retina 15 2.5GHz, 2015 se cijeni oko 1400 £. Bitno jeftinije nego kod nas!
27.02.2016 | 15:46
Rabljeno naravno ali ima račun, barem neki dokaz da ga nije maznuo + ebay miney back guarante ako nesto ne valja sa macom.
27.02.2016 | 16:13
3400 kn za taj mini. Dobra kupnja, bravo
27.02.2016 | 19:43
iLeo kaže:
3400 kn za taj mini. Dobra kupnja, bravo

Nevidim šta je tu posebno dobro oko cijene minija modela starog 4 godine ? Ako se ne varam to je i5 2.5 gHz dual-core intel HD 3000 i 4 gb rama. Ja sam taj mini ( novi ) kupio na Filipinima 2013 g. za 550 $ kad je dolar bio oko 5.5 kn ili nešto više.
27.02.2016 | 20:15
A da ga ukradeš, još je jeftinije.
Sigurno nisi išao na Filipine po Mac Mini?
27.02.2016 | 20:51
zabac kaže:
A da ga ukradeš, još je jeftinije.
Sigurno nisi išao na Filipine po Mac Mini?

Normalno da je to kupljeno usput, jer je bilo povoljno. Baš gledam oglasnik i jedan prodaje iz zg isti takav mini s 8 gb rama i dva harda po 500 gb, za 3.800. Vjerovatno bi ga spustio na 3.400 koliko je plaćeno s e-bay

www.njuskalo.hr/macintosh/mac-mini-2.5-i5-oglas-18186262
27.02.2016 | 20:53
cariblanco kaže:

Nevidim šta je tu posebno dobro oko cijene minija modela starog 4 godine ? Ako se ne varam to je i5 2.5 gHz dual-core intel HD 3000 i 4 gb rama. Ja sam taj mini ( novi ) kupio na Filipinima 2013 g. za 550 $ kad je dolar bio oko 5.5 kn ili nešto više.

Kolko znam nalazimo se u hrvatskoj, 2016. godina je a dolar stoji na 7,1
27.02.2016 | 20:55
@cariblanco taj mac mini iz oglasa je 2011. godiste, ima usb 2.0 i stariji procesor. Ja sam uzeo model 2012.
27.02.2016 | 21:04
Cariblanco ideš šta u englesku ili filipine?
27.02.2016 | 21:20
U Engleskoj nisam nikad bio, na Filipine možda, ako dobijemo kakav novi projekat...sad pretežno pičimo po Skandinaviji ; Finska, Norveška i Švedska. Dobili smo preko KET_a jedan projekat u Salvadoru i refurbishment jedne centrale koje smo radili u Keniji oko 1975...Iranu su ukinili sankcije, možda se nešto otvori i tamo. Za sad je stanje više nego dobro, popunjeni smo za par godina

@energyman ok za navedene razloge. Nisam rekao da si loše odabrao, samo sam reagirao na post od @iLeo jer mislim da kupovina minija starog 4 godine za 3.400 kn mi ne izgleda kao dobra kupnja. Možda sam u krivu i ne pratim cijene. Mislim da je isti takav kao tvoj, ali novi na njuškalu 4850 kn

www.njuskalo.hr/macintosh/apple-mac-mini...racun-oglas-17429065
28.02.2016 | 15:07
Sad mi je pao na pamet jedan problem, kako syncati sve fajlove između MacbookProa i Minija koji je u dolasku. Na MBP već imam dvije particije (jedna za app i OSX, a druga za user folder), na miniju ću isto tako konfigurirati particije. Zanima me imate li preporuku za neki free software koji to radi. Sjećam se da sam jednom davno koristio BitTorrent Sync kojem sam doslovno označio koji folder hoću syncati, on je kreirao neki key kojeg sam zalijepio u program na drugom kompu i odredio destination folder. Ne znam je li se što promijenilo ima li boljih riješenja?
28.02.2016 | 15:50
Migration Assistant, standardni, ugrađen u OS X. Možeš preslikati sve direktno s postojećeg računala, ili s njegovog TM backupa.
28.02.2016 | 15:53
Mislio sam da mi oba kompa budu u syncu, dakle kada nešto radim na MBP, isto je vidljivo i na miniju.
28.02.2016 | 16:08
www.econtechnologies.com/chronosync/overview.html
Ali nije besplatno.
28.02.2016 | 17:53
energyman kaže:
Mislio sam da mi oba kompa budu u syncu, dakle kada nešto radim na MBP, isto je vidljivo i na miniju.

Čemu to? Sve isto ili samo neke file-ove?
Mrežni disk je meni najzgodniji. Sve se radi na njemu ili program za sinkronizaciju kako je predloženo.
28.02.2016 | 18:14
Sve mora biti isto, ako radim na poslu u photoshopu i after effectsu hocu doma nastaviti na miniju i moraju me docekati isti projekti i materijali koje koristim.
Razmisljao sam i ja o mreznom disku ali zasto bi bezveze zauzimao prostor na samom disku. Docoljno mi je samo da se usporedi sadrzaj na jednom i drugom disku i da se prebaci ono sto je izmijenjeno ili ne postoji na drugom disku. Doslovno hocu napravit mirror hardova.
28.02.2016 | 18:35
Oblak ne dolazi u obzir? Ne mislim DropBox i takvi. već ga sam napravi na nekom NAS-u ili čak i DropBox.
01.03.2016 | 09:43
Kako su ti rekli - uzmi Dropbox pretplatu, metni Documents folder u njega i to je to.

Samo se nadam da imaš brzi upload i na poslu i doma, jer afx i psd fileovi od gigabajta će ti se na sporoj vezi uploadati cijeli dan i noć, što ti je jasno
01.03.2016 | 10:46
Po mom iskustvu, veća je vjerojatnost da mu nije jasno. Meni se već desetak ljudi u zadnjih 2 godine žalilo kako im te cloud usluge "ne rade kako treba" i onda ispadne da očekuju da im se gigabajtni fajlovi uploadaju momentalno (ali doslovce - momentalno)
01.03.2016 | 11:25
@smayoo ne znam zašto misliš da mi ne bi bilo jasno ?
Upravo iz tog razloga želim izbjeći DropBox i ostale cloud servise. Zato sam i linkao BitTorrent Sync kojeg sam svojedobno koristio i bio je predobar. Nema uploadanja na servere nego direktna komunikacija sa kompa na komp. Brzine prijenosa su mi bile i po 2.5MB/s. No čuo sam da po novom ne dozvoljava linkanje home foldera, nego moram svaki folder unutar njega linkati.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO