Nabavka Mac Minija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nabavka Mac Minija

01.03.2016 | 12:07
Čuj, kakve veze ima da li uploadaš na cloud server, ili preko bittorrenta? Uvijek si limitiran brzinom svog vlastitog uplinka. To što u slučaju korištenja cloud servera treba sadržaj još downloadati na drugo računalo - zapravo ne mijenja bitno na stvari, jer je downlink u pravilu deset i više puta brži od uplinka.
Ako ti je brzina prijenosa bittorrentom bila 2,5 Mb/s (Mb/s ili MB/s?), to je jedino moguće ako imaš dako brz uplink.
Ako imaš, super, onda će ti i cloud rješenje biti gotovo jednako brzo, a puno pouzdanije.

@smayoo ne znam zašto misliš da mi ne bi bilo jasno ?

Pa evo, time što si napisao si pokazao da ti nije baš sasvim jasno.
01.03.2016 | 12:47
energyman kaže:
@smayoo ne znam zašto misliš da mi ne bi bilo jasno ?
Upravo iz tog razloga želim izbjeći DropBox i ostale cloud servise. Zato sam i linkao BitTorrent Sync kojeg sam svojedobno koristio i bio je predobar. Nema uploadanja na servere nego direktna komunikacija sa kompa na komp. Brzine prijenosa su mi bile i po 2.5MB/s. No čuo sam da po novom ne dozvoljava linkanje home foldera, nego moram svaki folder unutar njega linkati.

Ako ti file putuje s tvog kompa negdje brzinom oko 2,5MB/s, to ti je onda upload oko 20 megabita... moguće da i imaš, ne tvrdim
01.03.2016 | 13:12
Kao što sam i napisao 2.5MB/s.
Ono što žeim reći je da sa cloud servisima: Dropbox, OneDrive, Mega.. nikada nisam postigao toliku brzinu uploada, dok prilikom korištenja BitTorrent Synca postižem navedene brzine, tj. maksimalnu brzinu uploada koju mi pruža provider (blaženi Amis ).
Zato i tražim neko riješenje koje je slično BTSyncu, koje ne koristi upload na server pa opet skida sa njega nego ide direktno sa kompa na komp.
01.03.2016 | 14:34
A jesi li provjerio link koji si dao?www.getsync.com Izgleda da radi ono što trebaš bez obzira na OS.
01.03.2016 | 20:56
Probao sam i ne mogu oznaciti home folder, neda mi...ne znam zasto. Imam previse subfoldera da oznacavam svakog pojedinacno.
02.03.2016 | 10:50
Ok. Ispričavam se, očito znaš o čemu pričaš. Ne znam zašto nisi nikad uspio postići istu brzinu uploada s Droboxom kao s torrentom. Ja jesam, bez frke. Za neko rješenje kakvo ti tražiš - ne znam.
02.03.2016 | 11:21
radi dropbox relativno brzo... ali ne uvijek... meni recimo trenutno ide 0,8MB što je otprilike brzina mog uploada... znam da je nekad i sporije...
02.03.2016 | 11:25
Ja sam povremeno u ustanovi koja ima simetričnu vezu 10 Gb/s, u vrijeme kad skoro nikog nema. File od 2 GB se uploada na Dropbox u par sekundi. Svaki put.
02.03.2016 | 11:30
aha... iz duplih stripping raid polja? i to ssd

edit: ili je nešto puno kompleksnije od korisničkog kompjutera?
02.03.2016 | 16:29
Šta briješ ti?
SSD vulgaris, SATA III. Brzina čitanja je 500-600 MB/s, a isto tako i uploada. Ethernet je 1 Gb/s, veza na net 10x brža (a u takva vremena ne koristi je skoro nitko osim mene). Dakle, usko grlo je SATA III. 2 GB za 3-4 sekunde. Možda 5-6. Kako rekoh - "u par sekundi".
02.03.2016 | 18:28
Gigabit... Dakle oko 125MB/s ne računajući kontrolne pakete
Točnije 16 sekundi za 2 gigabajta fajl... Ovako teoretski
Ali kako god, to je brzo... Mene katkad dropbox zezao prije... Ali evo cijeli dan mi radi oko 6mbps koliki mi je uplink
02.03.2016 | 19:04
Fakat... Imaš pravo. Gle, sad mi je čudno... Moram provjeriti. Moguće je da stroj u laboratoriju ima optičku mrežnu karticu.
02.03.2016 | 19:24
Ne mozes kroz gigabitnu mrezu toliko progurati niti u teoriji. Gigabit je u pikovima, a ne konstantno. 2GB za par swkundi nikako, prije par minuta.
02.03.2016 | 20:37
Da. Slažem se. Kad budem opet tamo provjerit ću. Bit će da ima bržu mrežnu vezu.
02.03.2016 | 22:20
zabac kaže:
Ne mozes kroz gigabitnu mrezu toliko progurati niti u teoriji. Gigabit je u pikovima, a ne konstantno. 2GB za par swkundi nikako, prije par minuta.

Nema tu nekih peak-ova, nije to wifi... Ne ide baš punih teoretskih 125MB po sekundi, ali 100-115 ide konstantno ukoliko se radi o kvalitetno brzom ssd-u
03.03.2016 | 06:44
Teoretski bi mozda i islo u lokalnoj mrezi s brzim ssd-ovima. Ovdje se govorilo o DropBox-u koji mislim sam ima neka ogranicenja po pitanju brzine. Proucavao jer su mi blokirali racun radi generiranja prevelikog prometa. DriveOne mislim nema tih ogranicenja.
05.03.2016 | 10:14
Evo mali update:

27.2. - osvojio aukciju i platio mac. Javio sam odmah selleru da je uplaćeno i da mi javi kada pošalje item.
1.3. - pošto seller nije ništa javio, pošaljem mu poruku da pitam, kaže sori poslano danas, ali nikako da oznaći da je item shipped da mogu pratit di se nalazi. Opet ja njemu poruku da mi da tracking on opet sori sori. Al ne vjerujem da bi me zeznuo jer je od 2003. na ebayu i ima 100% feedback.
2.3. - aktivan je tracking od UPS-a i pratim da se parcel kreće po UK i deliveran na neku adresu

Nakon sati i sati guglanja skužim da se Mac šalje preko nekog Global Shipping Programme koji je aktivan u UK.
Dakle seller pošalje to u neki warehouse u UK i plaća samo lokalnu poštarinu, oni ga u verhausu prepakiraju ispune formulare za carinu itd i onda odaberu carriera koji je najpogodniji za destination country.
Kad mi nije pao mrak na oči..... Čitam ebay community sve sama loša iskustva, fali pola stvari ljudima u kutiji, nikada dostavljeno blabla....polako panika.
Nije mi tolko ni do novaca ali stvarno hoću svoj Mini
I tako pratim ja razvoj situacije kad ujutro pristigne notification da su shippali preko DPD-a.

Screenshot2016-03-0510.19.30.png

Koliko sam vidio estimated time je 6 dana za hrvatsku pa se to poklapa sa ebay-ovim predictionom (11.3.).

Javljam dalje updateove kako budu dolazili ali bitno da je Mini na putu
05.03.2016 | 11:08
Čak ni CityExpress nije tako loš kao DPD. Ne potpisuj ništa dok ne otvoriš paket i uvjeriš se da je unutra sve cijelo jer njihova priznanica kaže (small print) da svojim potpisom potvrđuješ da si pošiljku preuzeo u urednom stanju.
05.03.2016 | 11:32
Jel smijem ja to napravit? dozvoljavaju otvaranje paketa itd? Znam da je Overseas to kao nudio ali sam citao da dosta puta nedaju to. A i kaj da napravim ako nađem da nije u dobrom stanju. Ne mora bit da je do njih, možda su zeznuli u Pitney Bowesu gdje su prepakiravali original pakiranje koje je seller poslao. Čak i da nešto ne valja moram riješavati preko eBaya(?)
05.03.2016 | 17:19
Ključna stvar je u tome što točno potpisuješ. Ako potpisuješ da si primio pošiljku, točka, kao kad ti pošiljku isporuči HP Express, potpišeš, nema frke. Svojim potpisom jedino potvrđuješ da si primio zamotuljak (veći ili manji, ili kakav god) na kojem piše tvoja adresa. Ali sjećam se da je kolegu upravo DPD naguzio jer na njihovom obrascu sitnim slovima piše da primatelj svojim potpisom potvrđuje da je pošiljku primio neoštećenu i u ispravnom stanju. Dakle, pročitaj pažljivo tekst na papiru kojeg potpisuješ.

A ako je do oštećenja pošiljke došlo u transportu, s Ebayem nećeš riješiti ništa, kao ni s prodavateljem, ako nisi platio osiguranje (shipping insurance).
06.03.2016 | 06:01
ili razmisljati pozitivno i kontat gdje ga staviti i slicno.
08.03.2016 | 08:08
prodajem ti ja Mini late 2014, i5 na 2,6Ghz, 8gb memorije, ubačen SSD od 128 gb, kutija, račun, garancija još mjesec dana..

i to sve za samo 4000 kn!

javi se pa se dogovorimo!
08.03.2016 | 08:19
Na putu mi je malac iz UK + dodatni SSD 256gb i RAM (16gb) sve to za nekih 3700
08.03.2016 | 08:29
VanjusOS kaže:
prodajem ti ja Mini late 2014, i5 na 2,6Ghz, 8gb memorije, ubačen SSD od 128 gb, kutija, račun, garancija još mjesec dana..

i to sve za samo 4000 kn!

javi se pa se dogovorimo!

jel bilo zeznuto ugradit ssd umjesto hdd ? (znam da na 2014 je malo otezano doci do svega)

i nesto sam citao da na osx ne radi trim ako nije ssd koji je dosao uz mac ?
08.03.2016 | 09:13
Nije toliko komplicirano ugraditi SSD, ja sam napravio bez problema u sat vremena. Sto se trima tice:

arstechnica.com/apple/2015/06/latest-os-...or-third-party-ssds/
08.03.2016 | 09:22
Ja bi htio kupiti jedan mini 2012 i7 2.3... Ako tko razmišlja o prodaji... tu sam
08.03.2016 | 13:31
iskreno, nisam ja ugradio SSD, ali isto sam gledao upute i nije tako strašno..

trim radi sa TRIM ENABLER bez problema..

@mruzic - zašto baš želiš taj mini 2012? ovaj 2014 mora biti bolji sigurno!
08.03.2016 | 16:16
Mac mini 2012 i7 2.3ghz je jaci nego ovaj iz 2014 i5 2.6 ghz. 2014. Model 2014. ne mozes bas upgradeat, dok 2012. mozes gotovo cijelu utrobu zamijeniti. http://barefeats.com/macmin14.html
08.03.2016 | 17:41
energyman kaže:
Mac mini 2012 i7 2.3ghz je jaci nego ovaj iz 2014 i5 2.6 ghz. 2014. Model 2014. ne mozes bas upgradeat, dok 2012. mozes gotovo cijelu utrobu zamijeniti. http://barefeats.com/macmin14.html

Imaš jednog na oglasniku www.njuskalo.hr/macintosh/apple-macmini-...b-ram-oglas-18333044

Mada mislim da je preskup.
08.03.2016 | 18:34
Mislim da je dxdandy isto ovdje. Nego, 16 mjeseci star Mini s kraja 2012te.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 22 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, m@xym, Riba, robee, rusty, temeljnik, Anonimci (481)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO