05.03.2016 | 10:14
Evo mali update:
27.2. - osvojio aukciju i platio mac. Javio sam odmah selleru da je uplaćeno i da mi javi kada pošalje item.
1.3. - pošto seller nije ništa javio, pošaljem mu poruku da pitam, kaže sori poslano danas, ali nikako da oznaći da je item shipped da mogu pratit di se nalazi. Opet ja njemu poruku da mi da tracking on opet sori sori. Al ne vjerujem da bi me zeznuo jer je od 2003. na ebayu i ima 100% feedback.
2.3. - aktivan je tracking od UPS-a i pratim da se parcel kreće po UK i deliveran na neku adresu
Nakon sati i sati guglanja skužim da se Mac šalje preko nekog Global Shipping Programme koji je aktivan u UK.
Dakle seller pošalje to u neki warehouse u UK i plaća samo lokalnu poštarinu, oni ga u verhausu prepakiraju ispune formulare za carinu itd i onda odaberu carriera koji je najpogodniji za destination country.
Kad mi nije pao mrak na oči..... Čitam ebay community sve sama loša iskustva, fali pola stvari ljudima u kutiji, nikada dostavljeno blabla....polako panika.
Nije mi tolko ni do novaca ali stvarno hoću svoj Mini
I tako pratim ja razvoj situacije kad ujutro pristigne notification da su shippali preko DPD-a.
Koliko sam vidio estimated time je 6 dana za hrvatsku pa se to poklapa sa ebay-ovim predictionom (11.3.).
Javljam dalje updateove kako budu dolazili ali bitno da je Mini na putu