Nabavka Mac Minija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nabavka Mac Minija

08.03.2016 | 19:21
VanjusOS kaže:
@mruzic - zašto baš želiš taj mini 2012? ovaj 2014 mora biti bolji sigurno!

Mini 2014 je kuruzetina. Namjerno osakaćen da bi prodavali više iMacova
09.03.2016 | 07:26
Riba kaže:
Mislim da je dxdandy isto ovdje. Nego, 16 mjeseci star Mini s kraja 2012te.

Ola, jep ja svog minija prodajem. Dobro nije 16 mjeseci nego 17 mjeseci star. Da to je model Late 2012 ali je izvadjen iz kutije i prvi put pokrenut 2014.g. sredinom 10 mjeseca pa po tome racunam kada mu je garancija krenula. Inace je star 4 godine ali barem jede ovo nove minije za dorucak.
A cijene je takva kakav je, moze biti i visa ili niza...stalno netko zove i cak im i cijena ok, ali ako moze neka zamjena koja meni nije interesantna. Sto se mene tice ja ga ne dam ispod a ne moram ga ni prodati. Ne prodajem sto mi treba novac, vec sto si planiram kupiti nesto drugo, a kako stekam svaki mjesec sa strane koju kunu mozda i maknem oglas uskoro i ostavim ga . Hvala bogu da mogu.

LP!
09.03.2016 | 12:31
UPDATE:

Screenshot2016-03-0913.10.22.png

Baš me zanima koliko treba od Maribora do Zagreba
Najbolje od svega je to kaj mi stari sutra ide u Maribor na neki sastanak ali mislim da je sad pre kasno da mijenjam adresu za dostavu.
09.03.2016 | 13:12
energyman kaže:
UPDATE:

Najbolje od svega je to kaj mi stari sutra ide u Maribor na neki sastanak ali mislim da je sad pre kasno da mijenjam adresu za dostavu.

brzo to... samo neki sortirni centar valjda... možda i danas bude u zg... meni je puno gore, naručim nešto express dostavom i stigne za par dana u zg, a onda još par dana čekam da dođe u dubrovnik!
10.03.2016 | 09:16
Evo ga! Dolazi za 2 sata
10.03.2016 | 09:20
slika!! nadam se da neće biti cigla
10.03.2016 | 09:42
Ide i video odmah, al nemam adapter eu na uk. Imam doma par ovakvih kablova viška, ne znam jel mogu to puknut u minija, nadam se da su univerzalni...
Screenshot2016-03-1009.52.16.png
10.03.2016 | 09:50
energyman kaže:
UPDATE:

Koliko vidim, treba više od 24 sata od Maribora do Zg, s čim ti to putuje ? Meni je bicikl stigao iz švabije za manje od 20h, a od Maribora do Zg je došao za dva i pol sata s UPS_om.
10.03.2016 | 10:01
Od dna prema vrhu
Screenshot2016-03-1010.10.13.png
10.03.2016 | 13:14
Konačno je došao i taj dan. Postao sam ponosni vlasnik Mac Minija.

Dostavljač pozvonio, donio paket, sve ok bilo. Stvarno je dobro zapakirano i osigurano, jedva sam skinuo ljepljivu traku, još je neka gumena pa ide teže.

Spojio sam sve kresnuo i radi
Seller je zaboravio obrisati svoj account a ima šifru gore. Probao sam sve kombinacije ali ništa ne pali. Fino puknuo u recovery i pobrisao cijeli disk.
DiskMakerX sad na MBP radi bootabilni USB.

image.jpeg

image_2016-03-10.jpeg
10.03.2016 | 13:28
Čestitam! Uživaj!
10.03.2016 | 13:35
Čestitam u naka te dugo služi.

Nego oprosti ako je bilo a ja ne vidjeh, jesi mozda gdje stavio link od koga si ga uzeo, jel bilo jos kakvih dodatnih davanja i sl. ?

Hvala !
10.03.2016 | 13:51
Nisam stavio link jer je to neki lik prodavao svoj komp, ne bavi se ince prodajom.

Dodatnih davanja nema. Ono sto platis na checkoutu je finalna cijena.
10.03.2016 | 14:37
energyman kaže:
Nisam stavio link jer je to neki lik prodavao svoj komp, ne bavi se ince prodajom.

Dodatnih davanja nema. Ono sto platis na checkoutu je finalna cijena.

Ako nije tajna, koliko te na kraju izaso ? Mozda bih starcima uzeo.
Koji je to monitor?

thx !
10.03.2016 | 16:41
Naravno da nije tajna

Dotični Mini me na aukciji ispao 352GBP što iznosi oko 3400 kuna. U toj cijeni mi je bila uključena i poštarina za taj neki GSP (global shipping programme). Stigao je za točno 12 dana. Dodatnih davanja nema apsolutno nikakvih. Zvao sam Carinu, UPS i DPD i svi su mi rekli doslovno: "To vam je ko da šaljete paket iz Splita do Zagreba", tako da si potpuno siguran što se tiče carine i poreza.

Monitor je HP Pavilion 27 xw, FullHD 27", možeš ga nabaviti u Svijetu medija za 1800 i nešto sitno kuna.

Ako ima još pitanja tu sam
10.03.2016 | 17:58
energyman kaže:
Naravno da nije tajna

Dotični Mini me na aukciji ispao 352GBP što iznosi oko 3400 kuna. U toj cijeni mi je bila uključena i poštarina za taj neki GSP (global shipping programme). Stigao je za točno 12 dana. Dodatnih davanja nema apsolutno nikakvih. Zvao sam Carinu, UPS i DPD i svi su mi rekli doslovno: "To vam je ko da šaljete paket iz Splita do Zagreba", tako da si potpuno siguran što se tiče carine i poreza.

Monitor je HP Pavilion 27 xw, FullHD 27", možeš ga nabaviti u Svijetu medija za 1800 i nešto sitno kuna.

Ako ima još pitanja tu sam

a koji je to mini ?
10.03.2016 | 18:27
Late 2012
10.03.2016 | 22:39
Super, drago mi je da je sve ok prošlo, nego spominjao si dodatni ssd i 16 gb rama, jel i to sliglo ili ?
  • txh
  • Korisnik
  • 1
11.03.2016 | 11:56
Pozdrav svima, da se nadovežem na ovu temu i ja isto ramišljam nabaviti jednog minija. Nudi mi se vrlo jeftino mid 2011 model sa i5 2.5ghz (ta verzija ima dediciranu grafičku AMD Radeon HD 6630M), 4gb rama i 500gb harda. Ono što mene muči je šugavi USB 2.0. Nije da nešto koristim eksterne diskove ali opet nadam se da neće biti pre sporo. Glavno pitanje je zapravo koliko je drastična razlika između tog i late 2012 modela (base model)?
Zahvaljujem
11.03.2016 | 16:56
Taj 2011 je bolji od base modela 2012
11.03.2016 | 18:10
energyman kaže:
Ide i video odmah, al nemam adapter eu na uk. Imam doma par ovakvih kablova viška, ne znam jel mogu to puknut u minija, nadam se da su univerzalni...
Screenshot2016-03-1009.52.16.png

Apple veli:
Line voltage: 100-240V AC
Frequency: 50Hz to 60Hz, single phase
Maximum continuous power: 85W

Ovo ti pase svigdje.
11.03.2016 | 18:14
txh kaže:
Pozdrav svima, da se nadovežem na ovu temu i ja isto ramišljam nabaviti jednog minija. Nudi mi se vrlo jeftino mid 2011 model sa i5 2.5ghz (ta verzija ima dediciranu grafičku AMD Radeon HD 6630M), 4gb rama i 500gb harda. Ono što mene muči je šugavi USB 2.0. Nije da nešto koristim eksterne diskove ali opet nadam se da neće biti pre sporo. Glavno pitanje je zapravo koliko je drastična razlika između tog i late 2012 modela (base model)?
Zahvaljujem

Ne zamaraj se s USB2. Ako baš trebaš za pretovariti velike količine podataka, ja bi koristio
Thunderbolt port (up to 10 Gbps) - skupo i brzo
ili
FireWire 800 port (up to 800 Mbps) - puno jeftinije i sporije
ili
Four USB 2.0 ports (up to 480 Mbps) - najsporije ali i jeftino
ili
Gigabit Ethernet port - brže, ali skuplje
  • txh
  • Korisnik
  • 1
11.03.2016 | 21:55
smayoo kaže:
Taj 2011 je bolji od base modela 2012

Možeš li mi molim te dati neke konkretne argumente
11.03.2016 | 22:21
Instaliraš Mactracker pa usporediš.
Oba modela imaju isti proc, isto RAM-a, isto HDD-a, samo što ti 2012 ima Intel grafulju koja video RAM uzima od glavnog RAM-a, a 2011 ima bitno jaču AMD grafulju s vlastitim RAMom.
12.03.2016 | 09:01
Yeap, stari model ima bolju grafulju samo je pitanje za sta nekome treba stroj.
Ja bi svakako trazio i7 2012 model jer to sa 16gb rama i ssd-om radi jos uvijek jako dobro za vecinu korisnika. Ja na njemu uredno mogu raditi i dosta slozene poslove u After Effectsima, Photoshopu, FCPu i sl. Za rendanje je stvarno dosta brz, problem je ta integrirana graficka koja stvarno nije za nikakvu profi upotrebu a vec se isjeti da malo steka i u samom OSu, recimo Photos i sl. Pitanje koliko je i ova iz starog modela za to, ipak je to stroj za kucne korisnike a ne za graficki intenzivne stvari.
12.03.2016 | 09:49
Sležem se s @MoschuS. Šteta da nema veće ponude za External Thunderbolt graphics kartice, koliko sam pretraživao web, uglavnom postoje samo skupe profi kartice u robusnom kučištu, poput ovog Bizon
www.ebay.com/itm/External-graphics-card-...f:g:uLMAAOSwbdpWUIB-

Za sad još nemam potrebu za jačom grafikom, ali da su cijene malo prihvatljivije, rado bi si nadogradio i7, 16 GB i ssd s nekom boljom grafikom.
12.03.2016 | 10:18
Istrazivao sam i ja te externe gpu ali nema mi to bas smisla, ostaje problem "sporog" Thunderbolta na 2012 generaciji. Gledao sam i dugo razmisljao i o novom 5k iMacu ali to nista nije zamisljeno za heavy graficke poslove tako da sam si na kraju ostavio Mini-a za surfanje i slicne stvari i slozio brutalan PC za posao. S jedne strane mi je zao jer sam vec preko 10god iskljucivo na Macovima ali financijski mi to jednistavni nema smisla. Za cca 16k kn sam slozio nesto sto bi me od Applea doslo preko 40k kn :/
  • txh
  • Korisnik
  • 1
12.03.2016 | 13:00
Baš sam noćas malo istraživao razliku između procesora u 2011 i 2012 i ispada da je i5 iz 2012 u sintetičkim testovima jači oko 1% lol.
Sa grafom je sve jasno...
Jedino frekvencija memorije iznosi 1333mhz dok je kod 2012 1600mhz. Ima li to neke drastične razlike?

Mac bi koristio za surfanje, tekst, programiranje, nešto fotošopa i video montažu u final cut prou.
Ako mrvicu duže renderira to mi nije nikakav problem, renderirao sam trosatne FullHD videe na svojem MBP 2012 i nije ispalo toliko strašno (duljina renderiranja).
12.03.2016 | 16:42
Brzina rama ti nije toliko bitna, to su male razlike vidljive jedino u benchmarcima. Zasto ne ides na i7? Da li je tako velika razlika u cijeni? i5 ima 2 jezgre, i7 ima 4. Razlika je velika i i7 ce ti sigurno biti duze upotrebljiv.
  • txh
  • Korisnik
  • 1
12.03.2016 | 17:07
Mislim da je netko linkao jedan i7 2012 koji je 7500kn. To mi je izvan budžeta tako da otpada. Opet kazem, nije mi problem u brzini renderanja. Isto tako ovaj 2014. Ima još sjeb.... Procesor i5 na 1,4ghz pa si nekako mislim da ce ovaj moj 2,5ghz mozda duze trajati
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 22 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO