20.12.2017 | 11:19
dpasaric kaže:
Da, ovo što kaže Smayoo je jedini način u kojem vidim da netko želi iMac Pro - kao stroj u najmu.
Čekamo modularni Mac Pro 2018. godine!
Mene zanima ona ekonomska strana: Ako uzmemo stroj pod a) u najam ili pod b) da ga kupimo + isto tako software, najam ili kupnja (recimo Auto CAD + ostalo potrebno) + damo plaću radniku za tim strojem + stalni mjesečni troškovi...
Znači, naveo sam samo ono što je neizbježno za profesionalnu primjenu.
Recite mi, koji to posao s njime moraš obavljati, da bude isplativ. I za koga? I koliko ima takvih poslova u HRV? Odnosno, koje vrijeme je potrebno da se isplati? Ja mislim daleko veće, nego će sam stroj biti hardverski dovoljan.
Nije moja grana profesije, pa ne znam. Možda se varam, ali onako laički pretpostavljam - neisplativo.
Možda me razuvjerite, ali ako se uzima u najam, licencu za software plačaš za vremenski period (npr. kvartalno), i uvijek imaš zadnju verziju.
Ako plačaš i najam hardware-a, sigurno ti nije konstantno potreban najjači i najnoviji model odnosno jako malo je takvih kojima jest potreban...
To da je stroj savršen - uopće ne treba ni spominjati, ALI jednostavno mi nema logike da se proda puno komada (pogotovo u HRV)...
Jedina logika koju eventualno vidim je: ima se - može se