iMac ili MacBook Pro
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac ili MacBook Pro

28.02.2018 | 09:14
Poštovani,
Prvo, pozdrav svima na forumu. Nov sam i drago mi je da sam ovdje
Ovo ljeto si planiram uzeti neki Mac hardware. Imam iPhone i iPad Pro 10,5 koji me izvrsno služe.
No, iako sa iPadom mogu obaviti 90% stvari, za onih 10% mi treba punokrvni macOS. Ono za što mi treba računalo je surfanje, mail, prezentacije, pisanje dokumenata (poslijediplomski), gledanje filmova i ostale osnovne stvari.

S obzirom na ovu situaciju i uređaje koje imam što mi preporučujete?
Uzeti iMac ili MacBook Pro ili neka treća opcija?

Svakako mislim pričekati do ljeta dok nadograde hardware na (nadam se) novu generaciju procesora - isplati se pričekati

Nisam još posjedovao Mac i zato mi svaki vaš savjet i pomoć dobro dođe. Hvala!
28.02.2018 | 10:07
Ako se ikada vidiš da će ti trebati taj stroj na više od jednog mjesta, nemoj gledati iMac, za sve ostalo, da, pričekaj refresh da vidimo što će izbaciti.

Mini ako dobije ljubavi kakve ljudi očekuju bi mogla biti izvrsna kupnja, a to će onda biti i stroj koji ćeš ipak moći preseliti s vremena na vrijeme ako se ukaže potreba, a da opet s druge strane ne kupuješ laptop.

Ako je macbook već sada nešto gdje se vidiš, onda zanemari komplenu desktop priču.
28.02.2018 | 12:18
Teško mi je reći gdje se vidim jer ne poznajem toliko dobro Apple laptope i stolna računala.
Mislim, s obzirom na moje potrebe i najlošiji laptop ili računalo bi moglo obaviti posao jer se ne bavim uređivanjem slika, videa, cad programima ili sl. No, želim Apple jer bih, s obzirom na iPhone i iPad, dobio vrlo dobar i povezan sustav.

Najviše pišem dokumente i surfam tako da mi se zato sviđa ideja sa iMacom (veliki ekran koji je ugodan za rad). 95% vremena laptop mi stoji na stolu jer nemam naviku nositi ga na predavanja. A pošto imam iPad on je dovoljan za to ili da ga spojim na TV pa za pogledat film ili slično...

A druga stvar je da se selim barem jednom u dvije-tri godine pa mi je po tom pitanju iMac loš jer je velik.

MacBook je praktičan, ali 13” mi je premalo, a 15” je preskup s obzirom na moje potrebe...

Tako da stvarno više ne znam...
28.02.2018 | 14:01
Hmm ako ti je 15" preskup onda bi i imac mogao doletiti u tu kategoriju. No s druge strane i polovni bi mogao biti odličan. Osobno bi ti poreporučio imac kao vlasnik 2 modela do sada. Iako možda se seliš češće nego prosjek to ne znači da je će on raditi problem. Ambalaža je idealana za transport i ukoliko se odlučiš na njega nemoj je nikako baciti. Tako da iz te perspektive nema ga razloga isključiti.

Dodatno kao ipad user očito je da ti neće trebati macos stalno sa sobom, tako da imac ili mac mini opet dolaze u obzir. Pričekaj svakako još koji komentar tu na formu i ako možeš keynote koji ide na ljeto da vidiš što se kuha novo u Apple taboru, pa onda odluči.

Vjerujem da si bacio oko na oglasnik također da vidiš što se nudi, a ako nisi svakako pogledaj.
28.02.2018 | 17:13
A u biti i nije 15” MacBook preskup, u odnosu na 27” iMac koji gledam, ali nekako mislim da nije pravi proizvod za mene jer neću nikada koristiti njegovu portabilnost na način kako to drugi ljudi čine, a nedostajat će mi lijep i prostran radni prostor.
Hvala na savjetu. U pravu si; ako se sačuva ambalaža i nije toliki problem. Gledao sam što ima u ponudi i iznenadilo me da ima toliko artikala, lijepa je ponuda. Samo, svakako čekam do ljeta da vidim što nam je Apple lijepoga pripremio za ovu godinu.
28.02.2018 | 19:06
Zašto 27"? Ako već gledaš iMac za navedene potrebe ti je dovoljan i ulazni iMac 21,5". Jbg, nitko ti to ovdje ne spominje, ali tko kaže da će ti macOS odgovarati za tvoje potrebe?
28.02.2018 | 19:49
Za to što ti treba, kupi Mini i spoji ga na svoj TV.
28.02.2018 | 20:35
smayoo kaže:
Za to što ti treba, kupi Mini i spoji ga na svoj TV.

Zapravo još bolja misao i 100% istinita.
28.02.2018 | 20:53
Ja sam kupio laptop koji je non stop doma. Da mogu vratiti vrijeme, uzeo bih iMac.
Ove selidbe koje spominješ - nemoj baciti kutiju i to je to.
Zbog njegovog specifičnog oblika specifična je i kutija, ali će ga štititi pri selidbama.
  • Daddo
  • Posjetitelj
28.02.2018 | 21:27
Kao ponosni vlasnik jednog i jedinog Apple računala, dajem još jedan glas za Mini.

Zašto baš Mini?

Znatno je jeftiniji i od MB-a i od iMaca. Dovoljno je malen da ga možeš ponijeti sa sobom kud god ideš. Spajaš ga na monitor ili TV po želji. Dovoljno snažan za sve što si nabrojao.

Zadnja generacija mac minija je iz 2014-e i premda je uređaj odličan ima jednu bitnu manu - radna memorija je zalemljena na matičnu ploču i nije dogradiva, tako da što si kupio - imaš. A kupiti možeš 4,8 ili 16 GB modele. Cijene od 4600 na više. Osobno imam model sa 16 GB rama i ne vjerujem da će mi ikad trebati bolji i snažniji stroj od toga.

Ako pronađeš polovni model iz 2012-e to je još isplativija kupnja jer će ti snagom i više nego biti dovoljan a ima puno više prostora za nadogradnju (i memorije i diskovnog prostora).
28.02.2018 | 21:39
Progutalo mi je komentar, pa možda ispadne dupli. Ako je tako, molim admina da jedan obriše.

Što se tiče Mac Mini kompa, on je prelijep. Meni osobno samo smeta što nema mogućnost (osim rabljenog) kupovine Appleovog monitora, pa da je sve 
28.02.2018 | 22:47
Imao sam prilike koristiti macOS neko vrijeme i jako mi se svidio zbog jednostavnosti, intuitivnosti i vrhunske integracije sa iOS-om pa zbog toga bih htio Mac.
TV nemam, tako da ta opcija jedino dolazi u obzir ako kupim još i monitor.
Zapravo možda 13” MacBook ili MBP te monitor i nije loša ideja? U tom bih se slučaju mogao riješiti iPada...

Mac mini je zaista lijep i praktičan, ali je zastario i nema ovih novih portova tako da dugoročno ne znam koliko bi se isplatilo. Jer, u biti, kad si kupujem komp volim uzeti nešto što je jače od onoga što meni realno treba upravo zato da bude što je moguće dulje uporabljiv i da, nakon nekoliko godina uporabe, performanse budu ok. To je moja neka logika...

Ono što mi se zasad čini ok jest ili 27” iMac (zbog velikog i lijepog ekrana i zato što mi portabilnost nije imperativ) ili kompromis sa MacBookom i monitorom...

28.02.2018 | 23:24
Eto iz istog razloga sam ja kupio imac. Nakon 7 godina još jedan i uvijek max hw unutar koliko ide... Baš zato da izdrži zub vremena (a oni nisu baš prijateljski raspoloženi za nadogradnju).

Držimo svi skupa fige da dođe jedan krasni modularni up-to-date mac mini i riješen problem :d. U protivnom idi na imac 27, nećeš požaliti
01.03.2018 | 14:07
ivan.ocd kaže:
Mac mini je zaista lijep i praktičan, ali je zastario i nema ovih novih portova tako da dugoročno ne znam koliko bi se isplatilo.

Za to što si nabrojao, moja supruga koristi Mini iz 2010 godine, na OS 10.6.8. I super je zadovoljna. Dugoročno (je li ti 7 godina dovoljno dugoročno? ), tih 5000 Kn koliko smo ga platili, isplatilo se, brate, samo tako...
01.03.2018 | 22:25
Sad zapravo shvaćam zašto u Apple svijetu najnoviji hardware i bjesomučno nabrijavanje specifikacija nisu toliko bitni za iskustvo i rad u Apple ekosistemu kao što je to u Windows svijetu. Jer, Windows je takav sustav da ni ne znam kakav hardware ne može pomoći da iskustvo rada, onaj feeling da sve ide glatko i jednostavno, čak i na starijem hardwareu, bude na istoj razini na kojoj je na Macu. Mac je zaista ispoliran da radi dobro na hardwareu s kojim dolazi. Zato je meni teško shvatiti kako netko primjerice može još uvijek raditi na Mac miniju iz 2010. ili 2014. ili zašto bih uopće i razmišljao u kupnji npr. iMaca iz 2015. i ostali takvi primjeri. Sva logika, koju imam kao Windows korisnik je da je takav uređaj zastario i da korisničko iskustvo nije na nivou, a u biti uz dobar spoj između hardwarea i softwarea, kao što je slučaj sa macOS-om sve bude na visini zadatka (govorim o prosječnoj, ne profesionalnoj uporabi).
To je pozadina s kojom dolazim u nešto meni novo pa mi nemojte zamjeriti ako sam dosadan. I ispravite me ako griješim sa ovim ili općenito sa nekim predodžbama o Macu.
01.03.2018 | 22:48
Otprilike tako. Naravno, uvijek ovisi kakva imaš očekivanja i koje su ti objektivne potrebe. Tvoje (koje si nabrojao) su vrlo osnovne. Ja svoj MBP 15" koristim za posao, u pogonu je u prosjeku 12 h dnevno (u prosjeku 6-7h na terenu, ostalo u uredu ili doma), a gotovo nijedan dan otkad je kupljen nije radio manje od 4h. Podebljao sam ga na 16 GB RAM jer koristim AutoCAD (aktualna verzija, 2018) i/ili alternativni CAD softver, koji traži puno memorije i ponekad još jednu do dvije virtualke (windows XP i windows 7, radi specifičnih softvera kojih nema za Mac). Stavio sam i SSD kad je dovoljno pojeftinio, ali i prije toga sam bio zadovoljan jer sa 16GB RAM nije nikad zaswapao memoriju (CAD s jako kompleksnim nacrtom i dvije windows virtualke istovremeno).
Sve to, dakle, na MBP 15" non-retina model Mid 2012, OS 10.11.6. Komp je star 5 godina. U uredu imam cca jednako star Apple Thunderbolt Display 27" koji je ujedno i monitor, i docking station (na njega je zaštekan žičani ethernet, thunderbolt disk bay, usb tipkovnica i miš, dock za iPhone, itd.).
02.03.2018 | 10:04
S Linuxom je isto tako jedino je kolicina komercijalnih programa manja.
Prastari HP radi odlicno na Linux distribuciji dok na XP-u koji je gore bas i ne.
02.03.2018 | 10:08
Smayoo, nisam znao da si upgradeao MacBook Pro. To je mrcinica sada.
Ivane, kada u Appleu vide da neki njihov uređaj više ne može podnjeti nove nadogradnje softwarea, onda to najavi debelo ispred vremena.
Eto neki dan ti je najavio da da prva generacija  TV-a (predstavljen 2006.) neće podržavati daljnje nadogradnje, odnosno kako oni kažu, postaje obsolete.
Mislim, 12 godina je uređaj uredno updatean, i radi. A što je najbolje, radit će nakon toga roka, samo što ukoliko rikne, više ga vlasnici neće moći odvesti u službeni Appleov servis na popravak - to je jedina razlika.
  • Daddo
  • Posjetitelj
02.03.2018 | 10:13
ivan.ocd kaže:
Sad zapravo shvaćam zašto u Apple svijetu najnoviji hardware i bjesomučno nabrijavanje specifikacija nisu toliko bitni za iskustvo i rad u Apple ekosistemu kao što je to u Windows svijetu. Jer, Windows je takav sustav da ni ne znam kakav hardware ne može pomoći da iskustvo rada, onaj feeling da sve ide glatko i jednostavno, čak i na starijem hardwareu, bude na istoj razini na kojoj je na Macu. Mac je zaista ispoliran da radi dobro na hardwareu s kojim dolazi. Zato je meni teško shvatiti kako netko primjerice može još uvijek raditi na Mac miniju iz 2010. ili 2014. ili zašto bih uopće i razmišljao u kupnji npr. iMaca iz 2015. i ostali takvi primjeri. Sva logika, koju imam kao Windows korisnik je da je takav uređaj zastario i da korisničko iskustvo nije na nivou, a u biti uz dobar spoj između hardwarea i softwarea, kao što je slučaj sa macOS-om sve bude na visini zadatka (govorim o prosječnoj, ne profesionalnoj uporabi).
To je pozadina s kojom dolazim u nešto meni novo pa mi nemojte zamjeriti ako sam dosadan. I ispravite me ako griješim sa ovim ili općenito sa nekim predodžbama o Macu.

Upravo ovaj "dolazim s Windowsa" dio ti predstavlja prepreku. Naime, godina koja stoji iza naziva modela je ona u kojoj se isti pojavio. To što je to i dalje NAJNOVIJI model (recimo Minija) je drugi par rukava. No čak i takav, za sve ovošto si pobrojao, radit će posao puno pouzdanije od nekog PC-ja s Windowsima.

Ako ne montiraš 4K video i ne obrađuješ fotografije iz srednjeformatnih ili maloformatnih profesionalnih aparata, ja zaista ne znam za što bi ti moglo trebati išta više od Minija (tim više što monitor, tipkovnicu i miša već imaš).

Da li je preslab? Ako se ne igraš - nije. Ako se igraš, konzole su daleko povoljniji izbor od računalnog hardwarea.

Činjenica je da je stariji model (2012) bolji utoliko što ga je moguće nadograđivati, a još uvijek dovoljno dobar za sve što si nabrojao.

iMac i Macbook su druga priča, no čak i tu bi sa kombinacijom Air + vanjski monitor mogao proći puno jeftinije no sa iMac-om novim za tu namjenu koja ti treba.

Znači li to da je iMac neisplativa kupnja? Nikako. Samo je puuuno overkill za navedeno.

Vjerujem kako svi apple korisnici iščekuju upgrade Minija jer je evo već 4-a godina kako Mini stoji as/is, a Apple je u novu Pro seriju iMac-a ugurao Xeon procesore, možda dobijemo Mini pro sa nekim takvim xeonom i vrate nam OS X server (izbace MacOS server?)?

To je recimo nešto što bih ja osobno volio vidjeti od Applea. Ne kažem da će se desiti, no HW za to imaju... a i SW bi se dalo složit
02.03.2018 | 10:15
Ako se seliš jednom u 2-3 godine, a ostatak vremena ti računalo treba na jednom mjestu, onda nema smisla plaćati uvijek skuplji notebook. Za istu cijenu u stolnom računalom uvijek dobiješ barem 50% više snage, uvijek su desktopi bili jeftiniji.

Informacija koja je tebi ovdje bitna je ova:

koliko vremena tvoje oči provedu za ekranom računala dok si doma. Ako je taj broj sati značajan, onda nemaš što razmišljati, onda se kupuje stolno računalo s pristojnim monitorom za ugodan rad i to je to!
02.03.2018 | 10:17
Nešto sam gledao leakove na jubitou da će macOS 10.14 biti najveća promjena operativnog sustava Applea od prelaska sa devetke na X, i da će isto vrijediti i za iOS 12. Kao, to će zapravo biti jedan sustav, samo za tri uređaja - Macove, iPade i iPhone (naravno, i iPode ukoliko ih ne ukinu).
Koliko je od svega istina, vidjet ćemo.
04.03.2018 | 09:31
Hvala vam ekipa za vaša iskustva i odgovore. Puno sam toga naučio i pomoglo nam je da bolje shvatimo različite pozicije s kojih dolazimo

Kad pogledam za što mi najviše treba komp, kojim se stvarima bavim, činjenicu da ga ne trebam skoro nikada igdje nositi i da mi treba ugodan monitor zbog problema s očima, čini mi se da će kupovina iMaca biti dobar izbor.
I Mac Mini je super, ali sa iMacom dobijem sve u kompletu, i monitor i sve pa nemam brige s dodatnim kupovanjem periferije. Uostalom, dobiti vrhunski 5k monitor i super komponente za tu cijenu - iMac je stvarno best bang for the buck.

Svjestan sam da je to overkill s obzirom na moje potrebe, ali ne kupuje se Mac svaki dan pa ako je prilika uzet ću i sigurno neću požaliti

Još jednom, hvala svima na pomoći, javit ću se na ljeto kad obavim kupnju ))
20.05.2018 | 17:32
Znaci li to da cemo dobiti Xcode za iOS?
20.05.2018 | 18:19
Kako to misliš? Xcode koji bi baš radio na iOSu? Da sam razvoj radiš na iPhoneu/iPadu? Zvuči kao dosta mukotrpan posao. Zašto bi to netko htio?
22.05.2018 | 12:18
Zasto da ne Smayoo? Onda se mogu povuci kompletno iz price sa racunalima. Ubace u ponudu jos dvije nove boje za iPhone, par novih Watch narukvnica ili iPhone covera i Bog da ih vidi Eto milijuna opet svaki mjesec...

Ja nez ni sto uopce vise i prave racunala kad im u zadnje vrijeme ne ide bas od ruke
22.05.2018 | 12:46
25.05.2018 | 20:00
Pa malo se igras sa Swiftom dok gledas TV, ja bi htjela.
25.05.2018 | 20:09
Da... To je to. "Programeri" 21. stoljeća.
Više na tu temu ima npr. ovdje...
  • Daddo
  • Posjetitelj
25.05.2018 | 20:18
smayoo kaže:
Da... To je to. "Programeri" 21. stoljeća.
Više na tu temu ima npr. ovdje...

Smayooo, pa nemoj tako... STEM rulz! Pitaj Bakića i onoga što vozi Teslu isto ako meni ne vjeruješ.... (To što današnji osnovnoškolci ne znaju pravopis a škole nemaju ni krede, nema veze... idemo u revoluciju i kupovat robote).
25.05.2018 | 21:07
Bakićeva inicijativa je vrlo legitimna, koliko god da je slabo efikasna (zbog pretežno indolentnog i sindikalnim mentalitetom zadojenog nastavničkog kadra). Čovjek je prepoznao gdje je najveći deficit kadra, istovremeno je tamo i najveća dodana vrijednost (čitaj: najprosperitetnije ekonomije i najviši životni standardi su u onim zemljama gdje je najveći postotak stručnjaka u STEM području) i logično je da je smislio (kad već Ministarstvo znanosti, prosvjetna struka i ostali "šupTci" nisu) neku akciju koja bi među djecom potakla zanimanje za tu granu. Cijelu granu. Kad zainteresiraš dijete da se krene time baviti ono samo vrlo brzo shvati da su mu najveće prepreke ne one koje se odnose na savladavanje rukovanja alatom ili npr. sintakse programskog jezika, nego one koje se odnose na temeljna znanja. I onda se zainteresira i za to.

A to što "današnji klinci"

(vječna generalizacija - i mi smo isto nekad bili "Ti današnji klinci, sve smo im dali, a ništa od njih. Mi smo naganjali krpenu loptu bosonogi po šoderu, a oni imaju i tenisice, i kožne lopte i lijepa igrališta, a ništa od njih neće ispasti. Same propalice." )

ne znaju pravopis, to nema veze s Bakićem ni njegovom idejom STEM revolucije. Supruga drži instrukcije, stotine nam klinaca prošlo kroz kuću. Oni koji ne znaju pravopis, ne znaju ni matematiku, niti ih zanima programiranje. Oni koji su dobri u matematici, u pravilu nemaju problema ni s pravopisom. To je sasvim jedan drugi problem - vidi ovdje...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, saint, VanjusOS, zoranowsky, Anonimci (434)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.86 Seconds

Provided by iJoomla SEO