25.08.2018 | 19:55
Evo, da se nadovežem... I ja sam već neko vrijeme čekao trenutak i kombinirao što ću. Ponukan i ovom temom sam istražio, iščeprkao i na kraju napravio ovako...
MacBookPro 11,5 - 15" Mid 2015, i7 na 2,5GHz, 16GB RAM, 512GB SSD, AMD Radeon R9 M370X 2GB VRAM + Intel Iris Pro grafulje, rabljeni, mint condition, uređen, s godinu dana jamstva od trgovca, kupljen s
mac-store24.de za 1568,91€ + PDV.
Kako sam ga kupio u firmu, dobio sam predračun bez poreza i uplatio bankarskim swiftom, moja knjigovođa će obračunati PDV po našoj stopi kao predporez. Ako ga netko kupuje kao fizička osoba, plaća na to njemačkih 19% MWST, paypalom ili kako god.
Dostavljen DPDom, u roku od 8 dana. Čovjek je poslao pošiljku drugi dan nakon što je primio uplatu i onda je 7 dana putovalo DPD-om.
Ovaj post pišem s tog stroja. Prvi dojmovi su jako dobri. Osjećaj tipaka pod prstima je jako dobar. Nisam siguran je li u tom modelu već onaj novi butterfly mehanizam? Kolegin 13" je također 2015, njegova tipkovnica mi je čudna, kenjkava pod prstima, rekao bih da to je taj novi mehanizam. A ovo mi ne ostavlja takav osjećaj. Hm...
Inače, proces migracije me sjetio zašto je Apple zapravo dobar, bez obzira na more sitnih neshvatljviih gluposti. Spojio sam stari (Mid 2012 non retina) i novi MBP thunderbolt kabelom i nakon sat i cca 15 min sve je bilo na svom mjestu.