09.09.2018 | 22:51
smayoo kaže:
Nisam, naravno, siguran, ali rekao bih da je Dražen jedan od članova Jabučnjaka s najduljim stažem (s tim da je svoje ranije accounte ili napustio, ili zaboravio jer ga neko vrijeme nije bilo s nama), a on će nam to potvrditi.
Istina je, neko vrijeme nisam bio aktivan, u tom periodu nisam ni imao Apple proizvode, izuzevši iPhone. Prvi susret sa Apple računalom mi je bio u srednjoj školi, Apple IIc, tada su bile 5,25" diskete u opticaju, a dalo ih se u Zagrebu nabaviti jedino u knjižarama Mladosti i mislim Informatora. Znam da su bile nestandardne, DD zapis.
Kasnije je od sestrinog dečka (današnjeg supruga) brat nabavio Macintosh Performa, tada sam im dosađivao na tjednoj bazi, čudio se i slinio. Baš u to vrijeme na poklon za dobre ocjene u školi sam od susjede koja je radila u Njemačkoj dobio Atari ST - sa Njemačkom tipkovnicom.
Došao je i nesretni rat, a nakon mog stradavanja kupio sam prvi svoj iMac, Bondi blue, kasnije sam ga dao nećakinji da uči crtati i pisati na računalu.
Kasnije sam imao iMac Intel Core2 duo, koji me jako razočarao, nakon njega MacMini, također ic2 duo... Neki model iPhone-a je uvijek bio uz mene. Trenutno imam 2 iPhone uređaja ( 5s i SE) te zadnji model iPad-a.
Evo, znači nije to baš prvo Mac računalo