13.12.2018 | 18:25
Ja MacBook Pro držim na RainDesign mStand 360 postolju, da mi je na istoj visini kao i ATBD koji stoji na RainDesign mStand postolju, tako da su mi oba monitora u visini očiju, da držim glavu i vrat uspravno, što uvelike pomaže mojoj napaćenoj vratnoj kralježnici.
Dakle, držim laptop otvoren i njegov zaslon koristim kao pomoćni - laptop mi stoji lijevo od ATBD, dock mi je s desna, ne dolje, tako da je na desnom rubu ATBD, većinom mi je sve bitno na velikom monitoru, a onaj od laptopa koristim za npr. Finder prozore ili PDF dokumente iz kojih čitam ili vadim pojedine podatke.
Načelnog odgovora nema je li dobro držati MBP zatvoren dok radiš. Apple to formalno omogućava, ali ja mislim da to nije pametno jer moj workflow ponekad podigne CPU i GPU aktivnost pa se stroj pojačano grije, a značajno se slabije hladi kad je zatvoren. Dodatno, od vrućeg zraka koji struji između zatvorenog poklopca i tipkovnice se masnoća (od prstiju) s tipaka znatno jače i intenzivnije "preslikava" na ekran. Ali, recimo, ventilacija je na MBP 2015 koji sad koristim znatno povoljnije izvedena za "clamshell" način rada, nego što je bila na starima MBP Mid 2012 ili late 2008 koje sam koristio ranije.