15.12.2018 | 00:19
invictus kaže:
Probao sam Magic Mouse 2 i nikako mi ne leži, ali zato Magic Keyboard mi odgovara, nisam znao da se može koristiti putem USB-a, mislio sam da preko USB-a ide samo punjenje. Hvala @serafin.
Preko USB-a i ide samo punjenje. Tipkovnica je isključivo bluetooth. Serafin je (valjda) htio reći da možeš držati tipkovnicu cijelo vrijeme prištekanu na USB. Ali tipkanje uvijek ide preko bluetootha.
Ja isto preferiram žičane tipkovnice i miševe. Bluetooth i wifi izbjegavam kad god se može jer to nikad nije do kraja pouzdano.
Ako ti se ne sviđa Das Keyboard, pogledaj si malo Matias tipkovnice za Mac. Imaju model tipkovnice koja je navlas ista kao nekadašnja apple žičana alu tipkovnica (samo što Matias ima u bijeloj i crnoj varijanti), s USB hubom za miša i USB stick. Nažalost, nema ih s HR layoutom. Nedavno sam preko E-baya nabavio jednu s njemačkim, za kolegu, i s 4keyboard.com naručio set prozirnih HR naljepnica. Osjećaj tipkanja je vrlo blizu originalnoj Apple žičanoj tipkovnici (što meni osobno paše), a kvaliteta izrade također.
Što se miša tiče, slažem se sa Saintom, treba odabrati onaj koji ti paše u ruku. Meni Apple "sapun" paše super i jako sam se navikao na oblik, način korištenja tipaka, a osobito na 2D scroll-kuglicu. Vrlo je precizna i vrlo upotrebljiva. Jedina joj je mana što ju je komplicirano očistiti kad se zaprlja. Zato treba paziti da je kažiprst čist