Macbook Air 13" 2017 i Apple Cinema Display 24"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook Air 13" 2017 i Apple Cinema Display 24"

13.12.2018 | 21:34
@Bertone - ma kakva anketa, u procesu sam nabavke istih pa me zanima.
13.12.2018 | 22:26
invictus kaže:
@smayoo i @serafin - a šta koristite od periferije(tipkovnice i miša)?

Das Keyboard Pro za Mac
Apple Mouse (wired) - popularno zvan "sapun"
14.12.2018 | 09:21
Ja imam magic mousea i magic keyboard. Ali to ti preporucam da isprobas prije, jer ne legne svakome.
14.12.2018 | 19:26
Ja ni sam više ne znam šta da uzmem, jer u ponudi koliko sam vidio više uopće u ponudi nemaju tipkovnice i miševe sa žicom, svi su bežični.
14.12.2018 | 19:32
Ja sam uzeo novu Magic keyboard - crnu, s ciferblokom - ona ti u principu moze biti i zicana kada to zelis, obzirom da kabel kojim je punis jest usb.
Ali opet kazem ne bi je bilo lose isprobati prvo, jer je jako plitka i nekima to ne pase, meni je ok - u principu isto kao i na macbooku 2018.
14.12.2018 | 21:02
Ako želiš potpuno Apple iskustvo, onda su jedini izbor Apple tipkovnica i miš. Nedavno sam kupio Apple magic mouse 2, a ovih dana idem i po Magic keyboard. Meni osobno odgovaraju, a uz to su i miljama ispred klasične PC periferije, ako govorimo o dizajnu. Cijena je naravno, paprena!
14.12.2018 | 21:27
Probao sam Magic Mouse 2 i nikako mi ne leži, ali zato Magic Keyboard mi odgovara, nisam znao da se može koristiti putem USB-a, mislio sam da preko USB-a ide samo punjenje. Hvala @serafin.

@drazenp1706 - slažem se s tobom, a što se tiče cijene digli su je u nebesa.
14.12.2018 | 21:38
Apple tastatura i mis nisu uopste skupi u poredjenju sa kvalitetnijom "PC" perifierjom a sa druge stane nisu ni bolji. Realno ima punooo boljih miseva i tastatura u istom cjenovnom rangu. Uvijek se postavlja par pitanja : Za sta koristis,koliko koristis, i kolike su ti ruke. Tako da po mom misljenju apple perifierija nije nista posebno. Realno gledajuci vise je korisnika zadovoljnije sa sapunom nego sa magic mouse 1 ili 2 generacije,o tastaura pogotovo. Kao sto rece serafin,pogledaj u radnji,probaj pa ako to lezi kupi,neces pogrijesiti ni ako izaberes drugi mis ili tastaturu,sve rade isti posao jedino neces biti sminka u kafani
15.12.2018 | 00:19
invictus kaže:
Probao sam Magic Mouse 2 i nikako mi ne leži, ali zato Magic Keyboard mi odgovara, nisam znao da se može koristiti putem USB-a, mislio sam da preko USB-a ide samo punjenje. Hvala @serafin.

Preko USB-a i ide samo punjenje. Tipkovnica je isključivo bluetooth. Serafin je (valjda) htio reći da možeš držati tipkovnicu cijelo vrijeme prištekanu na USB. Ali tipkanje uvijek ide preko bluetootha.

Ja isto preferiram žičane tipkovnice i miševe. Bluetooth i wifi izbjegavam kad god se može jer to nikad nije do kraja pouzdano.

Ako ti se ne sviđa Das Keyboard, pogledaj si malo Matias tipkovnice za Mac. Imaju model tipkovnice koja je navlas ista kao nekadašnja apple žičana alu tipkovnica (samo što Matias ima u bijeloj i crnoj varijanti), s USB hubom za miša i USB stick. Nažalost, nema ih s HR layoutom. Nedavno sam preko E-baya nabavio jednu s njemačkim, za kolegu, i s 4keyboard.com naručio set prozirnih HR naljepnica. Osjećaj tipkanja je vrlo blizu originalnoj Apple žičanoj tipkovnici (što meni osobno paše), a kvaliteta izrade također.

Što se miša tiče, slažem se sa Saintom, treba odabrati onaj koji ti paše u ruku. Meni Apple "sapun" paše super i jako sam se navikao na oblik, način korištenja tipaka, a osobito na 2D scroll-kuglicu. Vrlo je precizna i vrlo upotrebljiva. Jedina joj je mana što ju je komplicirano očistiti kad se zaprlja. Zato treba paziti da je kažiprst čist
15.12.2018 | 00:48
Ne znam kakve ruke ljudi imaju pa im Magic Mouse pase. Meni je to iritantno prenisko i neergonomicno.

Mozda ospbama sa sitnjim sakama bolje lezi. Meni se ruka grcila od njega i rub mi je nekakav grub i ostar.

Jedva sam cekao da ga sutnem nogom

Sad koristim Razer Orochi al nije ni taj neka sreca :/
15.12.2018 | 03:12
Ehhh, miševi...
Kako imam srednje veliku šaku oblikom, veličinom/težinom i funkcijama sam godinama koristio Logitech MX 1000 koji mi je bio savršeno pogođeni miš.
Kad je nakon godina upotrebe došlo vrijeme za zamjenu uzeo sam Logitech MX Master i iako mi veličinom, težinom i funkcijama odgovara, ne odgovara mi u potpunosti ergonomijom tako da sam si nabavio E-Blue Mazer Type-R mišonju koji mi ergonomski savršeno odgovara no od funkcija softverski nije podržano ništa pod MacOS-om pa kombiniram oba miša u ovisnosti što radim.
15.12.2018 | 07:44
Kad smo već u temi o monitorima, da pitam. Trebam neki 5K monitor i zapeo mi je za oko Iiyama XB2779QQS-S1. Čitajući karakteristike, čini mi se dobar. Ima li netko iskustvo s tim brendom monitora...ili možete neki drugi preporučiti,pozdrav.
15.12.2018 | 08:09
[quote="smayoo" post=173422]invictus kaže:
Nedavno sam preko E-baya nabavio jednu s njemačkim, za kolegu, i s 4keyboard.com naručio set prozirnih HR naljepnica.

Sjećam se da sam na Atariju ST sa njemačkom tipkovnicom, na tipke ljepio onu 3M traku po kojoj se može pisati te tako nadopisao HR znakovlje.

"Sapun" sam imao uz iMac Intel Core2duo, tada je to bio miš ispred svog vremena, ali se na kraju zaštopala kuglica.
15.12.2018 | 09:58
smayoo kaže:
invictus kaže:

Preko USB-a i ide samo punjenje. Tipkovnica je isključivo bluetooth. Serafin je (valjda) htio reći da možeš držati tipkovnicu cijelo vrijeme prištekanu na USB. Ali tipkanje uvijek ide preko bluetootha.

Ja isto preferiram žičane tipkovnice i miševe. Bluetooth i wifi izbjegavam kad god se može jer to nikad nije do kraja pouzdano.

Ako ti se ne sviđa Das Keyboard, pogledaj si malo Matias tipkovnice za Mac. Imaju model tipkovnice koja je navlas ista kao nekadašnja apple žičana alu tipkovnica (samo što Matias ima u bijeloj i crnoj varijanti), s USB hubom za miša i USB stick. Nažalost, nema ih s HR layoutom. Nedavno sam preko E-baya nabavio jednu s njemačkim, za kolegu, i s 4keyboard.com naručio set prozirnih HR naljepnica. Osjećaj tipkanja je vrlo blizu originalnoj Apple žičanoj tipkovnici (što meni osobno paše), a kvaliteta izrade također.

Što se miša tiče, slažem se sa Saintom, treba odabrati onaj koji ti paše u ruku. Meni Apple "sapun" paše super i jako sam se navikao na oblik, način korištenja tipaka, a osobito na 2D scroll-kuglicu. Vrlo je precizna i vrlo upotrebljiva. Jedina joj je mana što ju je komplicirano očistiti kad se zaprlja. Zato treba paziti da je kažiprst čist

Da tako je, htio sam reci da se ne moze zapravo desiti da ti se tastatura isprazni pa da moras cekati da se napuni, samo je spojis i radis dalje. Punjenje je jako brzo, a baterija same tastature traje dosta dugo.

Sto se pak tice pouzdanosti bluetooth-a, ja nikada nisam imao problema s Apple-ovim stvarima, rade i reagiraju jako brzo i dobro. Veza se nikada ne izgubi, a ako se to slucajno i desi uspostavi se u sekundi. Kod apple to radi puno bolje nego kod konkurencije.
15.12.2018 | 11:41
serafin kaže:
Sto se pak tice pouzdanosti bluetooth-a, ja nikada nisam imao problema s Apple-ovim stvarima, rade i reagiraju jako brzo i dobro. Veza se nikada ne izgubi, a ako se to slucajno i desi uspostavi se u sekundi. Kod apple to radi puno bolje nego kod konkurencije.

Moje iskustvo je da radi super ako u blizini nije mobitel koji preko BT priča sa slušalicom (ili nedajbože s istim Macom). Onda i dalje radi solidno, ali ponekad šteka, kasni, gubi pa ponovno uspostavlja vezu, itd.
Da ne kažem kako često (skoro uvijek) bude problema ako bt tipkovnicom trebaš odraditi nešto prilikom paljenja mac-a (držati alt za izbor bootabilnih particija, ili cmd i v za verbose mode, ili cmd i s za single user...). Ili prije, dok se još koristilo optičke pogone, pa je lijevom tipkom miša kod boota trebalo forsirati eject.
15.12.2018 | 17:00
Gdje u HR kupiti najpovoljnije Magic Keyboard, a da nije iStyle?

I zanima me još da li ovaj miš paše na Mac-a?

Ovaj: www.links.hr/hr/mis-razer-death-adder-es...i-crni-usb-101500299
15.12.2018 | 17:19
invictus kaže:
Gdje u HR kupiti najpovoljnije Magic Keyboard, a da nije iStyle?

I zanima me još da li ovaj miš paše na Mac-a?

Ovaj: www.links.hr/hr/mis-razer-death-adder-es...i-crni-usb-101500299

Evo ti nove dvojke na njušci za 750 kn...inače svaki miš paše na apple.

www.njuskalo.hr/tipkovnica-mis/tipkovnic...board-oglas-27141492

Ako su ti bitna naša slova imaš ovdje, mislim da je stari model za 50 kn više.

www.njuskalo.hr/macintosh/apple-magic-ke...vnica-oglas-26634455
16.12.2018 | 14:12
Hvala @cariblanco!

Našao sam novu, zapakiranu Magic Keyboard 2, pa ću nju uzeti, naravno sa HR znakovima.

Jel tko od vas koristi Magic Trackpad ili Magic Trackpad 2? Možda bih njega uzeo umjesto miša.
16.12.2018 | 15:59
Ja koristim trackpad na MBP zadnjih 10 godina, čak i za CAD kad sam na terenu. Za CAD je miš ipak praktičniji, ali ne toliko da se trackapdom ne bi moglo raditi bez miša. A za sve ostalo mi je trackpad zapravo bolji od miša. Tako da - ideja ti je na mjestu.
17.12.2018 | 08:34
invictus kaže:
Hvala @cariblanco!

Našao sam novu, zapakiranu Magic Keyboard 2, pa ću nju uzeti, naravno sa HR znakovima.

Jel tko od vas koristi Magic Trackpad ili Magic Trackpad 2? Možda bih njega uzeo umjesto miša.

Zasto kupovati nesto sto vec imas na Airu? Ja laptop imam spojen na eksterni monitor. Oba ekrana su u pogonu i koristim ih (u 90% slucajeva), a kako je u tom slucaju laptop otklopljen imam i njegov trackpad.
17.12.2018 | 09:28
Ja sam u subotu uzeo Magic keyboard 2, sada sam napokon sve kompletirao s mišem, Magić Mouse 2. Prezadovoljan sam, samo još moram provjeriti da li je moguće preko njih bootati sistem i slične stvari, ako ikada zatreba.

@invictus - istina, tipkovnice su praktički iste.
17.12.2018 | 09:36
Skopcas je sa USB kablom i radi boot bez problema
18.12.2018 | 10:39
Moonlike kaže:
invictus kaže:
Hvala @cariblanco!

Zasto kupovati nesto sto vec imas na Airu? Ja laptop imam spojen na eksterni monitor. Oba ekrana su u pogonu i koristim ih (u 90% slucajeva), a kako je u tom slucaju laptop otklopljen imam i njegov trackpad.

Zato što možda ne drži laptop ispred sebe
18.12.2018 | 11:37
Naravno... s time se mogu sloziti. No pitanje je postavljeno u smislu "mozda kupiti umjesto misa, magic trackpad". Ja sam isao linijom, trackpad vec postoji na Airu, pa je onda mozda ipak bolje investirati u misa. No, naravno svako ima svoj "desk set up" prema potrebma, navikama i mogucnostima
18.12.2018 | 16:53
@smayoo - za sada dok mi ne dođe tipkovnica držim laptop ispred sebe.

@moonlike - nikako mi ne odgovara Magic Mouse, probao sam, ali ne ide.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Gjuroo, niksy, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (504)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO