28.10.2024 | 11:18
drlovric kaže:
Divni su ti 5.1, otkidaju, cudo tehnologije, al prodajemo ih ipak :/
Kao da slusam svercera auta koji se teska srca rastavlja od tog kojeg je bas za sebe sredio i sve uredno servisirao
Jos nisam skontao kakvu to komociju rada pruza Mac Pro. Sto to uopce znaci? Iz mog kuta, to nekako vise ovisi od monitora na koji je racunalo spojeno.
Za mene je komocija ispec gradele, sjediti ljeti na terasi i raduckati.
Uzeti laptop, preci u dnevni boravak, radit lagano i gledati Ligu sampiona.
Obaviti to sto trebam sa vikendice, planine, skijanja, jedrilice…
To je moja definicija radne komocije, ali naravno da postoji jako puno ljudi koji vrednuju druge stvari. Pogotovo osobe koje uspjesno razdvajaju poslovni i privatni zivot, pa im je staticni workstation veliki plus.
Meni nije, vec naprotiv. Limitira me i drzi na jednom mjestu.
Tako da ja sam MBP team all the way
Razmisljam prodati iPad Pro jer ne koristi mi nesto posebno i kupiti Air. Za jos laksi setup kada mi je i 16” MBP pretezak.
Imaš zanimanja koja su vezana za radna mjesta npr. bolnice, razni servisi da ne nabrajam više.
Poslovi koji se ne mogu raditi od kuće- mada se amerikanizacija trudi prikazati to kao pozitivnu stvar jer prednost je raditi od kuće, pa si dostupan 24h za razne probleme i rad.
Do sada za ozbiljan rad u svojoj branši ( medicina) nisam se susreo sa laptopom, tabletom kojim bi se moglo profesionalno odraditi posao.
Sve radiološke konzole su desktop bazirani strojevi. Ima laptopa koji su "pokazni strojevi" za novi software ali na njima NE SMIJEŠ pisati nalaze jer nemaju dijagnostički monitor (Barco, Totoku, Eizo) tako da moraš monitore nositi sa sobom
.
Za kuće svi radiolozi ako moraju raditi on call imaju standarne radne stanice i monitore koji su vezani VPN-om.